X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A mi jakoś gatta nie podchodzi, miałam kilka podejść, zdecydowanie wolę calzedonię.
    Witamy się z rana po porannym ważeniu - od początku mamy 6,3kg na plusie.
    Jasia też mi wypycha brzuch i to na maksa czasami, śmiesznie to wygląda :D

Cześć wszystkim!
    Co do rajstop to ja jestem zadowolona z gatty - jak dla mnie bardzo wygodnie. Kupiłam tez za maryliona ale maja niewygodny pas. Co do calzedoni to ja się zraziłam. Kilka razy kupiłam rajstopy i w zasadzie po dniu noszenia podarły się. Pewnie jakieś zleżałe były. Także kupuję w gattcie i jestem zadowolona

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja od trzech tygodni ważę tyle samo. Też mnie to trochę martwi, ale dzisiaj zapytam na wizycie. Mąż mówi, że nic nie jem i to dlatego. Staram się, ale nie mam ochoty na nic innego jak słodycze.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi to ja ważę jakies 1-2 kg powyżej normy :) ale nie stresuje sie jedzeniem i jem wszystko na co mam ochotę ;]

megg lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy mówicie o wadze a ja dalej mam na minusie :) aktualnie -2 kg od wagi poczatkowej

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath - grunt że brzuch rośnie i dzieciaczek ;], sama waga niewazna

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

od bodajże 3 dni wstaję jak poparzona o godzinie 6, męczy mnie to. Pooglądam TV godzinę i idę spać do 10. Dzisiaj w nocy jeszcze miałam jazdy z pieskiem, bo wymiotował - tak mi go szkoda :( .

Zauwazyłam, że spodnie są na mnie juz takie przyciasnawe, po prostu uwierają w brzuszek, a ja nie lubie co chwile ich podciągać - czas przerzucić się na leginsy :)

Cath spełnienia najskrytszych marzeń :* oprócz zdrowia, pociechy z Konstancji i udanego małżeńśtwa życzę Ci, abyś dostała (kiedyś) zwierzaczka o którym marzysz <3 :D

Atakasobiejedna mogę wiedziec jaki tablet sobie wybrałaś? :)

Sue tupiąca sąsiadka to jest nic, wyobraź sobie, że blok przede mną wprowadziła się laska z chłopakiem i ja w odległości 50m słyszę jak ona jęczy - rano, wieczór, w południe.. all day, all night. To co dopiero za kino mają sąsiedzi...

Ogólnie życzę miłego dnia, udanych zakupów, wizyt..

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath wszystkiego najlepszego ;);)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    I jaki w końcu kupiliście? :)
    U nas też mały remoncik, dziś M. maluje sufit i górę ścian w łazience.

Wybralismy Samsung Galaxy Tab Pro 8.4, wahalismy sie miedzy nim, a LG G Pad, ale LG ma tylko 12 mies gwarancji, a Samsung 2 lata no i Samsung ma lepszy procesor i wyswietlacz, a że różnica miedzy nimi wyniosła tylko 89 zł, to wybor był oczywisty :) Chciałam góra 8 cali i min 2gb RAM. Mam nadzieje że bede zadowolona, mam smartfona Samasunga i czasem sie wiesza, no ale cud techniki to on nie był już jak go kupowałam ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już narzekamy na sasiadów to dorzuce swoje 5 groszy :P U mnie norma jest ze palacze odpalaja fajke juz na klatce schodowej i ida tak z nim przez 3 pietra :/ Smród mi wchodzi do mieszkania przez klatke i przez okna, bo w oknach i na balkonie tez palą, wystarczy że mam okno na mikrowentylacje ustawione i już czuje dym, niecierpie tego smrodu!
    A jest tez sasiad który potrafi o 6 rano isc po schodach i kaszlec tak jakby chcial płuca wypluc, wydaje dzwieki miedzy kaszleniem, a zyganiem, oblecha :/

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu współczuje Ci takiej sąsiadki:)
    My na szczęście nie mamy blisko sąsiadów, tzn. z każdej strony jest jeszcze wolna, niezabudowana działka i dopiero kolejny dom.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie w zimie menele śpią na klatce - jabol w ręce, smród na całą klatkę, zesikany i nie powiem jeszcze jaki...

Straż Miejska po nich przyjeżdża, a oni i tak później wracają. Mięliśmy mieć domofon, ale na takie cos muszą złożyć się mieszkańcy - oczywiście na 15 lokali tylko 6 osób by chciało..

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Jak już narzekamy na sasiadów to dorzuce swoje 5 groszy :P U mnie norma jest ze palacze odpalaja fajke juz na klatce schodowej i ida tak z nim przez 3 pietra :/ Smród mi wchodzi do mieszkania przez klatke i przez okna, bo w oknach i na balkonie tez palą, wystarczy że mam okno na mikrowentylacje ustawione i już czuje dym, niecierpie tego smrodu!
    A jest tez sasiad który potrafi o 6 rano isc po schodach i kaszlec tak jakby chcial płuca wypluc, wydaje dzwieki miedzy kaszleniem, a zyganiem, oblecha :/
    Oj, podpisuję się obiema rękami. Mnie smród fajek wkurzał zawsze, ale teraz to już jest jakieś apogeum, mogłabym zabić jak mi ktoś Janeczkę truje. Na ulicy, przed marketem, zawsze się wachluję, kaszlę i pokazuję swoją dezaprobatę.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była taka sytuacja, że pies sąsiadów (nie wiem których) nie wytrzymywał i obsikiwał klatkę schodową. Ci zamiast po nim posprzątać to spryskiwali klatkę jakimś śmierdzącym odświeżaczem (albo perfumami, jeden kij - śmierdziało okropnie).
    Jakiś sąsiad się wkurzył i na tablicy powiesił taką kartkę:

21eaqt5.jpg

:D

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, wszystkiego najlepszego życzę :) i miłego świętowania :)

A ja wróciłam z pracy, wolne do czwartku Uffffff. Teraz zastanawiam się czy iść spać czy na ten ten spacer do miasta który założyłam sobie po odkryciu tych 10 kilogramów. Piękne słońce dziś :)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam Abonamentu premium- w kalendarzu te daty sa zaznaczone -mozna wywnioskowac co bylo tam napsiane dalej- bo jest np tylko "granica przezywaln"

a nie musi mi sie wyswietlac ile % ciazy mam za soba zeby za to placic.

co do snu- mi sie snily Jezyki- i ze maz mi je przyniosl i jadlam:)
    tak mnei wzielo na te jezyki i teraz w zabce sa w promocji i jak ide kolo niej to zawsze kupuje bnakaliowe w czekoladzie:)
    pyszne;)

pamietajcie o tej kawie - ze tanio sprzedaja:)

http://allegro.pl/mama-coffee-120g-kawa-dla-mam-kobiet-w-ciazy-smaki-i4706620867.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trochę mnie nie było ale bylam u mamuśki troszkę sobie urozmaicić. Dzisiaj byłam na glukozie by mieć na czwartek na wizyte wyniki. Jak dla mnie było ciężko. Wypicie jeszcze pół biedy ale potem do pół godziny mało brakowało bym zemdlała, czułam że słabnę ale siadłam koło okna i przeszło. Do teraz czuje się nie dobrze.
    Były inne kobiety to normalnie znosiły ale jednej było słabo i poszła lezeć. Widocznie zalezy od organizmu. Także powodzenia dla innych.

Cath wszystkiego najlepszego.
    Piękne brzuszki dziewczyny. My tez rośniemy szybko już o wadze nie mówiąc ale taką mam ochotę na słodycze że masakra.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam Cebuszkę ;) Przesyłka kurierska, więc pewnie w środę/czwartek będzie u mnie :)) Już nie mogę się doczekać :)

Zamówiłam sobie tę w sowy: http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-spania-i4679483524.html

Ja też zastanawiam się nad spacerem, trochę jeszcze jestem przeziębiona, nie wiem czy ryzykować :)

Lula, dawno Cię nie było :) Jak po glukozie?

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, a możesz polecić jakiegoś dobrego fryzjera, który miałby przystępne terminy i robił fajne krótkie fryzurki?
    W obecnym stanie ciężko mi zaplanować wizytę z 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem. Odwołałam dziś Radka i ma dostępne terminy od 28.XI :P

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja bym nie ryzykowała skoro nie jesteś zupełnie zdrowa, pogoda teraz jest bardzo zdradliwa jednak...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba masz rację, muszę odpuścić. We Wro dziś koszmarnie wieje :/
    Poćwiczę sobie w domu najwyżej.

Gosiu, nie wiem czy widziałaś moje pytanie, czy ja przeoczyłam Twoją odpowiedź - jaki te rajstopy mają pas? On zakrywa cały brzuch? Nie wiem po co zrobili zdjęcie z tym golfem - przez to nie wiadomo jak on wygląda :)

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ