Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Szaraczek wrote:Powiem Ci, że u mnie godzinka popołudniu obowiązkowo!
Kiciak - Kolejna Kasia, jak miło!
Kurcze, ja nie badalam progesteronu ani nie powtarzałam bety. 14 czerwca mam pierwszą wizytę, ale w przyszłą sobotę zrobię te badania i pójdę z nimi na wizytę, ale mam nadzieję, że jest wszystko ok. Cholera, nie chce też fiksowac.
Czasem brzuch poboli, mam problem ze spaniem w nocy, a piersi bolą lekko przy dotyku, ale nic specjalnego tak naprawdę jakbym nie robiła testu i bety nawet bym nie przypuszczała ciąży ale mam nadzieję,że brak objawów nie jest złą rzeczą i o.niczym nie przesądza
Szaraczku ja betę zrobiłam raz,progesteronu nie robiłam. Czekam na wizytę, niestety dopiero pod koniec czerwca. Wcześniej pójdę na usg. Chyba nie ma co wydawać kasy. Jak doktorka zleci to pójdę. -
Hope dopiero przeczytałam! kochana to jeszcze nic nie oznacza! Jaka miałaś betę? Niektórym wolniej przyrasta a potem odbija szybciutko!
Co do bliźniaków - u mnie sie śmieją ze tez bedą bo po 72h miałam przyrost ponad 800% a pierwsza beta wyszła 10dpo.
Ale tez słyszałam ze duży przyrost na dziewczynkę
Oczywiście nie ma co sie tym sugerować, takie niby statystykiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 21:46
14 cykli starań
-
Dłukachna- to ja też poczekam na wizytę,niewiele to zmieni, mój lekarz i tak na urlopie, a tak cały dzień będę czekać i obgryzac paznokcie z nerwów w oczekiwaniu na wyniki
Infinitto - tak ogromny przyrost? Uuu widzę żartów nie ma, może bliźniaczki dziewuszki?
U mnie w mieście Emilek jest całe mnóstwo! Ale Olka znam jednego i jest super chłopak więc wybór pierwsza klasa!
Miłego dnia dziewczęta, ja wstaje i lecę do pracy ale nie zamierzam dźwigać i targac kartonów z towarem. Zresztą jestem Pani Kierownik to zaraz oddam komuś swoje obowiązki, a ekipę mam pierwsza klasa więc na pewno nie będzie problemu! Całuję mocno, dajcie o siebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 06:44
Alstro38 lubi tę wiadomość
-
Kuzka - wyjaśni sie 8 czerwca na wizycie czy bedzie jedno czy dwójka
O tak! Zdecydowanie nie dźwigaj nic a nic! ja tez sie powoli zbieram do pracy, choć nie powiem.. posiedziałabym w domu
Bólem piersi sie nie przejmuj mnie tez po owu bolały baaardzo a teraz boki bolą i wrażliwe sutki ale zdecydowanie lżej niż wczesniej to nie jest żaden zły znak!
A co do imion to u nas nie dosc ze w rodzinie (dosc sporej) nikt nie ma Emilki, to jeszcze u znajomych nie słyszeliśmy takiego imienia. A Olka tez jednego znamy i super facet to moze cos w tym jestWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 07:32
14 cykli starań
-
Inffinito22 ja mam córeczkę Emilkę, dobry wybór
Tym razem imię dla ewentualnej córeczki wybrał mąż, będzie Amelka. Nie będę dyskutować, bo ja zdecydowałam o ciąży, niech on zdecyduje o imieniu.
Dłukachna dasz radę mi odpowiedzieć? Jeśli możesz oczywiście -
Kiciak wrote:@aria40 - mi lekarz przy każdej IUI powtarzał ze jak progesteron będzie poniżej 12 mam brać duphaston.
Kontaktowałaś się moze ze swoim ?
Kiciaczku, tak gin widzi wyniki w systemie biorę dupka 3 X 2 tabletki. Mam za sobą poronienie, niewykluczone , że przyczyną był niski progesteron. Dlatego teraz badam przyrosty i betę. Warto zrobić proga chociaż raz na początku ciąży. -
kuzka wrote:Zastanawiam się z tym bólem piersi. Bo bolały mnie , dosyć mocno, najgorzej było po zdjęciu biustonosza. A teraz jakby ból zelżał i się wystraszylam
Spokojnie, moja koleżanka w pracy tez jest w ciąży i też jej zmniejszył się ból piersi, u mnie podobnie. Nie ma co narzekać, bo później będziesz miała dość jak inne objawy się nasilą albo dojdąkuzka lubi tę wiadomość
-
Test ujemny takze uff ulga. Powodzenia lutowki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 10:02
-
aria40 wrote:AAA ja wpisałam się do styczniówek, bo jak wszystko będzie dobrze, to potną mnie w styczniu. Ale z terminem jestem wam bliższa bo na 02.02
Dłukachna a w którym dniu miałaś owu? Ja mam bardzo podobnie 24-26 dniowe cykle i ostatnia @ 2 maja. Moja beta z 2 czerwca 697. Ja owu obstawiam na 15 dc tym razem. W którym DPO robiłaś pierwszą betę? -
kuzka wrote:Zastanawiam się z tym bólem piersi. Bo bolały mnie , dosyć mocno, najgorzej było po zdjęciu biustonosza. A teraz jakby ból zelżał i się wystraszylam
kuzka lubi tę wiadomość
-
W moim przypadku piersi są bardzo bolesne i chciałabym, aby ten objaw już zelżał. Na dodatek raptem 2 tygodnie temu odstawiłam córkę od piersi i mój organizm jeszcze nie zakumał, że to koniec produkcji i muszę odciągać co jakiś czas po trochu dla odczucia ulgi okropny ból.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam! chciałabym do was dołączyć. Test w niedziele pokazał dwie kreski, i termin wg OM wypada mi na 7 lutego. Wizyta potwierdzająca ciążę 14 czerwca, także trzymajcie kciuki:) Z objawów to tkliwe piersi i mega senność, którą przypisywałam raczej zmniejszeniu dawki euthyroxu niż ciąży.
Życzę Wam i Maleństwom spokojnej i nudnej ciąży06.2015 Natalka -
Hopeless kochana to tak nie miało się skończyć tulę mocno i życzę dużo sił do dalszej walki :*
PodwojnaMama tak mi przykro... dużo sił życzę
życie jest takie niesprawidliwe. Nie tak to miało wyglądaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 11:25
akacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Kochane Wy tak piszecie o tej senności ja tak miałam w dwóch pierwszych ciązach mogłam spać całą noc i większość dnia. A teraz to totalne przeciwieństwo śpię tylko w nocy czasem nad ranem się obudzę trochę pokręce i nieraz zdarzy mi się pospać do 9 gdzie zawsze wstawałam o 7 ale w dzień jeszcze żadnej drzemki nie zaliczyłam jestem taka pełna energii jak od dłuższego czasu nie byłam
akacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
a ja dzis zrobilam clearblue digital test i wyszedl negatywny.. nie wiem co o tym myslec okres spoznia sie teoretycznie 4 dzien..
ja to zle spie budze sie o 6-7 a zazwyczaj spalam do 9..
cycki mnie ciagna .. a na dole mam wrazenie ze sie rozciaga ...
jezeli nie jestem to sie mega rozczaruje