X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    chyba w wiekszosci przypadków własne imię jakos sie nie podoba...
    Mi się moje podoba i to bardzo :)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjątek potwierdza regułę ;]

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje imię lubię w połowie :) Katarzyna bardzo mi sie podoba ale Kasia juz nie. Zawsze plakalam jak bylam mała bo ja w paszporcie mialam Katarzyna a mówią na mnie Kasia i ze nie jestem Kasia :) dlatego chyba mam uraz do zrobnień ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, sorry że tak powiem, ale nie dziwię się ;)
    Bietka wrote:
    Penelope ja na szczęście mam w miarę przyzwoite imię - Elżbieta, ale mi tez się nigdy nie podobało ;) gorzej mają moje dwie siostry jedna nazywa się Jadwiga druga Krystyna, obie wybrały sobie inne imiona( nie zmieniając) i teraz do nich mówimy Majka i Jagoda, oprócz rodziców oczywiście ;p

Bietka lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzyszywane. Nadprogramowo przy okazji wizyty w garderobie wyszukałam moją siatkę z cekinami i styropianowymi bombkami - może jakąś zrobię :D
    A przy okazji wizyty w łazience zafundowałam mojej cerze peeling i maseczkę! Jestem z siebie duuumna:D Teraz robię porządek w szufladzie biurka :D

Ja do swojego imienia się przyzwyczaiłam. Ale nie żebym je lubiła;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:12

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Bogusia ładne imię :) Elżbieta tez mi sie bardzo podoba <3 podobają mi sie takie imiona <3 zazdroszczę wam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do chrzcin jeszcze chwila jest ;] jak nie ustalimy ostatecznej wersji przed porodem to może po porodzie zobaczymy na kogo nam maluch wygląda :-D

• Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja pościeli nie zamawiałam (przez pierwszy rok minimum kołdry żadnej nie będzie, tylko te śpiworki ewentualnie kocyk dodatkowo. zamawiałam u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=12298041 tylko:
    (dodam że dziś z nim rozmawiałam przez tel. zorientowany w moim zamówieniu więc chyba ok.)

ochraniacz na szczebelki - 26 zł szt
    poduszka szara (wkład i poszewka) - 14 zł ,
    prześcieradła z gumką - 16,50 szt,
    rożek - 17,50 zł (tani wzięłam bo ja mam otulacze inne materiałowe i w sumie chyba specjalnie w rożku nie będę dziecka "trzymać" - potem jako kołderka zostanie.

Kocyk Minky (44,90 zł) i poduszkę Minky (29,00zł) zamawiałam u tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28501231
    cath wrote:
    Ja mam dzis kurczaka z rozna taka ochotę mialam szok.

A penelope gdzie zamawialas ta pościel? Kopsnij linka ja nie mogę sie zdecydować!!! Aaaa najtrudniejszy wybór poscieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:38

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Do chrzcin jeszcze chwila jest ;] jak nie ustalimy ostatecznej wersji przed porodem to może po porodzie zobaczymy na kogo nam maluch wygląda :-D
    Chrzciny chrzcinami, ale chyba w USC trzeba zarejestrować zaraz po porodzie?
    A może się mylę? Nie wiem szczerze mówiąc ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja też nie przepadam za zdrobnieniami, a jeśli już nawet musi być to żeby było "twardobrzmiące" a nie tak "na ciepło" chyba wiesz o co mi chodzi :) Dlatego szukam imienia dla chłopca żeby nie można było zdrobnić zbyt ciepło.
    cath wrote:
    Ja moje imię lubię w połowie :) Katarzyna bardzo mi sie podoba ale Kasia juz nie. Zawsze plakalam jak bylam mała bo ja w paszporcie mialam Katarzyna a mówią na mnie Kasia i ze nie jestem Kasia :) dlatego chyba mam uraz do zrobnień ;)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm faktycznie..... :) no to trzeba się będzie streszczać ... ;]

• Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CATH, no nie mogę polubić tego posta ;)
    cath wrote:
    Ej Bogusia ładne imię :) Elżbieta tez mi sie bardzo podoba <3 podobają mi sie takie imiona <3 zazdroszczę wam :)

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast nie lubię jak się ktoś do kogoś zwraca: Jerzy, Arkadiuszu, Małgorzato... dla mnie to stwarza sztuczny dystans. Mam takich ludzi teraz w pracy i strasznie mnie to wkurza.
    Fajne to jest, że jesteśmy takie różne pod wieloma względami i się tu wszystkie spotkałyśmy :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Chrzciny chrzcinami, ale chyba w USC trzeba zarejestrować zaraz po porodzie?
    A może się mylę? Nie wiem szczerze mówiąc ;)

Z tego, co słyszałam - jest pół roku na wprowadzenie w USC zmiany imienia dzieciaczka:)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    CATH, no nie mogę polubić tego posta ;)
    Ja też nie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja natomiast nie lubię jak się ktoś do kogoś zwraca: Jerzy, Arkadiuszu, Małgorzato... dla mnie to stwarza sztuczny dystans. Mam takich ludzi teraz w pracy i strasznie mnie to wkurza.
    Fajne to jest, że jesteśmy takie różne pod wieloma względami i się tu wszystkie spotkałyśmy :D
    No ja die tak zwracam do wszystkich. :D ale jak komuś to przeszkadza to mi to nie przeszkadza mówić Gosia, Arek itp itd :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie trzeba zarejestrować to fakt. Ale pomimo rejestracji w USC rodzice maja pół roku na zmianę imienia dziecka bez opłat i bez problemowo :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno sie nie odzywałam, miesiąc jakiś chyba, ale czasem nie było humoru, a czasem nie miałam nic ciekawego do powiedzenia ;)

Bardzo się cieszę, że wszystko u Was ok. Za Suri i Mistrzyni trzymam kciuki, żeby się poukładało wszystko jak należy.

U mnie dziś filety z ryby, W. będzie robił obiad :D

Co do zakupów to Was podziwiam. Mi się masakrycznie nie chce nic kupować. Nigdy nie lubiłam zakupów, a te dla dziecka są szczególnie wymagające, bo trzeba poczytać milion opinii co lepsze itd, a mnie to po prostu nudzi i denerwuje. Na szczęście moja mama bardzo się zaangażowała w rolę babci i ma już około 100 sztuk ubranek dla naszej Zojki, więc to mam z głowy :D Jedyne co sama kupiłam to pościel właśnie i kocyk. Podsyłam linka, może któraś znajdzie coś dla siebie ;) http://www.melwa.pl/4-cz%C4%99%C5%9Bciowy-komplet-po%C5%9Bcieli-do-%C5%82%C3%B3%C5%BCeczka-135-100-2217-2-55-product.html

A co do innych rzeczy to nie wiem co to będzie. Muszę się zebrać w sobie i w końcu coś zacząć zamawiać, bo się obudzę z ręką w nocniku. :/

A tak w ogóle to miałam dziś masakryczną noc! O 3:30 obudził mnie okropny ból ucha. Olej lałam, robiłam okłady, ziewałam, żułam gumę no cuda na kiju, a i tak myślałam, że zacznę po ścianach chodzić. Udało się zasnąć o 8 w końcu i teraz nic nie boli.

megg lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ładne te Twoje rzeczy :-)

Kolejny sprzedawca w ulubionych :-)

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Fedra ja tz zasw od ortopedy jeszcze nie dostalam bo bylam prywatnie a stwierdzil ze w szpitalu czasem sie czepiaja i woli mi wydac z przychodni i musze isc jeszcze raz do szpitala do niego

wspolczuje ze nie mozecie spac ja byl spala i spala jakby mnie glud nie budzil :)
    ja dzis sie biore za segregacje ciuchow- w co jeszcze wchodze w co nie ma szans:)

Mi powiedział że jest jeszcze za wcześnie na zaświadczenie i problemem nie jest ze to jest z luxmedu problemem jest to ze On nie ma specjalizacji co mnie najbardziej wkurzyło no nic pogadam na wizycie z moim ginem co On o tym myśli i co robimy dalej, bo On powiedział ze wszystko z cc załatwi ale dobrze by było zeby ortopeda tez się wypowiedział dla mojego bezpieczeństwa no i plus to ze mnie jednak i kręgosłup i biodra bolą a ten nic mi nawet nie doradził ehhh

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ