WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzinowa, ja też już 2 razy chodziłam 2 tygodnie z martwym maleństwem :(

I żadne bóle nie zwiastowały tego, więc się nie martw niepotrzebnie.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to zanikają objawy ciąży? czy co się wtedy dzieje ?

w4sqskjorqst8ec8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem zanikają, czasem pojawia się plamienie, a często nie dzieje się nic co zwiastowałoby najgorsze. Ja przy drugim poronieniu chodziłam z martwym zarodkiem ponad 2 tyg, a objawy ciąży były. Więc na to nie ma reguły.

JA OSTATNIO SPANIKOWAŁAM I POLECIAŁAM DO LEKARZA. Musisz się wsłuchać w siebie i starać się nie martwić i za dużo nie myśleć.

teraz jak mam chwilę zwątpienia to się kładę na drzemkę ... jakoś pomaga :)

Ale mam też detektor ... i to naprawdę uspokaja.

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie detektor tętna może nie zdać egzaminu ponieważ należę do ludzi otyłych i nie mówię tu o osobach w rozmiarze 44 :)

w4sqskjorqst8ec8.png

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najgorzej mam w pracy jak siedzę ciągle panikuję.... Ja zapewne przed 8.08 się wybiorę na IP

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Czarna kawa mnie czasem tez jakies dziwne bole zlapia. Ni to skurcz ni to bol miesiaczkowy. Nie potrafie tego sprecyzowac. I nie mam rady na to :/

Paula,dokładnie właśnie coś podobnego mnie dopada.Staram się nie panikować i tłumaczyć sobie,ze to właśnie to rozciąganie macicy,ale i tak momentami trochę panikuję...a wizytę miałam 27.06 i teraz czekam do 18.07,bo wtedy wraca mój lekarz z urlopu,ale siedzę jak na szpilkach...mam nadzieje,ze z bąbelkiem wszystko jest dobrze...

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie bóle mam od początku i powiem wam, że panikowalam dopiero jak przeszły na dwa dni bo pomyślałam właśnie, że macica przestała rosnąć! Także ja te lekkie pobolewania traktuje jako takie informacje tam ze środka, że dzidzia rośnie i się rozpycha coraz bardziej ;-) Myślę, że każde bóle mocniejsze badz calkiem inne niz wczesniejsze mogą zaniepokoic, a jeśli są od początku takie same a dzidzia dobrze się rozwija to nie ma się czym martwić :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Mi lekarz mówił ze dla nich liczą się tylko skończone tygodnie wiec liczy np 9 tydzień I dwa dni i jako 9 tydzień ciąży... ale nie wiem czy każdy lekarz... ciekawe kiedy przejda juz tenudnosci i wymioty ja mam to w kazdej ciazy i w sumie ciezko jest sie wyzbierac po takim wymiotowaniu zamiast cos przybrac chudne.. a w sumie i tak mam niedowage.. jak coś zjeść jak na nic nie mam smaku

Lekarze liczą skończone tygodnie ciąży. Czyli dla przykładu, jeśli kobieta jest w 9t4d ciąży, to ciąża ma 9 tygodni (tym posługują się lekarze), ale kobieta jest w 10 tygodniu, konkretnie w 4tym dniu 10ego tygodnia.

Troszkę jestem przerażona tymi historiami o martwych maleństwach noszonych przez matki tygodniami. Gdzieś tam nawet nie dopuszczałam do siebie takiej myśli, a teraz, w tej chwili, odczuwam autentyczny lęk, czy wszystko tam jest ok :(
    Szczególnie, że praktycznie nie mam objawów ostatnio...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 20:48

• Paula. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    ale to zanikają objawy ciąży? czy co się wtedy dzieje ?
    Ja w dwoch poprzednich ciazach nie mialam zadnych objawow. Moj jedyny objaw to bylo spanie. Spalam w dzien spalam w nocy. Zero mdlosci i wymiotow. Zero boli brzucha. Tak jakbym w ciazy nie byla.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze wczoraj mialam najczarniejsze myśli, że dziecko pewnie nie żyje, a ja właśnie nic nie czuje :/ I jak na USG wczoraj zobaczyłam całkiem już widocznego ludzika to wręcz nie moglam uwierzyć! I od tej pory postanowilam przestać sobie wkrecac najczarniejsze scenariusze i zacząć się cieszyć upragnioną ciaza. Jak coś sie ma stać to i tak sie stanie, a robimy wszystko żeby bylo dobrze, reszta w rękach losu. A nasze dzieci zasługują na to,żeby w nie wierzyć i dopingować od początku ;-) Jeszcze chwila i najgorszy czas za nami, wytrzymamy do tego 13 tygodnia!

marmi lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Lekarze liczą skończone tygodnie ciąży. Czyli dla przykładu, jeśli kobieta jest w 9t4d ciąży, to ciąża ma 9 tygodni (tym posługują się lekarze), ale kobieta jest w 10 tygodniu, konkretnie w 4tym dniu 10ego tygodnia.

Troszkę jestem przerażona tymi historiami o martwych maleństwach noszonych przez matki tygodniami. Gdzieś tam nawet nie dopuszczałam do siebie takiej myśli, a teraz, w tej chwili, odczuwam autentyczny lęk, czy wszystko tam jest ok :(
    Szczególnie, że praktycznie nie mam objawów ostatnio...
    Dziękuję to teraz już wiem

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Ja jeszcze wczoraj mialam najczarniejsze myśli, że dziecko pewnie nie żyje, a ja właśnie nic nie czuje :/ I jak na USG wczoraj zobaczyłam całkiem już widocznego ludzika to wręcz nie moglam uwierzyć! I od tej pory postanowilam przestać sobie wkrecac najczarniejsze scenariusze i zacząć się cieszyć upragnioną ciaza. Jak coś sie ma stać to i tak sie stanie, a robimy wszystko żeby bylo dobrze, reszta w rękach losu. A nasze dzieci zasługują na to,żeby w nie wierzyć i dopingować od początku ;-) Jeszcze chwila i najgorszy czas za nami, wytrzymamy do tego 13 tygodnia!
    Wiadomo niema co panikowac ale tez wiem ze mi napewno martwienie się nie przejdzie wiem z doświadczenia później też się martwilam bo miałam ciaze zagrożona i troszkę leżała czasu w drugiej zeby donosic.. a nikt niechce urodzic wczesniaka wiem ze ja napewno zawsze troszkę bede sie bac dopoki nieurodze o czasie mam dwojke dzieci urodzone w 38 tygodniu z waga niecale 2500 i zaliczone do wcześniaków..teraz przybrały i jest okej ale też zmartwienie żeby wytrwać odnosić żeby jak najlepiej przybraly.. wiec masz racje wierzyc w dzieciaczki ale i dbac o siebie..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczyny, to zeby przelamac dzisiejsze smutki i stresy, opowiedzcie co Was dzis spotkało fajnego lub przyjemnego ;)

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 ciężko jest napisać co miłego bo większość z nas nie przywiązuje uwagi do drobnych gestów.

Tak analizuję cały dzień ale nic takiego, nie przychodzi mi do głowy?

A z innej beczki czy WAS ciągle bolą piersi ?

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeżyłam coś miłego, kupilam sobie dzisiaj pierwszy raz miesięcznik M jak Mama i tak dumnie szłam z nim do kasy, a teraz ciągle na niego patrzę, zwlaszcza na słowo Mama ;-) Taka mała moja radocha ;-)
    Nie tyle bola co sa tkliwe zwłaszcza sutki, ale tez roznie o roznych porach dnia

a88, jomi81, marmi lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, mialam podobnie jak w aptece kupowalam Folik Mama jakis czas temu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 21:40

jomi81 lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka bardzo mi przykro

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bóle lekkie mam od początku codziennie praktycznie i też sobie myślę że to znaczy że coś się dzieje jak przestanę mieć to zacznę się martwić ale ostatnio trochę się zmieniły. Piersi bolą dalej chodz trochę mniej niż na początku i sutki swędza.

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a ja Falvit Mama, lubie wszystko z nazwa mama

km5sp07weqrpj7bl.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    a88 ciężko jest napisać co miłego bo większość z nas nie przywiązuje uwagi do drobnych gestów.

Tak analizuję cały dzień ale nic takiego, nie przychodzi mi do głowy?

A z innej beczki czy WAS ciągle bolą piersi ?
    Mnie bolą bardzo, najchętniej chodziłabym cały czas w staniku
    Dziś na przykład czuje mrowienie i czasem klucie w piersiach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 22:40

f2w3xzkr51ok2xi8.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ