X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to fakt jestem jak na razie zadowolona z mojej gin i oby tak pozostało, nie zapeszając. Zawsze oddzwoni, wszystko wytłumaczy i nic nie bagatelizuje, a wiadomo wróżka nie jest więc myślę, że robi wszystko co może i obym nigdy nie zmieniła zdania.

Odnośnie Twojego apetytu. To ja też tak mam, ze mimo że zjem to jeszcze bym jadła, ale jem max 4-5 razy dziennie, częściej 4 bo jestem szybko pełna.
    No a Ty kochana to tyle wymiotowałaś, że teraz Twój organizm się domaga teraz i musisz to wszystko nadrobić :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczynki,
    ściskam Was wszystkie, ale w szczególności Cath. Wszystkieko naj, naj...

Weekend nawet nie wiem kiedy minął. Tyle się działo. Szalalam na weselu do czwartej rano, mój mąż musiał mnie siłą ściągać z parkietu. Chyba sobie "wyhoduje" tancerza :-)
    A niedzielę odsypialismy, na szczęście udało nam się złapać trochę słońca. Wybraliśmy się po południu do Lazienek nakarmic wieworki.
    I zahaczylismy o pomnik Chopina, żeby mieć zdjęcie na jego tle, bo to jak na razie Fryderk to nasz numer jeden wśród imion, choć jeszcze nie jesteśmy pewni na 100%.
    I teraz też będziecie wiedzieć dlaczego mam w avatarku Lewka z małym lwiatkiem :-)

2881671b.jpgc222740b.jpg
    644a3ae8.jpg

Chanela, Lara 82, Sue, kafabi, Gosiak, megg, juska19, kasia_1988, LadyDi, Laurka, Januszkowa, Fedra, Penelope, justta lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa ale masz przepiękne włosy.

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś na obiad zatrzymaliśmy się w "Wiejskiej Chacie". To jest taka restauracja pomiędzy Częstochową a Katowicami przy A1, w stronę Katowic po lewej stronie. Na zewnątrz może nie grzeszy urodą, ale polecam baaaardzo jak ktoś lubi taką polską dobrą kuchnię. Jedzenie nie najtańsze, ale wszystko robione na miejscu i naprawdę smakuje jak w domu, a nawet lepiej ja takiego schabowego nie potrafię zrobić, albo tak dobrych śląskich klusek, albo rolady wołowej.

Polecam jakbyście były w drodze i były głodne :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Jezu oglądacie uwagę? Masakra. Dziecko miało 5,5 kg i kobieta miala rodzic droga naturalna!! Kobieta z cukrzyca ciazowa

Cath, a czy lekarz coś Ci mówił o ćwiczeniu w ciąży? Ponoć cukrzyca ciążowa to bezwzględne zalecenie to uprawiania jakichś ćwiczeń. Ćwiczenia przyspieszają metabolizm, zwłaszcza cukrów. I jak ćwiczy się regularnie, to więcej się spala :)
    Wybacz, że tak pytam, ale ostatnio na fitnessie babeczka o tym mówiła i od razu pomyślałam o Tobie.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka jakie masz włosy WOW :-)

No twoja dzidzi to będzie miała włosków po porodzie:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa, ale z Ciebie laska!! Przepięknie wyyglądasz i taki maleńki brzuszek a to już 24 tydzień.

Poza tym - dałabym się zabić za Twoje włosy i sukienkę :* <3

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mój mąż ma nadzieję że nasz synek będzie miał włosy po mnie a nie po nim...no zobaczymy. To jest loteria. Ale fakt ja urodziłam się kudlata i już tak mi zostało. A w ciąży mam wrażenie że jeszcze mi włosów przybyło :-)

justta lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath, a czy lekarz coś Ci mówił o ćwiczeniu w ciąży? Ponoć cukrzyca ciążowa to bezwzględne zalecenie to uprawiania jakichś ćwiczeń. Ćwiczenia przyspieszają metabolizm, zwłaszcza cukrów. I jak ćwiczy się regularnie, to więcej się spala :)
    Wybacz, że tak pytam, ale ostatnio na fitnessie babeczka o tym mówiła i od razu pomyślałam o Tobie.
    Najciekawsze jest to ze ostatnio robiłam badania i wyszlo ze mam cukier idealny. Mierze cukier 4 razy dziennie i ani razu nie przekroczylam normy. Ja jedynie spaceruje i ćwiczenia wykonuje te ze szkoły rodzenia. :) Konstancja jest nawet w dolnych granicach wagowych jak na tamten tydzień. Sewerynka jest na tym samym etapie co ja a jej Wiktor byl większy o 100g i to dwa dni wczesniej na usg niż my. Wiec moja cukrzyca ciazowa to jest jedna wielka ściema!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to wielka z niej dziewczynka :) super, ze wszystko w porządku.

Megg zapasik masz pokaźny :) Co do karuzel, bajerka fajna, ale nie wiem czy warto się porywać od razu - bo może ktoś przynieść na prezent i się zdubluje.

Topola będzie dobrze, może taką masz ciązową naturę.

Gosiak o czym ciekawym była dziś lekcja? Ja niemiecki szlifuję już 13 rok :) Zaczęłaś od podstaw?

Aagnieszkaa jaa :) Twoje włosy powalają! Jesteś prze śliczną kobietą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:02

megg, Topola, Aagnieszkaa, Januszkowa lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Agnieszka twoje wlosy to moje marzenie!! :D cudo. Zazdraszczam <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się :)
    My po wizycie :) malutka ułożona główką w dół, więc nie dała sobie zdjęcia zrobić :P
    ale wszystko jest dobrze, serduszko,łożysko,płyn, no i malutka :) waży 492 g, więc prawie już pół kilograma :) dzisiaj leżała w pozycji męża, z nóżką pod pupą,ale raczej nic tam nie zwisało między nogami :P
    no i dostałam kolejne badania iiii glukozę!! nie wiem jak ją zrobię...
    wizyta 10.11 :)

a tu my przed wizytą:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea6cda20e13c.jpg

Gosiak, megg, Sue, Lara 82, Januszkowa, Bietka, Fedra, Penelope, kasia_1988, justta lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ale masz fajniutką piłeczkę <3 Fajnie, że u Was wszystko dobrze

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak o czym ciekawym była dziś lekcja? Ja niemiecki szlifuję już 13 rok :) Zaczęłaś od podstaw?
    W zasadzie od podstaw, dzisiaj ćwiczyliśmy różne zawody w formie żeńskiej i męskiej, opowiadałam jakimi językami kto mówi i jak dobrze, takie tam... i jeszcze liczby i np. takie zdanie, że lot 2578 z Oslo ma opóźnienie 25 minut... sporo przykładów. Numery telefonów do różnych służb. Ja lubię się uczyć języków. Rosyjskiego nauczyłam się sama w wakacje na działce jak szłam do pierwszej klasy - siedziałam z elementarzem i co chwilę przybiegałam z pytaniem jaka to literka i przez wakacje czytałam po rosyjsku :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, a może masz coś takiego jak mój brat - mówią na to syndrom białego kitla. Jak ktoś mu mierzy ciśnienie, to ma mega wysokie. Za drugim razem wszystko w normie ;)
    Ostatnio pisałaś, że masz nerwy w pracy, może to się przyczyniło?

Powiem tak, mnie się teraz gorzej oddycha - pomaga mi oddychanie z biegania, czyli wdech nosem i wydech ustami (ale przez taki dziubek, jakbyś świeczkę chciała zdmuchnąć).
    Ja ginowi mówiłam o kołataniu serca, bo miałam coś takiego w 12 tygodniu - powiedział mi, że jak się to będzie powtarzać, to niezbędna będzie konsultacja kardiologiczna. Na szczęście się to uspokoiło.
    Miałam tak przed ciążą i te objawy, które opisujesz u mnie były na tle nerwowym.

Topola lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    W zasadzie od podstaw, dzisiaj ćwiczyliśmy różne zawody w formie żeńskiej i męskiej, opowiadałam jakimi językami kto mówi i jak dobrze, takie tam... i jeszcze liczby i np. takie zdanie, że lot 2578 z Oslo ma opóźnienie 25 minut... sporo przykładów. Numery telefonów do różnych służb. Ja lubię się uczyć języków. Rosyjskiego nauczyłam się sama w wakacje na działce jak szłam do pierwszej klasy - siedziałam z elementarzem i co chwilę przybiegałam z pytaniem jaka to literka i przez wakacje czytałam po rosyjsku :)
    Rosyjski uwielbiam. Jak mialam 14 lat bylam w Rosji :) dużo mówić nie umiem ale cos zawsze :) po czesku umiem rozmawiać do 18 roku zycia na Czechach bylam co rok :) no cos tam po kaszubsku i po śląsku tez :) bardziej śląski rozumiem niż umiem gadać :) a niemieckiego nienawidzę, ale to tylko dlatego ze zrazilam sie do Niemców po sezonach w Łebie. Bardzo nie mili byli. Nawet dzien dobry nie potrafili po polsku a jak my do nich jedziemy to podstawowych zwrotów sie uczymy. No i mój angielski nieszczęsny znienawidzony dzieki mojej cudownej nauczycielce <3 ale jak bylam w Irlandii dogadywalam sie <3 wiec nie jest tak zle :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to super, najważniejsze mieć cały czas kontakt z językiem, bo to jak z mięśniem - nieużywany zanika :) Angielskiego nauczyłam się przez 4 lata technikum, nie jestem jakimś orłem, ale mam pewnie bogatszy zasób słów niż w niemieckim. Prosta przyczyna i bardzo smutna - ludzie znieważają ten język, mówią, że jest faszystowski i Bóg wie jaki jeszcze. W szkole to samo, lekcje niemieckiego były traktowane z góry, każdy, że tak powiem w dupie to miał. Dla mnie niemiecki to coś pięknego - akcent przede wszystkim <3 Jestem tak zakochana w tym języku :D

• Topola Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie czułam się zestresowana u lekarza ale kto wie, może to jakieś podświadome. Albo faktycznie z pracy się przenosi. Ciśnienie nie mam podwyższone, tylko tętno, takie właśnie kołatanie raz na jakiś czas. Pójdę na te badania to się zobaczy.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, mało kto lubi niemiecki. Ja też w ogólniaku nie za bardzo lubiłam. Nie powiem, że teraz kocham, ale cieszę się, że zaczęłam się uczyć i chciałabym w przyszłości używać go w pracy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Niby nie czułam się zestresowana u lekarza ale kto wie, może to jakieś podświadome. Albo faktycznie z pracy się przenosi. Ciśnienie nie mam podwyższone, tylko tętno, takie właśnie kołatanie raz na jakiś czas. Pójdę na te badania to się zobaczy.

No ja też nie czułam się zestresowana. U mnie to objawiało się kołataniem (a raczej wrażeniem) serca i takim jakby gorszym oddychaniem (czasami miałam wrażenie, że muszę ziewnąć, żeby się dotlenić). Może u Ciebie to też na tle nerwowym?
    Staraj się dużo oddychać tak jak pisałam :) No i trzymam kciuki, żeby nie było to nic poważnego.
    Gin też mi mówił, że w ciąży jak są jakieś nieprawidłowości/wady, nawet najdrobniejsze serca, to mogą wychodzić i to trzeba kontrolować. Daj znać koniecznie!

Topola lubi tę wiadomość

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ