Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angie38 wrote:Jomi, a wielu Twoim koleżankom? Przepraszam ze tak dopytuje ale ja się zapisałam na pappa i się zastanawiam na tym nifty. Nam 38 lat i nie będę ukrywać ze się trochę denerwuje. Wiecie ile czasu się czeka na wyniki po Nifty?
Znam 5 dziewczyn, które dostały wynik pappa z dużym ryzykiem wad. Trzy zdecydowały się na amniopunkcję, dwie czekały do porodu. Wszystkie urodziły na szczęście zdrowe dzieci.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
gruzinowa dama wrote:Moje 3 siostry miały robione zwykłe badania prenatalne i na tym poprzestały bo nie było nawet cienia wątpliwości, poza tym nie wiem jak się ma badanie NIfty do Kariotypu?. Ja miałam robione badanie na karioptyp z krwi obwodowej. Ja mimo wieku ( 33l) poprzestanę na prenatalce.
Kariotyp nijak się ma do zespołu downa na przykład. Rodzice tych dzieci to najczęściej osoby o prawidłowych kariotypach.
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Hej dziewczyny. Nadrobie Was po niedzieli i uzupelnie wtedy liste
Mi sie wczoraj znow pojawilo jakies plamienie chociaz bardziej bym to nazwala sluzem o kolorze kawy z duza iloscia mleka ni to brazowe ni to kremowe. Niewiele ale jednak cos tam bylo. U lekarza tez to mialam dlatego mam nakaz lezenia. Zadnych boli przy tym nie mam sladow krwi tez nie ma. Tak sie zastanawiam czy to moze zwiazku nie ma ze zblizajacym sie terminem drugiej miesiaczki... Gin powiedzial ze poki sie nie nasili albo w krew nie przejdzie nie ma co panikowac i tak tez sie staram robic
W dodatku jest mi strasznie niedobrze i to chyba najbardziej w tym wszystkim mnie pociesza.
Milej niedzieli wszystkim zycze :*Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Ja także plamię dzisiaj na brązowo również kolor kawa z mlekiem. Zaraz gdy wtałam z łóżka poczułam że cos wyleciało, myslałam że to resztka globulki Lutinus ale bylo zabarwione ma brązowo,nawet sporo. W zeszłą niedziele dokładnie o tej samej godzinie było to samo. Wtedy poszłam szybko do lekarza i na szczęście wszystko z serduszkiem było w porządku. Doktor mówił że jeszcze może sie to zdarzyć. Macica sie czyści z różnych pozostałości, bo nie miałam żadnych krwiaków i mówił że wskazań do leżenia nie ma. Byle nie było świeżej krwi.Tylko zastanawia mnie jedno czemu dokładnie o tej samej porze po tygodniu.próbowałam rozszyfrować co takiego robiłam albo co powtórzyłam ale nie widzę żadnego związku.może to przypadek a może jakiś skutek uboczny Lutinusa albo Acardu bo nic innego nie biorę. Mój obecny ginekolog na urlopie 2 tyg więc chyba nie będę panikować, co myślicie?
-
Panika to najgorszy doradca. Ja staram sie wlasnie myslec ze to jakies pozostalosci po oczyszczeniu albo termin zblizajacej miesiaczki..
Ja musze lezec ze wzgledu na moje poprzednie dwa poronienia i lekarz kaze dmuchac na zimne...
Ja sie ciesze ze nie mam przy tym zadnych boli zadnych skurczy.
Jedynie co to ciagnie mnie na wymioty...Moj wczesniaczek z 33tc
gruzinowa dama wrote:dzień dobry niedzielnie
mam nadzieję, że bedzie to owocna niedziela poświęcona leniuchowaniuMoj wczesniaczek z 33tc
Paula a przy poprzednich poronieniach plamiłaś na brązowo? Ja miałam w tym roku poronienie, ciąża biochemiczna ale nic nie było wtedy na usg.w 6tym tygodniu dostałam krwawienie jak na okres i tyle.zadnych plamien wczesniejszych nie było. Podczas udanej ciąży po ktorej urodziłam córeczkę też nie było plamień a przy pierwszym poronieniu w 2013 roku to musieli mi wywoływać poronienie. Także plamienie to dla mnie nowość jak widać każda ciąża u mnie czwarta rządzi sie swoimi prawami. Ja też zamierzam troche poleżeć i nie przemęczać sie mimo że niby nie ma takich zaleceń lekarza.czy możemy po którymś tygodniu w końcu odetchnąć z ulgą że sie udało?chyba nie.....
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Widnieje na pierwszej stronie jako aniolkowa mama. Chcialam Wam powiedziec ze mimo ze staran nie bylo to ktos zadecydowal za nas i znowu sie udalo termin wypada mi na 9 Marca ale z racjo trzeciej cesarki znowu bede Lutowka
Zdrowka dla Was i Waszych maluszkowkolka, a88, Angie38, kasiarzyna, Elaa.1234, szwesta80, kuzka, marmi, Anieńka, Lupusowa, Paula. lubią tę wiadomość
-
Kasiula u mnie plamień nie było. Dwie poprzednie ciaze mialam wywolywane tabletkami i pozniej zabiegi... Więc trudno powiedzieć. Zreszta dla mnie to i tak wszystko nowosc bo u mnie nigdy serduszka sie nie wyksztalcily.. A teraz jednak malenstwo rosnie i rozwija sie prawdilowo.Moj wczesniaczek z 33tc
nick nieaktualny
-
PodwojnaMama wrote:Hej dziewczyny
Widnieje na pierwszej stronie jako aniolkowa mama. Chcialam Wam powiedziec ze mimo ze staran nie bylo to ktos zadecydowal za nas i znowu sie udalo termin wypada mi na 9 Marca ale z racjo trzeciej cesarki znowu bede Lutowka
Zdrowka dla Was i Waszych maluszkow
To przeznaczenie
I wszystkie będziemy bawiły się ze swoimi maluszkami na początku przyszłego roku
I narzekały na bolące sutki i niewyspanie21-07-2017 [*] 9 tc -
PodwojnaMama, super wiadomość
Jakiś czas temu pisałyście o brzuszkach i ja wtedy napisałam, że u mnie nic nie widać. No to jest już to nieaktualne Od 2 dni brzuch jest wyraźnie widoczny. W ciąży z córką miałam taki w 15tcWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 11:47
marmi lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
PodwojnaMama, ale cudnie Cię znowu widzieć! Trzymam za Ciebie kciuki!
Powiem Wam, że chyba wychodzę na prostą jeśli chodzi o mój ciążowy stan. Tzn. objawów jakichkolwiek nadal brak, za to spadek energii powoli odchodzi w zapomnienie. Oby tak zostało już do samego końca
No i waga nadal mi leci w dół, już prawie 2 kg na minusie. -
Astoria wrote:Cześć dziewczyny u mnie też brzuszek pełniejszy, okrąglejszy a miałam oponkę więc już duży jak na 2 miesiąc. I tak się zastanawiam jak te celebrytki to robią że do 5go miesiąca nic nie widać po nich, chyba po prostu nie jedzą bo jak inaczej .
Ja nie jestem celebrytką, a w pierwszej ciąży do 6 miesiąca nikt by się nawet nie domyślił, że jestem w ciąży. U mnie się sprawdza teoria, że w kolejnej ciąży brzuch jest widoczny dużo szybciej niż w pierwszej.
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018