Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
motylkova wrote:Ja o tygodnia jestem na dawce 3x2 dupka i 3x1 magnez
Większość dnia poleguje ehh
Na usg jest wszystko ok, jedynie tętno trochę podwyższone 190 ale tłumacze sobie, że to przez mój stres..
Czy któraś z was też miała w 10/11 tyg takie tętno u maluszka?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:A co na takie tętno mówi lekarz? Moja gin twierdzi, że powinno zawierać się miedzy 140 a 180 max. Ale wiadomo różne są odstępstwa od normy. U nas jest 168 na minutę.
Przeszukałam masę publikacji na necie i tylko w jednej była norma do 195 ehh
No nic pozostaje mi wierzyć że jest ok i czekać na wizytę 10.08Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 23:15
-
Dziewczyny ja tez bralam dupka i mimo tego mialam cały czas plamienia brazowawe takie, dopiero przy braniu luteiny dopochwowo plamienia sie skończyły jak reka odjal. Lekarz powiedzial mi, ze dupek mimo wszystko musi przejść przez całą drogę pokarmowa, wątrobę itd i na niektore kobiety po prostu nie zadziala w 100%. Luteina wiadomo, idzie prosto tam gdzie trzeba. Plamienia przeszły mi już po pierwszej dawce i do tej pory sie nie pojawiły! Zakladajac ze to progesteron jest winny plamieniom oczywiście, bo przyczyn moze byc wiele.
-
Kuzka jak tam?
U mnie chyba ok, czysto po nocy.
Ja brałam 2x1 dupka, 2x100 luteinę dopochwowo. A po poprzednim plamieniu w szpitalu pani doktor powiedziała, żebym odstawila już dupka i brała 3x100 luteine pod język (żeby na razie łap tam nie pakować).
starania od 2015 roku
-
KASIKK wrote:hej dziewczyny tez mam termin na luty
powiedzcie mialyscie tez zaparcia ale macie nadal ja mam 9 tydzien ciazy i chodze do toalety raz na 5dni , dodam ze biore dupka 2 razy dziennie
2 bobas w drodze lubi tę wiadomość
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Wizytuje dziś któraś mamusia?👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Ja musze dzisiaj w koncu poprasowac ta gore prania... I zrobic kolejne. No i poodplamiac ciuchy mlodego
ja biore dupka 2x1 ale przez 1 dzien lekko plamilam i zwiekszylam dawke do 3x1 i przeszlo i juz sie nie powtorzylo.
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
motylkova wrote:Ja o tygodnia jestem na dawce 3x2 dupka i 3x1 magnez
Większość dnia poleguje ehh
Na usg jest wszystko ok, jedynie tętno trochę podwyższone 190 ale tłumacze sobie, że to przez mój stres..
Czy któraś z was też miała w 10/11 tyg takie tętno u maluszka? Martwie sie nooo..
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
U mnie w planach leżakowanie cały dzień. Przez weekend nie mialam drzemek lezakowania i czas odpoczac👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
kolka wrote:Kuzka kochana mam dziś to samo. Trzymaj się :*
Ja smarkalam nos i chyba za mocno, poczułam jakby mi coś pękło, jakby naczynko jakieś. Może to od małego krwiaczka którego mam.
Ale też uznalam że skoro słyszę serduszko i na razie tylko na papierze było to na razie będę obserwować. Jutro wieczorem mam i tak wizytę.
Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze
Monic88 wrote:Dziewczyny ja tez bralam dupka i mimo tego mialam cały czas plamienia brazowawe takie, dopiero przy braniu luteiny dopochwowo plamienia sie skończyły jak reka odjal. Lekarz powiedzial mi, ze dupek mimo wszystko musi przejść przez całą drogę pokarmowa, wątrobę itd i na niektore kobiety po prostu nie zadziala w 100%. Luteina wiadomo, idzie prosto tam gdzie trzeba. Plamienia przeszły mi już po pierwszej dawce i do tej pory sie nie pojawiły! Zakladajac ze to progesteron jest winny plamieniom oczywiście, bo przyczyn moze byc wiele.
kolka wrote:Kuzka jak tam?
U mnie chyba ok, czysto po nocy.
Ja brałam 2x1 dupka, 2x100 luteinę dopochwowo. A po poprzednim plamieniu w szpitalu pani doktor powiedziała, żebym odstawila już dupka i brała 3x100 luteine pod język (żeby na razie łap tam nie pakować).
U mnie wczoraj od 20.00 był spokój i w nocy tez . A teraz jak wstałam to takie brud na papierze. Więc albo zeszło to co wczoraj się naruszyło albo dzieje się coś złego. Plan na dzisiaj- leżę. Mam nadzieję, że ten dupek 3x1 i CyclonaminA 3x1 unormują wszystko. Bo zaczynam się stresować ... -
kasiarzyna wrote:Mam tak samo,dopiero luteina mi pomogła. A gin Ci mówiła do kiedy się to bierze?W 12 tyg łożysko juz jest,wiec nie wiem czy nadal jest potrzeba,ja się dopiero dowiem na wizycie 1 sierpnia.
Hmmmm no ja mogę brać długo ze względu na przegrodę, progesteron ma też właściwości rokurczające i chroni szyjkę. Także myślę, że ja będę brała dłużej. Ale ogólnie czytałam, że najlepiej brać do 16 tygodnia bo wtedy łożysko jest już w 100% gotowe -
W moich planach do piątku byczenie się nad jeziorem. Jesteśmy z cała grupą znajomych. Dzieciaki szaleją po ośrodku a my gramy w 1000
. Niestety pogoda dziś nie bardzo. Ja od dzisiaj będę próbować zarejestrować się na badania między 16 a 20 tygodniem. Zależy mi na Szczecinie. Lekarka ma mi dam skierowanie na kolejnej wizycie 23 sierpnia i wolę do tego momentu nie cZekać aby znów nie było że nie ma miejsc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 10:36
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc