Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja mam dzisiaj badanie o 15tej.Strasznie sie boje po ostatnim środowym krwotoku.Cały czas plamie albo na brązowo albo nawet na czarno
okropne to jest.Ide do ginekologa ktory mnie przyjal na szybko na izbie przyjeć w szpitalu bo moj ginekolog dopiero w przyszlym tygodniu wraca z urlopu. 3 majcie kciuki za bijące serduszko.mam coś czarne myśli
-
gruzinowa dama wrote:a bo jakoś tak wszystkie objawy jak by złagodniały, nie których brak a ja zaczynam panikować że coś jest nie tak
nie denerwuj się, na pewno jest ok wszystko
każda z nas ma czasem bezobjawowe dnidaleko do wizyty?
Dziewczyny, mi wyszła w moczu liczna flora bakteryjnai chyba za dużó leukocytów.
W środę mam wizytę, mam nadzieję, że nie okaże się, że to jakaś groźna infekcja, luteina dopochwowa dwa razy dziennie pewnie się do tego przyczyniła
Ale dla pewności powtórzę jutro badanie i od razu posiew zrobię.
starania od 2015 roku
-
meggi90 wrote:Anne92 my już w następnym tygodniu zobaczymy maluszka. Ja pierwszy raz
Nie mogę się doczekaćU mnie będzie to już prenatalne
Który to będzie tc u Ciebie? Z tego co wiem to powinno się do 10tc zgłosić, żeby ewentualnie ubiegać się o becikowe.
-
TrzeciMotylek wrote:Konikowa u mnie tez kleszcz wczoraj. Dwa u młodszego syna i jeden u starszego
powyjmowaliśmy w całości wiec nie wpadamy w panikę.
Wciągnęłam się w serial "lekarze" na tvn player oglądam wszystkie sezony. Fajny tylko jak pokazują jakąkolwiek operacje, rozcinanie brzucha skalpelem... to mi słabo.
Strasznie się boję trzeciej cc.
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Siema mamusie
Ja dzis od rana szalejena 8 bylam na badaniach ( 160zl zostawilam za 5 badan) jutro po 13 wyniki bo mialabym dzis juz ale ze w badaniach jest na HIV wiec trzeba samemu odebrac. Pozniej pojechalam z moim na zakupy co prawda to tylko Mila ale po ponad tygodniu siedzenia w domu to luksus haha
dzis wyjatkowo ciagnie mnie na wymioty a juz mialam spokoj
w srode sie wizytujemy
juz si3 nie noge doczekac jak bedzie moj Groszek wygladal
No i moja ciążunia wychodzi na jawwczoraj byl moj brat z narzeczona no i sami sie domyslili ze jestem w ciazy. A dzis mama sie widziala z ciocia ktora byla u nas w sobote i do mamy tez ja chyba w ciazy jestem. No coz są rzeczy ktorych nie da sie ukryc tym bardziej ze brzuszek coraz bardziej widoczny. Bo nawet moja mama do mnie mowi ze zawsze mialam troche brzuszka i tluszczyku na nim ale teraz taka pileczka mi sie zrobila
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Anne92 wrote:Nie mogę się doczekać
U mnie będzie to już prenatalne
Który to będzie tc u Ciebie? Z tego co wiem to powinno się do 10tc zgłosić, żeby ewentualnie ubiegać się o becikowe.
-
kasiula2122 trzymamy za Was kciuki. Wszystko będzie dobrze. Najgorsze te plus minus trzy tygodnie przed nami potem chyba będzie można odrobinę mniej się denerwować.
U nas też wszyscy wiedzą o ciąży. Powiedzieliśmy najbliższej rodzinie a u nas najbliższa to jakieś 15 osób więc teraz cała wieś wie. Z jednej strony fajnie bo wszyscy się cieszą, dbają, non stop dostaje owoce ale z drugiej ta myśl że gdyby coś poszło nie tak...kasiula2122 lubi tę wiadomość
-
Astoria nie ma co się zamartwiać na zaś
będzie dobrze
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
meggi90 wrote:Ja byłam w 5t+4dniu u lekarza i sam pecherzyk był, ta wizyta też się liczy? Za tydzień będzie 9t+4 dzień czyli już 10 tydzień.
Myślę, że powinna. Lekarz musi po prostu napisać w którym tygodniu odbyła się pierwsza wizyta. Ale to bardziej doświadczone mamy muszą powiedziećJa nie do końca się orientuje. Wiem tylko, że trzeba zgłosić się do 10tc.
"Kto może dostać becikowe
Każdy, kto:
jest rodzicem nowo narodzonego dziecka,
jest opiekunem prawnym dziecka,
jest opiekunem faktycznym dziecka,
spełnia JEDEN z poniższych warunków:
jest obywatelem Polski i mieszkasz w Polsce,
jest cudzoziemcem i mieszkasz w Polsce oraz spełnia jeden z poniższych warunków:
spełnia WSZYSTKIE poniższe warunki:
dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1 922 zł netto,
matka dziecka, od co najmniej 10 tygodnia ciąży do porodu, była pod opieką medyczną. Nie dotyczy to opiekunów prawnych, opiekunów faktycznych, a także osób, które przysposobiły dziecko."
Może poczytaj sobie o tymPaula. lubi tę wiadomość
-
Chociaż wydaje mi się, że i tak nie dostaniemy tego becikowego. Pewnie nie spelnimy kryterium dochodowego. Wydaje mi się że jak byłam miesiąc temu o teraz będę w 10 tyg to już wyrobie się datowo
kurczę Ty już prenatalne a ja dopiero zobaczę malucha pierwszy raz a później będzie już na pewno prenatalne
-
Cześć Dziewczyny, u mnie weekend mega leniwy, bo na nic nie mam siły. Od piątku boli mnie podbrzusze i ciągnie w pachwinach, w piątek było najgorzej, momenatami bolało okropnie. Krzyż przy tym też momentami boli. Martwię się i mam nadzieję, że to macica tak nagle rośnie, bo brzuszek mi wywaliło z dnia na dzień.
A do tego od wczoraj mam straszny ból głowy, duszno mi i nic mi się nie chce.
W środę wizyta, już nie moge się doczekać, żeby stres ze mnie zszedł.Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
meggi90 wrote:Chociaż wydaje mi się, że i tak nie dostaniemy tego becikowego. Pewnie nie spelnimy kryterium dochodowego. Wydaje mi się że jak byłam miesiąc temu o teraz będę w 10 tyg to już wyrobie się datowo
kurczę Ty już prenatalne a ja dopiero zobaczę malucha pierwszy raz a później będzie już na pewno prenatalne
Warto zorientować się i jeśli się uda, to kasa na pewno się przydaBędzie to niezapomniane przeżycie, zresztą jak każe usg. Ja miałam 3 i na każdym łzy cisnęły się do oczu