Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja pewnie kupię elektryczny Medeli. Chciałam ten na dwie piersi, ale to jednak bez sensu - wezmę ten na jedną. Ale jeśli chodzi o ręczny, to ja odpadam, bo już widziałam historie, jak mamy miały ręczne , nie dały rady gibać, to mąż gibał, aż w końcu się wszyscy zbuntowali i kupili elektryczny
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ręczny Avent kosztuje w aptece gemini 115zł, a najroższy elektryczny tomeee tippee 228, więc faktycznie nie jest to aż tak wielka różnica, bardziej myślałam, że to różnica 50zł a 300.
Edit: ok, faktycznie ręczny tommee tippee jest za 80zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 10:07
-
Dzień dobry,w końcu mam chwilę...jak to przy niedzieli
Wracając do Aventa,oczywiście,że gdyby były np. rakotwórcze to wycofanoby je ze sprzedaży,tu chodzi mniej więcej o to,że pod wpływem niewielkiego ciepła jest wytwarzany jakiś środek czy też pierwiastek,który nie szczególnie jest wskazany dla dzidziusia.
Mój starszy miał butelki dr Browna(dziadkowie go zaopatrzyli),i szczerze powiem od 18 do 24tej codziennie do dnia 26 stycznia 2007 darł sę codziennie,ponieważ mimo tych super butelek antykolkowych miał kolki. Wydaje mi się,że butelki takie mogą zmniejszyć natężenie kolek,ale żeby je wyeliminować....no cóż,wątpię.
Teraz mam zestaw Tomme Tippe Close to be nature,zobaczymy,ale z doświadczenia wiem,że jak będą miały być kolki to będą.
-
Dzień Dobry
Piękna niedziela, słońce świeci, chyba pojadę gdzieś na jakiś spacerek
Źle dziś spałam, budziłam się kilka razy, tłukłam po łóżku. Po wczorajszym sprzątaniu plecy bolą mnie nadal
Dziś mam ochotę na jakiś zdrowy obiadPo Kobiecie na krańcu świata muszę jechać do Piotra i Pawła
Co do butelek - to ja chyba kupię tę co Penelope. A laktator na pewno elektryczny - moja koleżanka, która miesiąc temu urodziła mówiła mi, że pomógł jej rozbujać laktację, a potem pomógł przy nawale pokarmu. Mówiła mi, że była tak zmęczona po cc, że jakby jeszcze miała machać tym laktatorem, to skoczyłaby z okna
Ręczny też się przyda - ale myślę, że to można dokupić
-
A co do laktatora,przy Tmku miałam elektryczny,nie powiem,że nie byłam zadowolona,natomiast teraz zakupiony mam ręczny właśnie z Tomme Tippe,myślę,że i on podoła swojemu zadaniu. Elektryczny był wygodny,ponieważ sam pompował,ale pierwsze odciągania pokarmu były koszmarne
W Norwegii w tej chwili jest szał na firmę Medela,zarówno butelki jak i laktatory i smoczki uspakajające
Osobiście mam taki:
http://allegro.pl/laktator-tommee-tippee-wkladki-butelka-pojemnik-i4680889370.html
Butelki
http://allegro.pl/zestaw-startowy-tommee-tippee-0-bpa-promocja-i4674071373.htmlmegg lubi tę wiadomość
-
witam z rana
dostalam 5 pudel rzeczy dla chlopca od siostry (moj chrzesniak ma 6 lat)
jutro czeka mnie pracowity dzien- segregowanie ciuszkow , butkow itp
fajnieee
pije kawke, zapraszam wirtualnie:)Gosiak, słoneczna 85, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
megg Tobie to dobrze
niestety wszystko,co miałam po Tymku rozdałam
na szczęście męża siostra ma roczną córeczkę i parę na 56 i 62 mamy od niej,bo nie zawsze Kaja w róż była ubierana,ale musiałam dkupić parę rzeczy a od 68 musimy wszystko nowe
...cóż sama przyjemność kupowania,mniejsza przyjemność wydawnia hihi
megg, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana po kawce i śniadanku
Nie nadrobiłam wszystkiego, ale widzę, że gadacie na temat laktatorów, butelek. Ja zdecydowałam się na ręczny, na dzień dzisiejszy. Natomiast jak będzie okaże się po porodzie. Plan jest taki, że laktator zakupi mój T, jeżeli będzie potrzebny. Bo w sumie nie wiem na 100% czy będę go potrzebowała.
Co do butelek mam jedną 150 ml LOVI. I na chwilę obecną to wystarczy- najwyżej mój T poleci kupić do apteki ( mamy pod blokiem)
Co do rzeczy dla dziecka, to ja sumiennie aktualizuję listę wyprawkową i powiem Wam, że coraz więcej pozycji ma już plusiki +, czyli "jest zakupione"
Co do spania w nocy, od dwóch dni nie umiem spać, kręcę się jak glupia i plecy mnie bolą ;/ Najlepiej śpi mi się nad ranem, ale o 8 moje psy chcą już iść na dwór i kończy się sielanka.
Dziś idę na urodziny mojej babci. Jutro kończy 85 lat. Bardzo się ucieszyła na wieść o prawnuczce. Na widok zdjęcia 3d Poli się popłakała. Mam nadzieje i bardzo bym tego chciała, aby dożyła jej narodzin i była obecna w jej życiu. Bo mam najlepszą babcie na świecieSue, Fedra, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Witam dziewczyny. Co do butelek to zestaw taki jak Penelipa bede miala z tej samej firmy tez laktator elektroniczny i w razie potrzeby dokupie woreczki czy pijemniki na mleko wydaje sie byc bardzo sprytnie i madrze przemyslany ten zestaw.
Kazda z moich koleżanek na początku kupowala reczny ale to bylo marnowanie czasu i pieniedzy i kazda przechodzila na elektroniczny wiec wydatek podwójny.
Cath pieski sa przesliczne.
Witam nowa mame derii84 .
Czy Wy tez macie tak ze budzicie sie w nocy i nie mozecie spac. Kłade sir ok 23 o 4 sie budze i nie moge juz spac. Nie moge sie ulozyc i krece sie w lozku jak na roznie.
Ale dzisiaj tradycyjnie pobudka o 4 a o 7 zasnelam i maz mnie obudzil na gotowe sniadanko... mmm... smacznego i milej niedzieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 10:51
Fedra lubi tę wiadomość
-
Widzę,żę ta dzisiejsza noc dała się nam wszystkim we znaki....
Wiecie co,czytając wasze posty co raz bardziej żałuję,że kupiłam ten laktator ręczny,dopóki mam czas chyba domówię elektryczny
Dzisiaj w planie mieliśmy rodzinny spacer,niestety tutaj pogoda nie dopisuje,wieje chłodny wiatr,już czuć mrozik w powietrzu,a słońca ani widu ani słychu.... -
Dzień dobry!
Co do butelek to ja kupię 2 x 150 ml Tommee Tippee, te antykolkowe. Laktator wolałabym elektryczny. Nie wiem czy będę potrzebowała od razu czy nie. Ale potem przecież będę chciała gdzieś wyjść, to jakoś będzie musiał mąż w razie awarii Brzuszkowego nakarmić, więc się przyda.
Wiem tylko, że przynajmniej pierwsze pół roku chcę karmić piersią. Ale wiadomo, człowiek planuje...
A teraz piekę serniczek dla mamy, bo się wybieramy do rodziców popołudniu:)
Piszecie o problemach ze spaniem w nocy. A ja bym mogła właściwie spać prawie cały czas. Przez moją permanentną senność spada moja wydajność
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:ale jaki kupon? do Smyka?
nie do allegro
jak kupisz przez aplikacje mobilna, tylko wczesniej musisz odebrac kupon
tutaj wszystko masz: https://kupony.allegro.pl/mobile/słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Witam z rana! Ja jem właśnie śniadanko i oglądam kobiete na krańcu świata.
Ja planuje karmic piersia ale zaopatrze się tez w butelke z AVENT i tej samej firmy laktator ręczny.
Moje córki wychowały się na avencie i byłam bardzo zadowolona z tych butelek.
U nas już od paru dni ponuro i deszczowo,że nic się nie chce.Dobrze,że się trochę ocieplilo,bo nie mam w czym chodzić w pracy jak jestem na dworze z dziecmi.
Kurde już przytyłam z 7,5 kg szok.
Miłej niedzieli wam życze. -
maja35,więc wagowo jedziemy na tym samym wózku,jestem przerażona tym szybkim wzrostem wagi,a na dodatek wcale mi to w piersi nie poszło,ponieważ sprzed ciąży mój rozmiar to 75D a teraz 80E,wiec wszystko w brzuch,w tyłek,ręce,biodra
-
nick nieaktualnyJa ZNOWU dostałam zaproszenie do teściów, aż mnie to niepokoi. No cóż, żeby nie było, że jestem francą to pójdę, a nawet zrobię krokiety ze szpinakiem, bo coś tam teściowa napomknęła, że by zjadła.
Co do laktatora to ja swój dostałam nowy od koleżanki więc można powiedzieć, że pieniędzy JESZCZE nie wydałam, ale mysle, ze i tak kupilabym reczny - bo co jesli nie bede miala pokarmu, albo miala go za malo? Jak nie rozhulam laktacji ręcznym to chyba już nic mi nie pomoże. Z kolei jeśli fajnie będzie mi się karmiło cycem to wydam te 300zł dopiero wtedy, bo tak w błoto wyrzucić.. Szkoda mi póki co. Dokończyłam moją listę "obecności" rzeczy dla Adki i niektórych rzeczy mam faktycznie mało.
Trochę mam na dzien dzisiejszy malo ubrań, ale ja kompletuje aż do rozmiaru 68. Wiadomym brakiem są koszule nocne i tantum rosa dla mnie. Dla młodej kosmetyki, octenisept, sól fizjologiczna, proszek i płyn do prania, pampersy, chusteczki. Wózek, bujaczek i mata to już załatwione więc chociaż tyle z głowy. Najgorsze - szafa i komoda.