Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
chyba pojawiły sie u mnie skurcze BH. Leżałam na kanapie na wznak i nagle macica mi stwardniała- cała- jedna wielka twarda jak kamień piłka. Zmieniłam pozycje z leżacej na siedzaca i ustąpiło, brzuch miękki. Nie było to bolesne, ale czuc taki dyskomfort. Mam nadzieje ze to te skurcze, bo inaczej sie zeschizuje.
Januszkowa kciukasy saWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:40
Januszkowa lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Szczerze uwielbiam puree z ziemniaków i do tego jajko sadzone,będzie pomysł na jutro
Na dzisiaj moi mężczyźni zamówili potrawkę z kurczaka w sosie śmietanowo-paprykowym z ryżem,do tego brukselka,na szczęście zupkę mam z wczoraj,natomiast na jutrzejsze gotowanie zupki nie mam pomysłu już...może coś podpowiecie??
-
dzień dobry ciocie
my przez weekend studiowałyśmy studentkitzn.mała spała a ja udawałam,że nie śpię
dzisiaj wizytujemy!!!
Januszkowa trzymam kciuki za Twoją wizytę
Co do mama coffee dziękuję za linka!! Zapłacić 10zł a moje 33zł to różnica..
Cath dużo zdrówka i radości
Katiś fajny brzucho pokrzywiony
Dołączam do rosołowych dzisiaj
co do butelek to ja mam dwie Tommee Tippee mniejszą i większą a laktator chyba elektryczny będzie( muszę mieć bo też na studia wracam po porodzie)
Co do smoczka to jak któraś kupuje to polecają farmaceuci LOVI albo Canpol
to z grubsza co pamiętam
miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:43
Gosiak, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatiś też je miewam od jakiegoś czasu - są takie same jak Twoje. W sumie jakbym leżała dalej na wznak to mijają, ale wolę dmuchac na zimne i od razu się odwracam jak je poczuje. Spokojnie
Deri ciężka sprawa z tą zupą, mnie zawsze każda pasuje - no może za wyjątkiem grochówki.. Z resztą ja jestem nauczona jeść tylko jedno danie. W każdym razie skoro na obiadek ziemniaczki to może zupa jakaś z makaronem, albo ryżem? Pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa.. -
Nie mam totalnie pomysłu co na obiad zrobić. Już mieliśmy z mężem wychodzić na małą wycieczkę ale złapał mnie ból brzucha jak na okres i musiałam się położyć, teraz jest ok, na szczęście mąż rozumie. Szkoda mi go, bo mieliśmy jechać na urlop i trzeba było wszystko odwołać, a teraz tylko mnie coś zakluje to boję się z domu wyjść...
-
Angelcia tak własnie myślałam, że to to, ale wolałam się upewnić. Wiecie, tak do mnie teraz doszło, że już zawsze będziemy się o coś martwić. W początkowej ciąży martwiłyśmy się, żeby nie poronić, po 12 tyg miał być luz, a co było? Strach, że coś sie wydarzy. Po 23 tyg martwi nas twardnienie brzucha. Później będziemy się martwić porodem, a później już całe życie będziemy się martwić o nasze dzieci. Zaczynam bardziej rozumieć i doceniać moją mamę
Atakasobiejedna, Gosiak, Fedra, Lara 82, Penelope, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualnyDla rozluźnienia atmosfery - mnie własnie zmartwiło to, że zjadlam cala paczke wafli familijnych. Juz ciul z tym, ze bede gruba, ale ze sie skonczyly?! No nie do pomyslenia
Koniec ze slodyczami, nawet nie tkne tych z paczki!
Co do zmartwień to cały czas, od początku miałam coś np.
-Ginka nie widziała ciąży (5tc)
-Gin mówi, że ciąża młoda - cholera jak to młoda, przecież to 6tc
-leżę w szpitalu pod hasłem "możliwego poronienia" 7tc
-czy serduszko bije - 9tc
-czy serduszko NADAL bije - 11tc
-kiedy kopniaki - 14tc
-czy zdrowe 15tc
-czy zdrowe part.2 20tc
-a teraz caly czas - halo, wstawaj, obudź się! zyjesz? to kopaj, kopaj.
Tragediaja bede chyba mega nadopiekuncza matka, chociaz.. moze jak Młoda się urodzi to zjadę troche z tymi jazdami.
megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Nie mam totalnie pomysłu co na obiad zrobić. Już mieliśmy z mężem wychodzić na małą wycieczkę ale złapał mnie ból brzucha jak na okres i musiałam się położyć, teraz jest ok, na szczęście mąż rozumie. Szkoda mi go, bo mieliśmy jechać na urlop i trzeba było wszystko odwołać, a teraz tylko mnie coś zakluje to boję się z domu wyjść...
U mnie dzisiaj też delikatne ćmienie jak na okres. W piątek wizyta.. Mam nadzieję,że nie będzie konieczności wcześniejszej wizyty na IP..
Cath - STO LAT -
angelcia wrote:
Co do zmartwień to cały czas, od początku miałam coś np.
-Ginka nie widziała ciąży (5tc)
-Gin mówi, że ciąża młoda - cholera jak to młoda, przecież to 6tc
-leżę w szpitalu pod hasłem "możliwego poronienia" 7tc
-czy serduszko bije - 9tc
-czy serduszko NADAL bije - 11tc
-kiedy kopniaki - 14tc
-czy zdrowe 15tc
-czy zdrowe part.2 20tc
-a teraz caly czas - halo, wstawaj, obudź się! zyjesz? to kopaj, kopaj.
Tragediaja bede chyba mega nadopiekuncza matka, chociaz.. moze jak Młoda się urodzi to zjadę troche z tymi jazdami.
Angelcia jakbym czytała swój post...
mogę się pod nim podpisać w 100 a nawet 200%...
ja tez kocham wafle familijne... ale dzisiaj wsunęłam juz całą mała paczuszkę m&m'sów... no nie mogłam się powstrzymać... a jutro cholera wizyta u ginekologa i ważenie...megg lubi tę wiadomość
-
Co do bóli taki jak na miesiączkę,zacznijmy się przyzwyczajać,będą nam teraz towarzyszyć nieregularnie o lżejszym natężeniu :)Ale faktycznie jak boli,trzeba się zrelaksować iodpocząć,jeżeli nie przechodzi od razu dzwońcie lub jedźcie na izbe przyjęc.
Co do zupy,będzie chyba jarzynowa lub właśnie pomidorowa,bo nic innego do główki nie przychodzi.
Cath STO LATEK dla ciebie i twojego maleństwa.
Włąsnie sobie uświadomiłam,że Tymek w niedzielę skończy 8 lat i trzeba jakieś ciasta popiec i przygotować coś na Kinder bal,jak ja tego nie lubię,gotować uwielbiam,ale piec....no cóż, to dla mnie porażka,mega porażka -
nick nieaktualny
-
No właśnie....a każdy się pyta,co dobrego zrobię,jak ja w ogóle nie mam na to ochoty
oczywiście standardowo szarlotka,a następne 3-bit i milka,taki jest plan,ale co zniego wyjdzie hihi,pewnie biszkopt z galaretką
-
a ja wstawilam kapusniak- ciekawe czy wyjdzie- bo robie pierwszy raz:)
mam pytanie do dziewczyn, ktore kupily lozeczko z Ikei za 299!
czy kupilyscie tam mamterac? bo ktos tu mowil ( pewnie Gosiak;)) ze najlpeszy bylby kokosowy a w Ikei nie ma takich-
i wobec tego czy materac 120 na 60 jakis inny powiedzmy z allegro bedzie pasowal?
kokos czy kokos- gryka?
robie listy czego potrzebuje:) -
nick nieaktualny
-
słoneczna 85 wrote:a ja wstawilam kapusniak- ciekawe czy wyjdzie- bo robie pierwszy raz:)
mam pytanie do dziewczyn, ktore kupily lozeczko z Ikei za 299!
czy kupilyscie tam mamterac? bo ktos tu mowil ( pewnie Gosiak;)) ze najlpeszy bylby kokosowy a w Ikei nie ma takich-
i wobec tego czy materac 120 na 60 jakis inny powiedzmy z allegro bedzie pasowal?
kokos czy kokos- gryka?
robie listy czego potrzebuje:)
Wymiary się zgadzają, więc myślę, że będzie pasować.kafabi, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Angelcia jakbym siebie czytala. Tez mam takie zajawki a ze i na poczatku ciazy przeboje to dobrze wiem co czujesz.
Gosiak mieszkasz w Gdansku czy Sopocie? Ja moge ci polecic Ania Babicz i pracuje w salonie Brański w gdyni orlowie w tym nowym kompleksie po prawej za vectra. Jest naprawde super. Tylko nie pamietam nr do salonu ale to spokojnie w necie znajdziesz.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:to super, Gosiak a Ty tez bierzesz to lozeczko z Ikei?
cath i Katis, wy macie juz lozeczka , macie materac jakis inny czy z Ikei? bo wole tez taki lepszy z kokosem i gryka- a w Ikei jest z pianki tylko z tego co widzesłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Angelcia jakbym siebie czytala. Tez mam takie zajawki a ze i na poczatku ciazy przeboje to dobrze wiem co czujesz.
Gosiak mieszkasz w Gdansku czy Sopocie? Ja moge ci polecic Ania Babicz i pracuje w salonie Brański w gdyni orlowie w tym nowym kompleksie po prawej za vectra. Jest naprawde super. Tylko nie pamietam nr do salonu ale to spokojnie w necie znajdziesz.