Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUE, dam znać jak przyjdzie :) ale CATH pisze że kupiła kocyk i rożek więc może już się podzielić wrażeniem. Też chętnie przeczytam.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath - jak oceniasz jakość tych rzeczy? Bawełna itd?
    Moja koleżanka ma wszystko od La Millou i te rzeczy sa extra, ale jesli mogę zaplacic mniej :)

Czekam na opinie :)

• cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    SUE, dam znać jak przyjdzie :) ale CATH pisze że kupiła kocyk i rożek więc może już się podzielić wrażeniem. Też chętnie przeczytam.
    Ja dopiero zamowilam :* dzis tez mam w planie pościel zamówić ale nie mogę sie zdecydować tyle tego jest :) ale pracowałam na materiał minky i jest mega milutki :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath - jak oceniasz jakość tych rzeczy? Bawełna itd?
    Moja koleżanka ma wszystko od La Millou i te rzeczy sa extra, ale jesli mogę zaplacic mniej :)

Czekam na opinie :)
    Obserwowalam la millou mowilam ze jak będę miala dziecko to sama będę tam kupowsc. Ale jakos wydaje mi sie ze maja Malo wzorów jak dla mnie :) a tkanina minky jest super ale droga wiec sama jestem w szoku ze na allegro od makaszki tak tanio jest :)

Ja u nas w sklepie stacjonarnym jak kupowałam dwa lata temu minky bo szylylam zabawkę kuzynce to zaplacilam 30 zl za pól metra niebieskiej tkaniny...

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałm od innego sprzedawcy, taki traf. Ja akurat we wzory nie wchodze póki co bo ochraniacz na szczebelki jeden mam w niebiesko czerwone pociągi i ściany białe w szaro(wpadające w niebieski) pasy więc boję się naciapciać. Prześcieradła też mam w groszki (niebieskie i szare) Dlatego wzięłam taki kocyk:
    ps. wózek też mam czarny z szarym (ktoś wspominał też że taki wózek ma)
    2nk4egh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:18

Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a pokaż ochraniacz ?

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny kocyk :) ja wzięłam z różowym minky :) chcialam malpki i pani mi nie odpisala :( ale moze daloby sie zamienić jeszcze :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc już się przyznam. Ochraniacze na szczebelki mam trzy, ten z pociągiem kupiłam tu, a ten z allegro wczoraj okazało się że przez pomyłkę kupiłam dwa, więc już musiałam wybrać dwa różne kolory. na szczęście były po 26 złotych;) wstawiam zdjęcia 3 ochraniaczy i prześcieradeł (ja wzięłam też niebieski kropki i szare groszki) a potem resztę wstawię.
    24q328w.jpg
    333k1t2.jpg
    ncno6u.jpg
    2a017gx.jpg

Gosiak, Sue, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z czego sa te ochraniacze? z bawełny?

• Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to reszta: (poduszki w samochodziki czerwone wzięłam w sumie tylko po to żeby pasowało trochę do ochraniacza, Póki co w te kolory wchodzę bo wszystkie rzeczy do spania jak pajace, worki do spania ( nie wiem jak to się nazywa) i inne kocyki mam w jakichś tam kolorach.
    213s0hu.jpg
    fylnio.jpg
    5wdmqs.jpg
    2pt13jm.jpg
    t5pxsl.jpg

Lara 82, megg, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisane na stronie sprzedawcy że 100 % bawełny.
    *Sylwia wrote:
    z czego sa te ochraniacze? z bawełny?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam was! Ja od weekendu chodzę ciągle niewyspana! A i pogoda nie rozpieszcza. Nic mi się nie chce. Tylko narzekam. Jakaś maruda we mnie wstąpiła.
    Od tygodnia mogę powiedzieć, że ciąży nie ukryję :D W końcu wyskoczył mi brzuch! :)

Mam nadzieję, że i sytuacja u Suri i Mistrzyni się wyjaśni szybko na ich korzyść!

Co do kocyków i pościeli to wciąż się zbieram, żeby coś zamówić, ale nie mogę się na nic zdecydować. Myślę sobie, że może będzie coś lepszego ;P
    Chyba poczekam aż pomalujemy pokoik i zdecyduję co mi będzie do koloru ścian pasować.

Tyle rzeczy mogłabym zrobić a nie umiem się zmobilizować. Już południe minęło, a ja nic nie zrobiłam:/

Ale dziś muszę:
    1. przyszyć dwa guziki
    2. upiek ciasteczka dla Poślubinego
    3. zrobić obiad (planuję pierogi leniwe z surówką z marchewki!)

Gosiak, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mamy problem z imieniem dla Brzuszkowego:/ Żadne z nas nie ma jakiś "mocnych" typów. Oczywiście babcie już nadały mu imiona:D Jedna - Jasia, druga Antosia :D

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela, ja też nie mam imienia, nic a nic mi w ucho nie może wpaść.
    Pia Gizela wrote:
    Wiecie co mamy problem z imieniem dla Brzuszkowego:/ Żadne z nas nie ma jakiś "mocnych" typów. Oczywiście babcie już nadały mu imiona:D Jedna - Jasia, druga Antosia :D

Pia Gizela lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ale dziś muszę:
    3. zrobić obiad (planuję pierogi leniwe z surówką z marchewki!)
    Ja dziś robię schabowe (nigdy nie robiłam, bo nie przepadam, ew. u teściów jadłam jak były) a teraz mam straszną chęć z kapustką zasmażaną :D

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope no i u nas to samo. Ostatnio stwierdziliśmy, że jak się urodzi to zobaczymy na kogo wygląda :D Czy Krzysia, Rysia czy innego Ktosia :)
    Ale z drugiej strony jak chcemy coś do no niego powiedzieć, to fajnie jakby miał już imię :) Dlatego wolałabym, żeby miał już jakieś imię.

Wyciągam przybory do szycia! Guziki szykujcie się :D

Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jeszcze pochwalę się śpiworkami do spania, wczoraj i dziś przyszły :)
    9i7mtz.jpg
    2e2qmwl.jpg
    awpzdv.jpg
    2cihdev.jpg
    adlv1w.jpg

megg, Sue, Pia Gizela, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie to samo, z jednej strony mówię że jak coś to na porodówce coś przyjdzie do głowy ale z drugiej strony ile mogę Go nazywać Zdziebąd ;). Mój mąż za każdym razem zwraca się do Niego innym imieniem i patrzy na moją reakcję a ja za każdym razem kręcę głową i mówię żeby dalej próbował. Akurat mój mąż się zgodzi na każde które wybiorę więc luz. ale co z tego jak ja i tak nie mam .
    Pia Gizela wrote:
    Penelope no i u nas to samo. Ostatnio stwierdziliśmy, że jak się urodzi to zobaczymy na kogo wygląda :D Czy Krzysia, Rysia czy innego Ktosia :)
    Ale z drugiej strony jak chcemy coś do no niego powiedzieć, to fajnie jakby miał już imię :) Dlatego wolałabym, żeby miał już jakieś imię.

Wyciągam przybory do szycia! Guziki szykujcie się :D

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooo, Gosia, kopsnij jednego schabowego, wieki nie jadłam !!!!
    Gosiak wrote:
    Ja dziś robię schabowe (nigdy nie robiłam, bo nie przepadam, ew. u teściów jadłam jak były) a teraz mam straszną chęć z kapustką zasmażaną :D

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na gulasz wołowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym:)
    Tylko nie mam wołowiny i nigdy nie robiłam gulaszu:) macie jakies przepisy?

Ja moze zamówię ten kocyk? Zastanowię się :)

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ