X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    kto pije kawke wirtualna?
    Ja herbatkę sobie zaparzyłam :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to za herbatka ta szczesliwa ciaza?:)
    dobra?

ale mi dobry kapusniak wyszedl:)

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath oczywiście wszystkiego naj, naj, naj :-) i szczęśliwego rozwiązania. No i zdrówka :-)

Derii jeśli Twój mały ma urodziny w najbliższą niedzielę to jest równe 24 lata młodszy ode mnie :-) :-):-)

cath, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez herbatkę lipowa popijam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś super brzusio i fajna mamuśka z Ciebie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a co to za herbatka ta szczesliwa ciaza?:)
    dobra?

ale mi dobry kapusniak wyszedl:)
    Kapuśniak to i ja bym zjadła ;)
    A tym razem to tybetańska herbatka loong - bardzo dobra w ciąży jak mówi dr. Tenzin ;)
    A szczęśliwa ciąża też dobra - najbardziej dominuje w niej rumianek - ale ma też melisę, miętę i coś tam jeszcze.
    Opis herbatki:

Ta, poprawiająca żywotność, mieszanka skomponowana została z czystych i naturalnych ziołowych skladników, zgodnie z zasadami medycyny tybetańskiej.By odnawiać jeden z elementów składowych ludzkiego organizmu ,będący zależny od energi powietrza czyli Loong.
    Ten element ma na celu przywrócenie równowagi w razie zaburzenia pracy ukladu oddechowego ,,sprawności górnej i dolnej części pleców,zniesienie napięć psychicznych ,bezsenności,,złości i niepokoju.Likwduje problemy z pracą układu pokarmowego tak jelit jak i wątroby.Przez co lagodzi niezrównoważenia w kwestiach apetytu-tak braku apetytu jak i bulimi oraz niekontrolowanego obżarstwa
    Ktore mogą być wynikiem nadmiaru napięc i myślenia o problemach ,na czczo bez dostarczenia pożywki dla ciała w postaci śniadania ,oraz nieprawidłowego rytmu dobowego.,mającego wyraz w nieregularnym spaniu i jedzeniu .
    Mieszanka ta może pomóc wyregulować te zaburzenia,szczególnie stosowana wieczorem po ciężkim dniu,ale i w innych porach dnia gdy zauważy się te symptomy rozregulowania i rozdrażnienia organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:21

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg wiecie na co mam ochotę i chyba zaraz sobie zrobie. Na knorr nudle ser w ziołach :D hahah ja normalnie nie jem takich rzeczy raz moze na jkis czas sie zdarzyło. A teraz jak nie zrobię to umrę. Ale to nic bo dzis pól sloika kapusty kiszonej wtrąbiłam mojej mamy <3

Gosiak, słoneczna 85, Atakasobiejedna, Sue, gusiaa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mam babcie ktora bardzo zwraca uwagę na wygląd. Jest bardzo próżną osoba. I wlasnie do mnie zadzwoniła z życzeniami i życzyła mi tak jak wszyscy zdrowia itp itd ale co mnie zaszokowalo PIĘKNEGO DZIDZIUSIA. Nie zdrowego ale pięknego. No dla mnie najwazniejsze aby bylo zdrowe. Jak urodził sie mój tata i mial nos po moim dziadku to ona zawsze mu dowalala ze ma brzydki nos. Ehh. Ciezka kobieta :/ dla mnie moje dziecko będzie najpiękniejsze na świecie choćby bylo rude (tu akurat bym nie narzekała) zezowate, brzydkie i jakies wady by miało!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak to zachcianki kobiet w ciąży ;)
    Tak Lara82,mój pierworodny urodzony 26 października,więc będziecie razem świętować :D
    Życzę Wam miłego popołudnia,a ja zabieram się do religijnej nauki ;)

Lara 82, cath lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesto sie mowi Pieknego dzidziusia;) ale wszytskie dzieciaki sa piekne!

ja podobno bylam bardzo brzydka jak sie urodzilam, lysa i w ogole:) a pozniej sie zmienilo:)

a nad moim bratem wsyzsycy skakali bo byl pieknym dzieckiem, czarne rzeski i wloski:)

no ale to sie zmienia i tak- dzieci rodza sie z czarnym wloskami a potem wychodzi blondynek:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no sloneczna zgadzam sie :) ale wiem ze dla miej najważniejszy jest wygląd i to kłuje w oczy. Ona jak sie dowiedziała ze jestem w ciąży powiedziala tylko ze jest za młoda na prababcie!!
    Pewnie kazda z nas chce pięknego dzieciatka. I jak inni życzą to nie zwracam uwagi ale u niej to aż w oczy razi :D tylko i wyłącznie o to mi chodzi:)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i moja siostra byla mega blondyneczką. Maly aniolek wlosy dosłownie tleniony blond a teraz szatynka :D ja mialam za to wręcz czarne wlosy do któregoś momentu a od gimnazjum juz ciemny brąz byl :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to babcia rzeczywiscie:) ale nie ma co sie przejmowac;)

ciekawe jak tam Truskawka i reszta- dziewczyny o nas zapomnialy chyba!

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka sie nie obraziła i wszystko u niej ok :) mowi ze nawet nie ma czasu poczytać :)

No moja babcia jest mega :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:37

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wyglądu dzidziusi. W tym szpitalu w Katowicach położnicza IP jest pomiędzy oddziałem noworodkowym, a blokiem porodowym, a oddziałem położniczym. I tam zawsze codziennie rano są takie wędrówki mam z noworodkami na oddział noworodkowy, gdzie kąpią dzieciaczki, badają itd. I wiecie jak się dzisiaj napatrzyliśmy jak tak czekaliśmy :-)

Aż mi się buzia śmieje chyba z 20 takich kruszynek obok Nas przejechało w tych przezroczystych łóżeczkach szpitalnych. Jedne łysolki, a inne takie czarnuszki długowłose :-) ale wszystkie nam się wydawały takie okruszynki no bo właściwie chyba najwięcej mogły mieć 3 doby bo chyba tyle jest się normalnie w szpitalu.
    A oczy mi się szkliły jak cholera jak je wszystkie widziałam.
    ONE WSZYSTKIE SĄ PIĘKNE:-)

A jeszcze jak z bloku porodowego na łóżku wywieźli mamę chyba po cesarce (jej nie widziałam) już na salę po porodową, a za nią szedł dumny tata pchając niemowlaczka w tym łóżeczku i na korytarzu było jakieś małżeństwo z rodziny i jak dwóch facetów rzuciło się sobie w ramiona gratulując to już pękłam i mi łzy z wzruszenia poleciały :-):-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:47

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w pochmurny poniedzialek, i od razu pytanie mam o szkole rodzenia, gdzie jej szukac czy sie placi, jak czesto sa zajecia i ile trwa kurs :) i czy musi byc tam gdzie chce sie rodzic, idealnie gdybym miala jakas w gdyni blisko redlowa :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja sobie obiecalam, ze na swieta to juz na bank ogarne moje wlosy!

Lara dobrze, ze wszystko jest ok. A ten widok na oddziale - to prawie jakby maraton noworodków przejechał Ci przed nosem :D.

Ja jestem na tyle bezczelna, że ukradkiem zaglądam mamuśkom do wózków.. Oczywiście jak nie widzą :D Uwielbiam patrzeć na takie dzieciaki.

Jeszcze Adrianna dzisiaj od rana daje mi takie popisy, że to jest niemozliwe. Kiedy ona śpi?

A żeby tego wszystkiego było mało to mój piesek zeschizował i zaczął przebywać w swojej budzie w drugim pokoju. Jakos nie potrafie sie do tego przyzwyczaic :/ Zawsze siedzial obok mnie, a teraz mu się coś porobiło i woli iść do budy - może dorasta? W koncu ma już 14 miesiecy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:55

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyglądu ja przytyłam wieczorem 7 kg, rano 6kg ;-)
    Ale wszystko mi poszło w cycki i w brzuch. Ja mam taką piłeczkę z przodu, normalnie mam jeszcze talię i z tyłu niekoniecznie widać, że jestem w ciąży, a w pasie więcej już o 34 cm mojego największego szczęścia :-)

Włosów nie farbuję, miałam dużo blond pasemek więc bym musiała rozjaśniać, a tak jak pisałam mam uraz. (W pierwszej ciąży w 6 tyg. farbowałam i powiedziałam, że nigdy więcej bo nikt mi nie odpowie czy ta chemia miała jakiś wpływ czy nie :-() Ale to oczywiście tylko moje widzimisie :-)
    Ogólnie te włosy nie wyglądają najlepiej bo odrost mam tragiczny, wiem ale mam to absolutnie gdzieś. Nawet ostatnio stwierdziłam, że już mogę prawie jak ombre traktować. I w zasadzie prawie jak u Górniakowej u mnie wyglądają :-)
    Zastanawiam się może w grudniu namówię fryzjerkę, żeby mi od skóry nic nie ruszała tylko podcięła i spróbowała takie ombre z moimi zrobić, czyli właściwie tylko środek jakiś jaśniejszy od moich a ciemniejszy od blond :-):-)

Paznokci nie maluję bo zawsze lubiłam French lub bezbarwny, a jak siedzę z domu to po co. A co do szpitala i paznokci to oczywiście, że lekarze mają dużo możliwości aby sprawdzić czy coś się dzieje czy nie, tylko my żyjemy w Polsce i nasi lekarze nie zawsze mają odpowiednie sprzęty, a ja wolę nie kusić losu, skoro to mogłoby pomóc, w razie komplikacji (których zakładam nie będzie), że są nie pomalowane to jest moje zdrowie i malować nie będę.
    Każdy zrobi jak uważa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 18:06

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell no ze szkołą rodzenia Ci nie pomogę no chyba, że na Śląsk przyjedziesz :-):-)
    Ja miałam zaczynać w listopadzie, ale po ostatnim już naprawdę nie wiem jak będzie z moim samopoczuciem więc zobaczę.
    Tak się zastanawiam, może jakąś on-line szkołę rodzenia poszukam.W necie tyle wszystkiego :-) A ja bym musiała płacić 330 zł. Zobaczę jeszcze :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko :) Czy mi sie wydaje, czy lutowki z poczatku miesiaca to juz niedlugo beda wchodzic w III trymestr??

Ja w miniona srode bylam u fryzjera. Rozjasnilam wlosy, pozbylam sie ciemniejszych pasemek, podcielam i znowu mam grzywke. Do farbowania mialam maske a w myjce fryzjerka jeszcze przykryla mi twarz reczniczkiem, zebym nie wdychala oparow. Od srody dostaje komplementy na kazdym kroku, co dla ciezarowki jest wyjatkowo przyjemne :]

Milego tygodnia Dziewczynki!

Atakasobiejedna, Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ