Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria jak odstawiłaś alko i fajki odkąd się dowiedziałaś to wszystko będzie dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 08:14

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pierwszy kryzys pesymisty... po ostatniej wizycie powiedzielismy rodzicom i rodzenstwu (ktore na pewno zadba o rozprzestrzenienie sie informacji z predkoscia swiatla :P) i mojemu szefowi.
    A teraz oczywiscie sie martwie, ze zapesze takim szybkim chwaleniem sie...
    Wiem, ze to niemadre, ale tak mi to od wczoraj siedzi w glowie... :/

• gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

a88 my też wszystkim ( prócz mojego szefa) powiedzieliśmy, jakos nie żałuję.

Też się poję bo swoją pierwszą ciaże straciłam w 11 tc ale mam nadzieje że bedzie ok.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Dziewczyny, mam pierwszy kryzys pesymisty... po ostatniej wizycie powiedzielismy rodzicom i rodzenstwu (ktore na pewno zadba o rozprzestrzenienie sie informacji z predkoscia swiatla :P) i mojemu szefowi.
    A teraz oczywiscie sie martwie, ze zapesze takim szybkim chwaleniem sie...
    Wiem, ze to niemadre, ale tak mi to od wczoraj siedzi w glowie... :/
    To, ile osób będzie wiedziało, nie ma żadnego znaczenia. W pierwszej ciąży powiedzieliśmy wszystkim, od razu, bo nawet do głowy nam nie przyszło, że coś może pójść nie tak. W drugiej wiedzieli tylko rodzice i rodzeństwo - dyskretni ludzie. I to nic nie zmieniło. Teraz nie kryjemy się z ciążą, ale też nie rozgłaszamy tego wszem i wobec - keep the balance. :) Najważniejsze, żebyście byli szczęśliwi ogłaszając tę nowinę najbliższym. W chwilach kryzysu ich wsparcie będzie nieocenione. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 08:38

p19u43r8y4e057zb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, wszystko wiem, ale i tak glupie mysli siedza w glowie.
    Macie jakies sposoby na wylaczenie myslenia, oprocz krzyzowek i puzzli? ;)

• motylkova Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Wiem, wiem, wszystko wiem, ale i tak glupie mysli siedza w glowie.
    Macie jakies sposoby na wylaczenie myslenia, oprocz krzyzowek i puzzli? ;)
    Sprzątanie :) dziś mam w planach ogarnąć mieszkanie i zrobić w końcu pranie a wieczorem na urodziny idziemy do teścia :)
    U nas jeszcze nikt nie wie. Chce zaczekać do następnej wizyty to będzie jakoś 11 tydz wiec będę spokojniejsza. ..

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja troszkę kuchnię odgruzowałam :) a wróce to pranie porozwieszam i obiad jakis zrobię

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nikomu nie mowilismy jeszcze , nawet dzieciom ,ani rodzicom. I raczej nie zamierzamy jeszcze tak dlugo jak sie da. Bo nie wiadomo jak bedzie. Teraz Lece do Polski do rodzicow i zamierzam ukrywac sie z tym . Mam nadzieje ze mi sie uda , luzniejsze swetry i powinno byc Dobrze . Wiem ze jak bym rodzicom powiedziala to by sie zaczeli martwic o moje zdrowie .. A tego nie chce... dzieciom nie mowimy bo by wszystkim rozpowiedzialy .

2nn33e3kujjf71kc.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    A my nikomu nie mowilismy jeszcze , nawet dzieciom ,ani rodzicom. I raczej nie zamierzamy jeszcze tak dlugo jak sie da. Bo nie wiadomo jak bedzie. Teraz Lece do Polski do rodzicow i zamierzam ukrywac sie z tym . Mam nadzieje ze mi sie uda , luzniejsze swetry i powinno byc Dobrze . Wiem ze jak bym rodzicom powiedziala to by sie zaczeli martwic o moje zdrowie .. A tego nie chce... dzieciom nie mowimy bo by wszystkim rozpowiedzialy .

Lecisz samolotem ?

74diru1dhvelt745.png

• agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia - będzie wszystko Ok. Ja też 2 tyg temu miałam brunatno-krwiste a od początku co tydzień (weekend) w dzień kiedy miała być miesiączka mam lekko brązy śluz a wszystko jest dobrze oczywiście biorę dupka i luteinę.

My wczoraj zaprosiliśmy najbliższych przyjaciół i oficjalnie powiedzieliśmy. Widzimy się z nimi co weekend wiec ciężko było ukrywać (cześniej musiałam ściemniać że biorę antybiotyk 3tyg na opryszczkę hehehe)

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Angie38 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odwiedziłam wczoraj mamę i jej powiedzialam:
    Dałam jej zdjęcie z usg
    Ona się pyta co to?
    Ja że jak to co, pierwsze zdjęcie wnuka ;-)
    Nadal przeżywa że co za niespodzianka, myślała ze to już nigdy się nie zdarzy ;/)

a88, marmi, kuzka lubią tę wiadomość

21-07-2017 [*] 9 tc
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie samo zdanie jak qatynka. I dokładnie taki sam bieg zdarzeń. W pierwszej ciąży ze szczęścia mówiliśmy wszystkim, bo to była taka radość. I nigdy bym nie przypuszczała, że moja radość skończy się tak samo szybko jak się zaczęła. W drugiej ciąży powiedzieliśmy tylko rodzicom i skończyło się podobnie. A teraz po wizycie ❤ mówimy, gdy z rozmowy wynika , że siedzę w domu na zwolnieniu. Nie ma reguły.

Ja dzisiaj znowu mam te czarne myśli. Kurde, szkoda, że to nic nie czuć ani nie można podglądać. Człowiek byłby spokojniejszy.

Czy któraś zamówiła już detektor ?

74diru1dhvelt745.png

• Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

My dzisiaj jedziemy do teściowej powiedzieć w końcu o dzidziusiu <3 już się nie mogę doczekać :D
    wstaiam zdjęcie prezentu :D jak Wam się podoba ? :p

http://static.pokazywarka.pl/e/a/a/322e2e766492cf2dd2b84d5585a1c22b_orig.jpg

Angie38, Lupusowa, kuzka, a88, Paula. lubią tę wiadomość

1t69dfh.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Lecisz samolotem ?

tak, dzis wieczorem

2nn33e3kujjf71kc.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz Ci pozwolił?

74diru1dhvelt745.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog powiedziała, że loty trwające do 6 godzin są bezpieczne i nie widzi powodu dla którego nie trzeba byłoby zrezygnować z lotu. Dłuższe podróże wymagałyby wzięcia jakichś leków na pobudzenie krążenia, ale tak to podobno można latać.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam z ciekawości. Bo moja kategorycznie zabroniła w I trymestrze.

74diru1dhvelt745.png

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko MŁODY nie wie. A teraz siedzę u teściów na ogrodzie i zażeram się agrestem. Mam straszną ochotę na czerwone porzeczki Ale gdzieś tam mi ktoś powiedział że w ciąży nie można.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • rosann Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kwestia indywidualnego przypadku?

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka, ja zamowilam, po weekendzie bedzie

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ