Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyW ogole tak się zbieram za doprowadzenie siebie do ładu i składu, poszłabym do kosmetyczki zrobić sobie pazurki, ale czytałam na internecie, że się nie powinno. Kolejny zabobon? Ja nie mam super silnych paznokci, nie ma mowy o zapuszczeniu, choć nie powiem, bo ostatnimi czasy są tak ładnie błyszczące.
-
Angelcia, ja tam od kiedy zaszłam nie maluję paznokci, słyszałam, że jakieś substancje w lakierze mogą zaszkodzić. Nie wiem, może to zabobon, ale jakoś przeżyję bez kolorowych paznokci
http://parenting.pl/portal/malowanie-paznokci-w-ciazy
Wolę dmuchać na zimne - tak samo jak nie rozjaśniam włosów, a farby tylko z apteki bez amoniaku, parabenów i całej chemii. -
Gosiak to jak mieszkasz tak daleko to jeszcze moge ci polecic dziewczyny z salonu Plus Dla Urody na Oruni ul. Sosnkowskiego. Fajne mlode wiecznie po szkoleniach sie szwedaja. Znam je bo pracowalam tam jakis czas i wiem ze sa super i polecam tez masazystki jesli chcialabys skozystac. Masaz dla kobiet w ciazy rewelacja
Gosiak lubi tę wiadomość
-
ja tez nie maluje chyba na tym watku kiedys o tym psialysmy- ale w DDTVN jeszcze jak nie bylam w ciazy to mowili zeby nie malowac paznokci bo moze pozniej powodowac autyzm u dzieci.
szukalam o tym informacji i chyba chodzi o formaldehyd i glownie jak sie maluje 2 warstwy z tego co pamietam.
no i ktores z tych stalych szkodza- nie wiem czy zele czy hybrydy- nie pamietam juz
wiec ja nie maluje w ogole.
moze gdybym miala jakies weslee czy cos to tak jednorazowo bym pomalowala ale tak jak nie ma potrzeby to nie maluje.
no i zmywacz to swoja droga..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 15:57
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Sloneczna lozeczka z Ikea sa najbardziej standardowe
i ja będę miala materac z trawy kokosowej. Porownywalam z gryką i byl dla mnie mega dziwny w dotyku.
moze tylko mi sie wydawało
A ja paznokcie maluje.ginekolog nawet powiedzial ze mozna malować jak bylam na pierwszej wizycie
wiec sie nie boje.
-
A do mnie właśnie "przyszły" dwie bluzeczki zakupione na allegro
http://wrzucaj.net/images/2014/10/20/bluzka.jpg - za 16zł
i http://wrzucaj.net/images/2014/10/20/bluzka2.jpg - za 8złLara 82, Fedra, juska19, Atakasobiejedna, megg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to najwyzej wymaluje sobie, a nie bede robila ani żelu, ani hybrydy
Z wlosami tez bym mogla cos w koncu zrobic, bo wygladam juz jak jakas zaniedbaluch! Ten rudy mi siedzi w glowie, ale taki krzykliwy kolor nie pasuje mi do ciązowego brzucha, który defacto wyglada na obżarty
Może w grudniu coś pomyślę, zeby na swieta wygladac, a poki co.. 3cm odrostu -
słoneczna 85 wrote:to fajnie cath- to ja pewnie zaupie ten co Gosiak- juz zapisalam linka:) Gosiak jak zamowisz juz to daj mi znac czy jest ok i czy pasuje:)
bo ja jak mowilam pewnie pozniej bede zamawiac. ale lista sie tworzy:)słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Wiem ze akrylu w ciąży nie mozna
ale żele mozna moja kolezanka nawet do szpitala z paznokciami zelowymi pojechala i nikt nic nie mowil
wszystko jest dla ludzi a kobieta w ciąży ma być zadbana i piekna
ja regularnie chodzę na rzęsy, do fryzjera na farbowanie i rozjaśnianie. Maluje paznokcie
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
ja tez mam ladne wlosy mimo ze teraz nie maluje- bo przed ciaza sobie robilam castingiem i teraz mam juz swoj kolor i nic nie robie-obcielam to co bylo farbowane i sa ladne;)
a z tego co wiem to w spzitalu nie mozna miec pomalowanych paznokci- zwykle taki komunikat jest zeby zmyc-
a to dlatego zeby w trakcie np widac czy nie ma sinicy itd
takie rozne zmiany od razu widac na paznokciach
chodzi mi juz o porodowkeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:16
Gosiak lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:ja tez mam ladne wlosy mimo ze teraz nie maluje- bo przed ciaza sobie robilam castingiem i teraz mam juz swoj kolor i nic nie robie-obcielam to co bylo farbowane i sa ladne;)
a z tego co wiem to w spzitalu nie mozna miec pomalowanych paznokci- zwykle taki komunikat jest zeby smyc-
a to dlatego zeby w trakcie np widac czy nie ma sinicy itd
takie rozne zmiany od razu widac na paznokciacha wyobrażasz sobie sytuacje jak trafiasz do szpitala z akcja porodowa i co nie przyjmą cie bo paznokcie trzeba zmyć? Pewnie przed porodem lepiej nie malować ale w różnych sytuacjach mozemy zacząć rodzic