WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek,ja również po 3 tygodniowej przerwie jestem w pracy i nie wiem jak się nazywam...nie mogę się jeszcze odnazlezc, a nikomu nic nie mówiłam,bo stwierdziłam,ze poczekam jeszcze.

Motylkova,mój maluch na usg miał 180 uderzeń na minutę i szalał bardzo...wiec może u ciebie było podobnie,jak dzidziuś dokazuje to tętno zawsze jest wyższe,a to miarodajne jest wtedy kiedy śpi.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kolka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka, a tak z ciekawości pytanko - często sprawdzasz tętno maluszka? :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Hello ja wizyta dopiero w czwartek. A prenatalne 18 sierpnia więc czekania i czekania;)

A który tydzień Ci wypadnie tego 18 sierpnia ? Jakoś późno się wydaje ...

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    A który tydzień Ci wypadnie tego 18 sierpnia ? Jakoś późno się wydaje ...

13+3 to był najwcześniejsze wolny termin, jakbym wiedziała że tam takie problemy z terminami prosilabym o skierowanie już na pierwszej wizycie

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Kuzka, a tak z ciekawości pytanko - często sprawdzasz tętno maluszka? :)

Po wizycie w szpitalu sprawdzałam wczoraj , jak pojawiło się plamienie. Dzisiaj rano też już sprawdzałam, ale rano szalał i ciężko było zmierzyć tętno ...

Staram się jak najrzadziej.... Ale ten plamienia znowu ... :/ czyli teraz 2 dni z rzędu po 1 razie i dzisiaj już sprawdzać nie będę.

Wzięłam rano tabletkę i na razie spokój... zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 13:24

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po ciaza starsza 12i 3 dni...dzidzius ma ok 5.5 cm do 6 lekarz nie umial dokladnie znierzyc bo tak sie wiercil.jak to pan doktor stwierdzil takiego malego adhd dawno nie widzial z noskiem ok.nie mogl przeziernosci karkowej sprawdzic.to bedzie do powtorki.widzialam jak skacze plywa robi fikolki ssie paluszka ..a najwwzniejsze slyszalam serduszko ❤

aiwlys, Czarna_kawa, a88, kolka, kasiarzyna, szwesta80, Promyczek_91, sunset06, Paula., marmi lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka nie wiem czy Twoja odpowiedź była do mojego pytania? Bo zacytowalas Paule. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu zazdroszczę Ci. U mnie ciąża na pewno będzie tydzień młodsza, więc nie wiem co zobaczę :(

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dawno się nie odzywałam,ale czytam Was regularnie. Ja mam wizytę w środę,będzie 10 tc. Mam nadzieję,że wszystko z robaczkiem będzie ok. Jak Wasze objawy dziewczyny? Lepiej się już czujecie? Mnie senność nie opuszcza i ból piersi,ale nie wymiotuję w ogóle.

Gratuluję pozytywnych wieści z USG i trzymam kciuki za pozostałe wizyty! Milego, leniwego popołudnia ;)

rfxg43r8qq0glx30.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Nusiaczek,ja również po 3 tygodniowej przerwie jestem w pracy i nie wiem jak się nazywam...nie mogę się jeszcze odnazlezc, a nikomu nic nie mówiłam,bo stwierdziłam,ze poczekam jeszcze.

Motylkova,mój maluch na usg miał 180 uderzeń na minutę i szalał bardzo...wiec może u ciebie było podobnie,jak dzidziuś dokazuje to tętno zawsze jest wyższe,a to miarodajne jest wtedy kiedy śpi.

Tym też się pocieszam, że może akurat fikal sobie. Na zdjęciu 3d lub 4d (nie oruentuje sie) widać jak kciuka ma w buzi hihi

Co do siary ja nie zauważyłam nic, ale też z prolaktyna kojarzę to. Przed zajsciem brałam Bromka ale po teście przerwalam bo prolaktyna musi w ciąży rosnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 14:06

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Kolka nie wiem czy Twoja odpowiedź była do mojego pytania? Bo zacytowalas Paule. ;)

A to przepraszam :)
    Tak do Ciebie, chyba z rana wzrok mi szwankowal ;)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    ale sie teraz wystraszyłąm .... :/

Kasik, ja miałam w poprzedniej ciąży zaparcia, a tarczyca była ok, także nie martw się na zapas. Dużo wody, warzyw i owoców, na mnie zawsze dobrze działały cytrusy/kiwi na czczo. Błonnik witalny też polecam.

kolka, kuzka - kciuki za Was, oby plamienia więcej się nie pojawiły! U mnie dwa razy był podbarwiony śluz, ale ginka mnie obejrzała i powiedziała, że wszystko ok więc podejrzewam nadżerkę.

Co do tętna dziecka - u mnie nie mierzyła, w tamtej ciąży pierwszy pomiar miałam na prenatalnych.

Dziewczyny po wizytach - cieszę się, że wszystko jest ok i mam nadzieję u pozostałych też tak będzie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 14:54

KASIKK lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata88 nie stresuj się, to że już teraz pojawiła się u Ciebie siara nie oznacza, że masz jakieś zaburzenia. Jedynie możesz mieć większą prolaktynę. Siara u każdej kobiety może pojawić w różnych tygodniach ciąży. Może być na początku, bliżej 20 tygodnia czy dopiero być zauważoną pod koniec ciąży. Natomiast jeśli masz wątpliwości to radzę zapytać się swojego ginekologa. :)

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:
    Witajcie, dawno się nie odzywałam,ale czytam Was regularnie. Ja mam wizytę w środę,będzie 10 tc. Mam nadzieję,że wszystko z robaczkiem będzie ok. Jak Wasze objawy dziewczyny? Lepiej się już czujecie? Mnie senność nie opuszcza i ból piersi,ale nie wymiotuję w ogóle.

Gratuluję pozytywnych wieści z USG i trzymam kciuki za pozostałe wizyty! Milego, leniwego popołudnia ;)

To podobnie jak u mnie. Mam jeszcze mdlosci okropne ale od 2 dni nie wymiotuje. Piersi bola. Tez sie martwie co z maluszkiem. Wizyta dopiero za 2 tyg.

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata, jest tak jak napisała Talla, siara może się na każdym etapie ciąży pojawić. Może się tez nie pojawić. W ciąży z córką nie miałam przed porodem siary, natomiast zaraz po porodzie laktacja ładnie ruszyła.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • kolka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale nic konkretnego. Dzidzi jeszcze nie ma 5cm i lekarz zdecydował, że usg prenatalne za tydzień w środę.
    Na razie jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że plamienie się już nie zdarzy :)
    Ale przy podglądaniu dzidzisia pokazał mi rączki i nóżki, łydy ma po tacie :P
    I powiem Wam, że do mnie nie dociera chyba dalej, że ja noszę taki cud w środku. Nie mogę tego pojąć, że w końcu to w moim brzuchu rusza się i szaleje prawdziwe maleństwo :)

kuzka, Eklerka13579, Paula., Talla, marmi lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    A to przepraszam :)
    Tak do Ciebie, chyba z rana wzrok mi szwankowal ;)
    Ja mam prenatalne teraz w piątek. Będzie to 12tydz6dz ale owulacji była dopiero w 21dc, więc boję się, że to za wcześnie na badania. Nawet zastanawiałam się nad przesunięciem. Ale chyba wolę mieć to za sobą. Tym bardziej, że brat od strony partnera ma tetrasomie 9p, a ja nawet nie umiem znaleźć odpowiedzi na pytanie czy to dziedziczne czy po prostu że względu na wiek jego ojca powstała ta choroba..

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellou jestem po prenatalnym, malenstwo wg USG ma rowne 13 tyg, bylo bardzo ruchliwe, ma wszystko co potrzebne malemu czlowiekowi i miesci sie w widelkach wymiarowych. Za tydzien bedzie odbior wyniku testu podwojnego. Lekarz obstawia dziewczynke:) Maz jak i rodzina meza zyczyli nam chlopca,bo u nich sie same dziewczynki rodza. No coz, moze przy nastepnej produkcji:) Normalnie czuje sie szczesliwa:)

Lupusowa, aiwlys, sunset06, Anne92, jiwa, kuzka, kasiarzyna, kolka, Czarna_kawa, Paula., Talla, marmi lubią tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie , wszystko w porzadku , dzidzius machal do mnie raczka .
    W piatek prenatalne .

aiwlys, sunset06, Anne92, kuzka, Eklerka13579, kasiarzyna, kolka, Czarna_kawa, Paula., Talla lubią tę wiadomość

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    też piję , nie wiem naprawde juz tak fatalnie sie czuje jak balon nadmuchany!!!! juz sobie myślę moze to od tego dupka nie wiem ...
    Ja stosuję Colon C w ciąży i nie mam z tym problemu, więc mogę polecić:)

KASIKK lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ