Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja mam te, wkleję jeszcze raz. Tommee tippee Advanced Comfort , te nie pokazują temperatury , dokładnie ten zestaw:
    296ot2x.jpg
    AsiaSzw wrote:
    Ja chyba przegapilam i nie wiem jakie ma Penelope :-( przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 21:51

megg, Gosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \poniżej to Ta butelka co Megg wstawiła też jest z rurką ale tamta odrobinę się różni, w sumie nie wiem czym, chyba są jeszcze bardziej antykolkowe z jakimś systemem +, wiem że pokazuje ciepłotę mleka. Ale te fioletowe, w poście wyżej mają trochę lepsze opinie użytkowników. Ale ta też zdaje egzamin. to są te o które Megg się pytała :
    2ppbwd2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 21:56

Gosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! APEL!

Prowadzę "Listę obecnych ciężarówek" od maja, czyli generalnie szmat czasu i jakoś sobie uświadamiam, że na dniach mogę rodzić, a lista nie przekazana ;)

Czy wśród Was znajdzie się jakaś odpowiedzialna i sumienna Mamina, która będzie kontynuowała dzieło założone lata temu?

Błagam, czas goni :D
    Wszelkie sugestie zgłaszajcie proszę na wątku "LOC",

Pozdrawiam Was Kochane! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 22:03

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki penelope :*

Penelope lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope dzieki. No licze na to ze oby dwa rodzaje zdadza egzamin :-)

Penelope, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że tak :)
    AsiaSzw wrote:
    Penelope dzieki. No licze na to ze oby dwa rodzaje zdadza egzamin :-)

Gosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a jakie to dzis byly warsztaty? ja nic nie wiedzialam.....
    Widzialam, ze Swiadoma mama jest na koncu pazdziernika- ale jeszcze nie wiem czy pojde

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialek ide na Mamo to Ja do Gdyni. Ciekawe co sie zdubluje z Bezpiecznego Malucha. Ale nie ukrywam ze biore pod uwage wyjscie przed koncem bo zwyczajnie boje sie ze nie wysiedze :-/ w poniedzialek na szkoleniu wiercilam sie jakbym miala owsiki w tylku :-(

Milego wieczoru lutowki :-)

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę kupowac butelki tommee tippee :) pilnowalam chłopca który z nich pil i byly super. On szybko się przyzwyczaił do butli i byly one wygodne do trzymania. :) tylko niby te rurki w butelkach to jest pic na wode foto montaż. Bo jak dziecko będzie miało mieć kolki to taka butelka nie pomoże :) to moje zdanie :) mam koleżankę której synuś mial caly miesiąc kolki i sie nie najadał to go dokarmiala i miała wlasnie butelki z tymi rurakmi. Antykolkowr i inne bajery i mówi ze nic to nie dalo. Nawet kropelki zamawiala z Niemiec. I tez nic.

Asiaa1201, Lara 82 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath masz rację, to jest chwyt marketingowy, może są jakoś w stanie zmniejszyć ryzyko wystąpienia kolki, ale nie w 100% ją wykluczyć, dlatego ja zamówiłam zestaw Tommee Tippee te standardowe bez rurek ;) smoczki uspokajające mam z LOVI..dzieci podobno bardzo je lubią ;)

Witam nową mamusie ;)

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Cath masz rację, to jest chwyt marketingowy, może są jakoś w stanie zmniejszyć ryzyko wystąpienia kolki, ale nie w 100% ją wykluczyć, dlatego ja zamówiłam zestaw Tommee Tippee te standardowe bez rurek ;) smoczki uspokajające mam z LOVI..dzieci podobno bardzo je lubią ;)

Witam nową mamusie ;)
    Ja tez na 90% zamawiam te zwykle moze jedna taka dla spróbowania :) tak jak mówisz ze zmniejszyć w jakimś sensie. ;) trzeba próbować i samemu zdecydować.
    Ja mam nadzieje ze nasze dziecko kolki ominą <3
    A ja smoczkow nie chce używać ale jeden mam na wszelki wypadek :) i tez z lovi :) prezent ze szkoły rodzenia :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze takie pytanie. Jaki laktator kupujecie jesli wg macie zamiar kupowac? Ja chcialam tez tommee tippee ale w sumie to jeszcze nie wiem :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczęłam sobie spisywać co już mam, a czego nie. Skutek był taki, że na ubraniach rozpoczęłam i skończyłam :D . I w sumie mimo tego, że 4 szuflady zawalone ubrankami to szału nie ma..

Co do butelek to mam jedną tą antykolkową i drugą normalną - nie wierzę w to, że jest takim cudem i dziecko nie będzie miało dzięki niej kolek. Z RESZTĄ.. co ma być to będzie, ważne żeby była zdrowa :) niejedno dziecko przeszło kolki, ząbkowanie i inne więc moje też da rade.

Masakra jeszcze gaz mi się skończył, a chciałam wstawić rosół :/

Co do laktatora to mam BabyOno Naturel - ręczny. Nie wiadomo w ogóle co będzie z tym karmieniem piersią więc nie inwestowałam w elektryczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 07:40

• cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie waham miedzy eektrycznym a ręcznym :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie na początek zakupię ręczny, nie wiem nawet czy będę miała potrzebę odciągania... więc ręczny wystarczy.
    Dzień Dobry :) Dzisiaj przygotowujemy łazienkę do odświeżenia, więc niedzielę spędzimy pracowicie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny a jeszcze takie pytanie. Jaki laktator kupujecie jesli wg macie zamiar kupowac? Ja chcialam tez tommee tippee ale w sumie to jeszcze nie wiem :D

Ja się ostatnio nad tym zastanawialam i po przeczytaniu kilku blogów i opinii skłaniam się do elektrycznego :) Dobry reczny i tak kosztuje stówe, a jak ma się nawał, a np dziecko ma problem z łapaniem piersi, albo chce sie pobudzic laktacje, to elektryczny jest niezastapiany, recznym mozna sie zajechac. Przeczytałam opinie że jesli ktos w ogole sie nastawia na karmienie piersia to lepiej miec w domu laktator elektryczny (albo miec od kogo pożyczyc), zeby pozniej w panice nie wysylac meza do apteki zeby kupil cokolwiek i wtedy płacic jak za zboże byle poczuc ulge ;)

Ja sobie wstępnie upatrzyłam Lovi Prolactis, ktory moze dzialac podlaczony do sieci albo na baterie, a jak zalezy nam na dyskretnym odciagnieciu to mozna go przerobic na reczny. Tylko że kosztuje jakies 330 zł :/ No ale do lutego jakos nazbieram ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie laktator musi byc. Ponieważ chce jak najszybciej sir da wrócić na studia :)

Gosiak, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ręczny też Ci sie przyda żeby sobie ulzyc miedzy zajeciami i nie wzbudzac sensacji elektryczna dojarką w toalecie :D

Gosiak, Sue, Bietka, Angélique89, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    No to ręczny też Ci sie przyda żeby sobie ulzyc miedzy zajeciami i nie wzbudzac sensacji elektryczna dojarką w toalecie :D
    Dobre :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie.

Ja chce kupic laktator Avent. Zastanawiam sie tylko czy reczny czy elektryczny :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ