X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do olejku kokosowego,nie wiem czy nie bzie t zbt intensywny produkt dla skóry noworodka,ale mo zacząć od dodania dosłownie paru kropel, następne zwikszać ilość???

Angélique89 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczenia z niemowlakami jeszcze nie mam, ale znalazłam to: http://dziecisawazne.pl/5-nietoksycznych-produktow-do-pielegnacji-niemowlat/
    I http://www.mjakmama24.pl/niemowle/pielegnacja/kosmetyki-naturalne-dla-dzieci-ekologiczna-pielegnacja-niemowlecia,158_3372.html

Czytałam też, że takiemu maluszkowi dobrze jest robić po kąpieli masaż całego ciałka, np. Przy użyciu odrobiny oleju kokosowego.

Następny cytat: Do nawilżenia i natłuszczenia skóry dziecka warto stosowań oliwę z oliwek lub naturalne oleje roślinne (migdałowy, lniany lub masło shea). W skład kosmetyków naturalnych powszechnie stosowane są wyciągi z roślin, np. aloesu, rumianku, lawendy czy nagietka. Zamiast syntetycznych środków myjących, można zastosować olej kokosowy.

I

Olej kokosowy ma działanie antybaktryjne i antywirusowe dzęki kwasowi laurynowemu, który stanowi 47% zawartości oleju kokosowego. Dzięki niemu olej kokosowy pomaga zwalczyć trądzik, egzemy, stany zapalne, wysypki, zapobiega powstawaniu zaskórników.

Olej ten jest odpowiedni do każdego typu skóry, szczególnie polecany do pielęgnacji skóry noworodków, niemowląt i dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 14:39

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obiadek zjedzony wlasnie oglądamy nowy sezon Top Gear i zaraz jedziemy na spacerek nad jeziorko <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Doświadczenia z niemowlakami jeszcze nie mam, ale znalazłam to: http://dziecisawazne.pl/5-nietoksycznych-produktow-do-pielegnacji-niemowlat/
    I http://www.mjakmama24.pl/niemowle/pielegnacja/kosmetyki-naturalne-dla-dzieci-ekologiczna-pielegnacja-niemowlecia,158_3372.html

Czytałam też, że takiemu maluszkowi dobrze jest robić po kąpieli masaż całego ciałka, np. Przy użyciu odrobiny oleju kokosowego.

Następny cytat: Do nawilżenia i natłuszczenia skóry dziecka warto stosowań oliwę z oliwek lub naturalne oleje roślinne (migdałowy, lniany lub masło shea). W skład kosmetyków naturalnych powszechnie stosowane są wyciągi z roślin, np. aloesu, rumianku, lawendy czy nagietka. Zamiast syntetycznych środków myjących, można zastosować olej kokosowy.

I

Olej kokosowy ma działanie antybaktryjne i antywirusowe dzęki kwasowi laurynowemu, który stanowi 47% zawartości oleju kokosowego. Dzięki niemu olej kokosowy pomaga zwalczyć trądzik, egzemy, stany zapalne, wysypki, zapobiega powstawaniu zaskórników.

Olej ten jest odpowiedni do każdego typu skóry, szczególnie polecany do pielęgnacji skóry noworodków, niemowląt i dzieci.

Dzięki. Wolę olej kokosowy od podejrzanych specyfików, tym bardziej, że łatwiej mogę go dostać tutaj niż sprowadzać naturalne olejki z Polski. Tutaj większość na parafinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 15:33

Gosiak lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po podwieczorku ;)
    Najedzeni i zadowoleni ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wracam ze spacerku:) dodatkowo zrobiłam zakupy rosmanowe i spożywcze :)

Siedze na ławce, we Wrocławiu ze 20 stopni dzis, w słońcu chyba nawet wiecej. Piękny październik :)

Dzis na obiad zaplanowałam wrapy z kurczakiem, Tomasz musi otrzymać troche białka, bicki same nie urosną :)

Lara 82, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie miała bardzo dziwna sytuacje. Siedziałam na ławce, piłam sok z marchwi i podeszła do mnie Żulietta z zapytaniem czy jej odpale papierosa! Popatrzylam na nią jak na durna i powiedzialam, ze nie pale :) chyba jeszcze mojego brzucha tak nie widac. Chociaż dla niej pewnie palenie w ciazy byłoby normalne :/
    A co gorsza - wygladała na niepełnoletnią :/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, nieźle...
    W Gdańsku też przepiękna pogoda.
    Właśnie pałaszuję ogromne jabłko a na kolację zaplanowałam knedle z truskawkami, śmietaną i ksylitolem, mniam :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak smakuje Ci ten ksylitol? Bo ja probowalam kiedyś slodzic stewia, ale to było ohydne w smaku :/ Poza tym czytałam że te slodziki wcale nie są zdrowsze od cukru... na szczęście mało slodze więc używam trzcinowego cukru. Ja idę w końcu upiec muffinki bo mam smaka na domowe ciasto :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly dzien poza domem :)

Myslalam, ze jak tu wpadne to bede miala mase do nadrabiania, a tutaj nic, a nic.

Zrobiłam lody waniliowe, czekoladowe i truskawkowe - czekam aż się zrobią. Później ubiję śmietanę i zrobię sos czekoladowy. Mniaam, bomba kaloryczna ;]

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Gosiak smakuje Ci ten ksylitol? Bo ja probowalam kiedyś slodzic stewia, ale to było ohydne w smaku :/ Poza tym czytałam że te slodziki wcale nie są zdrowsze od cukru... na szczęście mało slodze więc używam trzcinowego cukru. Ja idę w końcu upiec muffinki bo mam smaka na domowe ciasto :)
    Słodzików nie używam, stewia to roślina, wiec sama natura, ale faktycznie ma gorzkawy posmak. Ksylitol pozyskiwany jest z Brzozy, wiec też nie słodzik. I jest smaczny i zdrowy.

Jak wcześniej już wspomniano ksylitol (alkohol cukrowy) jest to cukier pochodzenia naturalnego pozyskiwany z brzozy. Jest on w rzeczywistości lustrzanym odbiciem cukru.
    W czasie gdy cukier sieje spustoszenie w naszym organizmie, ksylitol naprawia i goi, wzmacnia układ immunologiczny, broni przed degeneracyjnymi, chronicznymi chorobami i ma właściwości opóźniające proces starzenia się. Ksylitol jest cukrem pięciowęglowym, co oznacza, że zapobiega rozwojowi bakterii i ma własności bakteriobójcze. Podczas gdy cukier tworzy kwasy, ksylitol ma charakter zasadowy. Wszystkie formy cukru, w tym sorbitol, popularny alternatywny słodzik, są cukrami sześciowęglowymi, wzmacniającymi niebezpieczne grzyby i bakterie.

Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posprzątałam, zrobiłam rosół i bułeczki i teraz się lenię ;)

W ogóle zjadłam już połowę bułeczek tak mi smakują ;p

Gosiak, maja35, megg, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień poza domem, no ale szkoda było marnować takiej pięknej pogody - 25 stopni i słońce, a krajobraz już z ośnieżonymi szczytami wysokich gór :) Uwielbiam :)
    I wszystko byłoby super, gdybym nie zgrzeszyła w McD. No ale trudno :)

Ja jeszcze nie wiem czy wybiorę butelki i akcesoria towarzyszące Medeli, czy T.T, ale myślę,że się skuszę jednak na Tommee. A laktator Medeli, bo miał najlepsze opinie wśród moich znajomych. któraś z Was brała tę firme pod uwagę i porównywała z T.T? Bo może wklepię się w coś co wcale dobre nie jest. Musze chyba jakieś porównania w sieci poczytać, ale może najpierw któraś z Was coś podpowie.

atdci09k89ytpjkc.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Ja dziś cały dzień poza domem, no ale szkoda było marnować takiej pięknej pogody - 25 stopni i słońce, a krajobraz już z ośnieżonymi szczytami wysokich gór :) Uwielbiam :)
    I wszystko byłoby super, gdybym nie zgrzeszyła w McD. No ale trudno :)

Ja jeszcze nie wiem czy wybiorę butelki i akcesoria towarzyszące Medeli, czy T.T, ale myślę,że się skuszę jednak na Tommee. A laktator Medeli, bo miał najlepsze opinie wśród moich znajomych. któraś z Was brała tę firme pod uwagę i porównywała z T.T? Bo może wklepię się w coś co wcale dobre nie jest. Musze chyba jakieś porównania w sieci poczytać, ale może najpierw któraś z Was coś podpowie.
    U nas an szkole rodzenia P. Alina mówiła o tej firmie jedynie :) Ale to wszystko :)

sebza lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co Pani Alina o niej myśli? :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i obiecałam pochwalić się butami <3 Już internet mam <3
    0754e80fc03ea0e9med.jpg
    9eaf158ee94590c6med.jpg

Sue, sebza, kasia_1988, maja35, Pia Gizela, megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    I co Pani Alina o niej myśli? :)
    Bardzo polecała i nasz szpital w Lęborku bardzo chwali te produkty ich. Ale nasz szpital w Lęborku nie ma dobrych opinii i ja tam na 90% nie będę rodzić no chyba że nie zdążę dojechać :D Nic innego nie mówiła bo mówi że nie robi reklam tylko po prostu zna te rzeczy i nigdy się nie zawiodła ;)

sebza lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądam Porody na ipli, ten odcinek o którym pisała Słoneczna - matka, paliła w trakcie ciąży i to wyszło jak urodziła łożysko. Ja paliłam do testu, czyli 4 tyg (bo nie wiedziałam, że jestem w ciąży) - to chyba nie będzie u mnie żadnych zmian, prawda?
    Ojciec tej małej taki dziwny, jakby mój facet się tak na porodówce zachowywał, to bym go wywaliła. Laska mówi do niego "Misku jak to boli", jaka była jego odpowiedź "No ma boleć". Nosz kurna!

Ogólnie hardcorowy odcinek - jedna matka urodziła w 6 miesiącu martwe dziecko (w ciąży piła alkohol, bo była alkoholiczką) i teraz znów w ciąży.

Zastanawia mnie dlaczego te wszystkie kobiety rodzą na leżąco - przecież to w sumie wbrew grawitacji trochę :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIe to nie ja pisalam, chyba megg- ja jeszcze nie doszlam do tego, zatrzymalam sie po 4 odcinku- bo chce z mezem ogladac;)

nic sie dzis nie chce- taka leniwa niedziela:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiedziałam że ksylitol jest z brzozy :)

Sue rodzą na lezaco bo tak jest wygodniej położnej... u mnie w szpitalu podobno preferują aktywne porody, ciekawe co będą mówić na ten temat w szkole rodzenia. Ale i tak po ostatniej wizycie na ip jestem przekonana do opłacenia prywatnej poloznej, bo to od niej będzie najwięcej zależało jak mój poród będzie wyglądał.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ