WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGGI do mojego USG jeszcze tyle ze wolę nie odliczać

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio tez dopadaja bole glowy. Przed wieczorem glownie.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi jasne ze sie liczy :-)

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to najpierw chcę donosić szczęsliwie, a jka bede wyzej w ciązy będe myslała o becikowych i innych pierdołach.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jade na pobranie krwi do prenatalnych. A w środę wizyta u gina, to już będzie 10tc5d. Trochę się stresuje, czy wszystko w porządku, ale stres w tym okresie nie służy, więc staram się zagluszac myśli. A dziś czuje sie okropnie. Mdłości takie, ze jak jade samochodem, to mam wrażenie ze wymiotowac to przez okno będę :( a wiecie może, czy USG można nagrać telefonem? No w sensie, czy jak maluszek będzie się ruszał itp to czy można to nagrać :D Niestety mojego TŻ nie będzie a bardzo chciałby zobaczyć

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczkaaaa może zadzwoń i dowiedz się czy na płytkę CD ci nie dadzą

w4sqskjorqst8ec8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzinowa no współczuję do 11 sierpnia to trochę jest czasu. Też pewnie gdzieś w tym terminie będę miała kolejne usg.

Ja czuję się bardzo źle. Mdłości trzymaja od rana do wieczora, uczucie slabniecia i uderzenia gorąca. Bóle głowy do tak samo mam.Nicnie mam siły robić.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś duży apetyt :) Właśnie robię obiad i myślę co tu przegryźć :D

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    A ja mam dziś duży apetyt :) Właśnie robię obiad i myślę co tu przegryźć :D
    Zazdroszcze u mnie dzis mega spadek apetytu. Na caly dzien zjadlam pół seven daysa i jedna kajzerke z wedlina i ogorkiem.. Na sama mysl o zjedzeniu czego kolwiek bardzo mnie mdli... A juz tak dawno byl taki spokoj ;)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Zazdroszcze u mnie dzis mega spadek apetytu. Na caly dzien zjadlam pół seven daysa i jedna kajzerke z wedlina i ogorkiem.. Na sama mysl o zjedzeniu czego kolwiek bardzo mnie mdli... A juz tak dawno byl taki spokoj ;)

Ja na śniadanie zjadłam 2 kajzerki z wędlinką, serem i pomidorkiem :) Później owoce, w między czasie kilka ogórków kwaszonych :) Robię zupę krem z kalafiora i zaraz przegryzę śledzika :) Widocznie Twój maluszek dziś bardziej daje o sobie znać. Pozostaje myśleć, że jutro będzie lepiej :)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam juz jedno dziecko to becikowe sie liczy na 3 osoby, czy na 4 jako na przyszle dziecko? Pewnie tylko na 3?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam że noworodka też się wlicza więc na 4 ale warto zadzwonić i się dopytać

w4sqskjorqst8ec8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Po weekendowym krwawieniu byłam dzisiaj na kontroli. Stworek ma się dobrze i w stosunku do wieku z owulacji, USG twierdzi, że jest młodszy o 4 dni :)
    Kolejna wizyta, taka planowana, w przyszłą środę.
    Zalecenia po krwawieniu to odpoczynek i magnez plus ewentualny progesteron, ale to już mam ustalić ze swoim lekarzem prowadzącym (dzisiaj byłam u kogoś innego).

Kamień z serca! :)

szwesta80, Anne92, hannaha, marmi, kasiula2122, kuzka, Paula. lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego lenia że nawet pisać mi sie nie chce. Od wczoraj ciągnie mnie w brzuchu. I gdyby nie zgaga po każdym posiłku to pewnie nie czułabym, że w ciąży jestem. Brzuch mam ciągle wydęty. Już nawet rano nie jest płaski. A wieczorami to już wielgachny jest. Mój mąż się śmieje, że ciągle głodna chodzę. Kiedyś jak szliśmy np na frytki to oddawałam mu połowę swojej porcji a teraz nie dość że zjadłam wszystko to jeszcze od niego podbieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 16:21

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Ja mam takiego lenia że nawet pisać mi sie nie chce. Od wczoraj ciągnie mnie w brzuchu. I gdyby nie zgaga po każdym posiłku to pewnie nie czułabym, że w ciąży jestem. Brzuch mam ciągle wydęty. Już nawet rano nie jest płaski. A wieczorami to już wielgachny jest. Mój mąż się śmieje, że ciągle głodna chodzę. Kiedyś jak szliśmy np na frytki to oddawałam mu połowę swojej porcji a teraz nie dość że zjadłam wszystko to jeszcze od niego podbieram.

Dzięki, właśnie zrobiłaś mi ochotę na frytki :-D

Ja też mam już widoczny brzuszek i co zauważył mój facet większe piersi ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Jak mam juz jedno dziecko to becikowe sie liczy na 3 osoby, czy na 4 jako na przyszle dziecko? Pewnie tylko na 3?
    Becikowe liczy się na wszystkich członków rodziny, czyli maleństwo również. W Twoim przypadku 4 osoby

Anieńka lubi tę wiadomość

Magdalena
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie to jakis koszmar! Dzis pierwszy posilek zjadlam o 15, bo wczesniej na mysl o czymkolwiek cofka...

Jak tak dalej pojdzie to zaglodze to dziecko... ;)

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:) a ja mam gołąbki od mamy i aż mnie ssie na samą myśl:) w czwartek wizyta mam nadzieję że Ludzik jest i ma się dobrze. Brzuch mi wywala a że jestem raczej chuda to rzuca się strasznie w oczy...oby w robo się nie połapali:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah, no i zapomniałam dodać, że Zuchu po ostatniej wizycie ma 2.5cm. Odwrócony jest jednak pleckami, co może być powodem, że domowy detektor nadal jedynie głucho trzeszczy...

@sunset, polecam obecne wyprzedaże i ciuchy oversize. Nie dość, że jest pretekst do zakupów, to i brzuszek się jeszcze ukryje kiedy trzeba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 18:00

kasiula2122, sunset06, kozamonia lubią tę wiadomość

• kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Hej dziewczyny!
    Po weekendowym krwawieniu byłam dzisiaj na kontroli. Stworek ma się dobrze i w stosunku do wieku z owulacji, USG twierdzi, że jest młodszy o 4 dni :)
    Kolejna wizyta, taka planowana, w przyszłą środę.
    Zalecenia po krwawieniu to odpoczynek i magnez plus ewentualny progesteron, ale to już mam ustalić ze swoim lekarzem prowadzącym (dzisiaj byłam u kogoś innego).

Kamień z serca! :)

Rosann ja tez jestem po wizycie kontrolnej po krwawieniu i też u innego lekarza.Dzieciątko ma sie dobrze ma już ponad 4cm. Niestety krwiak mam blisko płodu prawie 2cm ma.w zeszła środę nic nie było :( mam sie oszczedzać ale plackiem nie musze leżeć tylko bez wysiłku fizycznego.nie wiem czy inne dziewczyny leża z krwiakami? Powinien się wchłonąć albo będę cały czas plamic. Najwazniejsze ze serduszko bije :):):)

w57v3e3kt53bmubr.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ