X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja mam te, wkleję jeszcze raz. Tommee tippee Advanced Comfort , te nie pokazują temperatury , dokładnie ten zestaw:
    296ot2x.jpg
    AsiaSzw wrote:
    Ja chyba przegapilam i nie wiem jakie ma Penelope :-( przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 21:51

megg, Gosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \poniżej to Ta butelka co Megg wstawiła też jest z rurką ale tamta odrobinę się różni, w sumie nie wiem czym, chyba są jeszcze bardziej antykolkowe z jakimś systemem +, wiem że pokazuje ciepłotę mleka. Ale te fioletowe, w poście wyżej mają trochę lepsze opinie użytkowników. Ale ta też zdaje egzamin. to są te o które Megg się pytała :
    2ppbwd2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 21:56

Gosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! APEL!

Prowadzę "Listę obecnych ciężarówek" od maja, czyli generalnie szmat czasu i jakoś sobie uświadamiam, że na dniach mogę rodzić, a lista nie przekazana ;)

Czy wśród Was znajdzie się jakaś odpowiedzialna i sumienna Mamina, która będzie kontynuowała dzieło założone lata temu?

Błagam, czas goni :D
    Wszelkie sugestie zgłaszajcie proszę na wątku "LOC",

Pozdrawiam Was Kochane! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 22:03

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki penelope :*

Penelope lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope dzieki. No licze na to ze oby dwa rodzaje zdadza egzamin :-)

Penelope, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że tak :)
    AsiaSzw wrote:
    Penelope dzieki. No licze na to ze oby dwa rodzaje zdadza egzamin :-)

Gosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a jakie to dzis byly warsztaty? ja nic nie wiedzialam.....
    Widzialam, ze Swiadoma mama jest na koncu pazdziernika- ale jeszcze nie wiem czy pojde

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialek ide na Mamo to Ja do Gdyni. Ciekawe co sie zdubluje z Bezpiecznego Malucha. Ale nie ukrywam ze biore pod uwage wyjscie przed koncem bo zwyczajnie boje sie ze nie wysiedze :-/ w poniedzialek na szkoleniu wiercilam sie jakbym miala owsiki w tylku :-(

Milego wieczoru lutowki :-)

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę kupowac butelki tommee tippee :) pilnowalam chłopca który z nich pil i byly super. On szybko się przyzwyczaił do butli i byly one wygodne do trzymania. :) tylko niby te rurki w butelkach to jest pic na wode foto montaż. Bo jak dziecko będzie miało mieć kolki to taka butelka nie pomoże :) to moje zdanie :) mam koleżankę której synuś mial caly miesiąc kolki i sie nie najadał to go dokarmiala i miała wlasnie butelki z tymi rurakmi. Antykolkowr i inne bajery i mówi ze nic to nie dalo. Nawet kropelki zamawiala z Niemiec. I tez nic.

Asiaa1201, Lara 82 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath masz rację, to jest chwyt marketingowy, może są jakoś w stanie zmniejszyć ryzyko wystąpienia kolki, ale nie w 100% ją wykluczyć, dlatego ja zamówiłam zestaw Tommee Tippee te standardowe bez rurek ;) smoczki uspokajające mam z LOVI..dzieci podobno bardzo je lubią ;)

Witam nową mamusie ;)

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Cath masz rację, to jest chwyt marketingowy, może są jakoś w stanie zmniejszyć ryzyko wystąpienia kolki, ale nie w 100% ją wykluczyć, dlatego ja zamówiłam zestaw Tommee Tippee te standardowe bez rurek ;) smoczki uspokajające mam z LOVI..dzieci podobno bardzo je lubią ;)

Witam nową mamusie ;)
    Ja tez na 90% zamawiam te zwykle moze jedna taka dla spróbowania :) tak jak mówisz ze zmniejszyć w jakimś sensie. ;) trzeba próbować i samemu zdecydować.
    Ja mam nadzieje ze nasze dziecko kolki ominą <3
    A ja smoczkow nie chce używać ale jeden mam na wszelki wypadek :) i tez z lovi :) prezent ze szkoły rodzenia :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze takie pytanie. Jaki laktator kupujecie jesli wg macie zamiar kupowac? Ja chcialam tez tommee tippee ale w sumie to jeszcze nie wiem :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczęłam sobie spisywać co już mam, a czego nie. Skutek był taki, że na ubraniach rozpoczęłam i skończyłam :D . I w sumie mimo tego, że 4 szuflady zawalone ubrankami to szału nie ma..

Co do butelek to mam jedną tą antykolkową i drugą normalną - nie wierzę w to, że jest takim cudem i dziecko nie będzie miało dzięki niej kolek. Z RESZTĄ.. co ma być to będzie, ważne żeby była zdrowa :) niejedno dziecko przeszło kolki, ząbkowanie i inne więc moje też da rade.

Masakra jeszcze gaz mi się skończył, a chciałam wstawić rosół :/

Co do laktatora to mam BabyOno Naturel - ręczny. Nie wiadomo w ogóle co będzie z tym karmieniem piersią więc nie inwestowałam w elektryczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 07:40

• cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie waham miedzy eektrycznym a ręcznym :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie na początek zakupię ręczny, nie wiem nawet czy będę miała potrzebę odciągania... więc ręczny wystarczy.
    Dzień Dobry :) Dzisiaj przygotowujemy łazienkę do odświeżenia, więc niedzielę spędzimy pracowicie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny a jeszcze takie pytanie. Jaki laktator kupujecie jesli wg macie zamiar kupowac? Ja chcialam tez tommee tippee ale w sumie to jeszcze nie wiem :D

Ja się ostatnio nad tym zastanawialam i po przeczytaniu kilku blogów i opinii skłaniam się do elektrycznego :) Dobry reczny i tak kosztuje stówe, a jak ma się nawał, a np dziecko ma problem z łapaniem piersi, albo chce sie pobudzic laktacje, to elektryczny jest niezastapiany, recznym mozna sie zajechac. Przeczytałam opinie że jesli ktos w ogole sie nastawia na karmienie piersia to lepiej miec w domu laktator elektryczny (albo miec od kogo pożyczyc), zeby pozniej w panice nie wysylac meza do apteki zeby kupil cokolwiek i wtedy płacic jak za zboże byle poczuc ulge ;)

Ja sobie wstępnie upatrzyłam Lovi Prolactis, ktory moze dzialac podlaczony do sieci albo na baterie, a jak zalezy nam na dyskretnym odciagnieciu to mozna go przerobic na reczny. Tylko że kosztuje jakies 330 zł :/ No ale do lutego jakos nazbieram ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie laktator musi byc. Ponieważ chce jak najszybciej sir da wrócić na studia :)

Gosiak, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ręczny też Ci sie przyda żeby sobie ulzyc miedzy zajeciami i nie wzbudzac sensacji elektryczna dojarką w toalecie :D

Gosiak, Sue, Bietka, Angélique89, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    No to ręczny też Ci sie przyda żeby sobie ulzyc miedzy zajeciami i nie wzbudzac sensacji elektryczna dojarką w toalecie :D
    Dobre :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie.

Ja chce kupic laktator Avent. Zastanawiam sie tylko czy reczny czy elektryczny :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ