X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna85 my teraz zakupiliśmy materacyk kokos-gryka.
    U innego sprzedawcy łóżeczko oraz u innego materac. materace są standardowe,także na łóżeczko 120/60,więc jakibyś nie kupiła o tym wymiarze będzie pasował :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no bo ktos pisal ze te lozeczka z Ikei sa niewymiarowe- dlatego pytam- bo chce to lozeczko za 299 zl biale co ma cath i Katis.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapusniak dochodzi:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole tak się zbieram za doprowadzenie siebie do ładu i składu, poszłabym do kosmetyczki zrobić sobie pazurki, ale czytałam na internecie, że się nie powinno. Kolejny zabobon? Ja nie mam super silnych paznokci, nie ma mowy o zapuszczeniu, choć nie powiem, bo ostatnimi czasy są tak ładnie błyszczące.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja tam od kiedy zaszłam nie maluję paznokci, słyszałam, że jakieś substancje w lakierze mogą zaszkodzić. Nie wiem, może to zabobon, ale jakoś przeżyję bez kolorowych paznokci ;) http://parenting.pl/portal/malowanie-paznokci-w-ciazy
    Wolę dmuchać na zimne - tak samo jak nie rozjaśniam włosów, a farby tylko z apteki bez amoniaku, parabenów i całej chemii.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to jak mieszkasz tak daleko to jeszcze moge ci polecic dziewczyny z salonu Plus Dla Urody na Oruni ul. Sosnkowskiego. Fajne mlode wiecznie po szkoleniach sie szwedaja. Znam je bo pracowalam tam jakis czas i wiem ze sa super i polecam tez masazystki jesli chcialabys skozystac. Masaz dla kobiet w ciazy rewelacja :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie maluje chyba na tym watku kiedys o tym psialysmy- ale w DDTVN jeszcze jak nie bylam w ciazy to mowili zeby nie malowac paznokci bo moze pozniej powodowac autyzm u dzieci.

szukalam o tym informacji i chyba chodzi o formaldehyd i glownie jak sie maluje 2 warstwy z tego co pamietam.

no i ktores z tych stalych szkodza- nie wiem czy zele czy hybrydy- nie pamietam juz

wiec ja nie maluje w ogole.

moze gdybym miala jakies weslee czy cos to tak jednorazowo bym pomalowala ale tak jak nie ma potrzeby to nie maluje.

no i zmywacz to swoja droga..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 15:57

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna lozeczka z Ikea sa najbardziej standardowe :) i ja będę miala materac z trawy kokosowej. Porownywalam z gryką i byl dla mnie mega dziwny w dotyku. :( moze tylko mi sie wydawało

A ja paznokcie maluje. :) ginekolog nawet powiedzial ze mozna malować jak bylam na pierwszej wizycie :) wiec sie nie boje. :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie "przyszły" dwie bluzeczki zakupione na allegro :) http://wrzucaj.net/images/2014/10/20/bluzka.jpg - za 16zł
    i http://wrzucaj.net/images/2014/10/20/bluzka2.jpg - za 8zł :)

Lara 82, Fedra, juska19, Atakasobiejedna, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pytalam kosmetyczke i tak jak odradza dużo zabiegów mowi ze hybrydy w ciąży można robić :) bo ja chodzę na rzęsy i sie czesgo podpytuje :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajnie cath- to ja pewnie zaupie ten co Gosiak- juz zapisalam linka:) Gosiak jak zamowisz juz to daj mi znac czy jest ok i czy pasuje:)

bo ja jak mowilam pewnie pozniej bede zamawiac. ale lista sie tworzy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to najwyzej wymaluje sobie, a nie bede robila ani żelu, ani hybrydy :D Z wlosami tez bym mogla cos w koncu zrobic, bo wygladam juz jak jakas zaniedbaluch! Ten rudy mi siedzi w glowie, ale taki krzykliwy kolor nie pasuje mi do ciązowego brzucha, który defacto wyglada na obżarty :D

Może w grudniu coś pomyślę, zeby na swieta wygladac, a poki co.. 3cm odrostu :|

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to fajnie cath- to ja pewnie zaupie ten co Gosiak- juz zapisalam linka:) Gosiak jak zamowisz juz to daj mi znac czy jest ok i czy pasuje:)

bo ja jak mowilam pewnie pozniej bede zamawiac. ale lista sie tworzy:)
    Ja łóżeczko chcę odebrać w grudniu jakoś dopiero, a materac myślę, żeby zamówić w listopadzie, żeby się wietrzył już.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze hybrydy tak, to chyba zelowe odradzaja- nie pamietam ktore.

bo i tak nie robie takich:)
    mialam w tamtym roku zele niby naturalne a ciagle sie wkurzalam bo wydawalo mi sie ze te paznokcie sa ciezkie. takie nie moje.

NIE LUBIE!:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze akrylu w ciąży nie mozna :D ale żele mozna moja kolezanka nawet do szpitala z paznokciami zelowymi pojechala i nikt nic nie mowil :D wszystko jest dla ludzi a kobieta w ciąży ma być zadbana i piekna <3 ja regularnie chodzę na rzęsy, do fryzjera na farbowanie i rozjaśnianie. Maluje paznokcie <3

kasia_1988 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż nawet mówi ze podobam mu się bardziej w ciąży niż przed ciaza. :) i cieszy sie ze o siebie dbam bo jego kolezanka w ciąży bardzo sie zapuscila nie dbala o siebie i on się bal ze ze mną będzie tak samo :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się czuję piękna i zadbana mimo niepomalowanych paznokci, włoski mam dobrze obcięte, odrostów brak, zawsze ładnie ubrana - nie mam sobie nic do zarzucenia ;)

Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja tam się czuję piękna i zadbana mimo niepomalowanych paznokci, włoski mam dobrze obcięte, odrostów brak, zawsze ładnie ubrana - nie mam sobie nic do zarzucenia ;)
    Gosiak ale dbasz o siebie :) i to jest super. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam ladne wlosy mimo ze teraz nie maluje- bo przed ciaza sobie robilam castingiem i teraz mam juz swoj kolor i nic nie robie-obcielam to co bylo farbowane i sa ladne;)

a z tego co wiem to w spzitalu nie mozna miec pomalowanych paznokci- zwykle taki komunikat jest zeby zmyc-

a to dlatego zeby w trakcie np widac czy nie ma sinicy itd
    takie rozne zmiany od razu widac na paznokciach

chodzi mi juz o porodowke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:16

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja tez mam ladne wlosy mimo ze teraz nie maluje- bo przed ciaza sobie robilam castingiem i teraz mam juz swoj kolor i nic nie robie-obcielam to co bylo farbowane i sa ladne;)

a z tego co wiem to w spzitalu nie mozna miec pomalowanych paznokci- zwykle taki komunikat jest zeby smyc-

a to dlatego zeby w trakcie np widac czy nie ma sinicy itd
    takie rozne zmiany od razu widac na paznokciach
    Wiem ze sztucznych nie mozna miec. :D a wyobrażasz sobie sytuacje jak trafiasz do szpitala z akcja porodowa i co nie przyjmą cie bo paznokcie trzeba zmyć? Pewnie przed porodem lepiej nie malować ale w różnych sytuacjach mozemy zacząć rodzic :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ