X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGGI do mojego USG jeszcze tyle ze wolę nie odliczać

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio tez dopadaja bole glowy. Przed wieczorem glownie.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi jasne ze sie liczy :-)

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to najpierw chcę donosić szczęsliwie, a jka bede wyzej w ciązy będe myslała o becikowych i innych pierdołach.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jade na pobranie krwi do prenatalnych. A w środę wizyta u gina, to już będzie 10tc5d. Trochę się stresuje, czy wszystko w porządku, ale stres w tym okresie nie służy, więc staram się zagluszac myśli. A dziś czuje sie okropnie. Mdłości takie, ze jak jade samochodem, to mam wrażenie ze wymiotowac to przez okno będę :( a wiecie może, czy USG można nagrać telefonem? No w sensie, czy jak maluszek będzie się ruszał itp to czy można to nagrać :D Niestety mojego TŻ nie będzie a bardzo chciałby zobaczyć

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczkaaaa może zadzwoń i dowiedz się czy na płytkę CD ci nie dadzą

w4sqskjorqst8ec8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzinowa no współczuję do 11 sierpnia to trochę jest czasu. Też pewnie gdzieś w tym terminie będę miała kolejne usg.

Ja czuję się bardzo źle. Mdłości trzymaja od rana do wieczora, uczucie slabniecia i uderzenia gorąca. Bóle głowy do tak samo mam.Nicnie mam siły robić.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś duży apetyt :) Właśnie robię obiad i myślę co tu przegryźć :D

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    A ja mam dziś duży apetyt :) Właśnie robię obiad i myślę co tu przegryźć :D
    Zazdroszcze u mnie dzis mega spadek apetytu. Na caly dzien zjadlam pół seven daysa i jedna kajzerke z wedlina i ogorkiem.. Na sama mysl o zjedzeniu czego kolwiek bardzo mnie mdli... A juz tak dawno byl taki spokoj ;)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Zazdroszcze u mnie dzis mega spadek apetytu. Na caly dzien zjadlam pół seven daysa i jedna kajzerke z wedlina i ogorkiem.. Na sama mysl o zjedzeniu czego kolwiek bardzo mnie mdli... A juz tak dawno byl taki spokoj ;)

Ja na śniadanie zjadłam 2 kajzerki z wędlinką, serem i pomidorkiem :) Później owoce, w między czasie kilka ogórków kwaszonych :) Robię zupę krem z kalafiora i zaraz przegryzę śledzika :) Widocznie Twój maluszek dziś bardziej daje o sobie znać. Pozostaje myśleć, że jutro będzie lepiej :)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam juz jedno dziecko to becikowe sie liczy na 3 osoby, czy na 4 jako na przyszle dziecko? Pewnie tylko na 3?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam że noworodka też się wlicza więc na 4 ale warto zadzwonić i się dopytać

w4sqskjorqst8ec8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Po weekendowym krwawieniu byłam dzisiaj na kontroli. Stworek ma się dobrze i w stosunku do wieku z owulacji, USG twierdzi, że jest młodszy o 4 dni :)
    Kolejna wizyta, taka planowana, w przyszłą środę.
    Zalecenia po krwawieniu to odpoczynek i magnez plus ewentualny progesteron, ale to już mam ustalić ze swoim lekarzem prowadzącym (dzisiaj byłam u kogoś innego).

Kamień z serca! :)

szwesta80, Anne92, hannaha, marmi, kasiula2122, kuzka, Paula. lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego lenia że nawet pisać mi sie nie chce. Od wczoraj ciągnie mnie w brzuchu. I gdyby nie zgaga po każdym posiłku to pewnie nie czułabym, że w ciąży jestem. Brzuch mam ciągle wydęty. Już nawet rano nie jest płaski. A wieczorami to już wielgachny jest. Mój mąż się śmieje, że ciągle głodna chodzę. Kiedyś jak szliśmy np na frytki to oddawałam mu połowę swojej porcji a teraz nie dość że zjadłam wszystko to jeszcze od niego podbieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 16:21

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Ja mam takiego lenia że nawet pisać mi sie nie chce. Od wczoraj ciągnie mnie w brzuchu. I gdyby nie zgaga po każdym posiłku to pewnie nie czułabym, że w ciąży jestem. Brzuch mam ciągle wydęty. Już nawet rano nie jest płaski. A wieczorami to już wielgachny jest. Mój mąż się śmieje, że ciągle głodna chodzę. Kiedyś jak szliśmy np na frytki to oddawałam mu połowę swojej porcji a teraz nie dość że zjadłam wszystko to jeszcze od niego podbieram.

Dzięki, właśnie zrobiłaś mi ochotę na frytki :-D

Ja też mam już widoczny brzuszek i co zauważył mój facet większe piersi ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Jak mam juz jedno dziecko to becikowe sie liczy na 3 osoby, czy na 4 jako na przyszle dziecko? Pewnie tylko na 3?
    Becikowe liczy się na wszystkich członków rodziny, czyli maleństwo również. W Twoim przypadku 4 osoby

Anieńka lubi tę wiadomość

Magdalena
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie to jakis koszmar! Dzis pierwszy posilek zjadlam o 15, bo wczesniej na mysl o czymkolwiek cofka...

Jak tak dalej pojdzie to zaglodze to dziecko... ;)

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:) a ja mam gołąbki od mamy i aż mnie ssie na samą myśl:) w czwartek wizyta mam nadzieję że Ludzik jest i ma się dobrze. Brzuch mi wywala a że jestem raczej chuda to rzuca się strasznie w oczy...oby w robo się nie połapali:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah, no i zapomniałam dodać, że Zuchu po ostatniej wizycie ma 2.5cm. Odwrócony jest jednak pleckami, co może być powodem, że domowy detektor nadal jedynie głucho trzeszczy...

@sunset, polecam obecne wyprzedaże i ciuchy oversize. Nie dość, że jest pretekst do zakupów, to i brzuszek się jeszcze ukryje kiedy trzeba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 18:00

kasiula2122, sunset06, kozamonia lubią tę wiadomość

• kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Hej dziewczyny!
    Po weekendowym krwawieniu byłam dzisiaj na kontroli. Stworek ma się dobrze i w stosunku do wieku z owulacji, USG twierdzi, że jest młodszy o 4 dni :)
    Kolejna wizyta, taka planowana, w przyszłą środę.
    Zalecenia po krwawieniu to odpoczynek i magnez plus ewentualny progesteron, ale to już mam ustalić ze swoim lekarzem prowadzącym (dzisiaj byłam u kogoś innego).

Kamień z serca! :)

Rosann ja tez jestem po wizycie kontrolnej po krwawieniu i też u innego lekarza.Dzieciątko ma sie dobrze ma już ponad 4cm. Niestety krwiak mam blisko płodu prawie 2cm ma.w zeszła środę nic nie było :( mam sie oszczedzać ale plackiem nie musze leżeć tylko bez wysiłku fizycznego.nie wiem czy inne dziewczyny leża z krwiakami? Powinien się wchłonąć albo będę cały czas plamic. Najwazniejsze ze serduszko bije :):):)

w57v3e3kt53bmubr.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ