Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDorocia ja też bym chciała sobie w większej mierze coś już poprać i poprasować, ale ja nawet nie mam wszystkich ciuszków u siebie. Koleżanka ma mi dać dopiero w grudniu, także.. jeszcze sobie poczekam, bo tak upominać się o to? Nie no, ja tak nie umiem, wstydze się.
Sloneczna bephanten jest też polecany na pękające sutki także Ty też skorzystasz jak coś.
Ja już po śniadaniu - Adrianna przyjęła z honorem kanapki z szynką i papryką czerwoną
Aha, ja dzisiaj zaczęłąm nowy tydzień - zapomniałam na śmierć o tymWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:32
Gosiak, Asiaa1201, megg, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:
Aha, ja dzisiaj zaczęłąm nowy tydzień - zapomniałam na śmierć o tym
ja tez, ja tez !!
czy to juz 7 miesiac ?
ja zaczne liczyc jednak za tydzienAsiaa1201, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość
-
a mi kolezanka mowila na brodkawki jakis taki krem Madela czy cos takiego?
ze bardzo dobry.
Angelcia budyn Dr OEtker bardzo dobry - zagoowalam budyc 0,5 litra, zestawilam, wsypalam budyn i zamieszalam i jest super. ot taka filozofia.
o Marcelka z ciekawosci pytalam:)
-
nick nieaktualnyVel no to razem swietujemy
mnie belly nie wyswietla dalej 7 miesiaca, ale Tobie juz pewnie tak, bo zaczelas 26tc a belly liczy, ze to juz 27.
Aga a ja nie mam mebelków, ani koncepcji na nie. Myslalam, ze zmieszcze sie w komodzie 6szufladowej z Ikei, ale nie bardzo
Sloneczna wiem, wiem, ale pozniej mycie tego garnka mnie przeraza. Mimo, ze go zaleje od razu goraca woda to i tak jest lipa. Pamietam kiedys byl budyn o nazwie "Moj Ulubiony" chyba też Oetkera, albo Winiary.. Byl prze pyszny!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:45
-
Kilka różnych sposobów na obliczanie miesięcy:
1. Wg książki \"W oczekiwaniu na dziecko\"
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
2. Sposób ściągnięty z innego forum Smile
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
3. Wg gazety Claudia dodatek \"Ciąża\":
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
4. Wg encyklopedii Larousse:
1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz
znalazlam cos takiegoasia888 lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:Vel no to razem swietujemy
mnie belly nie wyswietla dalej 7 miesiaca, ale Tobie juz pewnie tak, bo zaczelas 26tc a belly liczy, ze to juz 27.
angelcia lubi tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:Połóż się na wznak i za chwilę Ci maleństwo pokaże samo gdzie ma głowę
Hmmm, dziś czuję głównie w okolicach pępka, ale jakiś grzeczny jest wyjątkowo. Może już od niedzieli zdążył się trochę przekręcić?
Ja mam łożysko z przodu i bardziej po lewek więc czasem to jak tam urzęduje to słabiej czuję i nie umiem dokładnie określić gdzie siedzi.
Dziś mam wizytę u prowadzącego to zobaczę, jak leży ten mój łobuz -
Mi belly pokazuje ze jestem w 7 miesiscu ale jeszcze nie w III trymestrze
tak po hebrajsku jakos liczy teraz. A ogolnie mi ginek powiedzial dokalda datę kiedy wchodzę w ten ostatni trymestr i według niego jestem w nim od piątku
a ja ufam mojemu ginowi
-
angelcia wrote:Vel no to razem swietujemy
Aga a ja nie mam mebelków, ani koncepcji na nie. Myslalam, ze zmieszcze sie w komodzie 6szufladowej z Ikei, ale nie bardzo
No ja też zaczynam chyba nowy tydzień
Ja zamówiłam oprócz komody jeszcze taką nie za dużą szafę, bo stwierdziłam, że inaczej tatuś nie będzie miał gdzie się pomieścić -
nick nieaktualnyA dla mnie najmniej ważne jest to w którym jestem miesiącu, kiedy zaczyna się trzeci trymestr i jak się liczy tygodnie.. Najważniejsze, że Młoda ma się dobrze i daje o sobie znać
Aga to świętujesz razem z Nami! Masz może linka albo jakieś zdjęcie tych mebelków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:00
-
Angelcia, jasne że uważam na siebie, nie ruszam się spod koca, tyle co żeby picie sobie przynieść jak M. nie może. Całe szczęście dziecko się rusza, więc jestem spokojniejsza
Ciekawe na ile pan wyceni moje meble, zazyczylismy sobie białe błyszczące fronty, a one są 2 razy droższe niż okleina pseudo drewniana... Ale jak patrzyłam w sklepach to sama szafa na zamówienie kosztuje od 1.5 tys do 3 tys, a taka szafa nigdy nie będzie tak dopasowana np do wysokości sufitu jak ta na wymiar. Pan też może nam zrobić komodę z tych samych materiałów co reszta mebli i dać wzmocniony blat żeby można było na nim kłaść przewijak -
agaaa28 wrote:Hmmm, dziś czuję głównie w okolicach pępka, ale jakiś grzeczny jest wyjątkowo. Może już od niedzieli zdążył się trochę przekręcić?
Ja mam łożysko z przodu i bardziej po lewek więc czasem to jak tam urzęduje to słabiej czuję i nie umiem dokładnie określić gdzie siedzi.
Dziś mam wizytę u prowadzącego to zobaczę, jak leży ten mój łobuz
No dobra nóżki ma z prawej strony ale główka chyba na dole bo pęcherz obrywa -
angelcia wrote:A dla mnie najmniej ważne jest to w którym jestem miesiącu, kiedy zaczyna się trzeci trymestr i jak się liczy tygodnie.. Najważniejsze, że Młoda ma się dobrze i daje o sobie znać
Aga to świętujesz razem z Nami! Masz może linka albo jakieś zdjęcie tych mebelków?
Już Ci przesyłam:
http://sklep.wisad.pl/lozeczka/49-lozeczko-michas-vii-listewki120x60-szufuflada-biale.html
http://sklep.wisad.pl/komody/110-komoda-80-z-przewijakiem-.html
http://sklep.wisad.pl/szafy/303-szafa-bukowa-dwudrzwiowa-biala.html
Szafę zamawiałam w wersji, gdzie zamiast drążka same półki.
Zakochałam się najpierw w łożeczku i komodzie, a potem dobrałam szafę -
Atakasobiejedna wrote:Angelcia, jasne że uważam na siebie, nie ruszam się spod koca, tyle co żeby picie sobie przynieść jak M. nie może. Całe szczęście dziecko się rusza, więc jestem spokojniejsza
Ciekawe na ile pan wyceni moje meble, zazyczylismy sobie białe błyszczące fronty, a one są 2 razy droższe niż okleina pseudo drewniana... Ale jak patrzyłam w sklepach to sama szafa na zamówienie kosztuje od 1.5 tys do 3 tys, a taka szafa nigdy nie będzie tak dopasowana np do wysokości sufitu jak ta na wymiar. Pan też może nam zrobić komodę z tych samych materiałów co reszta mebli i dać wzmocniony blat żeby można było na nim kłaść przewijak
Też na początku chciałam szafę na zamówienie, ale pokoik jest malutki i stwierdzilam, że lepiej jak kupię coś delikatniejszego