X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie kupię elektryczny Medeli. Chciałam ten na dwie piersi, ale to jednak bez sensu - wezmę ten na jedną. Ale jeśli chodzi o ręczny, to ja odpadam, bo już widziałam historie, jak mamy miały ręczne , nie dały rady gibać, to mąż gibał, aż w końcu się wszyscy zbuntowali i kupili elektryczny :D

Gosiak lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręczny Avent kosztuje w aptece gemini 115zł, a najroższy elektryczny tomeee tippee 228, więc faktycznie nie jest to aż tak wielka różnica, bardziej myślałam, że to różnica 50zł a 300.
    Edit: ok, faktycznie ręczny tommee tippee jest za 80zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 10:07

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,w końcu mam chwilę...jak to przy niedzieli :)
    Wracając do Aventa,oczywiście,że gdyby były np. rakotwórcze to wycofanoby je ze sprzedaży,tu chodzi mniej więcej o to,że pod wpływem niewielkiego ciepła jest wytwarzany jakiś środek czy też pierwiastek,który nie szczególnie jest wskazany dla dzidziusia.
    Mój starszy miał butelki dr Browna(dziadkowie go zaopatrzyli),i szczerze powiem od 18 do 24tej codziennie do dnia 26 stycznia 2007 darł sę codziennie,ponieważ mimo tych super butelek antykolkowych miał kolki. Wydaje mi się,że butelki takie mogą zmniejszyć natężenie kolek,ale żeby je wyeliminować....no cóż,wątpię.
    Teraz mam zestaw Tomme Tippe Close to be nature,zobaczymy,ale z doświadczenia wiem,że jak będą miały być kolki to będą.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;)

Piękna niedziela, słońce świeci, chyba pojadę gdzieś na jakiś spacerek :)

Źle dziś spałam, budziłam się kilka razy, tłukłam po łóżku. Po wczorajszym sprzątaniu plecy bolą mnie nadal :/

Dziś mam ochotę na jakiś zdrowy obiad :) Po Kobiecie na krańcu świata muszę jechać do Piotra i Pawła ;)

Co do butelek - to ja chyba kupię tę co Penelope. A laktator na pewno elektryczny - moja koleżanka, która miesiąc temu urodziła mówiła mi, że pomógł jej rozbujać laktację, a potem pomógł przy nawale pokarmu. Mówiła mi, że była tak zmęczona po cc, że jakby jeszcze miała machać tym laktatorem, to skoczyłaby z okna :P

Ręczny też się przyda - ale myślę, że to można dokupić :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do laktatora,przy Tmku miałam elektryczny,nie powiem,że nie byłam zadowolona,natomiast teraz zakupiony mam ręczny właśnie z Tomme Tippe,myślę,że i on podoła swojemu zadaniu. Elektryczny był wygodny,ponieważ sam pompował,ale pierwsze odciągania pokarmu były koszmarne

W Norwegii w tej chwili jest szał na firmę Medela,zarówno butelki jak i laktatory i smoczki uspakajające

Osobiście mam taki:
    http://allegro.pl/laktator-tommee-tippee-wkladki-butelka-pojemnik-i4680889370.html

Butelki
    http://allegro.pl/zestaw-startowy-tommee-tippee-0-bpa-promocja-i4674071373.html

megg lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana

dostalam 5 pudel rzeczy dla chlopca od siostry (moj chrzesniak ma 6 lat)

jutro czeka mnie pracowity dzien- segregowanie ciuszkow , butkow itp
    fajnieee :)

pije kawke, zapraszam wirtualnie:)

Gosiak, słoneczna 85, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg Tobie to dobrze :) niestety wszystko,co miałam po Tymku rozdałam :P na szczęście męża siostra ma roczną córeczkę i parę na 56 i 62 mamy od niej,bo nie zawsze Kaja w róż była ubierana,ale musiałam dkupić parę rzeczy a od 68 musimy wszystko nowe :D ...cóż sama przyjemność kupowania,mniejsza przyjemność wydawnia hihi :)

megg, Gosiak lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana po kawce i śniadanku :)

Nie nadrobiłam wszystkiego, ale widzę, że gadacie na temat laktatorów, butelek. Ja zdecydowałam się na ręczny, na dzień dzisiejszy. Natomiast jak będzie okaże się po porodzie. Plan jest taki, że laktator zakupi mój T, jeżeli będzie potrzebny. Bo w sumie nie wiem na 100% czy będę go potrzebowała.
    Co do butelek mam jedną 150 ml LOVI. I na chwilę obecną to wystarczy- najwyżej mój T poleci kupić do apteki ( mamy pod blokiem) :)

Co do rzeczy dla dziecka, to ja sumiennie aktualizuję listę wyprawkową i powiem Wam, że coraz więcej pozycji ma już plusiki +, czyli "jest zakupione" :D
    Co do spania w nocy, od dwóch dni nie umiem spać, kręcę się jak glupia i plecy mnie bolą ;/ Najlepiej śpi mi się nad ranem, ale o 8 moje psy chcą już iść na dwór i kończy się sielanka.

Dziś idę na urodziny mojej babci. Jutro kończy 85 lat. Bardzo się ucieszyła na wieść o prawnuczce. Na widok zdjęcia 3d Poli się popłakała. Mam nadzieje i bardzo bym tego chciała, aby dożyła jej narodzin i była obecna w jej życiu. Bo mam najlepszą babcie na świecie <3

Sue, Fedra, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Co do butelek to zestaw taki jak Penelipa bede miala z tej samej firmy tez laktator elektroniczny i w razie potrzeby dokupie woreczki czy pijemniki na mleko wydaje sie byc bardzo sprytnie i madrze przemyslany ten zestaw.

Kazda z moich koleżanek na początku kupowala reczny ale to bylo marnowanie czasu i pieniedzy i kazda przechodzila na elektroniczny wiec wydatek podwójny.

Cath pieski sa przesliczne.
    Witam nowa mame derii84 .

Czy Wy tez macie tak ze budzicie sie w nocy i nie mozecie spac. Kłade sir ok 23 o 4 sie budze i nie moge juz spac. Nie moge sie ulozyc i krece sie w lozku jak na roznie.
    Ale dzisiaj tradycyjnie pobudka o 4 a o 7 zasnelam i maz mnie obudzil na gotowe sniadanko... mmm... smacznego i milej niedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 10:51

Fedra lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie juz kawka Mama coffe zrobiona:)

to moze i ja zamowie tommy reczny- od razu z buteleczka i pojemnikiem- to fajnie.

megg, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam ze w smyku sa 3 urodziny i czesc rzeczy jest w promocjach- popatrzcie na stronie sobie- moze ktos skorzysta

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,żę ta dzisiejsza noc dała się nam wszystkim we znaki....
    Wiecie co,czytając wasze posty co raz bardziej żałuję,że kupiłam ten laktator ręczny,dopóki mam czas chyba domówię elektryczny :)
    Dzisiaj w planie mieliśmy rodzinny spacer,niestety tutaj pogoda nie dopisuje,wieje chłodny wiatr,już czuć mrozik w powietrzu,a słońca ani widu ani słychu....

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaalazlam taniej ten laktator- wszystko u tego samego sprzedawcy- fajnie:D

http://allegro.pl/tommee-tippee-laktator-butelka-sterylizator-i4707306172.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna sciagnij sobie kupon bedziesz miec o 20 zl taniej

Gosiak lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Co do butelek to ja kupię 2 x 150 ml Tommee Tippee, te antykolkowe. Laktator wolałabym elektryczny. Nie wiem czy będę potrzebowała od razu czy nie. Ale potem przecież będę chciała gdzieś wyjść, to jakoś będzie musiał mąż w razie awarii Brzuszkowego nakarmić, więc się przyda.
    Wiem tylko, że przynajmniej pierwsze pół roku chcę karmić piersią. Ale wiadomo, człowiek planuje...

A teraz piekę serniczek dla mamy, bo się wybieramy do rodziców popołudniu:)

Piszecie o problemach ze spaniem w nocy. A ja bym mogła właściwie spać prawie cały czas. Przez moją permanentną senność spada moja wydajność:/

kasia_1988 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaki kupon? do Smyka?

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ale jaki kupon? do Smyka?

nie do allegro
    jak kupisz przez aplikacje mobilna, tylko wczesniej musisz odebrac kupon
    tutaj wszystko masz: https://kupony.allegro.pl/mobile/ :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana! Ja jem właśnie śniadanko i oglądam kobiete na krańcu świata.
    Ja planuje karmic piersia ale zaopatrze się tez w butelke z AVENT i tej samej firmy laktator ręczny.
    Moje córki wychowały się na avencie i byłam bardzo zadowolona z tych butelek.
    U nas już od paru dni ponuro i deszczowo,że nic się nie chce.Dobrze,że się trochę ocieplilo,bo nie mam w czym chodzić w pracy jak jestem na dworze z dziecmi.
    Kurde już przytyłam z 7,5 kg szok.
    Miłej niedzieli wam życze.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35,więc wagowo jedziemy na tym samym wózku,jestem przerażona tym szybkim wzrostem wagi,a na dodatek wcale mi to w piersi nie poszło,ponieważ sprzed ciąży mój rozmiar to 75D a teraz 80E,wiec wszystko w brzuch,w tyłek,ręce,biodra :(

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ZNOWU dostałam zaproszenie do teściów, aż mnie to niepokoi. No cóż, żeby nie było, że jestem francą to pójdę, a nawet zrobię krokiety ze szpinakiem, bo coś tam teściowa napomknęła, że by zjadła.

Co do laktatora to ja swój dostałam nowy od koleżanki więc można powiedzieć, że pieniędzy JESZCZE nie wydałam, ale mysle, ze i tak kupilabym reczny - bo co jesli nie bede miala pokarmu, albo miala go za malo? Jak nie rozhulam laktacji ręcznym to chyba już nic mi nie pomoże. Z kolei jeśli fajnie będzie mi się karmiło cycem to wydam te 300zł dopiero wtedy, bo tak w błoto wyrzucić.. Szkoda mi póki co. Dokończyłam moją listę "obecności" rzeczy dla Adki i niektórych rzeczy mam faktycznie mało.

Trochę mam na dzien dzisiejszy malo ubrań, ale ja kompletuje aż do rozmiaru 68. Wiadomym brakiem są koszule nocne i tantum rosa dla mnie. Dla młodej kosmetyki, octenisept, sól fizjologiczna, proszek i płyn do prania, pampersy, chusteczki. Wózek, bujaczek i mata to już załatwione więc chociaż tyle z głowy. Najgorsze - szafa i komoda.

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ