X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już mamy temat wyprawki :-) jak ten czas szybko leci. Jeszcze chwilę temu patrzyłam na test ciążowy z bladą kreską a dziś trzeba się już zastanawiać nad wyprawką. Ja nie mam kompletnie nic, pierwsze dziecko i przydałaby się sprawdzona i rozsądna lista co taj naprawdę jest potrzebne :-) Widząc te wszystkie rzeczy dla niemowlaków to wszystko wydaje się potrzebne i takie śliczne ;-)

Ewelaa_♡, Czarna_kawa, ladychocolate lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Tak, do dr Włoch na 11.30, skorzystałam z Twojego polecenia, bo i tak nikogo tam nie znam, dzięki :)
    Ha, no to sie miniemy, wejdziesz po mnie bo ja na 11 ;-) Tak mi doradzala kuzynka, ze jej lekarz powiedzial, ze dr Włoch jest najlepsza, w recepcji mowila jeszcze o echu serca...Poza tym dwumiesieczne terminy mowia same za siebie ;-) Oby nasze polowkowe byly równie pomyslne jak prenatalne! :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Dziewczyny, już mamy temat wyprawki :-) jak ten czas szybko leci. Jeszcze chwilę temu patrzyłam na test ciążowy z bladą kreską a dziś trzeba się już zastanawiać nad wyprawką. Ja nie mam kompletnie nic, pierwsze dziecko i przydałaby się sprawdzona i rozsądna lista co taj naprawdę jest potrzebne :-) Widząc te wszystkie rzeczy dla niemowlaków to wszystko wydaje się potrzebne i takie śliczne ;-)
    Mam tak samo, pierwsze dziecko i zero doswiadczenia ;-) Ja z powodu podwójnej macicy mogę się tez spodziewac wczesniejszego porodu, wiec mam jeszcze mniej czasu. Do konca grudnia chcialabym miec juz wszystko kupione. A jeszcze musimy mieszkanie przygotować, sypialnie. Nie wiem kiedy zlecial ten pierwszy trymestr :-P

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja jesli chodzi o wyprawke to faktycznie lista super sprawa :) .ale wezme sie za nia dopiero w pazdzierniku. Jak ochlone po slubie i weselu :D do slubu coraz blizej a ja zyje tak ta ciaza ze o tym weselu to ciagle zapominam ale sa plusy bo sie nie stresuje niczym hehe ;)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Mam tak samo, pierwsze dziecko i zero doswiadczenia ;-) Ja z powodu podwójnej macicy mogę się tez spodziewac wczesniejszego porodu, wiec mam jeszcze mniej czasu. Do konca grudnia chcialabym miec juz wszystko kupione. A jeszcze musimy mieszkanie przygotować, sypialnie. Nie wiem kiedy zlecial ten pierwszy trymestr :-P

Myślę, że to dobry termin :-) W styczniu to już raczej nie będziemy miały siły biegać po sklepach i robić zakupów :-) Wtedy będzie czas na relaks i czekanie na maleństwa :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale będą kolejne wyprzedaże :P
    więc niektóre rzeczy warto zostawić na potem. Jesli ktoś chce lub musi kupic np nowy kombinezon itd, to wlasnie początek stycznia będzie najlepszy.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam juz nad wyprawka, czesc rzeczy dostaniemy od przyjaciol i rodziny i to tych najbardziej kosztownych typu wozek, nosidelko, lezaczek, fotelik samochodowy, czesc ciuszkow pewnie tez. Tak sobie myslalam ze do konca listopada chcialabym juz miec cala wyprawke skompletowana, ewentualnie jej 90%.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Tak, ale będą kolejne wyprzedaże :P
    więc niektóre rzeczy warto zostawić na potem. Jesli ktoś chce lub musi kupic np nowy kombinezon itd, to wlasnie początek stycznia będzie najlepszy.
    Masz racje, zimowe ciuszki beda w styczniu sie wyprzedawac, albo nawet w lutym. Ja takie typowo grube zimowe mam nadzieje gdzies używane dostać bo to jest doslownie na chwile. W kwietniu dziecko juz raczej w takich grubych spiworach nie jeździ. Ciuszki raczej na koniec zostawię i tak czekam na płeć ;-) Ale wszelkie wózki, foteliki, lozeczka, posciele, materacyki, rozki itd to można juz spokojnie ogladac wczesniej :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chcemy kupić wózek 2w1 i osobno fotelik, czy wiecie moze czy kazdy fotelik pasuje do kazdego wozka czy jak to działa?

km5sp07weqrpj7bl.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    A my chcemy kupić wózek 2w1 i osobno fotelik, czy wiecie moze czy kazdy fotelik pasuje do kazdego wozka czy jak to działa?

Trzeba sprawdzić jakie adaptery można dokupić do danego wózka i jaki adapter pasuje do danego fotelika :)
    W dzisiejszych czasach wszystko można do siebie dopasować, a zakup wózka 2w1 + dobrej jakości fotelik to bardzo dobra decyzja :)

Paula. lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, te foteliki w wózkach 3w1 to się nadaja jedynie do przenoszenia dziecka, żadnych testow wypadkowych to nie ma. Maxi Cosi to chyba taka najpopularniejsza z tych dobrych firm, a w miare jeszcze tanich fotelików. Czyli jak kupię fotelik to potem przy zakupie wózka musze sie zorientować czy beda do siebie pasować (w sensie adaptery tak?). Matko tyle szczegółów, tyle rzeczy trzeba wiedziec, dobrze ze jest forum :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 17:03

km5sp07weqrpj7bl.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trzeba dopasować adapter od fotelika do danego wózka i po kłopocie :)
    Jedne z lepszych fotelików to także te od Recaro, ale przyznaję, że nie orientuje się jak cenowo to wygląda bo temat mnie nie dotyczy :) Nie mamy auta :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Czarna_kawa, ja lubię rukolę z kawałkami mango/melona, orzechami włoskimi i kawałkami podsmażonego/grilowanego kurczaka, przyprawione wg uznania.

Dzięki :),fajny pomysł :) takiego zestawienia jeszcze nie jadłam,a melon/mango na ten upał dobra opcja!

Jeśli chodzi o wyprawkę to jestem zielona jak trawa,nie wiem kompletnie od czego zacząć ;) i tez się obawiam,ze niepotrzebnie nakupuje milion rzeczy...jakoś z głowa muszę do tego podejść :) doświadczone mamusie mogą podpowiedzieć takim pierwszakom jak ja od czego zacząć i jak się do tego zabrać :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.magdam.com.pl/2014/07/wyprawka-dla-noworodka.html?m=1#

Tu jest baaardzo fajna, choc bardzo obszerna lista wyprawkowa. Na pewno spora czesc listy jest tylko "gadzetem", ale mysle, ze na jej podstawie latwo bedzie stworzyc swoja wlasna liste

Czarna_kawa, Rafaello lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tutaj na belly są dostępne listy zakupowe, wyprawkowe z możliwością zaznaczenia co już mamy kupione :) ale nie wiem czy jest to dostępne w wersji podstawowej czy premium.
    W menu 'Moje Belly' jest opcja 'Moje Listy' :)

a88, Paula., Czarna_kawa lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dla plebsu bez premium tez jest dostepne :P sprawdzilam, dziala ;)

kozamonia, kuzka, Paula., Czarna_kawa, Tokarzynka lubią tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O powiem Wam, ze lista jest naprawde fajna i z glowa:) ja mam chyba najmlodsze dziecie wiec calkiem niedawno kompletowalam wyprawke. Jest spoko:) i wiadomo kazde dziecko inne. Nie wiadomo od czevo to zalezy ale chcialabym aby drugie bylo tak grzeczne jak pierwsze :)

anouk11 lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Oo dla plebsu bez premium tez jest dostepne :P sprawdzilam, dziala ;)
    Hahaha rozbroiłaś mnie tym komentarzem :D az musialam zacytowac :P

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam mamusie dzien minal? :) my jezdzilismy po sklepach i napoje kupowalismy na wesele... Tak sie umordowalismy ze jak wrocilam to prysznic i do spania. Troche udalo mi sie zdrzemnac. Wlasnie zjedlismy obiad i teraz pol godzinki dla słoninki :D

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest straszne ile nagich dzieci biega po plaży, nie malutkich tylko wszystkie powyżej 3 roku życia. Aż strach żeby mój mąż się rozglądał na boki jak idzie/leży bo go posądzą o jakieś zboczenia.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: