X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny. U mnie, póki co, już bez większych stresów. Nie krwawię, brzuch nie boli, wszystko jest w porządku, co mnie bardzo cieszy :) Teraz czas na kawę![/QUOTE]

Rosann,wypoczywaj i dbaj o siebie,nogi do góry na poduchę i relaks :) będzie wszystko dobrze jak troszkę poleniuchujesz :)

Dzień dobry dziewczyny!Nie miałam czasu zaglądać,bo mamy gościa w domu,brat przyjechał,bo zdaje egzaminy na studia i małe szaleństwo ogarnęło dom.Poza tym dopadło mnie jakieś kiepskie samopoczucie,mam problemy ze snem,zaczyna mnie bolec brzuch w na wieczór,jest wzdęty jak balon i nie mogę spać :( poza tym miałam jakieś kłucia pod prawą łopatką i oczywiście się zestresowałam,ze coś się niedobrego dzieje.Macie podobne odczucia?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja też dzisiaj leniuchuje. Śpię i jem na zmianę :-) jutro jak mnie przyjmie to idę do dermatologa. Bo mam cały brzuch w czerwonych planach. Ale to już że 2 lata się utrzymuje i swedzi . jeszcze żaden lekarz mi nie pomógł.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) po kilku dniach ciężko Was nadrobić.
    Zaczynam mieć problemy z zaparciami i ze zgagą, czy macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia? Bo co do zgagi- mój mąż jak się poznaliśmy miewał praktycznie codziennie zgagi po każdym jedzeniu, przetestowane wszystkie leki typu ranigast i takie na receptę też, no ale ja poczytałam w necie i kupiłam mu mielony len. Zapłaciłam jakieś 8 zł, to można dodać do mleka, herbaty a nawet jedzenia i od kilku lat jest spokój. Raz na kilka miesięcy ma zgagę także będę używać. No i siemię lniane działa podobnie- podobno:)

f2w33e3kgvscne78.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia to może tak profilaktycznie codziennie jabłko? Mi zawsze pomaga :)

Astoria lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemię na zaparcia też powinno pomóc. Dodawaj do jedzenia nasiona chia, mają mnóstwo błonnika. No i tak jak pisze Rosann, polskie poczciwe jabłko też super działa.

Astoria lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia tak jak dziewczyny piszą jabłko koniecznie że skórka, i polecam kiwi ! Jak miałam problemy to co dzień rano kiwi i problem z głowy;) albo raczej z d.py;p

a88, Astoria, hannaha lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • rosann Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwi w ogóle jest bardzo zalecane w ciąży jako codzienny posiłek ciężarnej :)
    Ma dużo kwasu foliowego, witaminy C i E, ale także kwas askorbinowy, który zwiększa ilości wchłanianego przez organizm żelaza :)

Swoją drogą to zjadłabym takie duże zielone jabłko teraz :D Do polskich dostępu nie mam, buuuuu :(

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikova obserwuj czy nie wystąpi rumień, jak tylko coś takiego zauważysz to leć do lekarza. Na szczęście nie każdy kleszcz prznosi choroby. I tego się trzymajmy. Będzie dobrze!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;) dzis niedziela dzien lenia :) u mnie byl moj brat z narzeczona ale i tak praktycznie caly czas przy nich przelezalam :D nawet w internety mi sie nie chcialo wchodzic ale widze ze nie tylko mnie bo duzo czytania nie mialam od wczoraj :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wieczór

JA również cały dzień przespałam, pojadłam kisielu ( wcześniej go nie lubiłam)!! i wyspałam się ze na razie nie jestem senna ale wypadało by się położyć bo rano pobudka

w4sqskjorqst8ec8.png
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa u mnie tez kleszcz wczoraj. Dwa u młodszego syna i jeden u starszego :) powyjmowaliśmy w całości wiec nie wpadamy w panikę.
    Wciągnęłam się w serial "lekarze" na tvn player oglądam wszystkie sezony. Fajny tylko jak pokazują jakąkolwiek operacje, rozcinanie brzucha skalpelem... to mi słabo.
    Strasznie się boję trzeciej cc.

Wysłany: 10 lipca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Ja się dzisiaj dziwacznie czuję :(

w4sqskjorqst8ec8.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)
    ma ktoś dziś wizytę? Coś przez weekend forum przysnęło ;)

Gruzinowa a czemu dziwacznie?

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo jakoś tak wszystkie objawy jak by złagodniały, nie których brak a ja zaczynam panikować że coś jest nie tak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 07:56

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Majzu Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia życzę i poproszę o linka naszej grupy na fcb :)

Paula., marmi lubią tę wiadomość

II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, my wizyta w środę;) już nie mogę się doczekać;) ja mam ochotę na rosół i barszcz i ta nieszczęsna sałatkę jarzynowa hahah będę dziś robić, akurat warzywa z rosółu będą na sałatkę;p

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek wrote:
    Konikowa u mnie tez kleszcz wczoraj. Dwa u młodszego syna i jeden u starszego :) powyjmowaliśmy w całości wiec nie wpadamy w panikę.
    Wciągnęłam się w serial "lekarze" na tvn player oglądam wszystkie sezony. Fajny tylko jak pokazują jakąkolwiek operacje, rozcinanie brzucha skalpelem... to mi słabo.
    Strasznie się boję trzeciej cc.

Jak długo dochodziłaś do siebie po cc?

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    a bo jakoś tak wszystkie objawy jak by złagodniały, nie których brak a ja zaczynam panikować że coś jest nie tak :(

Nie przejmuj się :-) U mnie też objawy są raz większe raz mniejsze. Piersi mnie ostatnio bolą mniej a wczoraj mój facet powiedział, że piersi też mi urosły :-) Taki urok ciąży, nie ma co się niepotrzebnie stresować i nakręcać :-) Na pewno Twój maluszek ma się dobrze.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Hello, my wizyta w środę;) już nie mogę się doczekać;) ja mam ochotę na rosół i barszcz i ta nieszczęsna sałatkę jarzynowa hahah będę dziś robić, akurat warzywa z rosółu będą na sałatkę;p

A ja właśnie dziś nie mam pomysłu na obiad. Wczoraj jadłam przepyszny kapuśniak. Taką ochotę miałam na niego, że masakra :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paś Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:

Nie Ty jedna tak masz;) u mnie praktycznie zanik całkowity... piersi tylko minimalnie pobolewają.

Jutro wizyta ale boje się jak nigdy!

de4d5d45da2f774fede5791efd7c9808.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ