X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dzieki :D to zapraszam na serniczek :D

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath! Sto lat! Spełnienia marzen, milosci i radości!
    Niech Konstancja zdrowo rośnie:) no i oczywiście życze bezproblemowej ciazy, dluuuugiej szyjki i łatwego porodu :*

Sto lat!!

cath, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Cath! w takim układzie razem z tobą zajadam sernik na śniadanie:)

Mnie dziś czeka trochę załatwiania na mieście. Pogoda nie ciekawa, ale kiedyś trzeba.

Dobrego dnia!

cath lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Jak to dziwnie obudzić sie o 9:30, musze chyba ustalić sobie jakis plan dnia na ten wypoczynek ;) Chociaż z drugiej strony chyba powinnam spać póki moge, wszyscy tak mówia :P Zaraz jemy z mezem sniadanko, wysylam go do lekarza, bo juz 2 tyg jest chory :/ A potem rozpoczynamy przygotowania do remontu, tzn. ja moge co najwyzej podyrygowac co maz ma robic, bo przeciez mam odpoczywac :)

Aaa i tablet kupiony, w koncu ogladalismy z mezem w sklepie i zgodnie stwierdzilismy że lepiej troszke dolozyc i kupic cos znanej firmy, calkiem inna jakosc. Na Allegro udało mi sie kupic kilka stówek taniej, wiec w tym tyg bede czekac na kuriera :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospalam dzis :) o 7 obudziła mnie moja sąsiadka, ktora schodzi po schodach jak czołg. Mam ochotę napisać jej kartkę z zapytaniem czy robi to specjalnie czy po prostu musi tak rąbać obcasami, bo to jakaś masakra.
    Zasnełam drugi raz i obudzilam sie o 9:30 :)

Co do legginsów z calzedonii - ja mam i sa świetne. Pasek nie naciąga się na brzuch, ale to dobrze, bo ja nie lubie takich pasów.
    Sa bezszwowe, a gumka sie idealnie dopasowuje do ciała. Rajstopy mam zwykle, nieciążowe. Oni w calzedonii mają większość biodrówek, wiec tez mnie nic nie ciśnie :)

We Wrocławiu nieśmiało wychodzi słońce, tutaj czesto jest cieplej niż w całej Polsce :)

Dzien dobry, tak w ogóle :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, powtórzyłam całą pierwszą lekcję niemieckiego, robię sobie herbatkę "szczęśliwa ciąża" ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Witam się z rana :)
    Jak to dziwnie obudzić sie o 9:30, musze chyba ustalić sobie jakis plan dnia na ten wypoczynek ;) Chociaż z drugiej strony chyba powinnam spać póki moge, wszyscy tak mówia :P Zaraz jemy z mezem sniadanko, wysylam go do lekarza, bo juz 2 tyg jest chory :/ A potem rozpoczynamy przygotowania do remontu, tzn. ja moge co najwyzej podyrygowac co maz ma robic, bo przeciez mam odpoczywac :)

Aaa i tablet kupiony, w koncu ogladalismy z mezem w sklepie i zgodnie stwierdzilismy że lepiej troszke dolozyc i kupic cos znanej firmy, calkiem inna jakosc. Na Allegro udało mi sie kupic kilka stówek taniej, wiec w tym tyg bede czekac na kuriera :)
    I jaki w końcu kupiliście? :)
    U nas też mały remoncik, dziś M. maluje sufit i górę ścian w łazience.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu może podasz link na allegro gdzie zamawiałaś leginsy? Trochę się obawiam zamawiać przez internet, bo jestem wysoka (175cm) w stacjonarnych sklepach często mam problem z długością. Czy Twoje są dosyć długie?
    Dzisiaj mam wizytę u lekarza, póję zobaczyć te leginsy do calzedonii i do gatty też. To jest pilny zakup u mnie, bo mam trochę tunik i jednak w rajstopach czuję się teraz mniej komfortowo, bo tuniki przez brzuszek poszły trochę do góry.

Miałam koszmar. Śniło mi się, że myłam włosy w brudnej rzece. Sprawdzałam w senniku i odradzają podróż. Teraz się zastanawiam czy jechać samochodem czy autobusem. Zawsze wierzyłam w sny i często mi się sprawdzały. Woda wróży też chorobę:(
    Zawsze pada jak mam wizytę u lekarza, dzisiaj oczywiście też:/

Cath 100 lat dla Ciebie i Konstancji:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:14

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, a mnie się dziś śniło, że wchodziłam po drucie do mieszkania i bałam się, że spadnę. Później byłam na imprezie i lokaj (?) chciał mnie zabić. Aż sprawdzę w senniku co to znaczy.
    Nie stresuj się, może sen wskazywał na coś czego się obawiasz, a niekoniecznie na to, co się wydarzy?

Ja te legginsy polecam bardzo, sama sobie kupię jeszcze jedną parę :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Gosiu może podasz link na allegro gdzie zamawiałaś leginsy? Trochę się obawiam zamawiać przez internet, bo jestem wysoka (175cm) w stacjonarnych sklepach często mam problem z długością. Czy Twoje są dosyć długie?
    Ja zamawiałam na razie tylko kolorowe rajstopy - 70 den, też jestem wysoka (173) i czwórki bardzo dobrze pasują. http://allegro.pl/mikrofibra-70-den-rajstopy-ciazowe-z-panelem-xl4-i4659694375.html

Ale widzę, że ten sprzedawca ma też 100den. I coś dla Katiś ma: http://allegro.pl/modne-ciazowe-rajstopy-mikrofibra-wzorzyste-panel4-i4674652983.html

Januszkowa, Katiś, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dla tych, które sprawdzają wagę: http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/
    Vel to kiedyś wysyłała ;) Ja sobie sprawdzam i tyję "książkowo", więc już mnie przestało to dołować. Waga to tylko liczba :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A tu dla tych, które sprawdzają wagę: http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/
    Vel to kiedyś wysyłała ;) Ja sobie sprawdzam i tyję "książkowo", więc już mnie przestało to dołować. Waga to tylko liczba :)
    U mnie też wszystko w normie, ja sprawdzam w kalendarzu belly, mam wykres i zakres wagi, w którym cały czas się mieszczę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mam nadzieję, że nic złego nie wyniknie z tego snu, ale cały czas o tym myślę i do tego taki koszmar przed wizytą.

Oby wszystko było dobrze i żeby zakupy się udały:)

Sue lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja zamawiałam na razie tylko kolorowe rajstopy - 70 den, też jestem wysoka (173) i czwórki bardzo dobrze pasują. http://allegro.pl/mikrofibra-70-den-rajstopy-ciazowe-z-panelem-xl4-i4659694375.html

Ale widzę, że ten sprzedawca ma też 100den. I coś dla Katiś ma: http://allegro.pl/modne-ciazowe-rajstopy-mikrofibra-wzorzyste-panel4-i4674652983.html

O jaa, mnie też się podobają takie rajtki :)
    Gosiak, a one mają pas na brzuch czy się kończą pod brzuchem. Ma ta laska ten golf, nie wiadomo po jaką cholerę i nie widać jak się układają ;) Jest co prawda napisane, ale jakbyś mogła powiedzieć jak się układają, to będę wdzięczna ;)

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadlam na chwile, bo siedze w poczekalni luxmedu - robie glukoze. Niestety ten tydzien znow bede bez internetu, chyba, ze gdzies przypadkiem zlapie ;-) przebywam u szwagierki bo moj pseudo maz znow wyjechal na tydzien i wroci w sobote dopiero. Bede odzywac sie w miare mozliwosci, a juz na pewno po srodowej wizycie napisze co u moich bakow.

Cath - zycze Ci spelnienia marzen!

W ogole to wszystkim Wam zycze przyjemnego tygodnia, korzystajcie z ladnej pogody bo to pewnie ostatki... a tak przyjemnie wyjsc na spacer do lasu gdy liscie szeleszcza pod nogami.

Gosiak, Januszkowa, Atakasobiejedna, juska19, Penelope, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    O jaa, mnie też się podobają takie rajtki :)
    Gosiak, a one mają pas na brzuch czy się kończą pod brzuchem. Ma ta laska ten golf, nie wiadomo po jaką cholerę i nie widać jak się układają ;) Jest co prawda napisane, ale jakbyś mogła powiedzieć jak się układają, to będę wdzięczna ;)
    Ona mają taki specjalny klin na brzuchu - ja jako dziecko miałam taki na pupie w rajstopach ;)
    I zaciąga się te rajtki bardzo wysoko, na cały brzuch, dobrze to leży i nic nie uciska.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, fajnie, że się odezwałaś, trzymaj się cieplutko i mam nadzieję, że szybko będziesz miała internet! :)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Sue mam nadzieję, że nic złego nie wyniknie z tego snu, ale cały czas o tym myślę i do tego taki koszmar przed wizytą.

Oby wszystko było dobrze i żeby zakupy się udały:)

Grunt to pozytywne nastawienie, pamiętaj :)

Mistrzyni, a jak się czujesz? Jak Maleństwa? Myślałam o Tobie wczoraj nawet, chyba Cię przyciągnęłam myślami :)

Trzymaj się na glukozie!
    Januszkowa, kciuki za wizytę :*

Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja nie mam abonamentu premium na belly :/ Już nie będę kupować, bo nie ma sensu :)

• Bietka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie! :)

Cath Wszystkiego co najlepsze!!!

Ja też już po śniadaniu

Wy piszecie, że martwicie się o swoja wagę bo idzie do góry, ja mam wręcz odwrotnie, od jakichś 2 tyg stoi w miejscu a czasami mam wrażenie, że idzie w dół...dzisiaj np ważyłam przed śniadaniem niecałe 60 kg i tak się zastanawiam czy to norma. Zaznaczam, ze ostatnio faktycznie mało jem, bo najzwyczajniej w świecie nie mam ochoty, ciągle czuje się pełna.

Ja muszę sprawdzić mój płaszczy zimowy, może jeszcze się w niego mieszczę ;)

c7hyim7.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ