WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ostatnio znowu mam troszke malo czasu i potem jak czytam was tyle stron to czasem nie wiem co odpisac zeby nie bylo ze wyskakuje jak Filip z konopii :-(
    Penelope zakupy rewelacja. Posciel piekna. Ja kupilam Ignasiowi podobna ale w gwiazdki szara. Ochtaniacz wybralam bialy z blekitna lamowka i sikorkami ale siedze na tel wiec moze potem tez sie pochwale linkiem do tej strony. Kocyk kupilam w Poffi i jestem mega zadowolona. W poniedzialek dostalam 3 torby z ikea ciuszkow dla malego do wybrania sobie. Generalnie wiekszosc to byly firmowki. Wybralam 80 procent z tych rzeczy a zostalo jeszcze sporo malych rozmiarow tylko to akurat zdazylam akurat nowki gdzies pokupowac od poczatku. Uwielbiam mu kupowac. Mam wielka radoche z tego.

Ja tez mam adapter do pasow. Nie wyobrazam sobie go nie miec. Na poczatku ciazy nie bylam w stanie zapiac pasow bo mialam tak wrazliwe podbrzusze. Dlugo lezalam w domu a jak trzeba bylo gdzies jechac to moj mnie wozil a ja ten fragment pasa co nachodzi na brzuch trzgmalam w reku bo szlag mnie teafial. Wiec kupilam ten adapter i jestem bardzo zadowolona. Nic mi nie przeszkadza pomimo ze podbrzusze mam nadal mega wrazliwe. Jezdze zawsze z pasami.

Czy ktoras z was ma jakis ko takt z Suri lub Mistrzynia? Martwie sie o nie :-(

Gosiak gjlasz robie identycznie, obsmazam jeszcze na tym tluszczyku cebulke i dodaje do sosu.

Ja mam kolezanke Bogusie ktora tez jako dziecko nie przepadala za swoim imieniem. Ktos jej kiedys powiedzial ze ma piekne imię ona sie pyta dlaczego tak mowi? On odpowiedzial Bogusława slawi Boga i zawsze Bog bedzie z Nia to samo tyczy Bogumily :-) od tamtej pory tylko tymi kategoriami o swoim imieniu myslala.

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak gjlasz robie identycznie, obsmazam jeszcze na tym tluszczyku cebulke i dodaje do sosu.
    No masz, zapomniałam o cebuli, ja oczywiście też dodaję podsmażoną :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz Gosiak, a ja właśnie lubię. ( i tu się pięknie różnimy ;) ) Ja tam wolę do np kolegi powiedzieć cześć Maciej niż Maciek, w tym wypadku On też akurat lubi, choć jestem jedyną osobą jak mówi, która tak się do Niego zwraca. Zaproponowałam zmianę, ale absolutnie się nie zgodził.
    Gosiak wrote:
    Ja natomiast nie lubię jak się ktoś do kogoś zwraca: Jerzy, Arkadiuszu, Małgorzato... dla mnie to stwarza sztuczny dystans. Mam takich ludzi teraz w pracy i strasznie mnie to wkurza.
    Fajne to jest, że jesteśmy takie różne pod wieloma względami i się tu wszystkie spotkałyśmy :D

cath lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak czyli robimy identycznie :)

To mój typ na ochraniacz na łóżeczko <3
    http://mamabu.pl/ochraniacz-na-lozeczko-sikory-mietowy-trilli

Penelope, Pia Gizela lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze z mamą !

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSZw, ładny, delikatny można potem kolory jakie się chce dopasowywać prześcieradła czy pościeli. Ale ja jednak nie dałabym 120 zł za ochraniacz chociaż mogę kupić co mi się tylko podba. To nie jest krytyka broń Boże :)
    AsiaSzw wrote:
    To mój typ na ochraniacz na łóżeczko <3
    http://mamabu.pl/ochraniacz-na-lozeczko-sikory-mietowy-trilli

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Mi powiedział że jest jeszcze za wcześnie na zaświadczenie i problemem nie jest ze to jest z luxmedu problemem jest to ze On nie ma specjalizacji co mnie najbardziej wkurzyło no nic pogadam na wizycie z moim ginem co On o tym myśli i co robimy dalej, bo On powiedział ze wszystko z cc załatwi ale dobrze by było zeby ortopeda tez się wypowiedział dla mojego bezpieczeństwa no i plus to ze mnie jednak i kręgosłup i biodra bolą a ten nic mi nawet nie doradził ehhh

moj mnie "pocieszyl" ze z bolem to dopiero bede miala gorzej niebawem ;/
    oby nie, narazie jest znosnie
    zalecil wtedy cwiczenia rozciagajace i basen

id erobic krokiety - a nie umiem robci nalesnikow wiec mam nadzieje ze cos z tego mi wyjdzie

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze jest drogi :-/ ale nic nie poradze na to ze sie w nim zakochalam :) <3<3 stwierdziłam ze sa rzeczy ktore naprawde szukam jak najtansze nie tracac jakosci oczywiscie, ale ten mi sie taaaak podobaaaa

I jeszcze takie literki chciałabym kupić aby w kąciku powiesić
    http://allegro.pl/nowosc-szyte-literki-mamalula-pl-i4706710828.html

megg, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw mnie on też się szalenie podoba! Tylko ta cena...

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A JA BYLAM W TESCO PO MELKO W PROSZKU I BEDE ROBIC BLOK:)

kupilam tez body z myszka MIki dla Macka - bo bylo 50 % taniej- pozniej postaram sie wrzucic- bo teraz nie moge zmniejszyc zdjecia ( cos sie nei wyswietla)

Gosiak - ja wozek kupuje normalny- chyba Jedo

co do gulaszu:) jak mowi Magda Gesller- nie ma prawdziwego gulaszu bez papryki- ale sekretem jest przesmazenie papryki slodkiej ( mielonej- z w proszku) na smalcu:) to daje aromat-
    :)

Gosiak ja mam jeszcze kapusniak- ale jest pyszny:) z zasmazka:D

u mnie koniecznie gulasz musi byc z cebulą duszoną a mięso podsmażone z odrobiną musztardy wtedy ma troche inny smak no i zageszczam właśnie musztardą i koncentratem a gdy jest impreza to wtedy dodaje grzybki, papryke (grzybki i papryka mojej roboty ze słoiczka) :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka zalozyli Ci pessar? chyba w srode mialas isc? jak ta szyjka wyglada?

ja juz po zakupach- ide pichcic-

MLEKO W PROSZKU NA SUCHO!!!! MMMMM smak z dziecinstwa:) <3

Penelope lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a co to jest ten blok? Jakaś chyba zacofana jestem bo nie wiem :D

Mam wyniki glukozy :D- nie mam cukrzycy

Na czczo 78.27
    Po godzinie 131
    po 2 godzinach 97

Norma u mnie jest do 140 po godzinie, więc luuzik :D

AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wieeeemmmmm, ale juz na poczatku to przemyslalam, że jak bylam w pierwszej ciazy to niestety czasy byly troszke inne a ja sie jeszcze uczylam i nie bylo kasy. 90% rzeczy moj syn mial uzywanych, ja plakalam wieczorami ze nie moge kupic czegos co mi sie podoba dla niego tylko bylam skazana na gust innych. Teraz jest inaczej. Jestem oszczedna, ale jak mam widzimisie np w postaci tego ochraniacza to se go kupie :-) no i my liczymy na jeszcze jedno szczescie wiec jak podziele to na 2 to wychodzi po 60 zł. Nie jest żle ;-) hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:23

Penelope, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bietka zalozyli Ci pessar? chyba w srode mialas isc? jak ta szyjka wygla

Słoneczna dopiero jadę, bo mój lekarz przyjmuje od 16 dzisiaj. Jak będzie po wszystkim to znam relację:)

c7hyim7.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzę że tłumaczenie masz dobre AsiaSzw, kup :) każda z nas pewnie kupi jakieś rzeczy za ileś, ile druga by nie dała. Ty ochraniacz, inna wózek itd.
    AsiaSzw wrote:
    Penelope wieeeemmmmm, ale juz na poczatku to przemyslalam, że jak bylam w pierwszej ciazy to niestety czasy byly troszke inne a ja sie jeszcze uczylam i nie bylo kasy. 90% rzeczy moj syn mial uzywanych, ja plakalam wieczorami ze nie moge kupic czegos co mi sie podoba dla niego tylko bylam skazana na gust innych. Teraz jest inaczej. Jestem oszczedna, ale jak mam widzimisie np w postaci tego ochraniacza to se go kupie :-) no i my liczymy na jeszcze jedno szczescie wiec jak podziele to na 2 to wychodzi po 60 zł. Nie jest żle ;-) hihihi

Fedra, Gosiak lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade po kolejna pake ciuchow do przegladania :) przyznam ze mały ma juz wszystko. teraz prowadze lumpeks hihi bo mi klientki daja te ciuchy a ja dzwonie do moich ciezarnych kolezanek aby przyszly sobie powybierac :)
    milego popoludnia!!!

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam i mogę się kulturalnie przywitać więc Witam :)

ja myślałam o tym adapterze do pasów ale w sumie mało jeżdze samochodem a jak już jeżdze to maż jedzie powoli żeby nie musieć ostro hamować itp zazwyczaj tą część pasa na dole luzuje sobie i trzymam jakoś się do tego stycznia przetrwa ;)

a ja lubie swoje imie to to chyba bardziej w zdrobnieniu niż w całej okazałości ale i tak zazwyczaj nikt mi nie mówi po imieniu tylko po ksywce a maż to różnie w zależności czy jestem grzeczna :)

dziś w nocy nie spałam od 3 do 5.30 mimo ze poszłam spać o 21 to wstałam dzisiaj o 13 nie wiem skad się to spanie u mnie bierze ;)

własnie pije kawe i otwieram wszystkie linki które podsyłacie takie sliczne są te rzeczy niestety mój minus jest taki ze mi szwagierka powiedziała żebym nic nie kupowała bo Ona wszystko ma z jednej strony fajnie ale z drugiem zaczyna mnie juz to wkurzać bo tez bym chciała mieć coś skompletowane pasujące do siebie a nie wszystko z innej parafi (głównie tyczy się to łóżeczka i wyposażenia - powiedziała ze ma ochraniacz i jakieś inne dodatki jakby nie rozumiała ze chciałabym żeby to jakoś wygladało - jej nie przeszkadzało że miała wszystko nowe) ok pozaliłam się :)

coś bym zjadła ale nie wiem co weny do gotowania nie mam żadnej :(

Penelope lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, ja bym pewnie kupiła jeden zestaw swój, nowy, w sumie z tych stron co podałam to kocyk, poduszka, prześcieradło, ochraniacz i rożek to w sumie , niech policze....... jakoś 120 zł. więc pewnie za te pieniądza zrobiłabym sobie tą przyjemność. :)
    Fedra wrote:
    własnie pije kawe i otwieram wszystkie linki które podsyłacie takie sliczne są te rzeczy niestety mój minus jest taki ze mi szwagierka powiedziała żebym nic nie kupowała bo Ona wszystko ma z jednej strony fajnie ale z drugiem zaczyna mnie juz to wkurzać bo tez bym chciała mieć coś skompletowane pasujące do siebie a nie wszystko z innej parafi (głównie tyczy się to łóżeczka i wyposażenia - powiedziała ze ma ochraniacz i jakieś inne dodatki jakby nie rozumiała ze chciałabym żeby to jakoś wygladało - jej nie przeszkadzało że miała wszystko nowe) ok pozaliłam się :)
    QUOTE]

Fedra lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, literki też mi się podobają, oglądałam ale już zamówiłam spore rolki tiulu w kolorach niebieski, zieloy, czerwony i będę robiła pompony jak Sewerynka, do tego karuzelę już mam, więc z literkami chyba byłaby już u mnie przesada, tym bardziej że pokój nie jest jakiś wielki. Ale rzeczywiście, podobają mi się. :)
    AsiaSzw wrote:
    I jeszcze takie literki chciałabym kupić aby w kąciku powiesić
    http://allegro.pl/nowosc-szyte-literki-mamalula-pl-i4706710828.html

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis - blok czekoladowy- bez pieczenia z mlekiem w proszku:)

JUZ WSTAWIONY DO LODOWKI:) ciekawe czy bedzie dobry :)dalam mniej herbatnikow a bakalie wrzucilam,

:))

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ