X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Jak Wam mamusie dzien minal? :) my jezdzilismy po sklepach i napoje kupowalismy na wesele... Tak sie umordowalismy ze jak wrocilam to prysznic i do spania. Troche udalo mi sie zdrzemnac. Wlasnie zjedlismy obiad i teraz pol godzinki dla słoninki :D

Paula,ja właśnie wzięłam prysznic po 12h pracy i czuje się błogo,choć ,,krzyże'' dają o sobie znać :p czuje się jak babulinka z tymi bólami pleców :D ale jestem już w domku i mam dobry humor mimo tego żaru z nieba :)
    Ahaha ,,pół godzinki dla słoninki''...umarłam ze śmiechu ;p

A88,Kozamonia,Dziewczyny jesteście super! To się nazywa solidne forum,dajesz pytanie i zawsze,któraś z Kochanych Ciężarówek coś podpowie,da radę :) można na Was liczyć :) listy bardzo mi pomogą,bo już nie będę się czuła jak dziecko we mgle :)

a88, rosann, Paula. lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • PRINCESKAWACH Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    I widzę, że chyba ja idę ostatnia na prenatalne - 14 sierpnia. To będzie 12+6.

Wcześniej planowaliśmy urlop i akurat wypadł na ten czas, jeszcze trochę muszę poczekać. Pierwszy raz tak długo czekam na wizytę, zwariować można ;)

Ja mam jeszcze dłuższe czekanie przed sobą 17.08 to będzie 13+0 :)

f2w3csqvuditsu20.png
    MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
    MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
    STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty u lekarza i na szczęście z maleństwem wszystko dobrze nawet fikołki robiło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 19:50

Czarna_kawa, PRINCESKAWACH, rosann, Paula., Anne92 lubią tę wiadomość

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRINCESKAWACH wrote:
    Ja mam jeszcze dłuższe czekanie przed sobą 17.08 to będzie 13+0 :)
    Ja mam 23

• Milliemoo Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, może jest tu jakaś mamuśka księgowa. W internecie różnie piszą. Jestem na rocznym macierzyńskim który skończył mi się 22 czerwca i teraz leci mi zaległy urlop wypoczynkowy. Nie planowałam do końca roku wrócić do pracy i wnioskowałam o urlop wychowawczy. Czy jest możliwość anulowania tego urlopu? Czy mogę przedstawić pracodawcy L4 , wiem że na wychowawczym L4 nie dziala, ale teraz dopóki mam jeszcze urlop wypoczynkowy to mogę złożyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 20:47

• stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie fajna ta lista na belly.. ja też jestem mega zielona co do kompletowania wyprawki.. może mogłaby pomóc jakaś doświadczona mamusia czy ta wyprawka z belly jest ok, co zwiększyć co zmniejszyć, co jest niepotrzebne a co dorzucić.. nie ma to jak własne doświadczenie.
    Powiedzcie mi dziewczyny jakich kremów do twarzy używacie, najlepiej na noc? Ja czytam te etykiety i zawsze mam zagwózdkę czy można je stosować? Dziś użyłam jakiejś próbki kremu z olejkiem arganowym i wit. e, więc chyba dozwolone.. ale coś muszę zakupić konkretnego, tylko nie wiem co?

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam do twarzy tych samych kremów co przed ciążą. Mam dosyć problemową cerę i wolałam nie bawić się w królika doświadczalnego szukając innego kremu :)
    Używam na dzień i na noc kremów z Ziaji z jagodami acai :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dołączam... Dziś ustalono termin porodu na połowe lutego.
    Według usg 11 tydzien ciąży. W tym tygodniu się dowiedziałam,że spodziewam się dzidziusia więc jeszcze się nie oswoiłam z ta wiadomością ...

Milliemo uważam ze mozesz zaniesc l4 ale radze zapytać w Zusie... Ja tez mam mały dylemat i muszę do nich jechać.. Ja natomiast jestem na zasiłku macierzyńskim do pazdziernika, potem chce isć na L4

Paula. lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że kompletowanie wyprawki mnie przeraża.
    Korzystając z okazji, że już jestem w centrum handlowym postanowiłam zajrzeć do Smyka na ewentualną wyprawkę dla dziecka. Wiecie aby zorientować się w cenach.
    Jak szybko weszłam, tak szybko wyszłam. I nie chodzi o ceny. Ile tego jest. Wózków, fotelików, ubranek, łóżeczek. A ja sama nie wiem czego chcę, nie wiem na co patrzeć, na co zwracać uwagę. Najzwyczajniej w świecie nie jestem psychicznie gotowa na takie zakupy. Jedyne co wiem, to fakt, że nieźle nas wszystko finansowo pociągnie i od października przydałoby się jeden większy zakup w miesiącu robić, by nas potem to nie przerosło finansowo.
    CZas zacząć rozglądać się na OLX.

Jedyne co wiem: bardziej skłaniam się do kosza Mojżesza na początek dla maleństwa, gdyż mogę go po całym domu bez problemu przenosić.
    Zobacz leżaczek Tiny Love 3 w 1 :) my na pewno w niego zainwestujemy, co do wózka i innych rzeczy dla malucha mamy swoje typy :) dziecię będzie wożone w Bugaboo Cameleon 3 :D od początku z emkiem wiedzieliśmy, że to właśnie to :D a ubranka też po mału znosimy :D na razie uniwersalne, ale mam cichą nadzieję , że najbliższe usg trochę nas nakieruje na płeć malucha :D

My dzisiaj pobraliśmy krew na pappa, a we wtorek czeka nas prenatalne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 23:48

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Hej dziewczyny
    Dołączam... Dziś ustalono termin porodu na połowe lutego.
    Według usg 11 tydzien ciąży. W tym tygodniu się dowiedziałam,że spodziewam się dzidziusia więc jeszcze się nie oswoiłam z ta wiadomoscia...

Hello kasiaa.. tez jestem mama pazdziernikowa 2016. Witaj w klubie :) co tak pozno sie dowiedzialas o ciazy?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Zobacz leżaczek Tiny Love 3 w 1 :) my na pewno w niego zainwestujemy

Zdecydowanie polecam tiny love, wszystko, leżaczki, karuzele, zabawki. Mają naprawdę świetne jakościowo rzeczy, nie do zniszczenia.

innamorata88 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Dziewczynki,które maja lepsze raczki do gotowania niż ja,może jakiś pomysł na fajna sałatkę na ten upał,jakaś odświeżająca ::) Ktoś coś poleca?

Melon lub arbuz pokrojone w kostkę, feta, rukola, pestki słonecznika, sos (oliwa, ocet balsamiczny, sól, pieprz).

Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milliemoo wrote:
    Hey dziewczyny, może jest tu jakaś mamuśka księgowa. W internecie różnie piszą. Jestem na rocznym macierzyńskim który skończył mi się 22 czerwca i teraz leci mi zaległy urlop wypoczynkowy. Nie planowałam do końca roku wrócić do pracy i wnioskowałam o urlop wychowawczy. Czy jest możliwość anulowania tego urlopu? Czy mogę przedstawić pracodawcy L4 , wiem że na wychowawczym L4 nie dziala, ale teraz dopóki mam jeszcze urlop wypoczynkowy to mogę złożyć?

Ja tak mam. Miałam macierzyński do 5.05 od 6.06 do 1.08 miałam mieć wypoczynkowy ale przerwałam go pod koniec czerwca i jestem na l4.

Milliemoo lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja dobrze myślę, ze obudzilam sie dzis w 2 trymestrze i 4 miesiącu? :D

Dzięki Zuchu za te najcudowniejsze miesiące mojego życia, bądź dalej równie dzielny <3

kolka, Tokarzynka, kozamonia, innamorata88, jomi81, kuzka, Paula., Czarna_kawa, rosann, marmi, Kłosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    u mnie dopiero 11 tydzień (prawie 12) a ja się w żadne spodnie nie mogę dopiąć i chodzę jak ta sierota z rozpiętym guzikiem:/ a znowu na spodnie ciążowe z pasem na brzuch chyba za wcześnie, wydaje mi się że ten element na brzuchu będzie mi się zsuwał:/ patrzyłam na wkładkę do poszerzenia spodni ale po przeczytaniu recenzji mi się odechciało. Macie jakieś pomysły?:)
    Ja od zawsze chodzę w spodniach na gumkach, w sensie a'la leginsy. :) I spokojnie też mam takie co wyglądają jak zwykle jeansy :D

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    I widzę, że chyba ja idę ostatnia na prenatalne - 14 sierpnia. To będzie 12+6.

Wcześniej planowaliśmy urlop i akurat wypadł na ten czas, jeszcze trochę muszę poczekać. Pierwszy raz tak długo czekam na wizytę, zwariować można ;)

Ja razem z Tobą na prenatalne- o godz. 8:00 mam :) to będzie 12tc+3dni

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Mam tak samo, pierwsze dziecko i zero doswiadczenia ;-) Ja z powodu podwójnej macicy mogę się tez spodziewac wczesniejszego porodu, wiec mam jeszcze mniej czasu. Do konca grudnia chcialabym miec juz wszystko kupione. A jeszcze musimy mieszkanie przygotować, sypialnie. Nie wiem kiedy zlecial ten pierwszy trymestr :-P

Monic88- ja też mam macice dwurożną- tak się bałam, żeby maluszek się dobrze zagnieździł- póki co wszystko ok. Ponoć ta "druga" macica zaniknie jak maluszek będzie rosł w brzuszku. Ale właśnie tez obawiam się wcześniejszego porodu... i skracania szyjki... Mam nadzieję, że jak najpóźniej usłyszę od Pani doktor że musze leżeć plackiem.
    Trzeba być dobrej myśli! :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

My wczoraj wizytowaliśmy. Jesteśmy cali i zdrowi i Pani dr mówi, że wygląda to już na 16 tydzień :D

Jak zapytałam czy widać coś między nogami to moje Kochane dziecię pokazało nam ..... pupę :)

Także dalej oczekujemy na informację (nie jest ona najważniejsza , ale zwykła, ludzka ciekawość się tu wkrada ) .

Miłego dnia ! :)

Paula., PRINCESKAWACH, Anne92, Czarna_kawa, a88, marmi lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Paula. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) wczoraj temat wyprawek a wieczorem moja siostra pisala ze jak chce to mi ubranka itp po coreczce da :) milo mi zaskoczyla bo kompletnie sie nie spodziewalam ;) wiec szalec z ubrankami bede dopiero jak mi juz cos uszykuje. Bo wiadomo maluch szybko rosnie i nie ma co tego tez az tyle nakupowac ;)

marmi lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki. Ja mam kilka wielkich woròw ciuchòw po synu (zawsze wiedziałam, że chce mieć dwójkę dzieci). Do tego mam xlander xa 3w1 po synu, Bujak z fisherpicea, maty i inne rzeczy, które wbrew pozorom daja największe wydatki :) Ale nauczylam się na synu, że nie będę już wydawać tyle pieniędzy na tak zbędne rzeczy, które podają w tych listach wyprawkowych w Internecie. Np. Kaftaniki, mój syn nigdy w nich nie chodził, a ja ściśle nakupowalam wg listy. Teraz widzę ile błędów zrobiłam, ale wiadomo pierwsze dziecko to się glupialo, nie patrzylo na ceny.. Teraz trochę doświadczenia doszło po 3.5 roku, więc mam nadzieję będzie lepiej z tą kompletacja. Chociaż wiadomo jak to jest.. "o rany jakie śliczne"... :D

Malineeczkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ