X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w zasadzie dla chłopca z grubsza mamy - Grzegorz Antoni Grzegorz Dariusz a dla dziewczynki na razie nic. Może Marysia.... Chociaż mi się podoba tez Aniela lub Bogusia

:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, ale Zdziebąd jest super! Tylko jak to Anglikowi przełożyć fonetycznie?
    Zdjebond? :)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja mam ochotę na gulasz wołowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym:)
    Tylko nie mam wołowiny i nigdy nie robiłam gulaszu:) macie jakies przepisy?
    Ja kroję wołowinę na kawałki i podsmażam na oleju kokosowym bezzapachowym albo na maśle klarowanym.
    Podsmażają się z obu stron i potem zlewam razem w tłuszczykiem do garnka, zalewam wodą tak, żeby zakryć całe mięso, dodaję kilka ziarenek ziela angielskiego, liści laurowych, pieprz i tak duszę na wolnym ogniu z godzinkę - dwie - w zależności jakie mięso czy ze starego woła czy nie ;)
    Potem solę, dodaję mąki z amarantusa, z pestek dyni, itp... abo żytniej (staram się nie używać pszenicy) i opcjonalnie przecier pomidorowy.
    Generalnie można dodać też pieczarki, paprykę - to już co kto lubi, ja robię czasem z dodatkami, czasem taki czysty.

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    oooooo, Gosia, kopsnij jednego schabowego, wieki nie jadłam !!!!
    Zaraz się zabieram, zapraszam :D

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, imienia Bogusia bym nie dała.... ale to tylko moje, osobiste zdanie. Zmieniłam sobie imię gdy miałam 20 lat, bo nazywałam się Bogusia, jak mi było wiecznie wstyd jak ktoś się mnie pytał o imię !!! Strasznie mi starodawnie brzmiało i naprawdę wstydziłam się go. To takie moje osobisty wspomnienie. Do dziś gdy ktoś jeszcze z czasów szkolnych komentuje coś u mnie na fb (chociaż imię zmienione od lat, wszyscy mówią nowym ) ale szkolni znajomi nie wiedzą i czasami piszą nadal Bogusia. Ostatnio miałam urodziny i kilka razy się zdarzyło "Bogusiu, z okazji urodzin..." o kuźwa jak mnie nadal mierzi brrrr
    *Sylwia wrote:
    My w zasadzie dla chłopca z grubsza mamy - Grzegorz Antoni Grzegorz Dariusz a dla dziewczynki na razie nic. Może Marysia.... Chociaż mi się podoba tez Aniela lub Bogusia

:-)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, szalejesz z tymi zakupami :D
    Do mnie właśnie przyszedł kurier i przywiózł botki - jednak zdecydowałam się botki, bo się boję, że będę miała problem z dopięciem długich kozaków - poza tym kozaki mam. A botków nigdy nie nosiłam, jakoś wydawało mi się, że skracają nogę i albo szpile (czółenka) albo długie kozaki.
    Ale botki super, dużo ładniejsze w rzeczywistości niż na zdjęciu :)
    I na konie się będą później nadawały super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:26

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahhahahah, tom się uśmiała hahah, dobre ! :)Zażartowałam na początku do męża na poważnie że mam imię, dwa razy prosił o powtórzenie, i chyba co do tego jednego imienia tylko powiedział że nie, widać i w angielskim musi marnie brzmieć :)
    Sue wrote:
    Penelope, ale Zdziebąd jest super! Tylko jak to Anglikowi przełożyć fonetycznie?
    Zdjebond? :)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A JA BYLAM W TESCO PO MELKO W PROSZKU I BEDE ROBIC BLOK:)

kupilam tez body z myszka MIki dla Macka - bo bylo 50 % taniej- pozniej postaram sie wrzucic- bo teraz nie moge zmniejszyc zdjecia ( cos sie nei wyswietla)

Gosiak - ja wozek kupuje normalny- chyba Jedo

co do gulaszu:) jak mowi Magda Gesller- nie ma prawdziwego gulaszu bez papryki- ale sekretem jest przesmazenie papryki slodkiej ( mielonej- z w proszku) na smalcu:) to daje aromat-
    :)

Gosiak ja mam jeszcze kapusniak- ale jest pyszny:) z zasmazka:D

Penelope, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja kroję wołowinę na kawałki i podsmażam na oleju kokosowym bezzapachowym albo na maśle klarowanym.
    Podsmażają się z obu stron i potem zlewam razem w tłuszczykiem do garnka, zalewam wodą tak, żeby zakryć całe mięso, dodaję kilka ziarenek ziela angielskiego, liści laurowych, pieprz i tak duszę na wolnym ogniu z godzinkę - dwie - w zależności jakie mięso czy ze starego woła czy nie ;)
    Potem solę, dodaję mąki z amarantusa, z pestek dyni, itp... abo żytniej (staram się nie używać pszenicy) i opcjonalnie przecier pomidorowy.
    Generalnie można dodać też pieczarki, paprykę - to już co kto lubi, ja robię czasem z dodatkami, czasem taki czysty.
    ja robie identycznie tylko jeszcze dodaje kawałek marchewki i pietruszki, dosłonie 3 cm...:)

Sue lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, to tylko mala namiastka tego co już mam, codziennie coś przychodzi zamówionego. ja mam już całą komodę , szafę pokój zawalony rzeczami dla Zdziebąda, i wszystko sama wysiedziałam i wyszukałam bo nic po nikim nie dostawałam. Wszystko póki co oprócz tych minky i allegro i rzeczy z tommee tippee mam kupione na Ebayu. Wszystkie ubranka , a chyba mam już wystarczająco dużo od rozmiaru nawet 50 do 68. Zbieram się do zrobienia zdjęć któregoś dnia bo cieszę się z moich zdobyczy. Dostałam tylko nowe dwa kocyki szydełkowe od znajomych starszych Pań i jeden polarowy.

No to będziesz śmigać teraz w botkach, niech służą :)
    Gosiak wrote:
    Penelope, szalejesz z tymi zakupami :D
    Do mnie właśnie przyszedł kurier i przywiózł botki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:31

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A JA BYLAM W TESCO PO MELKO W PROSZKU I BEDE ROBIC BLOK:)

Gosiak - ja wozek kupuje normalny- chyba Jedo
    Ja na razie też normalny będę miała, ale tak przyszłościowo podesłałam :D
    A blokiem poczęstuj później ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2cpdriv.jpg o takie body dla mojego grzecznego synka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:34

Penelope, Gosiak, juska19, Lara 82, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra lece - potem bede.

Gosiak Ty sie nie len tylko biegnij do Auchan po mleko:)

blok jest pysznY

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co z Suri.......

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no dobra lece - potem bede.

Gosiak Ty sie nie len tylko biegnij do Auchan po mleko:)

blok jest pysznY
    Nie chce mi się, poza tym ogarniam chatę :) Nie rozdwoję się :D Ale może wieczorem pojedziemy i zrobię :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Sylwia, imienia Bogusia bym nie dała.... ale to tylko moje, osobiste zdanie. Zmieniłam sobie imię gdy miałam 20 lat, bo nazywałam się Bogusia, jak mi było wiecznie wstyd jak ktoś się mnie pytał o imię !!! Strasznie mi starodawnie brzmiało i naprawdę wstydziłam się go. To takie moje osobisty wspomnienie. Do dziś gdy ktoś jeszcze z czasów szkolnych komentuje coś u mnie na fb (chociaż imię zmienione od lat, wszyscy mówią nowym ) ale szkolni znajomi nie wiedzą i czasami piszą nadal Bogusia. Ostatnio miałam urodziny i kilka razy się zdarzyło "Bogusiu, z okazji urodzin..." o kuźwa jak mnie nadal mierzi brrrr

Penelope ja na szczęście mam w miarę przyzwoite imię - Elżbieta, ale mi tez się nigdy nie podobało ;) gorzej mają moje dwie siostry jedna nazywa się Jadwiga druga Krystyna, obie wybrały sobie inne imiona( nie zmieniając) i teraz do nich mówimy Majka i Jagoda, oprócz rodziców oczywiście ;p

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze może i j bym ten blok zrobiła...ale hmmm chyba jednak większą ochotę mam na miodownik :D

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba w wiekszosci przypadków własne imię jakos sie nie podoba...

• cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis kurczaka z rozna taka ochotę mialam szok.

A penelope gdzie zamawialas ta pościel? Kopsnij linka ja nie mogę sie zdecydować!!! Aaaa najtrudniejszy wybór poscieli

Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    W poniedziałek pisałam o moim śnie, który wróżył chorobę. Wiedziałam, że coś się musi wydarzyć. Ze mną wszystko ok, ale...
    1. Moja siostrzenica (13mies.) ma złe wyniki morfologii, będzie musiała powtórzyć badania.
    2. Moja mama wczoraj dostała skierowanie do szpitala na zabieg/operacje (jeszcze nie wiadomo, w dniu przyjęcia się okaże) do tego na styczeń, do tego samego szpitala gdzie będę rodzić.
    3. Mój tata wrócił wczoraj z pracy ze bólem zęba, musiał w nocy jechać do dentysty, antybiotyki dostał, spuchł.

Najbardziej boję się o mamę, ma mięśniaka macicy, dosyć dużego.

Suri trzymam kciuki za Was. Odezwij się!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ