Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna85 my teraz zakupiliśmy materacyk kokos-gryka.
    U innego sprzedawcy łóżeczko oraz u innego materac. materace są standardowe,także na łóżeczko 120/60,więc jakibyś nie kupiła o tym wymiarze będzie pasował :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no bo ktos pisal ze te lozeczka z Ikei sa niewymiarowe- dlatego pytam- bo chce to lozeczko za 299 zl biale co ma cath i Katis.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapusniak dochodzi:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole tak się zbieram za doprowadzenie siebie do ładu i składu, poszłabym do kosmetyczki zrobić sobie pazurki, ale czytałam na internecie, że się nie powinno. Kolejny zabobon? Ja nie mam super silnych paznokci, nie ma mowy o zapuszczeniu, choć nie powiem, bo ostatnimi czasy są tak ładnie błyszczące.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja tam od kiedy zaszłam nie maluję paznokci, słyszałam, że jakieś substancje w lakierze mogą zaszkodzić. Nie wiem, może to zabobon, ale jakoś przeżyję bez kolorowych paznokci ;) http://parenting.pl/portal/malowanie-paznokci-w-ciazy
    Wolę dmuchać na zimne - tak samo jak nie rozjaśniam włosów, a farby tylko z apteki bez amoniaku, parabenów i całej chemii.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to jak mieszkasz tak daleko to jeszcze moge ci polecic dziewczyny z salonu Plus Dla Urody na Oruni ul. Sosnkowskiego. Fajne mlode wiecznie po szkoleniach sie szwedaja. Znam je bo pracowalam tam jakis czas i wiem ze sa super i polecam tez masazystki jesli chcialabys skozystac. Masaz dla kobiet w ciazy rewelacja :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie maluje chyba na tym watku kiedys o tym psialysmy- ale w DDTVN jeszcze jak nie bylam w ciazy to mowili zeby nie malowac paznokci bo moze pozniej powodowac autyzm u dzieci.

szukalam o tym informacji i chyba chodzi o formaldehyd i glownie jak sie maluje 2 warstwy z tego co pamietam.

no i ktores z tych stalych szkodza- nie wiem czy zele czy hybrydy- nie pamietam juz

wiec ja nie maluje w ogole.

moze gdybym miala jakies weslee czy cos to tak jednorazowo bym pomalowala ale tak jak nie ma potrzeby to nie maluje.

no i zmywacz to swoja droga..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 15:57

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna lozeczka z Ikea sa najbardziej standardowe :) i ja będę miala materac z trawy kokosowej. Porownywalam z gryką i byl dla mnie mega dziwny w dotyku. :( moze tylko mi sie wydawało

A ja paznokcie maluje. :) ginekolog nawet powiedzial ze mozna malować jak bylam na pierwszej wizycie :) wiec sie nie boje. :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie "przyszły" dwie bluzeczki zakupione na allegro :) http://wrzucaj.net/images/2014/10/20/bluzka.jpg - za 16zł
    i http://wrzucaj.net/images/2014/10/20/bluzka2.jpg - za 8zł :)

Lara 82, Fedra, juska19, Atakasobiejedna, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pytalam kosmetyczke i tak jak odradza dużo zabiegów mowi ze hybrydy w ciąży można robić :) bo ja chodzę na rzęsy i sie czesgo podpytuje :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajnie cath- to ja pewnie zaupie ten co Gosiak- juz zapisalam linka:) Gosiak jak zamowisz juz to daj mi znac czy jest ok i czy pasuje:)

bo ja jak mowilam pewnie pozniej bede zamawiac. ale lista sie tworzy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to najwyzej wymaluje sobie, a nie bede robila ani żelu, ani hybrydy :D Z wlosami tez bym mogla cos w koncu zrobic, bo wygladam juz jak jakas zaniedbaluch! Ten rudy mi siedzi w glowie, ale taki krzykliwy kolor nie pasuje mi do ciązowego brzucha, który defacto wyglada na obżarty :D

Może w grudniu coś pomyślę, zeby na swieta wygladac, a poki co.. 3cm odrostu :|

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to fajnie cath- to ja pewnie zaupie ten co Gosiak- juz zapisalam linka:) Gosiak jak zamowisz juz to daj mi znac czy jest ok i czy pasuje:)

bo ja jak mowilam pewnie pozniej bede zamawiac. ale lista sie tworzy:)
    Ja łóżeczko chcę odebrać w grudniu jakoś dopiero, a materac myślę, żeby zamówić w listopadzie, żeby się wietrzył już.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze hybrydy tak, to chyba zelowe odradzaja- nie pamietam ktore.

bo i tak nie robie takich:)
    mialam w tamtym roku zele niby naturalne a ciagle sie wkurzalam bo wydawalo mi sie ze te paznokcie sa ciezkie. takie nie moje.

NIE LUBIE!:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze akrylu w ciąży nie mozna :D ale żele mozna moja kolezanka nawet do szpitala z paznokciami zelowymi pojechala i nikt nic nie mowil :D wszystko jest dla ludzi a kobieta w ciąży ma być zadbana i piekna <3 ja regularnie chodzę na rzęsy, do fryzjera na farbowanie i rozjaśnianie. Maluje paznokcie <3

kasia_1988 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż nawet mówi ze podobam mu się bardziej w ciąży niż przed ciaza. :) i cieszy sie ze o siebie dbam bo jego kolezanka w ciąży bardzo sie zapuscila nie dbala o siebie i on się bal ze ze mną będzie tak samo :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się czuję piękna i zadbana mimo niepomalowanych paznokci, włoski mam dobrze obcięte, odrostów brak, zawsze ładnie ubrana - nie mam sobie nic do zarzucenia ;)

Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja tam się czuję piękna i zadbana mimo niepomalowanych paznokci, włoski mam dobrze obcięte, odrostów brak, zawsze ładnie ubrana - nie mam sobie nic do zarzucenia ;)
    Gosiak ale dbasz o siebie :) i to jest super. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam ladne wlosy mimo ze teraz nie maluje- bo przed ciaza sobie robilam castingiem i teraz mam juz swoj kolor i nic nie robie-obcielam to co bylo farbowane i sa ladne;)

a z tego co wiem to w spzitalu nie mozna miec pomalowanych paznokci- zwykle taki komunikat jest zeby zmyc-

a to dlatego zeby w trakcie np widac czy nie ma sinicy itd
    takie rozne zmiany od razu widac na paznokciach

chodzi mi juz o porodowke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:16

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja tez mam ladne wlosy mimo ze teraz nie maluje- bo przed ciaza sobie robilam castingiem i teraz mam juz swoj kolor i nic nie robie-obcielam to co bylo farbowane i sa ladne;)

a z tego co wiem to w spzitalu nie mozna miec pomalowanych paznokci- zwykle taki komunikat jest zeby smyc-

a to dlatego zeby w trakcie np widac czy nie ma sinicy itd
    takie rozne zmiany od razu widac na paznokciach
    Wiem ze sztucznych nie mozna miec. :D a wyobrażasz sobie sytuacje jak trafiasz do szpitala z akcja porodowa i co nie przyjmą cie bo paznokcie trzeba zmyć? Pewnie przed porodem lepiej nie malować ale w różnych sytuacjach mozemy zacząć rodzic :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ