WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    chyba w wiekszosci przypadków własne imię jakos sie nie podoba...
    Mi się moje podoba i to bardzo :)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjątek potwierdza regułę ;]

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje imię lubię w połowie :) Katarzyna bardzo mi sie podoba ale Kasia juz nie. Zawsze plakalam jak bylam mała bo ja w paszporcie mialam Katarzyna a mówią na mnie Kasia i ze nie jestem Kasia :) dlatego chyba mam uraz do zrobnień ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, sorry że tak powiem, ale nie dziwię się ;)
    Bietka wrote:
    Penelope ja na szczęście mam w miarę przyzwoite imię - Elżbieta, ale mi tez się nigdy nie podobało ;) gorzej mają moje dwie siostry jedna nazywa się Jadwiga druga Krystyna, obie wybrały sobie inne imiona( nie zmieniając) i teraz do nich mówimy Majka i Jagoda, oprócz rodziców oczywiście ;p

Bietka lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzyszywane. Nadprogramowo przy okazji wizyty w garderobie wyszukałam moją siatkę z cekinami i styropianowymi bombkami - może jakąś zrobię :D
    A przy okazji wizyty w łazience zafundowałam mojej cerze peeling i maseczkę! Jestem z siebie duuumna:D Teraz robię porządek w szufladzie biurka :D

Ja do swojego imienia się przyzwyczaiłam. Ale nie żebym je lubiła;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:12

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Bogusia ładne imię :) Elżbieta tez mi sie bardzo podoba <3 podobają mi sie takie imiona <3 zazdroszczę wam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do chrzcin jeszcze chwila jest ;] jak nie ustalimy ostatecznej wersji przed porodem to może po porodzie zobaczymy na kogo nam maluch wygląda :-D

• Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja pościeli nie zamawiałam (przez pierwszy rok minimum kołdry żadnej nie będzie, tylko te śpiworki ewentualnie kocyk dodatkowo. zamawiałam u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=12298041 tylko:
    (dodam że dziś z nim rozmawiałam przez tel. zorientowany w moim zamówieniu więc chyba ok.)

ochraniacz na szczebelki - 26 zł szt
    poduszka szara (wkład i poszewka) - 14 zł ,
    prześcieradła z gumką - 16,50 szt,
    rożek - 17,50 zł (tani wzięłam bo ja mam otulacze inne materiałowe i w sumie chyba specjalnie w rożku nie będę dziecka "trzymać" - potem jako kołderka zostanie.

Kocyk Minky (44,90 zł) i poduszkę Minky (29,00zł) zamawiałam u tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28501231
    cath wrote:
    Ja mam dzis kurczaka z rozna taka ochotę mialam szok.

A penelope gdzie zamawialas ta pościel? Kopsnij linka ja nie mogę sie zdecydować!!! Aaaa najtrudniejszy wybór poscieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:38

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Do chrzcin jeszcze chwila jest ;] jak nie ustalimy ostatecznej wersji przed porodem to może po porodzie zobaczymy na kogo nam maluch wygląda :-D
    Chrzciny chrzcinami, ale chyba w USC trzeba zarejestrować zaraz po porodzie?
    A może się mylę? Nie wiem szczerze mówiąc ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja też nie przepadam za zdrobnieniami, a jeśli już nawet musi być to żeby było "twardobrzmiące" a nie tak "na ciepło" chyba wiesz o co mi chodzi :) Dlatego szukam imienia dla chłopca żeby nie można było zdrobnić zbyt ciepło.
    cath wrote:
    Ja moje imię lubię w połowie :) Katarzyna bardzo mi sie podoba ale Kasia juz nie. Zawsze plakalam jak bylam mała bo ja w paszporcie mialam Katarzyna a mówią na mnie Kasia i ze nie jestem Kasia :) dlatego chyba mam uraz do zrobnień ;)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm faktycznie..... :) no to trzeba się będzie streszczać ... ;]

• Penelope Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CATH, no nie mogę polubić tego posta ;)
    cath wrote:
    Ej Bogusia ładne imię :) Elżbieta tez mi sie bardzo podoba <3 podobają mi sie takie imiona <3 zazdroszczę wam :)

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast nie lubię jak się ktoś do kogoś zwraca: Jerzy, Arkadiuszu, Małgorzato... dla mnie to stwarza sztuczny dystans. Mam takich ludzi teraz w pracy i strasznie mnie to wkurza.
    Fajne to jest, że jesteśmy takie różne pod wieloma względami i się tu wszystkie spotkałyśmy :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Chrzciny chrzcinami, ale chyba w USC trzeba zarejestrować zaraz po porodzie?
    A może się mylę? Nie wiem szczerze mówiąc ;)

Z tego, co słyszałam - jest pół roku na wprowadzenie w USC zmiany imienia dzieciaczka:)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    CATH, no nie mogę polubić tego posta ;)
    Ja też nie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja natomiast nie lubię jak się ktoś do kogoś zwraca: Jerzy, Arkadiuszu, Małgorzato... dla mnie to stwarza sztuczny dystans. Mam takich ludzi teraz w pracy i strasznie mnie to wkurza.
    Fajne to jest, że jesteśmy takie różne pod wieloma względami i się tu wszystkie spotkałyśmy :D
    No ja die tak zwracam do wszystkich. :D ale jak komuś to przeszkadza to mi to nie przeszkadza mówić Gosia, Arek itp itd :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie trzeba zarejestrować to fakt. Ale pomimo rejestracji w USC rodzice maja pół roku na zmianę imienia dziecka bez opłat i bez problemowo :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno sie nie odzywałam, miesiąc jakiś chyba, ale czasem nie było humoru, a czasem nie miałam nic ciekawego do powiedzenia ;)

Bardzo się cieszę, że wszystko u Was ok. Za Suri i Mistrzyni trzymam kciuki, żeby się poukładało wszystko jak należy.

U mnie dziś filety z ryby, W. będzie robił obiad :D

Co do zakupów to Was podziwiam. Mi się masakrycznie nie chce nic kupować. Nigdy nie lubiłam zakupów, a te dla dziecka są szczególnie wymagające, bo trzeba poczytać milion opinii co lepsze itd, a mnie to po prostu nudzi i denerwuje. Na szczęście moja mama bardzo się zaangażowała w rolę babci i ma już około 100 sztuk ubranek dla naszej Zojki, więc to mam z głowy :D Jedyne co sama kupiłam to pościel właśnie i kocyk. Podsyłam linka, może któraś znajdzie coś dla siebie ;) http://www.melwa.pl/4-cz%C4%99%C5%9Bciowy-komplet-po%C5%9Bcieli-do-%C5%82%C3%B3%C5%BCeczka-135-100-2217-2-55-product.html

A co do innych rzeczy to nie wiem co to będzie. Muszę się zebrać w sobie i w końcu coś zacząć zamawiać, bo się obudzę z ręką w nocniku. :/

A tak w ogóle to miałam dziś masakryczną noc! O 3:30 obudził mnie okropny ból ucha. Olej lałam, robiłam okłady, ziewałam, żułam gumę no cuda na kiju, a i tak myślałam, że zacznę po ścianach chodzić. Udało się zasnąć o 8 w końcu i teraz nic nie boli.

megg lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ładne te Twoje rzeczy :-)

Kolejny sprzedawca w ulubionych :-)

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Fedra ja tz zasw od ortopedy jeszcze nie dostalam bo bylam prywatnie a stwierdzil ze w szpitalu czasem sie czepiaja i woli mi wydac z przychodni i musze isc jeszcze raz do szpitala do niego

wspolczuje ze nie mozecie spac ja byl spala i spala jakby mnie glud nie budzil :)
    ja dzis sie biore za segregacje ciuchow- w co jeszcze wchodze w co nie ma szans:)

Mi powiedział że jest jeszcze za wcześnie na zaświadczenie i problemem nie jest ze to jest z luxmedu problemem jest to ze On nie ma specjalizacji co mnie najbardziej wkurzyło no nic pogadam na wizycie z moim ginem co On o tym myśli i co robimy dalej, bo On powiedział ze wszystko z cc załatwi ale dobrze by było zeby ortopeda tez się wypowiedział dla mojego bezpieczeństwa no i plus to ze mnie jednak i kręgosłup i biodra bolą a ten nic mi nawet nie doradził ehhh

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ