Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odstawilam acard..i odpukac bez plamien od dwoch tyg.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich nnagłych przypadkach plamień trzeba od razu do szpitala. Nie ma co.

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi bolą non stop, a że należę do osób biuściastych to jak ściągam stanik to czuję jak by mi podłogi sięgały, ale coż takie uroki wolę to niż plamić :D

Kozamonia ja panikara już bym na SOR siedziała

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia napewno wszystko bedzie Dobrze .

Mnie dzis ochota przyszla na jagniecine, Wiec oczywiscie musialam kupic .
    Byla smaczna ☺️ pelny brzuszek juz mam Wiec leze i odpoczywam .

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    Kozamonia napewno wszystko bedzie Dobrze .

Mnie dzis ochota przyszla na jagniecine, Wiec oczywiscie musialam kupic .
    Byla smaczna ☺️ pelny brzuszek juz mam Wiec leze i odpoczywam .

A ja miałam mega ochotę na płacą po węgiersku :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    dziewczyny wasze umowy zostaną przedłużone. Do dnia porodu i bedziecie miały macierzyński. Ja jestem na Stażu !! teoretycznie szef wspominał że da mi umowę ale od 15.09 a to już bedzie prawie 5 m-c więc teoretycznie do tego czasu nie moge iść na L4, a należę do grupy podwyższonego ryzyka niestety. Sama nie wiem co mam zrobić? Czy pojśc i pogadać jak człowiek z człowiekiem czy ryzykować i nic nie mówić.

Meggi 90 zajełam się pracą a w domu to przesypiam :D
    Dziewczyny z tego co sie orientuje to pracodawca musi przedluzyc umowe do porodu jesli w dniu konca umowy bedziesz powyzej 12tego tygodnia ciazy.bo jesli bylabys np w 7 tygodniu i skonczylaby sie Tobie umowa to moze Ci nie przedluzac i zostajesz na lodzie czyba ze pojdzie Ci na reke.masakra to prawo

w57v3e3kt53bmubr.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam z pracy o 16 i leżę od tej pory i na razie jest ok, bez plamień.

szwesta80, kasiarzyna, Talla lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam wyniki z krwi i jesli chodzi o różyczkę to IgG mam 110,2 co jest wynikiem pozytywnym a IgM 1,11 co tez jest wynikiem pozytywnym (w moim labie pozytyw od 1.1). Czy powinnam sie martwić poziomem IgM?

thgfs65g0z0leut3.png
  • Roksana_24 Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane, postanowiłam do Was skromnie dołączyc z terminem 14.02 ;-) juz koniec 7 tygodnia jest serduszko a ja jestem najszczęśliwsza pod słońcem, pozdrawiam :-*

Lupusowa, kuzka, sunset06, Paula. lubią tę wiadomość

• rosann Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:
    Dzisiaj odebrałam wyniki z krwi i jesli chodzi o różyczkę to IgG mam 110,2 co jest wynikiem pozytywnym a IgM 1,11 co tez jest wynikiem pozytywnym (w moim labie pozytyw od 1.1). Czy powinnam sie martwić poziomem IgM?

Kochana skonsultuj się jak najszybciej z lekarzem, badanie jest na pewno do powtrórki, ale nie martw się, podejrzewam, że to IgM jest fałszywie dodatnie i wszystko jest OK :*

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam taką ochotę na bułeczki panini z masełkiem czosnkowym, że masakra.
    Wyciągnęłam chłopaków do pizzerii i już po pierwszym kęsie byłam w niebie. Obżarłam się jak głupia. Pewnie po maśle czosnkowym będę miała zgage ale ciul z tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 21:15

kuzka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • rosann Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza uważaj na siebie!
    Roksana witaj u nas! :)

Za mną chodzą jakieś pyzy z mięsem :D Nie wiem co się ze mną dzieje bo nie mam w zwyczaju jedzenia tego typu dań :)
    Ale raczej obejdę się smakiem, sama robić nie będę, a po knajpach chodzić mi się nie chce :)

No i pizze bym zjadła, ale na pewno jej nie ruszę bo pizza to tłuszcz, a ja z racji kamieni w woreczku żółciowym, muszę bardzo na niego uważać. O ile atak kolki mogę przeżyć nie będąc w ciąży, tak w ciąży wolę tego nie przechodzić.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Amma Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)
    Czytam Was od początku i postanowiłam do Was dołączyć.
    To moja trzecia ciąża, mam już dwóch łobuziaków w domu i przeczucie, że teraz też będzie chłopak;-) Mam te same objawy i dokładnie te same poziomy beta hcg.
    26-go miałam pierwszą wizytę, 7w2d, serduszko bije i wszystko jest ok. Następna wizyta 17 lipca.
    No i jestem tu zdecydowanie najstarsza... ;-)

Talla, kuzka, filipinka2, Paula. lubią tę wiadomość

Synek 2010 :-)
    Synek 2015 :-)
    Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała druga dziewuche ale coś czuje że będzie synuś;)

Paula. lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, musze sie pochwalić, krwiaka juz nie ma, wchłoną sie!!! Jestem szczesliwa!!!!

Talla, Lupusowa, Anieńka, marmi, a88, Astoria, Kłosia, kuzka, sunset06, szwesta80, Anne92, Paula. lubią tę wiadomość

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa super wiadomość!

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Witam sie i ja na fioletowej stronie mocy:) zaczynam swoja przygodę z pierqsza ciaza i mam nadzieje dotrwamy wszystkie do porodu w miłym towarzystwie:)

Juz mam do was pierwsze pytanie- jak często mialyscie wizyty od pozytywnego testu? Ja miałam pierwsza wizytę przedwczoraj a nastepna za dwa tyg z wynikami moczu i krwi i tak się zastanawiam czy to nie za często?

Nadziejka to nie za wcześnie. Ja od testu jak do tej pory miałam dwie wizyty, tydzień po tygodniu, bo mam bardzo (przesadnie) dokładnego lekarza. Byłam w 4 tyg, w 5 tyg i za tydzień też mam iść czyli to będzie 6 tydz. ciąży.

Paula. lubi tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Milliemoo Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2017, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana że będzie dziewczyna nawet do brzucha mówiłam Lilianka ;) byłam ciut rozczarowana po wizycie że to chłopak :) a teraz w drugiej ciąży chyba wolałabym chłopaka :) choć dziewczynę też pokocham jak własną ;););) co tam byle silne i zdrowe

• Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa cudowna wiadomosc

A ja dzisiaj Lece wieczorem do Polski , nareszcie wakacje !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 07:02

Astoria, szwesta80 lubią tę wiadomość

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) u nas pogoda dzisiaj nie rozpieszcza ale po tych tygodniach upałów dobrze jest odetchnąć świeżym powietrzem :)
    Wy mówicie o przeczuciach na temat płci a ja jeszcze do końca nie wierzę że jestem w ciąży:( ciągle chodzą za mną myśli że coś pójdzie nie tak. Źle się prowadziłam przed ciążą , bo się jej w sumie nie spodziewałam , piłam alko no i paliłam fajki i teraz mam wyrzuty sumienia.

f2w33e3kgvscne78.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ