WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka, duzo zdrówka i siły do dalszej walki! :*

• motylkova Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyskoczyła mi opryszczka, oczywiście naczytalam się różnych informacji. Wysmarowalam się czosnkiem i mam nadzieje, że szybko zejdzie i ze nic złego się nie stanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 08:27

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka, tak bardzo mi przykro :( Trzymajcie się mocno... Wysyłam w Waszą stronę mnóstwo wsparcia!

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka tak strasznie mi przykro :(

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    Wczoraj wyskoczyła mi opryszczka, oczywiście naczytalam się różnych informacji. Wysmarowalam się czosnkiem i mam nadzieje, że szybko zejdzie i ze nic złego się nie stanie

Ja dwa tygodnie temu miałam.
    Jeśli to kolejna opryszczka nie masz co siw martwić. Niebezpiecznie jest wtedy, gdy to pierwsza w życiu.
    Mi lekarka przepisała Heviran. Kilka dni i opryszczką zniknęła. Do tego jeszcze plasterki Compeed. Zawsze ich używam i są rewelacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 09:38

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka trzymaj się jakoś! Jesteśmy z Tobą!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka tule mocno <3 duzo sily i zdrowia zycze ...

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Ja dwa tygodnie temu miałam.
    Jeśli to kolejna opryszczka nie masz co siw martwić. Niebezpiecznie jest wtedy, gdy to pierwsza w życiu.
    Mi lekarka przepisała Heviran. Kilka dni i opryszczką zniknęła. Do tego jeszcze plasterki Compeed. Zawsze ich używam i są rewelacyjne.
    Od dzieciństwa się z tym męczę, także na szczęście to nie pierwszy raz u nie.
    Dobrze wiedzieć, że plasterki można stosować:)

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Powtórzyłam dziś badanie moczu i chyba nie mam infekcji.
    W sobote miałam sporo (21-26) leukocytów i dość liczną florę bakteryjną. Dziś wyszły mi 1-2 leukocyty i nieliczna flora bakteryjna. Myślę, że źle pobrałam za pierwszym razem mocz do pojemniczka, bo robiłam to w laboratorium, bo w domu nie miałam pojemniczka. Także trochę sie uspokoiłam. Pojawiło mi siękilka ketonów, ale myślę, że to przez to że mało węgli wczoraj zjadłam i za wcześnie zjadłam kolację.
    Jutro wizyta, lekarz na pewno wszystko wyjaśni :)
    Lekko się stresuję, ale wierzę, że będzie ok :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy nie jest za późno żeby mnie jeszcze dopisać na forum? :-) Zwlekałam dość długo chyba żeby nie zapeszać. O dziecko staramy się z mężem od września tamtego roku, miał złe wyniki nasienia i po mojej autorskiej kuracji bombą witaminową w maju zaszliśmy w ciążę:-D Niestety już na pierwszych badaniach USG w 5 tygodniu dowiedziałam się, że prawdopodobnie mam przegrodę lub podwójną macicę :-( Na początku się załamałam i myślałam, że nic z tej ciąży nie będzie, ale dobrnęliśmy do 10 tygodnia, maluszek ma już 3cm, serducho bije jak szalone także chyba w końcu uwierzyłam, że jestem w ciąży ;-) W międzyczasie miałam małe plamienia, ale po podaniu dopochwowo luteiny już wszystko przeszło:-)
    Witam wszystkie lutowe mamusie i będę bardzo szczęśliwa jeśli będę mogła do Was dołączyć:-)

a88, marmi, Katowiczanka, kolka, Paula., Rafaello, Anne92, kuzka, hannaha, Astoria lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Monic, nigdy nie jest za późno, witaj;) na kiedy masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 11:46

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Belly wyliczony na 5 luty, właśnie lekarz jeszcze mi nie powiedział co w sumie niedawno sobie uświadomiłam, już 3 USG a jeszcze nie wyznaczył mi terminu, rozmawiamy ciągle o przegrodzie itd i jakoś mi to z głowy też wypadło :/ Na razie wpiszmy 5 luty najwyżej potem zmienimy :-)
    W ogóle tak się sama skupiłam na tej przegrodzie, potem na plamieniach,że zapominam pytać o takie podstawowe rzeczy właśnie, nawet karty ciąży nie mam jeszcze,ale to mi lekarz założy jak dostanę wyniki badań w piątek. Jak już przetrawiłam wiadomość o przegrodzie i się z nią pogodziłam, to muszę zacząć myśleć o przyziemniejszych sprawach ciążowych ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Powtórzyłam dziś badanie moczu i chyba nie mam infekcji.
    W sobote miałam sporo (21-26) leukocytów i dość liczną florę bakteryjną. Dziś wyszły mi 1-2 leukocyty i nieliczna flora bakteryjna. Myślę, że źle pobrałam za pierwszym razem mocz do pojemniczka, bo robiłam to w laboratorium, bo w domu nie miałam pojemniczka. Także trochę sie uspokoiłam. Pojawiło mi siękilka ketonów, ale myślę, że to przez to że mało węgli wczoraj zjadłam i za wcześnie zjadłam kolację.
    Jutro wizyta, lekarz na pewno wszystko wyjaśni :)
    Lekko się stresuję, ale wierzę, że będzie ok :)

Kolka, ja miałam ciała ketonowe w moczu. Okazało się, że pojawiają się w wyniku "głodzenia organizmu" - jak strasznie by to nie brzmiało, nie jest groźne :)
    Po prostu w ciąży powinno się jeść często, nawet co 2 godziny, a wiadomo, że przerwa w nocy jest o wiele dłuższa :)
    Ja nie miałam za bardzo apetytu, w sumie niewiele jadłam i moja pani ginekolog powiedziała, że to jest ok i mam się nie przejmować :)

Cześć Monic :) rozgość się :) zapraszamy także na naszą prywatną grupę na Facebooku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 12:08

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę dostać nazwę tej grupy? Chętnie do Was dołączę :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Witam, czy nie jest za późno żeby mnie jeszcze dopisać na forum? :-) Zwlekałam dość długo chyba żeby nie zapeszać. O dziecko staramy się z mężem od września tamtego roku, miał złe wyniki nasienia i po mojej autorskiej kuracji bombą witaminową w maju zaszliśmy w ciążę:-D Niestety już na pierwszych badaniach USG w 5 tygodniu dowiedziałam się, że prawdopodobnie mam przegrodę lub podwójną macicę :-( Na początku się załamałam i myślałam, że nic z tej ciąży nie będzie, ale dobrnęliśmy do 10 tygodnia, maluszek ma już 3cm, serducho bije jak szalone także chyba w końcu uwierzyłam, że jestem w ciąży ;-) W międzyczasie miałam małe plamienia, ale po podaniu dopochwowo luteiny już wszystko przeszło:-)
    Witam wszystkie lutowe mamusie i będę bardzo szczęśliwa jeśli będę mogła do Was dołączyć:-)

Hejka! Też mam macicę z przegrodą/podwójną i muszę Ci powiedzieć, że to nie jest koniec świata :) na chwilę obecną macica się tak rozciągnęła, że już jest normalna jedna jama. Wiadomo, że trzeba na siebie uważać i najlepiej magnez brać, ale nie ma co się zadręczać.
    Moja ginekolog twierdzi, że największe zagrożenie jest na początku, bo nie wiadomo czy młode się nie zagnieździ na przegrodzie. Ale jak rośnie to już ryzyko mocno spada :)
    Powodzenia życzę i donoszenia do lutego! :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dziękuję za taką wiadomość! Właśnie takich pokrzepiających historii tutaj szukam :-) Mnie też ginekolog powiedział, że przegroda powinna się rozejść do tej drugiej części bez dzidziusia i po prostu tamta część będzie malutka a ta z dzidziusiem będzie się zwiększać. Biorę magnez, no-spę i duphaston od początku praktycznie i na razie oprócz tych jednorazowych plamień nie miałam żadnych problemów i oby tak do końca!

km5sp07weqrpj7bl.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88, niedawno byłam w szpitalu po krwawieniu i ze mną na sali była dziewczyna, która dowiedziała się o przegrodzie w pierwszej ciąży. Miała nieco częstsze wizyty, ale nie było zadnych problemów związanych z przegrodą, urodziła zdrowego synka. Po porodzie usunęła przegrodę, żeby nie było stresu w kolejnej ciąży.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tsh z grubo ponad 3 spadło na 0.951 i tak sie zastanawiam czy to dobrze. Wiem ze im mniejsze tsh tym lepiej ale boje sie zeby nie popasc z jednej skrajnosci w druga :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bardzo ladny wynik :)

• kolka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mi też się wydaje, że jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 14:10

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ