Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O tak, kaftaniki to jakieś nieporozumienie. Też kupiłam kilka, a żadnego córce nie wkładałam.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ja przy córce najbadziej lubiłam body + półśpiochy (czyli takie spodenki, ale z zabudowanymi stopami). Na noc wkładam pajace. Na początek kupowałam te body rozpinane z boku, a juz od rozmiaru 62 normalnie wkładane przez głowę.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Witam nowe dziewczyny
zapraszamy!
Ooo to ja tez kaftaników nie będę kupować jak podpowiadacie,ze słabe i lepiej ubranka na początek zapinane z boku,a nie zakładane przez główkęto już jakaś ważna dla mnie informacja
co do wózka/fotelika czy łóżeczka to jeszcze czarna magia...ale rzeczywiście lepiej sobie rozłożyć te wyprawkę w czasie,żeby finansowo tak nie zabolało
moja kuzynka urodziła w marcu dziewczynkę wiec wiem ze pewnie tez od niej jakieś ciuszki dostanę i moja koleżanka rodzi na dniach wiec tez już mi powiedziała,ze będzie miała dla kogo odkładać rzeczy
-
Tak, kaftaniki to zbedny wydatek. Tez nie zalozylam synowi ani jednego. Dodam jeszcze ze spiochy sa rowniez zbedne. Nie sa praktyczne, szczegolnie przy przebieraniu a takiego malca trzeba non stop przebierac... Polspiochy, body i pajace sa wystarczajace
na okres zimowy trzeba sie jeszcze w rajtuzki ubezpieczyc i one tez moga robic za polspiochy wciagu dnia
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Milliemoo wrote:Hey dziewczyny, może jest tu jakaś mamuśka księgowa. W internecie różnie piszą. Jestem na rocznym macierzyńskim który skończył mi się 22 czerwca i teraz leci mi zaległy urlop wypoczynkowy. Nie planowałam do końca roku wrócić do pracy i wnioskowałam o urlop wychowawczy. Czy jest możliwość anulowania tego urlopu? Czy mogę przedstawić pracodawcy L4 , wiem że na wychowawczym L4 nie dziala, ale teraz dopóki mam jeszcze urlop wypoczynkowy to mogę złożyć?
-
rosann wrote:Razem się obudziłyśmy, Siostro!
I ja obudziłam się z Wamia88 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Biotech wrote:To chyba ja tez dziewczyny;-)
Ty tydzień wcześniejOlga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja z tych zielonych pierwszorazowych, więc wrócę do tematu wyprawki
Rosann, zechciałabyś może podzielić się swoją listą rzeczy niezbędnych? Mam wrażenie, że te internetowe są mocno przepakowane
Katowiczanka, jeśli można spytać, co planujesz kupić używane? Brzmi to bardzo sensownie, szczególnie dla osób z ograniczonym budżetem,a Maleństwo rzeczywiście szybko wyrasta z rzeczy. Zastanawiam się, co można kupić używanego, a w co lepiej zainwestować kupując nowe.
Doradzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 09:51
-
nick nieaktualnyJa, choc doswiadczona nie jestem, wiem na pewno, ze materac nowy i fotelik.
W uzywane na pewno pojde nosidelko, lezaczek, jesli sie znajda takie uzywki, jakich chce szukac, bo takie rzeczy nie maja prawa sie szybko popsuc. Chcialabym takze uzywany wozek, chociaz oczywiscie wiadomo, ze bedzie mial jakies ryski, przetarcia, nie ma innej opcji. I z jednej strony chcialabym taki nowy, idealny, a z drugiej i tam nim pewnie przywale w bagaznik pierwszego dnia przy wkladaniu i bedzie wygladal tak, jak dobra uzywka -
W przypadku wózka kupując nowy masz gwarancję, co jest plusem. Z drugiej strony przy córce nie musiałam w żadnym wózku korzystać z gwarancji, bo nic się z nimi nie działo.
Fotelik powinien być nowy, chyba, że wiesz jak był użytkowany stary. Ja mam po córce maxi cosi cabriofix i wyczytałam gdzieś, że po 5 latach te materiały, z których zrobiony jest fotelik się zużywają i nie spełniają swojej funkcji, ale napisałam do gościa ze sklepu Osiemgwiazdek (polecam i sklepy i blog o fotelikach) i odpisał, że producent deklaruje, że materiały spełniają swoją funkcję przez 10 lat. Także przynajmniej tu będzie mala oszczędność, bo zamiast dwoch nowych fotelików kupię jedenOlga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyDzieki jomi za doprecyzowanie, myslac o nowym foteliku mysle wlasnie o tym, ze kupujac uzywke nigdy nie wiesz, czy np nie bral udzialu w wypadku.
Jesli macie sprawdzone źródło i fotelik, ktory przechodzil crash testy i wiecie, ze fotelik bezwypadkowy, to pewnie, ze brac uzywkeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 10:14
-
A ja chciałabym rozsądnie wydawać kasę na wyprawkę
pewnie nie na wszystko się uda
przez to, że staraliśmy się prawie dwa lata mam dużo koleżanek dzieciatych i w rodzinie i wszyscy chętni do dawania i pożyczania
Ale już dwa ciuszki kupiłam, bo się nie mogłam powstrzymać, ale jeszcze mam takie myśli w głowie, że może za wcześnie
starania od 2015 roku
-
nick nieaktualny