Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nusiaczek,ja również po 3 tygodniowej przerwie jestem w pracy i nie wiem jak się nazywam...nie mogę się jeszcze odnazlezc, a nikomu nic nie mówiłam,bo stwierdziłam,ze poczekam jeszcze.
Motylkova,mój maluch na usg miał 180 uderzeń na minutę i szalał bardzo...wiec może u ciebie było podobnie,jak dzidziuś dokazuje to tętno zawsze jest wyższe,a to miarodajne jest wtedy kiedy śpi. -
kuzka wrote:A który tydzień Ci wypadnie tego 18 sierpnia ? Jakoś późno się wydaje ...
13+3 to był najwcześniejsze wolny termin, jakbym wiedziała że tam takie problemy z terminami prosilabym o skierowanie już na pierwszej wizycie -
kolka wrote:Kuzka, a tak z ciekawości pytanko - często sprawdzasz tętno maluszka?
Po wizycie w szpitalu sprawdzałam wczoraj , jak pojawiło się plamienie. Dzisiaj rano też już sprawdzałam, ale rano szalał i ciężko było zmierzyć tętno ...
Staram się jak najrzadziej.... Ale ten plamienia znowu ...czyli teraz 2 dni z rzędu po 1 razie i dzisiaj już sprawdzać nie będę.
Wzięłam rano tabletkę i na razie spokój... zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 13:24
-
Dziewczyny ja juz po ciaza starsza 12i 3 dni...dzidzius ma ok 5.5 cm do 6 lekarz nie umial dokladnie znierzyc bo tak sie wiercil.jak to pan doktor stwierdzil takiego malego adhd dawno nie widzial z noskiem ok.nie mogl przeziernosci karkowej sprawdzic.to bedzie do powtorki.widzialam jak skacze plywa robi fikolki ssie paluszka ..a najwwzniejsze slyszalam serduszko ❤
aiwlys, Czarna_kawa, a88, kolka, kasiarzyna, szwesta80, Promyczek_91, sunset06, Paula., marmi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie, dawno się nie odzywałam,ale czytam Was regularnie. Ja mam wizytę w środę,będzie 10 tc. Mam nadzieję,że wszystko z robaczkiem będzie ok. Jak Wasze objawy dziewczyny? Lepiej się już czujecie? Mnie senność nie opuszcza i ból piersi,ale nie wymiotuję w ogóle.
Gratuluję pozytywnych wieści z USG i trzymam kciuki za pozostałe wizyty! Milego, leniwego popołudnia -
Czarna_kawa wrote:Nusiaczek,ja również po 3 tygodniowej przerwie jestem w pracy i nie wiem jak się nazywam...nie mogę się jeszcze odnazlezc, a nikomu nic nie mówiłam,bo stwierdziłam,ze poczekam jeszcze.
Motylkova,mój maluch na usg miał 180 uderzeń na minutę i szalał bardzo...wiec może u ciebie było podobnie,jak dzidziuś dokazuje to tętno zawsze jest wyższe,a to miarodajne jest wtedy kiedy śpi.
Tym też się pocieszam, że może akurat fikal sobie. Na zdjęciu 3d lub 4d (nie oruentuje sie) widać jak kciuka ma w buzi hihi
Co do siary ja nie zauważyłam nic, ale też z prolaktyna kojarzę to. Przed zajsciem brałam Bromka ale po teście przerwalam bo prolaktyna musi w ciąży rosnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 14:06
-
KASIKK wrote:ale sie teraz wystraszyłąm ....
Kasik, ja miałam w poprzedniej ciąży zaparcia, a tarczyca była ok, także nie martw się na zapas. Dużo wody, warzyw i owoców, na mnie zawsze dobrze działały cytrusy/kiwi na czczo. Błonnik witalny też polecam.
kolka, kuzka - kciuki za Was, oby plamienia więcej się nie pojawiły! U mnie dwa razy był podbarwiony śluz, ale ginka mnie obejrzała i powiedziała, że wszystko ok więc podejrzewam nadżerkę.
Co do tętna dziecka - u mnie nie mierzyła, w tamtej ciąży pierwszy pomiar miałam na prenatalnych.
Dziewczyny po wizytach - cieszę się, że wszystko jest ok i mam nadzieję u pozostałych też tak będzie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 14:54
KASIKK lubi tę wiadomość
-
Innamorata88 nie stresuj się, to że już teraz pojawiła się u Ciebie siara nie oznacza, że masz jakieś zaburzenia. Jedynie możesz mieć większą prolaktynę. Siara u każdej kobiety może pojawić w różnych tygodniach ciąży. Może być na początku, bliżej 20 tygodnia czy dopiero być zauważoną pod koniec ciąży. Natomiast jeśli masz wątpliwości to radzę zapytać się swojego ginekologa.
-
Nula30 wrote:Witajcie, dawno się nie odzywałam,ale czytam Was regularnie. Ja mam wizytę w środę,będzie 10 tc. Mam nadzieję,że wszystko z robaczkiem będzie ok. Jak Wasze objawy dziewczyny? Lepiej się już czujecie? Mnie senność nie opuszcza i ból piersi,ale nie wymiotuję w ogóle.
Gratuluję pozytywnych wieści z USG i trzymam kciuki za pozostałe wizyty! Milego, leniwego popołudnia
To podobnie jak u mnie. Mam jeszcze mdlosci okropne ale od 2 dni nie wymiotuje. Piersi bola. Tez sie martwie co z maluszkiem. Wizyta dopiero za 2 tyg.Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Innamorata, jest tak jak napisała Talla, siara może się na każdym etapie ciąży pojawić. Może się tez nie pojawić. W ciąży z córką nie miałam przed porodem siary, natomiast zaraz po porodzie laktacja ładnie ruszyła.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ja po wizycie, ale nic konkretnego. Dzidzi jeszcze nie ma 5cm i lekarz zdecydował, że usg prenatalne za tydzień w środę.
Na razie jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że plamienie się już nie zdarzy
Ale przy podglądaniu dzidzisia pokazał mi rączki i nóżki, łydy ma po tacie
I powiem Wam, że do mnie nie dociera chyba dalej, że ja noszę taki cud w środku. Nie mogę tego pojąć, że w końcu to w moim brzuchu rusza się i szaleje prawdziwe maleństwokuzka, Eklerka13579, Paula., Talla, marmi lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
nick nieaktualnykolka wrote:A to przepraszam
Tak do Ciebie, chyba z rana wzrok mi szwankowal -
Hellou jestem po prenatalnym, malenstwo wg USG ma rowne 13 tyg, bylo bardzo ruchliwe, ma wszystko co potrzebne malemu czlowiekowi i miesci sie w widelkach wymiarowych. Za tydzien bedzie odbior wyniku testu podwojnego. Lekarz obstawia dziewczynke:) Maz jak i rodzina meza zyczyli nam chlopca,bo u nich sie same dziewczynki rodza. No coz, moze przy nastepnej produkcji:) Normalnie czuje sie szczesliwa:)
Lupusowa, aiwlys, sunset06, Anne92, jiwa, kuzka, kasiarzyna, kolka, Czarna_kawa, Paula., Talla, marmi lubią tę wiadomość