Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
gruzinowa dama wrote:dziewczyny wasze umowy zostaną przedłużone. Do dnia porodu i bedziecie miały macierzyński. Ja jestem na Stażu !! teoretycznie szef wspominał że da mi umowę ale od 15.09 a to już bedzie prawie 5 m-c więc teoretycznie do tego czasu nie moge iść na L4, a należę do grupy podwyższonego ryzyka niestety. Sama nie wiem co mam zrobić? Czy pojśc i pogadać jak człowiek z człowiekiem czy ryzykować i nic nie mówić.
Meggi 90 zajełam się pracą a w domu to przesypiam -
Chatte wrote:Dzisiaj odebrałam wyniki z krwi i jesli chodzi o różyczkę to IgG mam 110,2 co jest wynikiem pozytywnym a IgM 1,11 co tez jest wynikiem pozytywnym (w moim labie pozytyw od 1.1). Czy powinnam sie martwić poziomem IgM?
Kochana skonsultuj się jak najszybciej z lekarzem, badanie jest na pewno do powtrórki, ale nie martw się, podejrzewam, że to IgM jest fałszywie dodatnie i wszystko jest OK :* -
Ja dzisiaj miałam taką ochotę na bułeczki panini z masełkiem czosnkowym, że masakra.
Wyciągnęłam chłopaków do pizzerii i już po pierwszym kęsie byłam w niebie. Obżarłam się jak głupia. Pewnie po maśle czosnkowym będę miała zgage ale ciul z tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 21:15
kuzka lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Koza uważaj na siebie!
Roksana witaj u nas!
Za mną chodzą jakieś pyzy z mięsem Nie wiem co się ze mną dzieje bo nie mam w zwyczaju jedzenia tego typu dań
Ale raczej obejdę się smakiem, sama robić nie będę, a po knajpach chodzić mi się nie chce
No i pizze bym zjadła, ale na pewno jej nie ruszę bo pizza to tłuszcz, a ja z racji kamieni w woreczku żółciowym, muszę bardzo na niego uważać. O ile atak kolki mogę przeżyć nie będąc w ciąży, tak w ciąży wolę tego nie przechodzić. -
Witajcie dziewczyny
Czytam Was od początku i postanowiłam do Was dołączyć.
To moja trzecia ciąża, mam już dwóch łobuziaków w domu i przeczucie, że teraz też będzie chłopak;-) Mam te same objawy i dokładnie te same poziomy beta hcg.
26-go miałam pierwszą wizytę, 7w2d, serduszko bije i wszystko jest ok. Następna wizyta 17 lipca.
No i jestem tu zdecydowanie najstarsza...Talla, kuzka, filipinka2, Paula. lubią tę wiadomość
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
nadziejka88 wrote:Witam sie i ja na fioletowej stronie mocy:) zaczynam swoja przygodę z pierqsza ciaza i mam nadzieje dotrwamy wszystkie do porodu w miłym towarzystwie:)
Juz mam do was pierwsze pytanie- jak często mialyscie wizyty od pozytywnego testu? Ja miałam pierwsza wizytę przedwczoraj a nastepna za dwa tyg z wynikami moczu i krwi i tak się zastanawiam czy to nie za często?
Nadziejka to nie za wcześnie. Ja od testu jak do tej pory miałam dwie wizyty, tydzień po tygodniu, bo mam bardzo (przesadnie) dokładnego lekarza. Byłam w 4 tyg, w 5 tyg i za tydzień też mam iść czyli to będzie 6 tydz. ciąży.Paula. lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana że będzie dziewczyna nawet do brzucha mówiłam Lilianka byłam ciut rozczarowana po wizycie że to chłopak a teraz w drugiej ciąży chyba wolałabym chłopaka choć dziewczynę też pokocham jak własną co tam byle silne i zdrowe
-
Cześć Dziewczyny u nas pogoda dzisiaj nie rozpieszcza ale po tych tygodniach upałów dobrze jest odetchnąć świeżym powietrzem
Wy mówicie o przeczuciach na temat płci a ja jeszcze do końca nie wierzę że jestem w ciąży:( ciągle chodzą za mną myśli że coś pójdzie nie tak. Źle się prowadziłam przed ciążą , bo się jej w sumie nie spodziewałam , piłam alko no i paliłam fajki i teraz mam wyrzuty sumienia.