X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to fakt jestem jak na razie zadowolona z mojej gin i oby tak pozostało, nie zapeszając. Zawsze oddzwoni, wszystko wytłumaczy i nic nie bagatelizuje, a wiadomo wróżka nie jest więc myślę, że robi wszystko co może i obym nigdy nie zmieniła zdania.

Odnośnie Twojego apetytu. To ja też tak mam, ze mimo że zjem to jeszcze bym jadła, ale jem max 4-5 razy dziennie, częściej 4 bo jestem szybko pełna.
    No a Ty kochana to tyle wymiotowałaś, że teraz Twój organizm się domaga teraz i musisz to wszystko nadrobić :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczynki,
    ściskam Was wszystkie, ale w szczególności Cath. Wszystkieko naj, naj...

Weekend nawet nie wiem kiedy minął. Tyle się działo. Szalalam na weselu do czwartej rano, mój mąż musiał mnie siłą ściągać z parkietu. Chyba sobie "wyhoduje" tancerza :-)
    A niedzielę odsypialismy, na szczęście udało nam się złapać trochę słońca. Wybraliśmy się po południu do Lazienek nakarmic wieworki.
    I zahaczylismy o pomnik Chopina, żeby mieć zdjęcie na jego tle, bo to jak na razie Fryderk to nasz numer jeden wśród imion, choć jeszcze nie jesteśmy pewni na 100%.
    I teraz też będziecie wiedzieć dlaczego mam w avatarku Lewka z małym lwiatkiem :-)

2881671b.jpgc222740b.jpg
    644a3ae8.jpg

Chanela, Lara 82, Sue, kafabi, Gosiak, megg, juska19, kasia_1988, LadyDi, Laurka, Januszkowa, Fedra, Penelope, justta lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa ale masz przepiękne włosy.

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś na obiad zatrzymaliśmy się w "Wiejskiej Chacie". To jest taka restauracja pomiędzy Częstochową a Katowicami przy A1, w stronę Katowic po lewej stronie. Na zewnątrz może nie grzeszy urodą, ale polecam baaaardzo jak ktoś lubi taką polską dobrą kuchnię. Jedzenie nie najtańsze, ale wszystko robione na miejscu i naprawdę smakuje jak w domu, a nawet lepiej ja takiego schabowego nie potrafię zrobić, albo tak dobrych śląskich klusek, albo rolady wołowej.

Polecam jakbyście były w drodze i były głodne :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Jezu oglądacie uwagę? Masakra. Dziecko miało 5,5 kg i kobieta miala rodzic droga naturalna!! Kobieta z cukrzyca ciazowa

Cath, a czy lekarz coś Ci mówił o ćwiczeniu w ciąży? Ponoć cukrzyca ciążowa to bezwzględne zalecenie to uprawiania jakichś ćwiczeń. Ćwiczenia przyspieszają metabolizm, zwłaszcza cukrów. I jak ćwiczy się regularnie, to więcej się spala :)
    Wybacz, że tak pytam, ale ostatnio na fitnessie babeczka o tym mówiła i od razu pomyślałam o Tobie.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka jakie masz włosy WOW :-)

No twoja dzidzi to będzie miała włosków po porodzie:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa, ale z Ciebie laska!! Przepięknie wyyglądasz i taki maleńki brzuszek a to już 24 tydzień.

Poza tym - dałabym się zabić za Twoje włosy i sukienkę :* <3

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mój mąż ma nadzieję że nasz synek będzie miał włosy po mnie a nie po nim...no zobaczymy. To jest loteria. Ale fakt ja urodziłam się kudlata i już tak mi zostało. A w ciąży mam wrażenie że jeszcze mi włosów przybyło :-)

justta lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath, a czy lekarz coś Ci mówił o ćwiczeniu w ciąży? Ponoć cukrzyca ciążowa to bezwzględne zalecenie to uprawiania jakichś ćwiczeń. Ćwiczenia przyspieszają metabolizm, zwłaszcza cukrów. I jak ćwiczy się regularnie, to więcej się spala :)
    Wybacz, że tak pytam, ale ostatnio na fitnessie babeczka o tym mówiła i od razu pomyślałam o Tobie.
    Najciekawsze jest to ze ostatnio robiłam badania i wyszlo ze mam cukier idealny. Mierze cukier 4 razy dziennie i ani razu nie przekroczylam normy. Ja jedynie spaceruje i ćwiczenia wykonuje te ze szkoły rodzenia. :) Konstancja jest nawet w dolnych granicach wagowych jak na tamten tydzień. Sewerynka jest na tym samym etapie co ja a jej Wiktor byl większy o 100g i to dwa dni wczesniej na usg niż my. Wiec moja cukrzyca ciazowa to jest jedna wielka ściema!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to wielka z niej dziewczynka :) super, ze wszystko w porządku.

Megg zapasik masz pokaźny :) Co do karuzel, bajerka fajna, ale nie wiem czy warto się porywać od razu - bo może ktoś przynieść na prezent i się zdubluje.

Topola będzie dobrze, może taką masz ciązową naturę.

Gosiak o czym ciekawym była dziś lekcja? Ja niemiecki szlifuję już 13 rok :) Zaczęłaś od podstaw?

Aagnieszkaa jaa :) Twoje włosy powalają! Jesteś prze śliczną kobietą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:02

megg, Topola, Aagnieszkaa, Januszkowa lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Agnieszka twoje wlosy to moje marzenie!! :D cudo. Zazdraszczam <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się :)
    My po wizycie :) malutka ułożona główką w dół, więc nie dała sobie zdjęcia zrobić :P
    ale wszystko jest dobrze, serduszko,łożysko,płyn, no i malutka :) waży 492 g, więc prawie już pół kilograma :) dzisiaj leżała w pozycji męża, z nóżką pod pupą,ale raczej nic tam nie zwisało między nogami :P
    no i dostałam kolejne badania iiii glukozę!! nie wiem jak ją zrobię...
    wizyta 10.11 :)

a tu my przed wizytą:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea6cda20e13c.jpg

Gosiak, megg, Sue, Lara 82, Januszkowa, Bietka, Fedra, Penelope, kasia_1988, justta lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ale masz fajniutką piłeczkę <3 Fajnie, że u Was wszystko dobrze

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak o czym ciekawym była dziś lekcja? Ja niemiecki szlifuję już 13 rok :) Zaczęłaś od podstaw?
    W zasadzie od podstaw, dzisiaj ćwiczyliśmy różne zawody w formie żeńskiej i męskiej, opowiadałam jakimi językami kto mówi i jak dobrze, takie tam... i jeszcze liczby i np. takie zdanie, że lot 2578 z Oslo ma opóźnienie 25 minut... sporo przykładów. Numery telefonów do różnych służb. Ja lubię się uczyć języków. Rosyjskiego nauczyłam się sama w wakacje na działce jak szłam do pierwszej klasy - siedziałam z elementarzem i co chwilę przybiegałam z pytaniem jaka to literka i przez wakacje czytałam po rosyjsku :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, a może masz coś takiego jak mój brat - mówią na to syndrom białego kitla. Jak ktoś mu mierzy ciśnienie, to ma mega wysokie. Za drugim razem wszystko w normie ;)
    Ostatnio pisałaś, że masz nerwy w pracy, może to się przyczyniło?

Powiem tak, mnie się teraz gorzej oddycha - pomaga mi oddychanie z biegania, czyli wdech nosem i wydech ustami (ale przez taki dziubek, jakbyś świeczkę chciała zdmuchnąć).
    Ja ginowi mówiłam o kołataniu serca, bo miałam coś takiego w 12 tygodniu - powiedział mi, że jak się to będzie powtarzać, to niezbędna będzie konsultacja kardiologiczna. Na szczęście się to uspokoiło.
    Miałam tak przed ciążą i te objawy, które opisujesz u mnie były na tle nerwowym.

Topola lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    W zasadzie od podstaw, dzisiaj ćwiczyliśmy różne zawody w formie żeńskiej i męskiej, opowiadałam jakimi językami kto mówi i jak dobrze, takie tam... i jeszcze liczby i np. takie zdanie, że lot 2578 z Oslo ma opóźnienie 25 minut... sporo przykładów. Numery telefonów do różnych służb. Ja lubię się uczyć języków. Rosyjskiego nauczyłam się sama w wakacje na działce jak szłam do pierwszej klasy - siedziałam z elementarzem i co chwilę przybiegałam z pytaniem jaka to literka i przez wakacje czytałam po rosyjsku :)
    Rosyjski uwielbiam. Jak mialam 14 lat bylam w Rosji :) dużo mówić nie umiem ale cos zawsze :) po czesku umiem rozmawiać do 18 roku zycia na Czechach bylam co rok :) no cos tam po kaszubsku i po śląsku tez :) bardziej śląski rozumiem niż umiem gadać :) a niemieckiego nienawidzę, ale to tylko dlatego ze zrazilam sie do Niemców po sezonach w Łebie. Bardzo nie mili byli. Nawet dzien dobry nie potrafili po polsku a jak my do nich jedziemy to podstawowych zwrotów sie uczymy. No i mój angielski nieszczęsny znienawidzony dzieki mojej cudownej nauczycielce <3 ale jak bylam w Irlandii dogadywalam sie <3 wiec nie jest tak zle :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to super, najważniejsze mieć cały czas kontakt z językiem, bo to jak z mięśniem - nieużywany zanika :) Angielskiego nauczyłam się przez 4 lata technikum, nie jestem jakimś orłem, ale mam pewnie bogatszy zasób słów niż w niemieckim. Prosta przyczyna i bardzo smutna - ludzie znieważają ten język, mówią, że jest faszystowski i Bóg wie jaki jeszcze. W szkole to samo, lekcje niemieckiego były traktowane z góry, każdy, że tak powiem w dupie to miał. Dla mnie niemiecki to coś pięknego - akcent przede wszystkim <3 Jestem tak zakochana w tym języku :D

• Topola Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie czułam się zestresowana u lekarza ale kto wie, może to jakieś podświadome. Albo faktycznie z pracy się przenosi. Ciśnienie nie mam podwyższone, tylko tętno, takie właśnie kołatanie raz na jakiś czas. Pójdę na te badania to się zobaczy.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, mało kto lubi niemiecki. Ja też w ogólniaku nie za bardzo lubiłam. Nie powiem, że teraz kocham, ale cieszę się, że zaczęłam się uczyć i chciałabym w przyszłości używać go w pracy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Niby nie czułam się zestresowana u lekarza ale kto wie, może to jakieś podświadome. Albo faktycznie z pracy się przenosi. Ciśnienie nie mam podwyższone, tylko tętno, takie właśnie kołatanie raz na jakiś czas. Pójdę na te badania to się zobaczy.

No ja też nie czułam się zestresowana. U mnie to objawiało się kołataniem (a raczej wrażeniem) serca i takim jakby gorszym oddychaniem (czasami miałam wrażenie, że muszę ziewnąć, żeby się dotlenić). Może u Ciebie to też na tle nerwowym?
    Staraj się dużo oddychać tak jak pisałam :) No i trzymam kciuki, żeby nie było to nic poważnego.
    Gin też mi mówił, że w ciąży jak są jakieś nieprawidłowości/wady, nawet najdrobniejsze serca, to mogą wychodzić i to trzeba kontrolować. Daj znać koniecznie!

Topola lubi tę wiadomość

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ