Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycześć nie było mnie kilka dni, bratanice były u mnie przez tydzień, troszkę mnie wykończyły, mała szkoła przed swoim baby.
Witam nowe przyszłe mamusie
Współczucie tym którym się nie udało.
Fajnie się czyta te Wasze opisy o badaniach prenatalnych ja jeszcze 10 dni muszczę czekać.anouk11, Eklerka13579 lubią tę wiadomość
-
kozamonia wrote:Witam się z wami z Dąbek nad morzem
samodzielnie dowiozłam mamę z dziadkami i jestem z siebie dumna!
Dziękuję za wszystkie słowa otuchy, mój mąż i tak sceptycznie podchodził do bliźniaków, więc jakoś bardzo mocno nas to nie zabolało. Najważniejsze, że jeden maluch jest cały i zdrowy, i ma się bardzo dobrze14 sierpnia idę na prenatalne. Dostałam skierowanie na NFZ, zrobią mi USG i badanie z krwi.
Też mamy na 14.08
u dr Sodowskiej piętro niżej
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Mam również u Sodowskich, bardzo chwaleni, mam nadzieję, że slusznie
Sprzęt sprzętem, to jest najważniejsze, ale podejscie lekarza tez, zeby cos mowil, cos opowiadal sam z siebie i zeby zrobil to dokładnie. I po cichu liczę, że bedzie musiał dluuuugo badać, żebym się w koncu napatrzyla na dzieciaczka
-
innamorata88 wrote:Gdzie robicie prenatalne?
Też mamy na 14.08
u dr Sodowskiej piętro niżej
dostałaś od dr C. Skierowanie piętro niżej?
Powiem ci, że przesadzili u nas pod kliniką z tym parkingiem. Nie wiem czy kolejna wizyta nie będzie moja ostatnią u nich. Muszę się przy okazji prenatalnych podpytać jakie są u nich ceny z wizyty. -
Dzien dobry
Co do segregatora mam i sobie chwalekupic go mozna na mamaginekolog.pl
Wczoraj praktycznie caly dzien przesiedzialam na dworzu. Wieczorem bylismy u dwoch moich rodzin z zaproszeniamia wieczorem jak sie polozylam spac to taki bol mnie złapał zaraz pod karkiem ze glowa mala
nie wiem czym to bylo spowodowane juz myslalam ze mnie jakies chorupsko rozklada bo czesto mam taki objaw ale dzis spokoj.
Ostatnio to i ja mam cos problemy ze snem... Budze sie kilka razy w nocy. Nawet potrafie sie obudzic po to zeby przekrecic sie na drugi bok.
Dzis zauwazylam ze piersi przestaly mnie bolec. Sciskalam je i nic. Mam nadzieje ze to objaw zblizajacego sie II trymestru. Bo urosly mi strasznie. Juz zaczynaja mi wyplywac ze stanika ktory juz byl ciut za duzy dla mnie
No to sie rozpisalam na kobiec zycze milej niedzieli mamusie :*👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
Tez mam ostatnio cos problemy ze snem,dziś w nocy się obudzilam na sikanie i przez godzinę nie mogłam usnać.Ale przez te upały w dzień nadrabiam w postaci drzemki
Mnie mdłości minęły i ten paskudny metaliczny posmak w buzi,apetyt wrocil wiec moze w koncu cos przytyje,ale piersi bola dalej i sa twardsze i sterczące
Miłej niedzieli, cieszę się ze ten tydzień ma być chłodniejszy...
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
innamorata88 wrote:Polecam basen
kręgosłupowi od razu ulży
2 razy w tygodniu staram się dreptać na pływalnie i zrobić minimum 10-15 długości.
-
kozamonia wrote:W CM Graniczna na Granicznej
dostałaś od dr C. Skierowanie piętro niżej?
Powiem ci, że przesadzili u nas pod kliniką z tym parkingiem. Nie wiem czy kolejna wizyta nie będzie moja ostatnią u nich. Muszę się przy okazji prenatalnych podpytać jakie są u nich ceny z wizyty.i wkurzyła mnie bo od tygodnia próbuję się dowiedzieć, czy z emkiem możemy podjechać na usg do niej na Medyków w weekend, bo w tygodniu nie ma go w Polsce i nie ma jak ze mną podejsc na podglądanie malucha, to mimo 200 smsów z przypomnieniem nie była łaskawa do tej pory odpisać. To w międzyczasie załatwiłam to samo u lekarki z Gliwic, do której chodzę i odpisała mi w 5 minut.
Mikołaj 25.04.2011
-
stokrotka30 wrote:A czy chlor jest bezpieczny dla kobiet w ciąży? Bo coś gdzieś słyszałam, ale już nie powtórzę, że nie koniecznie..Mikołaj 25.04.2011
-
Hej
Ja wczoraj jak zasnęłam o 18:00 to wstałam w nocy dopiero. To przez ten upał chyba. Dobrze, że dziś chłodniej.
Paula, mnie też piersi nie bolą już tak bardzo jak na początku, ale są większe
Stokrotka, podobno basen jest polecany w ciąży. Są nawet specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży. Co do chloru to nie wiem, nie spotkałam się z przeciwskazaniem.
Miłego dnia, ja idę na śniadanko, bo już czuję mega głód -
innamorata88 wrote:Ja zdecydowanie polecam femibion natal 1 ze względu na zmetylowaną, lepiej wchlanialną i niegroźną dla babek z mutacją mfthr zmetylowaną formą kwasu foliowego. Pregna plus dobrze rozreklamowana, ale formy witamin jakie zawiera słabowchłanialne przez organizm.
W Femibionie jest pół na pół zwykły i zmetylowany, chyba tylko w evenal pregnal jest cały zmetylowany. Dla osób z metylacją Femibion zdecydowanie nie.
W ogóle to warto zbadać poziom kwasu foliowego i zobaczyć co najlepiej łykać.
Ja brałam od 13 tygodnia OmegaMed, ma naturalne DHA z alg i kwas pół na pół. Synek urodził się 3150 więc nie wierzę w teorię, że witaminy powodują szybszy przyrost dziecka.
Kozamonia - tulę mocno, drugi maluch na pewno jest silny i będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 09:50
-
Pewnie nie zaleca się pływać dzien w dzien po pare godzin, ale mysle ze dwa razy w tygodniu po godzince nie zaszkodzi
Ja tez mam zamiar od drugiego trymestru odnowic chodzenie na basen, ale oczywiscie zapytam lekarza co o tym sądzi. Na pewno trzeba uważać na infekcje wtedy. Ale dla mnie basen to najprzyjemniejesza i najbezpieczniejsza forma ruchu
Piersi bolą mnie nawet ciut mocniej, ale wydaje mi sie Paula, że to tez moze byc chwilowe, wiele dziewczyn pisalo, ze piersi odpuszczaly na chwile, potem znowu wracal ból, takze nie przyzywczajalabym się tak mocno do braku boluPaula. lubi tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:Chodzi Ci o płatność za parking? Hmmm ja skierowanie u mojej drugiej lekarki wydębiłam, bo C. nawet się słowem nie zająknęła na temat prenatalnych
i wkurzyła mnie bo od tygodnia próbuję się dowiedzieć, czy z emkiem możemy podjechać na usg do niej na Medyków w weekend, bo w tygodniu nie ma go w Polsce i nie ma jak ze mną podejsc na podglądanie malucha, to mimo 200 smsów z przypomnieniem nie była łaskawa do tej pory odpisać. To w międzyczasie załatwiłam to samo u lekarki z Gliwic, do której chodzę i odpisała mi w 5 minut.
-
Paula ja tez od jakiś 2-3 dni nie czuje piersi i co dziwne, mogę na nich spać i nie bolą :o oczywiście zaczynam sobie wkręcać ze coś jest nie tak ale wizytę mam w czwartek i już odliczam dni. Mam nadzieje, ze tak jak napisałaś to przez zbliżający sie 2 trymestr. Jedyny objaw który mi zostawił to częste chodzenie do łazienki a tak czuje się jakbym w ogóle nie była w ciąży ...
Wcześniej nawet jak leżałam rozciągnięta na plecach to brzuch mnie ćmił, lekko bolał a teraz nic i tak sobie myśle czy Wy tez tak macie ? zero bólu, ciągnięcia itp ... -
Ela ja tam nie wiem jak z tymi bolami brzucha. Jakie powinny byc jak nie. Mnie dzis cos kuje po lewej stronie tak ciut nizej. Pierwszy raz tak mam. No oczywoscie jak kazda z nas juz martwienie się. Staram się jakos ogarnac bo ten bol jest tylko przy siedzeniu.👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
A to u każdego inaczej chyba jest, ja mam bole macicy do teraz, nawet mi sie w ostatnich dniach nasilily, ale tez mi lekarz powiedział, że przy przegrodzie moge mocniej odczuwas rozciaganie macicy. A znowu moja znajoma miala na poczatku mega mega mocne bole, a potem juz calkiem jej przeszło. Takze co kobieta to inne odczucia i nie ma się co porównywać bo jak widze, to nie ma żadnej reguły na objawy ciążowe
-
kozamonia wrote:Mi dopiero na tej piątkowej wizycie powiedziała o prenatalnych, a wcześniej też się słowem nie odezwała, więc może by na kolejnej wizycie by Ci wspomniałaMikołaj 25.04.2011
-
Hej dziewczyny. Ja nie czuje w ogole podbrzusza za to bola mnie plecy miejscowo glownie po lewej stronie ale dzisiaj poboluje tez lekko po prawej. Czasem ciezko sie wyprostowac... Chyba ktoras z Was pisala niedawno ze ma podobnie. Mimo dolegliwosci takie objawy jednak cieszaKacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia