Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
megg wrote:robilas te drozdzowe?
dobre
smacznego
Megg tak, te z Twojego przepisu, Wyszły na prawdę dobreTylko trochę zmodyfikowałam. dodałam cukier trzcinowy zamiast zwykłego i zrobiłam pół na pół z mąką orkiszową
Katiś mój synek wypina się tak mocno minimum 2 razy dziennie ;p Ja już się przyzwyczaiłam do tego, mój brzuch też, bo na stałe z prawej strony jest bardziej wypchany
Ja w ogóle zastanawiam się nad porodem bez znieczulenia, zobaczymy, czy w trakcie będę błagać o to ;p
megg, Katiś, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Sue- napsial mi na kartce bo nie daje skierowania jak chodze prywatnie-
ale ide do rodzinnego to morfologie i mocz mi wypisywala- mam nadzieje ze i tym razem da mi skierowanie a za HBS doplace poprostu.
no wlasnie nie pomyslalam o tych szczepieniach w trakcie wizyty a on mowil ze to antygen wobec WZW typu C- a ja mam szczepienie na B wiec zrobie- skoro trzeba to trzeba:)
jakos mi mdlo jak nie zjem kanapki o czasie- na noc musze zjesc kanapke bo w nocy mnie ssie- a tak to wystarcza do rana i dopiero po 7 zaczyna ssac z glodu:)
tez tak macie??/ -
AsiaSzw wrote:Katis ojej jak slodko to wyglada
pieknie wygladasz!!!
Cath nawet nie wiedzialam ze w Weju jest mozliwosc wykupic pokoj osobny. Zaskoczylas mnie! U nas na zaspie nie ma takiej mozliwoscia szkoda. Ja najbardziej boje sie tego czasu wlasnie w szpitalu po porodzie
z pierwszego porodu naprawde niemilo ten czas wspominam.
i dla mnie to będzie mega udogodnienie. Oczywiście dopuszczam możliwość ze nie zdaze do Wejherowa i urodzę w Lęborku nie chce się rozczarować
-
słoneczna 85 wrote:Sue- napsial mi na kartce bo nie daje skierowania jak chodze prywatnie-
ale ide do rodzinnego to morfologie i mocz mi wypisywala- mam nadzieje ze i tym razem da mi skierowanie a za HBS doplace poprostu.
no wlasnie nie pomyslalam o tych szczepieniach w trakcie wizyty a on mowil ze to antygen wobec WZW typu C- a ja mam szczepienie na B wiec zrobie- skoro trzeba to trzeba:)
jakos mi mdlo jak nie zjem kanapki o czasie- na noc musze zjesc kanapke bo w nocy mnie ssie- a tak to wystarcza do rana i dopiero po 7 zaczyna ssac z glodu:)
tez tak macie??/
Dziwne, że nie daje skierowaniaZrób, zrób
Mnie dziś rano zemdliło, już miałam taki odruch nawet, ale się udało
A zauważyłam, że jak nie zjem, to mam mega zgagę! Często mnie męczy, ale na głodniaka, to dramat jest ;/
Katiś - pięknie wyglądasz! Mój się ostatnio tak wypiął - też się zastanawiałam czy to dupka czy główka, na pewno jedno z tychKatiś lubi tę wiadomość
-
Sue, ja niedawno na jakims watku czytalam historie z porodu dziewczyny która byla bardzo zadowolona z opieki personelu podczas porodu, a jedynym mankamentem było to że położna jej nie pozwoliła jeszcze przeć, bo najpierw musiała przyjac poród dziewczyny z łóżka obok
To ja podziekuje, zaplace zeby nie było takiej sytuacji, przeciez to moze miec bardzo przykre konsekwencje, chociażby można mocno popękać jak nikt nie bedzie nas pilnowal, nie mowiac o zdrowiu dziecka
Poza tym u mnie w szpitalu wiem że mozna roznie trafic, czasem na porodówce jest taki tłok że polozna biega od pacjentki do pacjentki, a czasem jest pusto to i z wanny skorzystac mozna.
Sale jednoosobowa tez mozna sobie oplacic, ale jest ich kilka no i popyt jest duzy, slyszalam jak bylam na IP jak pod gabinetem usg gadały babki z odziału że moga rodzic w sobote, bo wtedy sie jedynki zwalniaja jak wypisuja na koniec tyg do domu heh. Chyba wolalabym nie zaliczyc tej wycieczki na IP i życ w blogiej nieswiadomosci że poród bedzie super, bo bede miala prywatna polozna, jednoosobowa sale i ZZOSue lubi tę wiadomość
-
Sue, one są takie grubsze "na zimę" więc są super a i stan mają wyższy, że bez problemu na brzuch się naciągają. Kochana niestety kupiłam u siebie w budce z bielizną, żadna to sieciówka, ale myślę, że bez problemu znajdziesz takie lub podobne
Sue lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Witam się późnym wieczorem:)
Mój dzień minął dzisiaj bardzo miło. Jak zwykle w niedziele Kościół, rodzinny obiad, odpoczynek. Pogoda była cudowna. W domu pełno gości, w tym moja siostrzenica (13 mies.) i dwie córeczki kuzynki (3l. i 5l.) wszystkie były grzeczne i kochane, cały czas na nie patrzyłam jak pięknie potrafiły się razem bawić, niedługo dołączy do nich moja Natalka:)
Jutro mam wizytę o 15, trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze.
A to my dzisiaj:)
http://www.iv.pl/images/58666349280968302956.jpgSue, Katiś, Bietka, Fedra, słoneczna 85, megg, juska19, kasia_1988, sebza, lula88, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Sue, ja niedawno na jakims watku czytalam historie z porodu dziewczyny która byla bardzo zadowolona z opieki personelu podczas porodu, a jedynym mankamentem było to że położna jej nie pozwoliła jeszcze przeć, bo najpierw musiała przyjac poród dziewczyny z łóżka obok
To ja podziekuje, zaplace zeby nie było takiej sytuacji, przeciez to moze miec bardzo przykre konsekwencje, chociażby można mocno popękać jak nikt nie bedzie nas pilnowal, nie mowiac o zdrowiu dziecka
Poza tym u mnie w szpitalu wiem że mozna roznie trafic, czasem na porodówce jest taki tłok że polozna biega od pacjentki do pacjentki, a czasem jest pusto to i z wanny skorzystac mozna.
Sale jednoosobowa tez mozna sobie oplacic, ale jest ich kilka no i popyt jest duzy, slyszalam jak bylam na IP jak pod gabinetem usg gadały babki z odziału że moga rodzic w sobote, bo wtedy sie jedynki zwalniaja jak wypisuja na koniec tyg do domu heh. Chyba wolalabym nie zaliczyc tej wycieczki na IP i życ w blogiej nieswiadomosci że poród bedzie super, bo bede miala prywatna polozna, jednoosobowa sale i ZZO
No niestety tak jest. Nie jest to wina położnej, ona musi o każdą rodzącą zadbać tak samo. Jest ich za mało i dlatego nie mogę poświęcić się nam tak, jakby chciały.
Ja prywatną salę na pewno wykupię, bo w tym szpitalu, w którym chyba będę rodzić to sale ogólne wyglądają koszmarnie - łóżko obok łózka, przedzielone tylko wąskim murkiem. Zero komfortu.
Damy radę! I tak mamy lepiej niż kiedyś - teraz może być z nami nasz facet, potrzymać za rękę. Mnie mojemu tacie mama pokazywała przez okno. Mam nadzieję, że sytuacja będzie się zmieniać tylko na lepsze
Idę spać, dobranoc moje Brzuchatki :*
Januszkowa, Atakasobiejedna, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Hej hej.
Dzis juz chyba nie bedzie tak pieknie jak wczoraa szkoda bo juz sie nie zapinam w plaszczu i czuje sie niekomfortowo.
Gosiak ja w zeszly piatek mialam plus 7 z Ignasiem. Malo.nie zemdlalam u lekarza jak to zobaczylam bo w 2 miesiace tak podskoczyloteraz sie troszke pilnuje z jedzeniem, ale tylko troszke bo jakos mam ochote na wszystko. Glupie to.
Milego dniaaa
P.S a w Calzedonii maja ciazowe rajty?? -
AsiaSzw wrote:Hej hej.
Dzis juz chyba nie bedzie tak pieknie jak wczoraa szkoda bo juz sie nie zapinam w plaszczu i czuje sie niekomfortowo.
Gosiak ja w zeszly piatek mialam plus 7 z Ignasiem. Malo.nie zemdlalam u lekarza jak to zobaczylam bo w 2 miesiace tak podskoczyloteraz sie troszke pilnuje z jedzeniem, ale tylko troszke bo jakos mam ochote na wszystko. Glupie to.
Milego dniaaa
P.S a w Calzedonii maja ciazowe rajty??
Ja ciążowe kupowałam na razie na allegro, nie jest to calzedonia, ale mogą być - fajne kolory są do wyboru.
Ja też stwierdziłam, że muszę się pilnować bardziej, bo jem wszystko na co mam ochotę a szczególnie dużo słodyczy. Muszę zacząć robić swoje słodkości - ale kiedy czekolada z oreo na mnie patrzy, nie mogę się powstrzymać
Ja dziś miałam jechać do fryzjera, ale mi się nie chce, fryz mam jeszcze całkiem ok... trochę się martwię, że termin mi przepadnie u mojego rozchwytywanego fryzjera, ale lenistwo zwycięża, jeszcze na kuriera muszę czekać.
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
ale ciemno na dworze!!!!!!
a mnie rano ssalo z glodu- obidzilam sie o 4 na spacer do lazienki i nie moglam zasnac taka bylam glodna- a na noc zawsze jeszcze jem kanapke.
ten maly tak ciagnie wszystko:) Wczoraj maz czul synusia jak kopnal- ale to sa delikatne kopniaki i trzeba sie wczuc i niezle naczekac- przez to lozysko z przodu- kurcze w pzoniejszczej ciazy bede musiala sie nasluchiwac i wczuwac zeby czuc ruchy.
o SUE- w DDTVN mowie ze we Wroclawiu dzis najcieplej