X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    robilas te drozdzowe? :) dobre :) smacznego

Megg tak, te z Twojego przepisu, Wyszły na prawdę dobre :) Tylko trochę zmodyfikowałam. dodałam cukier trzcinowy zamiast zwykłego i zrobiłam pół na pół z mąką orkiszową :)

Katiś mój synek wypina się tak mocno minimum 2 razy dziennie ;p Ja już się przyzwyczaiłam do tego, mój brzuch też, bo na stałe z prawej strony jest bardziej wypchany ;)

Ja w ogóle zastanawiam się nad porodem bez znieczulenia, zobaczymy, czy w trakcie będę błagać o to ;p

megg, Katiś, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue- napsial mi na kartce bo nie daje skierowania jak chodze prywatnie-
    ale ide do rodzinnego to morfologie i mocz mi wypisywala- mam nadzieje ze i tym razem da mi skierowanie a za HBS doplace poprostu.

no wlasnie nie pomyslalam o tych szczepieniach w trakcie wizyty a on mowil ze to antygen wobec WZW typu C- a ja mam szczepienie na B wiec zrobie- skoro trzeba to trzeba:)

jakos mi mdlo jak nie zjem kanapki o czasie- na noc musze zjesc kanapke bo w nocy mnie ssie- a tak to wystarcza do rana i dopiero po 7 zaczyna ssac z glodu:)

tez tak macie??/

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Katis ojej jak slodko to wyglada :-) pieknie wygladasz!!!

Cath nawet nie wiedzialam ze w Weju jest mozliwosc wykupic pokoj osobny. Zaskoczylas mnie! U nas na zaspie nie ma takiej mozliwosci :-( a szkoda. Ja najbardziej boje sie tego czasu wlasnie w szpitalu po porodzie :-( z pierwszego porodu naprawde niemilo ten czas wspominam.
    Jest i jest tych pokoi 5 :) i dla mnie to będzie mega udogodnienie. Oczywiście dopuszczam możliwość ze nie zdaze do Wejherowa i urodzę w Lęborku nie chce się rozczarować :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna ja jem kolacje około 20 a śniadanie jem najwcześniej o 9 rano, zdarza się, że jem nawet po 10...:)

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue- napsial mi na kartce bo nie daje skierowania jak chodze prywatnie-
    ale ide do rodzinnego to morfologie i mocz mi wypisywala- mam nadzieje ze i tym razem da mi skierowanie a za HBS doplace poprostu.

no wlasnie nie pomyslalam o tych szczepieniach w trakcie wizyty a on mowil ze to antygen wobec WZW typu C- a ja mam szczepienie na B wiec zrobie- skoro trzeba to trzeba:)

jakos mi mdlo jak nie zjem kanapki o czasie- na noc musze zjesc kanapke bo w nocy mnie ssie- a tak to wystarcza do rana i dopiero po 7 zaczyna ssac z glodu:)

tez tak macie??/

Dziwne, że nie daje skierowania :/ Zrób, zrób :)

Mnie dziś rano zemdliło, już miałam taki odruch nawet, ale się udało :)
    A zauważyłam, że jak nie zjem, to mam mega zgagę! Często mnie męczy, ale na głodniaka, to dramat jest ;/

Katiś - pięknie wyglądasz! Mój się ostatnio tak wypiął - też się zastanawiałam czy to dupka czy główka, na pewno jedno z tych :)

Katiś lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś - to zakolanówki czy takie rajstopki? Fajne, lubię takie ;)

Katiś lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Katiś - to zakolanówki czy takie rajstopki? Fajne, lubię takie ;)
    Rajstopy takie:D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Katiś ale się cudownie maluch wypina ;) mój też to robi, aż brzuch faluje ;)

Katiś lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja niedawno na jakims watku czytalam historie z porodu dziewczyny która byla bardzo zadowolona z opieki personelu podczas porodu, a jedynym mankamentem było to że położna jej nie pozwoliła jeszcze przeć, bo najpierw musiała przyjac poród dziewczyny z łóżka obok :O To ja podziekuje, zaplace zeby nie było takiej sytuacji, przeciez to moze miec bardzo przykre konsekwencje, chociażby można mocno popękać jak nikt nie bedzie nas pilnowal, nie mowiac o zdrowiu dziecka :/
    Poza tym u mnie w szpitalu wiem że mozna roznie trafic, czasem na porodówce jest taki tłok że polozna biega od pacjentki do pacjentki, a czasem jest pusto to i z wanny skorzystac mozna.
    Sale jednoosobowa tez mozna sobie oplacic, ale jest ich kilka no i popyt jest duzy, slyszalam jak bylam na IP jak pod gabinetem usg gadały babki z odziału że moga rodzic w sobote, bo wtedy sie jedynki zwalniaja jak wypisuja na koniec tyg do domu heh. Chyba wolalabym nie zaliczyc tej wycieczki na IP i życ w blogiej nieswiadomosci że poród bedzie super, bo bede miala prywatna polozna, jednoosobowa sale i ZZO :P

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega fajne! Mam podobne, ale niestety oczko mi poszło na nich :/
    Kupiłaś gdzieś w sieciówce? Mogę odgapić? :P

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, one są takie grubsze "na zimę" więc są super a i stan mają wyższy, że bez problemu na brzuch się naciągają. Kochana niestety kupiłam u siebie w budce z bielizną, żadna to sieciówka, ale myślę, że bez problemu znajdziesz takie lub podobne :)

Sue lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się późnym wieczorem:)
    Mój dzień minął dzisiaj bardzo miło. Jak zwykle w niedziele Kościół, rodzinny obiad, odpoczynek. Pogoda była cudowna. W domu pełno gości, w tym moja siostrzenica (13 mies.) i dwie córeczki kuzynki (3l. i 5l.) wszystkie były grzeczne i kochane, cały czas na nie patrzyłam jak pięknie potrafiły się razem bawić, niedługo dołączy do nich moja Natalka:)

Jutro mam wizytę o 15, trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze.

A to my dzisiaj:)
    http://www.iv.pl/images/58666349280968302956.jpg

Sue, Katiś, Bietka, Fedra, słoneczna 85, megg, juska19, kasia_1988, sebza, lula88, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Sue, ja niedawno na jakims watku czytalam historie z porodu dziewczyny która byla bardzo zadowolona z opieki personelu podczas porodu, a jedynym mankamentem było to że położna jej nie pozwoliła jeszcze przeć, bo najpierw musiała przyjac poród dziewczyny z łóżka obok :O To ja podziekuje, zaplace zeby nie było takiej sytuacji, przeciez to moze miec bardzo przykre konsekwencje, chociażby można mocno popękać jak nikt nie bedzie nas pilnowal, nie mowiac o zdrowiu dziecka :/
    Poza tym u mnie w szpitalu wiem że mozna roznie trafic, czasem na porodówce jest taki tłok że polozna biega od pacjentki do pacjentki, a czasem jest pusto to i z wanny skorzystac mozna.
    Sale jednoosobowa tez mozna sobie oplacic, ale jest ich kilka no i popyt jest duzy, slyszalam jak bylam na IP jak pod gabinetem usg gadały babki z odziału że moga rodzic w sobote, bo wtedy sie jedynki zwalniaja jak wypisuja na koniec tyg do domu heh. Chyba wolalabym nie zaliczyc tej wycieczki na IP i życ w blogiej nieswiadomosci że poród bedzie super, bo bede miala prywatna polozna, jednoosobowa sale i ZZO :P

No niestety tak jest. Nie jest to wina położnej, ona musi o każdą rodzącą zadbać tak samo. Jest ich za mało i dlatego nie mogę poświęcić się nam tak, jakby chciały.
    Ja prywatną salę na pewno wykupię, bo w tym szpitalu, w którym chyba będę rodzić to sale ogólne wyglądają koszmarnie - łóżko obok łózka, przedzielone tylko wąskim murkiem. Zero komfortu.

Damy radę! I tak mamy lepiej niż kiedyś - teraz może być z nami nasz facet, potrzymać za rękę. Mnie mojemu tacie mama pokazywała przez okno. Mam nadzieję, że sytuacja będzie się zmieniać tylko na lepsze ;)

Idę spać, dobranoc moje Brzuchatki :*

Januszkowa, Atakasobiejedna, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rajstopki kupuję tylko w Gatta, fakt są droższe, ale jakość pierwsza klasa, mają teraz linie dla kobiet w ciąży, góra rajstop przystosowana pod brzuszek, rośnie razem z brzuszkiem, polecam świetne!!

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakoś gatta nie podchodzi, miałam kilka podejść, zdecydowanie wolę calzedonię.
    Witamy się z rana po porannym ważeniu - od początku mamy 6,3kg na plusie.
    Jasia też mi wypycha brzuch i to na maksa czasami, śmiesznie to wygląda :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.

Dzis juz chyba nie bedzie tak pieknie jak wczora :-( a szkoda bo juz sie nie zapinam w plaszczu i czuje sie niekomfortowo.
    Gosiak ja w zeszly piatek mialam plus 7 z Ignasiem. Malo.nie zemdlalam u lekarza jak to zobaczylam bo w 2 miesiace tak podskoczylo :-( teraz sie troszke pilnuje z jedzeniem, ale tylko troszke bo jakos mam ochote na wszystko. Glupie to.

Milego dniaaa :-)

P.S a w Calzedonii maja ciazowe rajty??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Hej hej.

Dzis juz chyba nie bedzie tak pieknie jak wczora :-( a szkoda bo juz sie nie zapinam w plaszczu i czuje sie niekomfortowo.
    Gosiak ja w zeszly piatek mialam plus 7 z Ignasiem. Malo.nie zemdlalam u lekarza jak to zobaczylam bo w 2 miesiace tak podskoczylo :-( teraz sie troszke pilnuje z jedzeniem, ale tylko troszke bo jakos mam ochote na wszystko. Glupie to.

Milego dniaaa :-)

P.S a w Calzedonii maja ciazowe rajty??
    No właśnie chyba nie, ale mają getry bezszwowe i chyba Sue pisała, że świetnie się naciągają na ciążowy brzuchol.
    Ja ciążowe kupowałam na razie na allegro, nie jest to calzedonia, ale mogą być - fajne kolory są do wyboru.
    Ja też stwierdziłam, że muszę się pilnować bardziej, bo jem wszystko na co mam ochotę a szczególnie dużo słodyczy. Muszę zacząć robić swoje słodkości - ale kiedy czekolada z oreo na mnie patrzy, nie mogę się powstrzymać :P ;)

Ja dziś miałam jechać do fryzjera, ale mi się nie chce, fryz mam jeszcze całkiem ok... trochę się martwię, że termin mi przepadnie u mojego rozchwytywanego fryzjera, ale lenistwo zwycięża, jeszcze na kuriera muszę czekać.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a ktory to taki rozchwytywany fryzjer?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ciemno na dworze!!!!!!

a mnie rano ssalo z glodu- obidzilam sie o 4 na spacer do lazienki i nie moglam zasnac taka bylam glodna- a na noc zawsze jeszcze jem kanapke.

ten maly tak ciagnie wszystko:) Wczoraj maz czul synusia jak kopnal- ale to sa delikatne kopniaki i trzeba sie wczuc i niezle naczekac- przez to lozysko z przodu- kurcze w pzoniejszczej ciazy bede musiala sie nasluchiwac i wczuwac zeby czuc ruchy.

o SUE- w DDTVN mowie ze we Wroclawiu dzis najcieplej :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U nas również ciemno brrrrr ;/
    W PNŚ mówili o czworaczkach, które urodziły się w lipcu moim mieście czyli w Rudzie Śląskiej :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ