Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia, ja mam te, wkleję jeszcze raz. Tommee tippee Advanced Comfort , te nie pokazują temperatury , dokładnie ten zestaw:
AsiaSzw wrote:Ja chyba przegapilam i nie wiem jakie ma Penelopeprzepraszam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 21:51
megg, Gosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość
-
\poniżej to Ta butelka co Megg wstawiła też jest z rurką ale tamta odrobinę się różni, w sumie nie wiem czym, chyba są jeszcze bardziej antykolkowe z jakimś systemem +, wiem że pokazuje ciepłotę mleka. Ale te fioletowe, w poście wyżej mają trochę lepsze opinie użytkowników. Ale ta też zdaje egzamin. to są te o które Megg się pytała :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 21:56
Gosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny!!! APEL!
Prowadzę "Listę obecnych ciężarówek" od maja, czyli generalnie szmat czasu i jakoś sobie uświadamiam, że na dniach mogę rodzić, a lista nie przekazana
Czy wśród Was znajdzie się jakaś odpowiedzialna i sumienna Mamina, która będzie kontynuowała dzieło założone lata temu?
Błagam, czas goni
Wszelkie sugestie zgłaszajcie proszę na wątku "LOC",
Pozdrawiam Was Kochane! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 22:03
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Ja w poniedzialek ide na Mamo to Ja do Gdyni. Ciekawe co sie zdubluje z Bezpiecznego Malucha. Ale nie ukrywam ze biore pod uwage wyjscie przed koncem bo zwyczajnie boje sie ze nie wysiedze
w poniedzialek na szkoleniu wiercilam sie jakbym miala owsiki w tylku
Milego wieczoru lutowkiGosiak, Penelope lubią tę wiadomość
-
Ja tez będę kupowac butelki tommee tippee
pilnowalam chłopca który z nich pil i byly super. On szybko się przyzwyczaił do butli i byly one wygodne do trzymania.
tylko niby te rurki w butelkach to jest pic na wode foto montaż. Bo jak dziecko będzie miało mieć kolki to taka butelka nie pomoże
to moje zdanie
mam koleżankę której synuś mial caly miesiąc kolki i sie nie najadał to go dokarmiala i miała wlasnie butelki z tymi rurakmi. Antykolkowr i inne bajery i mówi ze nic to nie dalo. Nawet kropelki zamawiala z Niemiec. I tez nic.
Asiaa1201, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Cath masz rację, to jest chwyt marketingowy, może są jakoś w stanie zmniejszyć ryzyko wystąpienia kolki, ale nie w 100% ją wykluczyć, dlatego ja zamówiłam zestaw Tommee Tippee te standardowe bez rurek
smoczki uspokajające mam z LOVI..dzieci podobno bardzo je lubią
Witam nową mamusiecath lubi tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:Cath masz rację, to jest chwyt marketingowy, może są jakoś w stanie zmniejszyć ryzyko wystąpienia kolki, ale nie w 100% ją wykluczyć, dlatego ja zamówiłam zestaw Tommee Tippee te standardowe bez rurek
smoczki uspokajające mam z LOVI..dzieci podobno bardzo je lubią
Witam nową mamusietak jak mówisz ze zmniejszyć w jakimś sensie.
trzeba próbować i samemu zdecydować.
Ja mam nadzieje ze nasze dziecko kolki ominą
A ja smoczkow nie chce używać ale jeden mam na wszelki wypadeki tez z lovi
prezent ze szkoły rodzenia
-
nick nieaktualnyJa wczoraj zaczęłam sobie spisywać co już mam, a czego nie. Skutek był taki, że na ubraniach rozpoczęłam i skończyłam
. I w sumie mimo tego, że 4 szuflady zawalone ubrankami to szału nie ma..
Co do butelek to mam jedną tą antykolkową i drugą normalną - nie wierzę w to, że jest takim cudem i dziecko nie będzie miało dzięki niej kolek. Z RESZTĄ.. co ma być to będzie, ważne żeby była zdrowaniejedno dziecko przeszło kolki, ząbkowanie i inne więc moje też da rade.
Masakra jeszcze gaz mi się skończył, a chciałam wstawić rosół
Co do laktatora to mam BabyOno Naturel - ręczny. Nie wiadomo w ogóle co będzie z tym karmieniem piersią więc nie inwestowałam w elektryczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 07:40
-
cath wrote:Dziewczyny a jeszcze takie pytanie. Jaki laktator kupujecie jesli wg macie zamiar kupowac? Ja chcialam tez tommee tippee ale w sumie to jeszcze nie wiem
Ja się ostatnio nad tym zastanawialam i po przeczytaniu kilku blogów i opinii skłaniam się do elektrycznegoDobry reczny i tak kosztuje stówe, a jak ma się nawał, a np dziecko ma problem z łapaniem piersi, albo chce sie pobudzic laktacje, to elektryczny jest niezastapiany, recznym mozna sie zajechac. Przeczytałam opinie że jesli ktos w ogole sie nastawia na karmienie piersia to lepiej miec w domu laktator elektryczny (albo miec od kogo pożyczyc), zeby pozniej w panice nie wysylac meza do apteki zeby kupil cokolwiek i wtedy płacic jak za zboże byle poczuc ulge
Ja sobie wstępnie upatrzyłam Lovi Prolactis, ktory moze dzialac podlaczony do sieci albo na baterie, a jak zalezy nam na dyskretnym odciagnieciu to mozna go przerobic na reczny. Tylko że kosztuje jakies 330 złNo ale do lutego jakos nazbieram
-
No to ręczny też Ci sie przyda żeby sobie ulzyc miedzy zajeciami i nie wzbudzac sensacji elektryczna dojarką w toalecie
Gosiak, Sue, Bietka, Angélique89, Lara 82 lubią tę wiadomość