X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dzisiaj badanie o 15tej.Strasznie sie boje po ostatnim środowym krwotoku.Cały czas plamie albo na brązowo albo nawet na czarno :( okropne to jest.Ide do ginekologa ktory mnie przyjal na szybko na izbie przyjeć w szpitalu bo moj ginekolog dopiero w przyszlym tygodniu wraca z urlopu. 3 majcie kciuki za bijące serduszko.mam coś czarne myśli :(:(

w57v3e3kt53bmubr.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    a bo jakoś tak wszystkie objawy jak by złagodniały, nie których brak a ja zaczynam panikować że coś jest nie tak :(

nie denerwuj się, na pewno jest ok wszystko :)
    każda z nas ma czasem bezobjawowe dni :) daleko do wizyty?

Dziewczyny, mi wyszła w moczu liczna flora bakteryjna :( i chyba za dużó leukocytów.
    W środę mam wizytę, mam nadzieję, że nie okaże się, że to jakaś groźna infekcja, luteina dopochwowa dwa razy dziennie pewnie się do tego przyczyniła :(
    Ale dla pewności powtórzę jutro badanie i od razu posiew zrobię.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta 11.08 ale myślę czy nie wybrać się do innego lekarza, koło pracy mam szpital więc może ?

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    wizyta 11.08 ale myślę czy nie wybrać się do innego lekarza, koło pracy mam szpital więc może ?

Jeśli ma Cię to uspokoić to warto. Tylko nie dokładaj sobie stresu :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 my już w następnym tygodniu zobaczymy maluszka. Ja pierwszy raz :-)

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Anne92 my już w następnym tygodniu zobaczymy maluszka. Ja pierwszy raz :-)

Nie mogę się doczekać :-) U mnie będzie to już prenatalne :-) Który to będzie tc u Ciebie? Z tego co wiem to powinno się do 10tc zgłosić, żeby ewentualnie ubiegać się o becikowe.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek wrote:
    Konikowa u mnie tez kleszcz wczoraj. Dwa u młodszego syna i jeden u starszego :) powyjmowaliśmy w całości wiec nie wpadamy w panikę.
    Wciągnęłam się w serial "lekarze" na tvn player oglądam wszystkie sezony. Fajny tylko jak pokazują jakąkolwiek operacje, rozcinanie brzucha skalpelem... to mi słabo.
    Strasznie się boję trzeciej cc.
    To tak jak ja drugie cc jakoś zle zniosłam więc niechce wiedzieć i nie myślę co będzie przy trzecim.. a ile w sumie jest dozwolone cc bo jasłyszałam że tak do 3, koleżanka miała 5 ale podobno lekarze już przy 4 ją opieprzyli że ryzykuje zdrowie..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema mamusie :)
    Ja dzis od rana szaleje :D na 8 bylam na badaniach ( 160zl zostawilam za 5 badan) jutro po 13 wyniki bo mialabym dzis juz ale ze w badaniach jest na HIV wiec trzeba samemu odebrac. Pozniej pojechalam z moim na zakupy co prawda to tylko Mila ale po ponad tygodniu siedzenia w domu to luksus haha :D dzis wyjatkowo ciagnie mnie na wymioty a juz mialam spokoj ;) w srode sie wizytujemy :) juz si3 nie noge doczekac jak bedzie moj Groszek wygladal <3
    No i moja ciążunia wychodzi na jaw :) wczoraj byl moj brat z narzeczona no i sami sie domyslili ze jestem w ciazy. A dzis mama sie widziala z ciocia ktora byla u nas w sobote i do mamy tez ja chyba w ciazy jestem. No coz są rzeczy ktorych nie da sie ukryc tym bardziej ze brzuszek coraz bardziej widoczny. Bo nawet moja mama do mnie mowi ze zawsze mialam troche brzuszka i tluszczyku na nim ale teraz taka pileczka mi sie zrobila :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w rodzinie wszyscy wiedzą, przed teściami nie szło by tego faktu ukryć :) a i tak nie mam powodu.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Nie mogę się doczekać :-) U mnie będzie to już prenatalne :-) Który to będzie tc u Ciebie? Z tego co wiem to powinno się do 10tc zgłosić, żeby ewentualnie ubiegać się o becikowe.
    Ja byłam w 5t+4dniu u lekarza i sam pecherzyk był, ta wizyta też się liczy? Za tydzień będzie 9t+4 dzień czyli już 10 tydzień.

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 trzymamy za Was kciuki. Wszystko będzie dobrze. Najgorsze te plus minus trzy tygodnie przed nami potem chyba będzie można odrobinę mniej się denerwować.

U nas też wszyscy wiedzą o ciąży. Powiedzieliśmy najbliższej rodzinie a u nas najbliższa to jakieś 15 osób więc teraz cała wieś wie. Z jednej strony fajnie bo wszyscy się cieszą, dbają, non stop dostaje owoce ale z drugiej ta myśl że gdyby coś poszło nie tak...:(

kasiula2122 lubi tę wiadomość

f2w33e3kgvscne78.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria nie ma co się zamartwiać na zaś ;) będzie dobrze :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Ja byłam w 5t+4dniu u lekarza i sam pecherzyk był, ta wizyta też się liczy? Za tydzień będzie 9t+4 dzień czyli już 10 tydzień.

Myślę, że powinna. Lekarz musi po prostu napisać w którym tygodniu odbyła się pierwsza wizyta. Ale to bardziej doświadczone mamy muszą powiedzieć :) Ja nie do końca się orientuje. Wiem tylko, że trzeba zgłosić się do 10tc.

"Kto może dostać becikowe

Każdy, kto:

jest rodzicem nowo narodzonego dziecka,
    jest opiekunem prawnym dziecka,
    jest opiekunem faktycznym dziecka,
    spełnia JEDEN z poniższych warunków:
    jest obywatelem Polski i mieszkasz w Polsce,

jest cudzoziemcem i mieszkasz w Polsce oraz spełnia jeden z poniższych warunków:
    spełnia WSZYSTKIE poniższe warunki:
    dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1 922 zł netto,
    matka dziecka, od co najmniej 10 tygodnia ciąży do porodu, była pod opieką medyczną. Nie dotyczy to opiekunów prawnych, opiekunów faktycznych, a także osób, które przysposobiły dziecko."

Może poczytaj sobie o tym :)

Paula. lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są gotowe wzory zaświadczeń, które wypełnia doktor. Trzeba być pod kontrolą przed 10 tyg a chyba wszystkie jesteśmy :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• meggi90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż wydaje mi się, że i tak nie dostaniemy tego becikowego. Pewnie nie spelnimy kryterium dochodowego. Wydaje mi się że jak byłam miesiąc temu o teraz będę w 10 tyg to już wyrobie się datowo :-) kurczę Ty już prenatalne a ja dopiero zobaczę malucha pierwszy raz a później będzie już na pewno prenatalne :-)

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, u mnie weekend mega leniwy, bo na nic nie mam siły. Od piątku boli mnie podbrzusze i ciągnie w pachwinach, w piątek było najgorzej, momenatami bolało okropnie. Krzyż przy tym też momentami boli. Martwię się i mam nadzieję, że to macica tak nagle rośnie, bo brzuszek mi wywaliło z dnia na dzień.
    A do tego od wczoraj mam straszny ból głowy, duszno mi i nic mi się nie chce.
    W środę wizyta, już nie moge się doczekać, żeby stres ze mnie zszedł.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Są gotowe wzory zaświadczeń, które wypełnia doktor. Trzeba być pod kontrolą przed 10 tyg a chyba wszystkie jesteśmy :)
    Czyli moja wizyta gdzie nie było serduszka tylko sam pecherzyk też się liczy?

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Chociaż wydaje mi się, że i tak nie dostaniemy tego becikowego. Pewnie nie spelnimy kryterium dochodowego. Wydaje mi się że jak byłam miesiąc temu o teraz będę w 10 tyg to już wyrobie się datowo :-) kurczę Ty już prenatalne a ja dopiero zobaczę malucha pierwszy raz a później będzie już na pewno prenatalne :-)

Warto zorientować się i jeśli się uda, to kasa na pewno się przyda ;) Będzie to niezapomniane przeżycie, zresztą jak każe usg. Ja miałam 3 i na każdym łzy cisnęły się do oczu :)

thgf3e3kgrhlqiqj.png

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płakałam na każdym USG, na pierwszym z przerażenia :)

Co do becikowego kwestia z jakiego okresu biorą dochody, i jest to kwota netto na 1 osobę.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego już odliczam dni :-)

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ