Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja:)
słoneczna 85 wrote:Bietka a jakie to dzis byly warsztaty? ja nic nie wiedzialam.....
Widzialam, ze Swiadoma mama jest na koncu pazdziernika- ale jeszcze nie wiem czy pojde
Słoneczna to były warsztaty, o których dowiedziałam się niechcący. Organizuje je portal Familie.pl, nast. spotkanie będzie 6 grudnia, więc jak coś to rezerwuj sobie termin
Ja już po śniadanku
Rosół bulgocze sobie, bułeczki rosną, zmywarka włączona
Planuję jeszcze dzisiaj trochę ogarnąć łazienkę, bo nie mogę na nią już patrzeć, a męża nie ma w domu:(
Ja o laktatorze jeszcze właściwie nie myślałam za dużo, ale skłaniałam się ku ręcznemu. Decyzje podejmę później. Jeszcze porozmawiam ze znajomymi mamami, co one sądzą
U mnie dzisiaj świeci słonko pięknie, ale z domu chyba nie wyjdę, bo głowa mnie boli trochę
Ja też muszę ponarzekać na sen. Od dwóch dni nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku... Wiercę się i budzę co chwilę, jest mega niewygodnie właściwie w każdej pozycji, najlepiej chyba na plecach, ale przecież nie mogę tak ciągle spać. W ogóle zauważyłam, że najlepiej mi się śpi rano jak już mąż wstaje z łóżka i idzie do pracy, wtedy rozwalam się na całym łóżku i śpię minimum do 9. -
Mi akurat poszło tez w cycki i większośc w brzuch.Niby nie czuje po sobie,że aż tyle przytyłam a jednak waga mówi swoje.Najgorsze że zima się zbliża i trzeba będzie się cieplej ubierac.Kurtke wieksza już mam ale gorzej z ocieplanymi spodniami.Jakbym nie pracowała,to może bym jakos dala rade a tak codziennie chodze do pracy i w pracy tez pół dnia spędzam na dworze więc musze mieć cieple ciuchy.
-
Cath, Asia, oczywiście że może okazać się że ani rurki w butelkach nie pomogą ani nic. Myślę że to tak samo jak z rozstepami, jak są "predyspozycje" to i tak będą. Można jedynie próbować łagodzić. Nie upieram się że są najlepsze. Dokonując zakupu sugerowałam się opiniami użytkowników z Amazon.uk
Co do laktatorow dokładnie zrobiłam to samo, zapoznalam się z jak największą ilością opinii i i wybrałam laktator ręczny z tomee tippee zestaw z butelką i pojemnikiem. Dopiero się okaże jak bardzo lub często będę potrzebowała wiec póki co ręczny.
Pozdrawiam dziewczynyGosiak, cath lubią tę wiadomość
-
Myślicie, że jak mam podgrzewacz Avent to butelki tommee tippee będą pasować do niego?
Podgrzewacz dostałam od koleżanki.
Edit: już pogooglowałam - będą pasowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 12:04
megg lubi tę wiadomość
-
O i jeszcze znalazłam opinie na temat antykolkowych butelek:
Ja mam generalnie sporo sprzetu z TT..sterylizator, podgrzewacz, electric breast pump, kosz na pieluchy i nie moge na nie narzekac, sprawdzaja sie pierwszorzednie. Jesli chodzi o butelki to wlasnie te normalne z dziurka sa ok dlatego wciaz ich uzywamy. Niestety na calkowicie wentylowana butelke antykolkowa ma patent Dr brown, ta firma pierwsza wymyslila butelki antykolkowe, no i inne firmy musza tak kombinowac, zeby nie skopiowac patentu. Moze ta TT bylaby dobra gdyby koncowka drenu byla otwarta i dawala pelna wentylacje a nie zamknieta gumowa koncowka, no ale tutaj to byloby kopiowanie chyba.
-
nick nieaktualnyW ogole czytalam gdzieś (na jakies aukcji allegro, któras z Was wstawiala linka), że do tej butelki antykolkowej Tommeego nie można używać normalnego smoczka, jedynie ten z serii antykolkowej - to taka ciekawostka jakby któraś z Was niedoczytała
-
bella84 wrote:wczoraj dowiedzialam sie ze po cc nie mozna od razu kolejnego dziecka robic bo to nie ezpieczne a szkod bo chcielismy machnac 2 za 1 zamachem lub pod rzad a niestety ja sn nie moge wiec lipa
musze zasiegnac jeszcze porady lekarzy ile min musze czekac
Bella, wczoraj widziałam się ze znajoma, która jest w 8 miesiącu ciąży. A ma 14 miesięcznego synka którego urodziła przez cc.
Wiec odpoczela po pierwszej ciąży jedynie nie całe pięć miesięcy
każda z nas jest inna, i na pewno nie każda by tak mogła, ale wiem że to jest możliweGosiak, bella84 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Tak piszecie o tej firmie Tommee Tippee,że sama sie teraz zaczełam zastanawiac którą wybrać.
Kto ogląda na tv4 tata sam w domu? Nawet fajny program,niech mężowie zobaczą jaka my mamy Ciężką prace w domu -
A to my. Maxiu i ja
Prawie zakończony 24 tydzień.
http://iv.pl/images/42149658718444640263.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 12:57
maja35, juska19, Gosiak, megg, kasia_1988, Sue, Lara 82, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki
ja tez sklaniam sie ku zestawowi Tommee Tippee co do laktatora chyba skusze sie na reczny ale jeszcze mam czas takze wyjdzie co i jak ja dzis jakas pelna energi wstalam posprzatalam pranie sie konczy obiadek rboi moj brat wiec z tym mam spokoju nas pogoda do du.. pada wieje juz ktorys dzien z rzedu
megg lubi tę wiadomość
-
U mnie przepiękne słońce, czyste niebo i 23 stopnie. Aż żal nie pójść na spacer.
Słucham muzyczki, mały kopie jak zwykle. Czy tez tak macie, że Wasze maluszki chociażby nie wiem jak rozbrykane w danym momencie, uspokajają się podczas kąpieli? Mam wrażenie jakby szum wody działał na niego kojąco. Jest wtedy cichutko jak nigdy. Ciekawe czy po urodzeniu też tak będzie, było by miło mieć spokojne kąpiele
Przez Was tez zaczęłam rozglądać się za butelkami i laktatorem. Myślałam, ze to zbędne skoro karmić chcę piersią. Teraz już wiem, że niekoniecznie. Laktator święta rzeczno i dwie buteleczki by się przydały. Jedna na herbatki gdyby była potrzeba a druga na mleko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 13:06
Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość
-
My już po obiadku:) Był rosołek i makaron ze szpinakiem i łososiem w sosie śmietanowym. Pyszności. Teraz czekam na sernik!
U nas też piękna pogoda. Jak mi się obiad ułoży to planujemy spacer. Jak dobrze mieszkać pod lasem!
Dobrego popołudnia:*maja35, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Gosiak mam pytanie do Ciebie bo na pewno jesteś zorientowana;-) Czy olej kokosowy można stosować SOLO, jako alternatywę dla oliwki, w codziennej pielęgnacji całego ciałka noworodka? Szukam ale piszą tylko o pielęgnacji odparzonej pupy lub o używaniu go jako bazy gdy robimy własny preparat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 14:08