WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz stare staniki troche drażnią, chyba czas na zakup większego i miekszego ala sportowy. Ale znika mi powoli sennosc i brak apetytu, moje jedyne ciążowe bolączki ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą, za to swędzą strasznie sutki. Już się na tym załapałam dzisiaj, że próbuje je podrapać nawet w miejscu publicznym .

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis moj syn skonczyl 9m, czuje sie jakby byl z nami od zawsze!! Jak sobie pomysle, ze zostalo jeszcze az 6,5 miesiaca ciazy to... wcale mi sie to nie podoba. Chociaz ta ciaze znosze duzo lepiej niz pierwsza. Moze dlatego ze Mlody nie daje mi sie uzalac nad soba ;) ale jakos nie potrafie ogarnac tego jak czas leci, a tak jakby troche sie dluzy :)

Z bardziej przyziemnych i nieciazowych spraw, to zrobilam dzemiki z porzeczki czarnej i czerwonej i delikatna nalewke z porzeczki czerwonej (moze bedzie na chrzciny;)) a teraz padam na pyszczek, dobrej nocki :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się cieszyłam jak głupia, że u nas w popołudniu w końcu słońce wyszło. W całej Polsce upały a u nas deszcz i temperatura ledwo 18 stopni.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo :)
    Wczoraj spotkalo mnie milego to ze moja przyjaciółka urodziła <3
    Co do piersi to mnie bolą przy dotyku, moj narzeczony ma praktycznie zakaz ich dotykania. No i bolą jak zakladam stanik lub zdejmuje. Tez musze myslec o nowych stanikach bo w starych juz mi piersi wyplywaja a w takich co kupilam sobie w ostatnim czasie juz nie wiele brakuje :)
    Dzis sie podglądamy z Groszkiem :)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty <3

marmi, kuzka lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nam dzisiaj życzę Dziewczyny, żeby dla każdej z nas to był dobry dzień, bez zbędnych zmartwień :)
    I żebyśmy, tak jak któraś słusznie wczoraj zauważyła, zwracały uwagę nawet na te małe, dobre rzeczy, które dzieją się wokół nas w zasadzie codziennie, trzeba tylko chcieć je dostrzec :)

a88, kuzka, Paula. lubią tę wiadomość

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Dziewczyny dzis moj syn skonczyl 9m, czuje sie jakby byl z nami od zawsze!! Jak sobie pomysle, ze zostalo jeszcze az 6,5 miesiaca ciazy to... wcale mi sie to nie podoba. Chociaz ta ciaze znosze duzo lepiej niz pierwsza. Moze dlatego ze Mlody nie daje mi sie uzalac nad soba ;) ale jakos nie potrafie ogarnac tego jak czas leci, a tak jakby troche sie dluzy :)

Z bardziej przyziemnych i nieciazowych spraw, to zrobilam dzemiki z porzeczki czarnej i czerwonej i delikatna nalewke z porzeczki czerwonej (moze bedzie na chrzciny;)) a teraz padam na pyszczek, dobrej nocki :)
    Gratulacje dla synka moja córeczka skończy za chwilę 10 miesięcy.. to jesteście z sierpnia jak mój pierwszy synek...
    Mnie dziś pierwszy raz nie wymiotowalo ciekawe czy przechodzi czy po prostu temu ze przekosilam rano kanapkę od razu.. miłego dnia dla wszystkich

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnienkaMi też się zdaje ze tą ciążą szybko leci... martwię się ze jak urodzie trzecie będę miała mało czasu dla pozostałych a najbardziej córeczki która jest jeszcze malutka i wisi na mnie bezprzerwy

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • kolka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wizyta, o niczym innym nie myślę od rana... Jak tu wytrzymać do 16

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dużo z nas dzisiaj wizytuje. Ja mam wizytę na 17:10 takze czekamy na dame dobre wieści z dzisiejszych wizyt:)

kolka lubi tę wiadomość

• 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wczoraj byłam u lekarza wszystko Ok i mam 8tydz a mój bobas ma 1.57cm termin mam jednak na 22.02.2018 :) proszę o zmianę . Mam pytanie do was ile płacicie za badanie testu podwójnego między 11-13tyh ? 4 lata temu miałam za darmo na NFZ a teraz niby mam płacić m... dodam ze mam 31lat

8599rjjgsegpjf8d.png
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Chyba dużo z nas dzisiaj wizytuje. Ja mam wizytę na 17:10 takze czekamy na dame dobre wieści z dzisiejszych wizyt:)
    Mamy taki sam szwaczek wiec pewnie termin tez masz na 22.02?;)

8599rjjgsegpjf8d.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Pięknego dnia dla Was! <3

kuzka lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak powinno się robić. Wstawać i zaraz jeść śniadanie.

Myślę, że przez to ominęły mnie te poranne mdłości. Codziennie rano jak wstanę to można powiedzieć, że od razu jen śniadanie :)

marmi lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porannych mdłości to nawet zaleca się, aby przy łóżku trzymać jakieś migdały, biszkopty czy sucharki i zjeść je zaraz po przebudzeniu, nawet na półleżąco. Podobno pomaga, ale ręki nie dam sobie uciąć bo problem mnie nie dotyczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 08:50

marmi lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    Mam pytanie : czy wasi mężowie / partnerzy chodzą z wami na wizyty? Planuje żeby dopiero na prenatalne wziąć męża...

Paula. lubi tę wiadomość

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    Witajcie :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    Mam pytanie : czy wasi mężowie / partnerzy chodzą z wami na wizyty? Planuje żeby dopiero na prenatalne wziąć męża...

Chodzą :) Tzn. był na pierwszej wizycie i na ostrym dyżurze. Na kontroli już nie i w przyszłym tygodniu też nie pójdzie bo go po prostu nie będzie. Ale generalnie bardzo się do tego garnie, a skoro mu zależy to nie zabraniam mu chodzić ze mną :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też wizyta 11.20 ;)
    W 1 ciąży mąż był 2 razy na usg. Teraz to zabiorę na polowkowe razem z córka ;)

kuzka lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Ja jeszcze wczoraj mialam najczarniejsze myśli, że dziecko pewnie nie żyje, a ja właśnie nic nie czuje :/ I jak na USG wczoraj zobaczyłam całkiem już widocznego ludzika to wręcz nie moglam uwierzyć! I od tej pory postanowilam przestać sobie wkrecac najczarniejsze scenariusze i zacząć się cieszyć upragnioną ciaza. Jak coś sie ma stać to i tak sie stanie, a robimy wszystko żeby bylo dobrze, reszta w rękach losu. A nasze dzieci zasługują na to,żeby w nie wierzyć i dopingować od początku ;-) Jeszcze chwila i najgorszy czas za nami, wytrzymamy do tego 13 tygodnia!
    Z takim nastawieniem mama to mi się podoba, ani siebie, ani dziecka nie stresuje. Tak trzymać!!!!!

Magdalena
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 09:21

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ