Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPozdrowienia od grudniowki 2017:) życzę nudnych i bezproblemowych ciąż a narazie pięknych przyrostów bety i ślicznych pęcherzyków. Czas szybko mija. Sama pamiętam co zrobiłam test, a już jest 14tydzien.
kuzka, dłukachna, Basik83 lubią tę wiadomość
-
carolla90 wrote:a ja dzis zrobilam clearblue digital test i wyszedl negatywny.. nie wiem co o tym myslec okres spoznia sie teoretycznie 4 dzien..
ja to zle spie budze sie o 6-7 a zazwyczaj spalam do 9..
cycki mnie ciagna .. a na dole mam wrazenie ze sie rozciaga ...
jezeli nie jestem to sie mega rozczarujeBasik83 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny :-* Ja dziś wzięłam l4 na tydzień. Pracuję w stresie i pośpiechu, dużej temperaturze i wolę nie ryzykować. W tych pierwszych miesiącach chcę przede wszystkim zadbać o maleństwo. Trzymam mocno za nas kciuki!
Mnie bolą piersi, podbrzusze już mniej. Nie mogę doczekać się następnej wizyty u ginekologa. Jeszcze dwa tygodnie muszę czekać
-
nick nieaktualny
-
Ja dzis robilam bete tak jeszcze ostatni raz przed wizyta ale w labo mieli rano jakies komplikacje z serwerami i tak czekam od 7 na wyniki... Mam tylko nadzieje ze do wizyty juz beda
akacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
A88, tak właśnie zamierzam zrobić Relaks i odpoczynek. Jutro zaczynam 6 tydzień. Boję się pobierania krwi, każde takie wydarzenie jest dla mnie trudne, ale muszę się przyzwyczaić
Paula, na pewno do wizyty będziesz miała wynik. Daj znać koniecznie. -
Hej
Ja dziś zrobiłam betę - 1943,2 w piątek miałam 639,9 więc przyrasta prawidłowo
niestety przesunęli mi wizytę i idę dopiero w środę. Powiem Wam, że ciężko o cierpliwość w tych pierwszych tygodniach, chciałabym już mieć to usg i uspokoić się, że wszystko ok i że w moim brzuchu zamieszkał mały człowieczek na całe 9 miesiecy
za Wasze przyrosty też trzymam kciuki, będę tu częscto zaglądać, razem raźniej to wszystko przeżywaćaria40, Alstro38 lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
kolka ładnie przyrasta powtarzasz jeszcze?
Dziewczyny ja to sie zawsze zastanawiam od czego to zalezy ta beta ze u jednych jest tak mega wysoka a u innych niska. Wiadomo ze to hormon itp ale ciekawe czy jest jakas zaleznosc od tegoakacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Aria40, na pewno stresujący czy wszystko się dobrze rozwija, czy ciąża się utrzyma i w ogóle Najchętniej bym przespała ten czas i obudziła się ze świadomością że już jest dobrze
Paula, dobrze że możemy sprawdzać sobie przyrost i monitorować sytuację na bieżącoPaula. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula. wrote:kolka ładnie przyrasta powtarzasz jeszcze?
Dziewczyny ja to sie zawsze zastanawiam od czego to zalezy ta beta ze u jednych jest tak mega wysoka a u innych niska. Wiadomo ze to hormon itp ale ciekawe czy jest jakas zaleznosc od tego
Na razie nie powtarza, chyba że lekarz powie, że powinnam, dużo stresu mnie to kosztuje na razie postanowiłam zmienić myślenie na pozytywne i cieszyć się tym stanem jak najdłużej się da
Wizyta w środę, jak wytrzymać te dwa dni, dobrze że do pracy chodzę bo w domu bym zwariowała.
Papierówka, a badałaś progesteron? Jaki kolor plamienia?
Ja dwa dni przed okresem miałam brązowe plamienie i byłam pewna, że to okres się rozkręca, ale zrobiłam test bo sobie obiecałam, że zrobię w Dzień Matki no pędem do lekarza, luteina i dupek i plamienie ustąpiło prawie od razu.
Paula. lubi tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
Dziewczyny moje Kochane. Nie wytrzymałam. Zrobiłam betę. I chyba jest dobrze Jestem 22 dpo. A mój wynik prezentuje się tak (w moim laboratorium jest dziwny opis). Betę powtórzę w środę (ale jeszcze nigdy nie miałam tak wysokiej .
MOJA BETA 30691,000 mIU/ml
OPIS
Kobiety w ciąży:
3 tydz: 5,8 – 71,2 mIU/ml
4 tydz: 9,5 – 750
5 tydz: 217 – 7138
6 tydz: 158 – 31795
7 tydz: 3697 – 163563
8 tydz: 32065 – 149571
9 tydz: 63803 – 151410
10 tydz: 46509 – 186977
12 tydz: 27832 – 210612