X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog powiedzial ze od 27 tygodnia jest 7 miesiąc czyli III trymestr :) i ja zaczynam teraz w piatek :)

Sue, megg lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na poprawę humoru pojechaliśmy dziś połazić po Silesii, bardzo dawno tam nie byłam. I w całkiem nie drogim sklepie LC WAIKIKI kupiłam sobie fajna ciążową bawełniana bluzeczkę za całe 37 zł :-)

http://www.lcwaikiki.com/urun/LC-WAIKIKI/kadin/Body/2236142/440629

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    co do wagi to ja ważę jakies 1-2 kg powyżej normy :) ale nie stresuje sie jedzeniem i jem wszystko na co mam ochotę ;]

kurcze to ja mam 1,5 kg wiecej ;/ ale jakos nie umiem odmowic sobie slodkosci
    wogule w ostatnim tyg brzuch mi sporo urusł
    moze wiecej ruchu, musze rozplanowac plan aktywnosci na tym L4 :)

Cath wszystkieg naj dla Was

Lara ciesze sie ze wszystko OK

Sloneczna wlasnie ta kawe ostatnio zamawialm za 10 zl :)

a ja to juz chyba 6 mc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 18:52

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, szkoly rodzenia najlepiej szukac przy szpitalu w ktorym chcesz rodzic, mozna poznac polozne ktore w nim pracuja, zwiedzic porodowke i oddzial, poznac procedury szpitalne, itp. :)
    U mnie jest taka przy szpitalu, niestety płatna 300 zł, można chodzic z mezem w tej cenie. Dziewczyny pisały ze w niektorych miastach jest za darmo, nie wiem od czego to zalezy.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO i jeszcze z newsów dzwoniła do mnie koleżanka, że u nie syn z przedszkola przyniósł grypę bostońską i ona ją złapała i jej 5 miesięczna córeczka też. Więc ogólnie maja szpital.
    Ale dążę do tego, że trzeba uważać już o tej porze roku bardzo na siebie bo coraz więcej tych różnych paskudnych chorób w powietrzu fruwa i tak teraz można stwierdzić, że sezon grypy jest już otwarty i pewnie tak będzie do pierwszych mrozów :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po kosmetyczce :) Mam tradycyjnie hybrydę, pastelowy róż ;) Uwielbiam róż na paznokciach, miałam już chyba wszystkie odcienie :)
    Na obiad zjadłam krem brokułowy, na kolację wciągnę pewnie sałatkę grecką ;)

Mały szaleje w brzuchu, czuje jak tam normalnie jakieś fikołki robi ;)

Po tych porządkach w sobotę chyba mnie przewiało, bo dziś schyliłam się i... tak zostałam. Tak mnie boli coś w prawym pośladku, że to szok jest. Zaraz chyba wskoczę w dresik i to rozćwiczę :) Normalnie mam wrażenie, jakbym miała cały czas skurcz mięśnia. Auć.

Lara, jak przeczytałam Twojego posta, to sama się normalnie wzruszyłam :)

A co do dbania o siebie - ja staram się robić makijaż, paznokcie, ubierać się nie tylko w dres. Dziś byłam u kosmetyczki w sukience i zostałam w niej, bo P. wrócił i chciałam, żeby mnie zobaczył w czymś innym niż w dresie albo legginsach :)
    I udało mi się, bo łazi za mną i się łasi, jak kot :)

No i brzucho urósł! Zaraz Wam wstawię zdjęcie ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do słodyczy, to właśnie wykończyłam słoik z kremem czekoladowym. Nie jem słodyczy prawie wcale, ale jakoś mnie tak naszło z tydzień temu i kupiłam i dziennie sobie jadłam łyżeczkę. A teraz pochłonęłam resztę :)

megg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a tak ogólnie było coś ciekawego w SCC? Bo wybieram się, a dojechać nie mogę.

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my:
    35hi682.jpg

Tylko teraz widzę dopiero, że ruszyłam aparatem jakoś dziwnie :P Wybaczcie.
    Co do fryzjera - za mną też chodzi zmiana fryzury. Chciałabym trochę rozjaśnić włosy i jakoś je pocieniować (mam wszystkie równe). Już mi się znudziły takie długie ;)

Lara 82, angelcia, megg, juska19, Patrycja20, Katiś, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sue tam IP jest w takim miejscu, że naprawdę jak ktoś tam siedzi z problemami to może się zasmucić bo tyle tych dzidziusiów jeździ. A jak u kogos jest OK, jakaś konsultacja czy już przed porodem to się cholera można tak wzruszyć, że szok. Ale tych 2 facetów to nawet na moim M zrobiło wrażenie bo mu się zaszkliły oczy :-) :-) :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to oddaj mi trochę z długości tych włosów, bo ja już mam ok 65cm, a jakbym miała tak z 80 to bym nie zapłakała <3 PROMIENIEJESZ :)

Sue lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się wzruszyłam jak napisałaś o tych 2 facetach najbardziej :)
    Mnie wzruszają bardzo faceci, którzy wzruszają się po narodzinach swoich dzieci :) Albo mój na usg. P. się nie odzywał chyba z godzinę po tym, jak usłyszeliśmy serduszko.
    Ja poszłam do pracy i napisałam mu smsa "Siedzę i gapię się w zdjęcie maleństwa". W odpowiedzi dostałam "Ja od godziny robię dokładnie to samo".

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Lara a tak ogólnie było coś ciekawego w SCC? Bo wybieram się, a dojechać nie mogę.

Wiesz powiem Ci, że my weszliśmy może do 6 sklepów. Oglądaliśmy tak naprawdę męskie buty.
    Byłam H&M ale tam nie ma H&M mama, chciałam zobaczyć ten sweter co Sue i Gosiak przysłały linka.

Aha dziewczyny macie jeszcze ten link gdzieś, Sue mi też się ten jaśniejszy by lepiej pasował. Ale on kosztował tam 129 zł,a mnie się wydawało, że na necie było taniej, czy tylko mi się wydawało???

No a do tego LC Waikiki weszłam tylko dlatego, że ciążowy manekin stał na wystawie więc mówię a może coś będzie fajnego :-) no i było.

Angelcia zależy czego szukasz, jak masz siłę chodzić po sklepach to uderzaj do Silezii :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 18:46

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sue to oddaj mi trochę z długości tych włosów, bo ja już mam ok 65cm, a jakbym miała tak z 80 to bym nie zapłakała <3 PROMIENIEJESZ :)

Angelciu, chętnie. Mam ich tyle, że wystarczyłoby dla nas obu :) Dziś je suszyłam chyba z 30 minut :/

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, brzuszek zgrabniutki, pewnie w 9 mies nikt nie uwierzy że zaraz rodzisz ;)
    No i nie wiem ile masz lat ale bardzo dziewczeco wygladasz :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara czyli ogólnie zero specjałów, mnie denerwuje, ze w tym h&m nie ma treginsów, a oni maja najlepsze. Kupuje teraz w pullnbear, ale one strasznie sie rozciagaja pod wplywem chodzenia :/ Mimo, ze wezme rozmiar mniejsze to zaraz sa o rozmiar wieksze.

Sue mnie w ogole ciezko dosuszyc moje wlosy. Koniec koncow jest taki, że z grubsza je wysuszę, a pózniej muszą same dosychać.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sue Ty jesteś naprawdę laska :-) Ile ważysz?
    Ja ważę 62 w porywach do 63 teraz ale jestem bardziej tak ogólnie nadmuchana :-) takie mam wrażenie :-) Muszę się w końcu wystroić i zdjęcie wstawić :-)

A to fakt to bardzo miłe jak faceci przeżywają. Kolega z pracy jak przyszedł z ciastem po porodzie synka i zaczął opowiadać i mu nawet głos drżał i łzy poleciały przy opowiadaniu bo jego żona bardzo się umęczyła, a na koniec i tak musiała być szybko cesarka, a on tam cały czas był i nic nie mógł zrobić żeby żonie ulżyć. No to cały nasz dział zaczął płakać, wszystkie baby wyły ze szczęścia, że już po :-):-) .

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Wszystko dobrze, Natalka waży 805g. Szyjka sprawdzona, wszystko z nią ok. :)

Lara 82, megg, Sue, sebza, lula88, słoneczna 85, Topola, Gosiak, kasia_1988, Atakasobiejedna, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa bardzo się cieszę, że wszystko OK i że Twoje straszne sny się nie sprawdziły :-)

Aha ja ogólnie trzymałam za Was kciuki bo chyba jeszcze ktoś dziś wizytuje :-)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Januszkowa dobrze ze wszystko OK

ja chyba juz 6 mc zaczelam- brzmi dumnie :)
    dzis sie nie odzywalam bo caaaaly dzien ukladalam te ciuszki od siostry troche tego bylo, wiec zakupy sobie odpuszcze narazie

24ne3jr.jpg

milego wieczoru :)

Lara 82, Januszkowa, juska19, Fedra, Penelope, justta lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ