X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie Świąt BN. No u mnie są bardzo tradycyjne. My na razie (na szczęście mamy jeszcze tą możliwość) jeździmy na Wigilię do rodziców. No i w sumie mamy zawsze 2 Wigilie (niezłe obżarstwo), no i BN zawsze raz obiad tu, a kolacje tu a za rok odwrotnie :-) Więc nic nie muszę robić :-):-):-)
    A tak to choinka, modlitwa dziękczynna przed Wigilią, opłatek, wieczerza, kolędy i prezenty :-)
    No i 12 tradycyjnych potraw :-) No i post całą Wigilię :-) :-):-)

Ale to moje ukochane święta :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg nieźle :-) No to chyba ubraniowo wszystko masz :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość tak;-)
    Zostają inne rzeczy
    co myślicie o karuzelach nad lozeczkiem ?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są OK ale na noc albo jak nie widzimy, trzeba pamiętać aby ją zdjąć :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - mam 26 lat ;) Dziękuję za komplement. To chyba geny, moja mama ma 54 lata a też wygląda bardzo młodo :)

Lara, dziś rano jak się zważyłam po 2 to było 59,7, więc 60 zaraz mi w oczy zajrzy :P A ja jestem niska, mam 165cm, więc to widać po mnie.
    Mam wrażenie, że poszło mi w cycki, brzuch no i trochę w pośladki i uda. Z tyłu nie widać, że jestem w ciąży.
    Miałam załamkę, że tyję, teraz widzę, że dużo zależy od tego jak się ubiorę, pomaluję to od razu się lepiej czuję i wyglądam.

Moja mama dziś stwierdziła, że mam już się nie doprowadzać do takiego stanu jak przed ciążą (bardzo dużo ćwiczyłam, miałam same mięśnie, wg niej byłam zbyt żylasta :P). Ja tam swoje wiem. Lubiłam moje mięśnie (zwłaszcza na brzuchu :P).

Ale bardzo Wam dziękuję za komplementy, na pewno poprawia to humor ciężarówce :*

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, czekam na zdjęcie! Koniecznie! :*

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, ja nic raczej nie będę wieszać na początku, bo dziecko i tak tego nic nie widzi, a jeśli już coś powieszę, to czarno białe. Takie maleństwa nic nie widzą prawie na początku, więc taka karuzela im nie będzie robić. Może jakąś z melodyjką, ale raczej będę mu puszczać normalną muzę, Jacksona, Justina, Whitney. No i tata będzie małemu grał na basie, więc tak go będziemy usypiać ;)

megg lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja skorzystalam z tego kuponu na allegro co podsylala chyba megg:)

i kupilam witaminy mama DHA, pregna DHA 2 szt i 2 mama coffe i jedna gratis czyli w sumie 3:)

i zaplacilam 20 zl mniej:)

szkoda ze tylko jeden kupon mozna wykorzystac

jeszcze raz podsylam link do kaw i w ogole to tanie leki- zobaczcie- moze wasze witaminy tez sa- bo ja za pregne Dha placilam 37 zl w Rossmanie a tu za dwupak zaplacilam 44 niecale:)

http://allegro.pl/mama-coffee-120g-kawa-dla-mam-kobiet-w-ciazy-smaki-i4706620867.html

no i kawy mam zapas teraz:) poprobuje wszytskie smaki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 19:44

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w calzedonii, nie kupiłam nic. Przymierzałam te leginsy o których pisałyście. One są z mikrofibry, czasami miałam takie rajstopy 100 den. Nie podobają mi się leginsy z "rajstopowego" materiału więc zrezygnowałam. Do intimisimi też zajrzałam i też nic. Do gatty już nie dotarłam. Wróciłam tylko z nowym, różowym kominem:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja dziś skorzystałam, jak zamawiałam cebuszkę. I zapłaciłam 91zł a nie 111 :)
    Wysyłają dzień po zaksięgowaniu, więc może w środę już ją będę miała. :)

A ja femibion dostałam od koleżanki, więc mam zapas i na razie nie muszę kupować.

Mam zgagę po czekoladzie. Już nie będę jeść, bo zawsze mnie po czekoladzie pali. :(

megg lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Byłam w calzedonii, nie kupiłam nic. Przymierzałam te leginsy o których pisałyście. One są z mikrofibry, czasami miałam takie rajstopy 100 den. Nie podobają mi się leginsy z "rajstopowego" materiału więc zrezygnowałam. Do intimisimi też zajrzałam i też nic. Do gatty już nie dotarłam. Wróciłam tylko z nowym, różowym kominem:)

Januszkowa, to musiałaś dostać inne niż moje. Ja mam takie z legginsowatego materiału, totalnie nie prześwitujące. Szkoda, tak zachwalałam, a tu dupa :(

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez jakos zamiast 97 zaplacilam 77:)

fajnie:) a i zapas witamin mam i omega no i kaw:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi gdzie dostane ten kupon na allegro? :) bo nie powiem ze by się przydał :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zainstalować mobilną aplikację Allegro na telefonie i tam w opcjach skorzystać z kuponu. Dalej aplikacja pokaże Ci co trzeba zrobić :)

• cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mam aplikacje w telefonie musze poszukać dziekuje :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu oglądacie uwagę? Masakra. Dziecko miało 5,5 kg i kobieta miala rodzic droga naturalna!! Kobieta z cukrzyca ciazowa

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U nas trochę nowych wiadomości, nie takich bardzo złych ale dobrych też nie. Mianowicie byłam w piątek na wizycie kontrolnej u mojej lekarz rodzinnej. Pożaliłam się na ból w okolicach mostka i na to, że czasem brak mi tchu trochę i serce mi jakby mocniej bije (tak jakbym się zadyszała trochę). Na co ona zmierzyła mi tętno i wyszło jej zdecydowanie za wysokie. Powiedział, że zrobi parę wyników krwi i że w poniedziałek mam przyjść znowu i zmierzymy tętno jeszcze raz na spokojnie. Dzisiaj byłam, a to moje tętno jeszcze wyższe. Ja czułam to już od jakiegoś czasu, uczucie takie samo jakbym weszła po schodach i się zmęczyła tylko że robi mi się tak siedząc i sie nie ruszając na kanapie np. pani doktor powiedziała, że ona nie miała takiego przypadku jeszcze i wysłała mnie na dodatkowe badania do szpitala :( Więc idę w środę i będą mnie badać. Zrobiła mi jeszcze na miejscu EKG i wszystko było ok. Powiedziała, że jak na jej oko to taki jestem typ, może czasem się czymś zestresuje lekko i tak mój ciężarny organizm reaguje. No ale na badania do szpitala mam iść na wszelki wypadek.
    Nie stresuję się tym jakoś bardzo, bo jak narazie wiem, że dzidziusiowi wygląda na to że to nie przeszkadza. Ale jednak sama wizyta w szpitalu trochę mnie niepokoi. Zobaczymy jak będzie.
    Czy któraś z Was może miała podwyższone tętno? Ja miałąm w piątek 120, a dzisiaj 140! Po jakiś 20 min znowu zbadała i było 96 już.

Cath, wszystkiego naj, najlepszego! 100 lat!

Witaj dorii, nie miałam okazji się przywitać wcześniej, a czytałam, że też tak jak ja mieszkasz w Norwegii. Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po niemieckim :)
    Ale żeśmy się nagadali - zawsze po tych lekcjach mnie lekko gardło boli, jestem małomówna z natury, a tu prawie godzinę nawijam :)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath wejdź w mobilnej aplikacji w moje allegro/moje kupony/odbierz kupon i za zakup min 50 zł przez mobilna możesz wykorzystać płacąc z góry

Ja tez skorzystałam juz trzeci raz na pościel do wozka i przescieradlo:-)
    Czekam na kolejny

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak tez mam szkole jezykowa w pon o 19:)
    tyle ze ja dojezdzam z moim mezem
    dzis mialam fajnego lektora z Nigerii

Gosiak lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ