X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pojedziemy do sklepu 8 gwiazdek, już znajomi u nich kupowali i wiem, że mają dużą wiedzę, też bym chciała żeby poszli z nami do samochodu i wszystko sprawdzili, to nasze pierwsze dziecko, więc nie mamy za bardzo o niczym pojęcia, wszystkiego uczymy się od zera ;-)

Kolka oj fajne uczucie, niby czułam, że wszystko w porządku, ale tak usłyszeć i się upewnić to już daje takie 100% pewności ;-) Oczywiście już żałuję, że nie mam wyświetlacza, bo teraz się zastanawiam czy nie bije za wolno haha. Na pierwszym USG waliło jak oszalałe, ale to było w 9tyg i miał wtedy tętno 178, teraz już może mieć ok 140-150 więc mimo wszystko dużo wolniejsze ma prawo być. Ale nie będę się nad tym zastanawiać, bije to bije, dokładne pomiary zostawię lekarzowi :-)
    Nie mówię,że to jest niezbędny gadżet, ale w sumie za stówkę to znowu nie taki wydatek, żeby nie móc się pobawić trochę ;-) Tych droższych za ok 400zł bym nie kupiła.
    P.S. Będę się powstrzymywać, bo na początku słyszałam wyraźnie w jednym miejscu, a potem drugi raz chcieliśmy nagrać to mam wrażenie, że jakoś uciekał już, ciągle gdzie indziej go łapałam, może to przypadek i się akurat obrócił, ale wolę też go nie terroryzować ciągle ;-) Raz na kilka dni mi wystarczy :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, pewnie że wystarczy. A wolniejsze tętno to normalka, teraz już będzie zwalnialo naszym dzieciaczkom :) ja mam z wyświetlaczem i do niedawna było 160-165 a teraz już około 145-150, także niczym się nie przejmuj. Ewentualnie policz uderzenia z mężem w ciągu minuty :) najważniejsze, że serduszko bije a dzidziuś rośnie w brzuszku :) :)

Monic88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM Was i dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. :) u Was też tak widać gdzie maleństwo się umiejscowilo ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929d9499e96f.png

Czarna_kawa, Anne92, kuzka, jomi81, Katowiczanka, Tokarzynka, Liy88, Kłosia lubią tę wiadomość

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, ale wybrzuszenie! Normalnie jakby sobie siedział zaraz pod skórą, niesamowite! Ja to długo nic nie zobaczę bo mój własny brzuszek ma ok 5 miesięcy :-D Także zazdroszczę szczupłym mamą, które już mogą się cieszyć takimi wybrzuszeniami. Ale faktycznie masz taką gulkę w jednym miejscu, niesamowite :-)

aiwlys lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Czarna kawa cudowne wiadomosci :-) Zazdroszcze cory, tez po cichu na to liczę ;-) Mnie nawet wstepnie nie powiedzial lekarz co będzie :-( Ale wiesz, nie kupuj jeszcze wszystkiego różowego, w tym czasie dzieci jeszcze lubia robic psikusy ;-)

Do mnie właśnie dotarl detektor, szybciutko znalazlam serduszko dokładnie w tym miejscu, gdzie lekarz badal i w tym miejscu gdzie czasem czuje te "babelki" ;-) Nie mialam wątpliwości ze Dzidek sobie zyje dobrze, ale detektor daje jeszcze większą pewnosci, fajne uczucie :-)

Monic,u mnie na 100% wiadomo,bo robiłam ten test z krwi podobny do Nifty,wiec potwierdzone,ze dziewczę :)dziękuje kochana :) ja sama do końca nie byłam pewna kto tam siedzi w brzuszku i malutka zrobiła niespodziankę :)

Promyczek,spokojnie,dobrze,ze mąż z tobą będzie przy wynikach i lekarz wszystko posprawdza,bądź dobrej myśli,trzymam za Was kciuki i za dobre wyniki!

Kuzka,wiem co czujesz,ja tez chciałam bardzo już wiedzieć i ciekawość zżerała wiec się Tobie wcale się nie dziwie :)

Annie,żebyś wiedziała :) mała od brzucha psikusy płata i robi niespodzianki rodzicom :p

Kolka,Lilka,Jomi dzięki dziewczyny!

Widzę,ze temat fotelików na tapecie :) słyszałam o Maxi Cosi,ze ma dobre opinie i chyba nawet ten w spadku po kuzynce odziedziczy moja córa :) ale tez o Cybexie,któraś wspominała,ze bardzo polecany :)

marczolinio lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    WITAM Was i dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. :) u Was też tak widać gdzie maleństwo się umiejscowilo ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929d9499e96f.png

wow ale fajnie ;) ja mam bardziej rozlane na całym brzuchu. nie umiem wstawić zdjęcia :/

zaraz idę na wizytę i zastanawiam się cały czas nad tym tętnem chłopaków. był ktoś ostatnio na wizycie? jakie Wasze dzieci mają tętno w 15 tc?

aiwlys lubi tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wybrzuszenia wyraźnego nie ma bo maluchy są symetrycznie po obydwu stronach brzucha ;) Za to w ciąży z córką robiło mi się czasem takie wybrzuszenie podobne do Twojego Aiwlys. Szczególnie w późniejszej ciąży potrafiła się przesunąć na jedną stronę i wtedy brzuch robił się całkiem asymetryczny.

aiwlys lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam przeważnie rozlane, ale co jakiś czas robi się taka kuleczka. I jak dołoże rękę to też czuć jakby piłeczkę pod skóra, a nie tłuszcz. :)

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Też mam przeważnie rozlane, ale co jakiś czas robi się taka kuleczka. I jak dołoże rękę to też czuć jakby piłeczkę pod skóra, a nie tłuszcz. :)

Jaki tłuszcz? Przecież widać, że Ty grama tłuszczu nie masz na brzuchu!

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias,moja mała ma średnio tętno ok 180,cały czas ruchliwa :) A twoje dzieciaki? Powodzenia ma wizycie!

Aiwlys,jaki piękny maluch w brzunio <3 widać kochana na pierwszy rzut oka gdzie jest :))) u mnie bardziej rozlany brzuszek,często mam wzdęcia :) ale tez mi się zdarzyło na pare sekund złapać wybrzuszenie tam,gdzie córcia siedzi :)

Monic88,widzę,ze szalejesz z detektorem :) ale pamiętaj,żeby się nie stresować jak słabiej słychać tak jak dziewczyny piszą.Maluchy maja jeszcze dużo miejsca i lubią się chować :)

Gosia29,może ty po tym weselu się przeczytasz i dlatego to plamienie,dodatkowo stresy i smutki+upał.Jak dzisiaj?Postaraj się dużo leżeć w miarę możliwości,bo takie ja miałam zalecenie przy plamieniach.

Jak tam wizytujące mamusie :)? Meldujcie co u Was :)

Gosia29, aiwlys lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna :D <3 mam banana na twarzy razem z Tobą:D

Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość

• Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Alias,moja mała ma średnio tętno ok 180,cały czas ruchliwa :) A twoje dzieciaki? Powodzenia ma wizycie!

Aiwlys,jaki piękny maluch w brzunio <3 widać kochana na pierwszy rzut oka gdzie jest :))) u mnie bardziej rozlany brzuszek,często mam wzdęcia :) ale tez mi się zdarzyło na pare sekund złapać wybrzuszenie tam,gdzie córcia siedzi :)

Monic88,widzę,ze szalejesz z detektorem :) ale pamiętaj,żeby się nie stresować jak słabiej słychać tak jak dziewczyny piszą.Maluchy maja jeszcze dużo miejsca i lubią się chować :)

Gosia29,może ty po tym weselu się przeczytasz i dlatego to plamienie,dodatkowo stresy i smutki+upał.Jak dzisiaj?Postaraj się dużo leżeć w miarę możliwości,bo takie ja miałam zalecenie przy plamieniach.

Teraz juz na szczęście plamienie minęło pewnie za dużo w obcasach za.córcia polatałam a jest ona dosyć ruchliwa jak to 5 latka dziadkowie niestety nie nadążają za nią. Dzisiaj cały dzien odpoczynek, psychicznie troszke lepiej, jutro jadę z mamą i córcia na grilla na działkę. Na szczęście dzisiaj upału nie ma. Mnie z.jednej strony marzy się druga córcia a z drugiej strony fajnie jakby była parka

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia29 wrote:
    Teraz juz na szczęście plamienie minęło pewnie za dużo w obcasach za.córcia polatałam a jest ona dosyć ruchliwa jak to 5 latka dziadkowie niestety nie nadążają za nią. Dzisiaj cały dzien odpoczynek, psychicznie troszke lepiej, jutro jadę z mamą i córcia na grilla na działkę. Na szczęście dzisiaj upału nie ma. Mnie z.jednej strony marzy się druga córcia a z drugiej strony fajnie jakby była parka

Tak,Gosia,to pewno za dużo ruchu w tych obcasach,przeciążylas się i bąbel powiedział dość mamo,czas odpocząć :)cieszę się,ze psychicznie już w lepszej formie i widzisz,perspektywa grilla na działce to bardzo dobra sprawa na takie przemęczenie i smutasy :) świeże powietrze dobrze Ci zrobi i towarzystwo również :) Rozumiem,parka to fajna sprawa,ale najważniejsze żeby zdrowe były :) Ja mam nadzieje,ze Mała Czarna się urodzi szczęśliwie i będę myśleć w niedługiej przyszłości potem o drugim maluchu.Raz,ze z racji wcześniejszego poronienia,dwa z wieku i chyba będę chciała iść za ciosem.Mowie tak na dzień dzisiejszy,ale życie pokaże resztę :)

A88,to jesteśmy bananowe dziewczyny dzisiaj...można zaliczyć taniec zwycięstwa :) już dzisiaj gadałam z sunia,ze mała siostra się szykuje ;p i trzy babki w domu...biedny mój chłopak ;D Haha rodzynek :) ale i tak wiem,ze to będzie jego mała księżniczka i Mała będzie ojca urabiać jak tylko będzie chciała ;p biedni ci przyszli adoratorzy...:))))umrę ze śmiechu,bo mój to osiwieje chyba przedwcześnie :))))

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa, gratuluję córeczki :)
    Ja w pierwszej ciąży marzyłam o córce i udało się. Nie wyobrażałam sobie wychowywac chłopca, nie wiem czemu, nie chciałam jakoś.
    A tym razem bardzo chciałam chłopca od początku i tez się udało :)
    Tzn jeśli to 95% od lekarza jest prawdziwe ;)

Tylko córka niezadowolona, wszystkim się skarży że ona chciała siostrę i jak to jest, że wszyscy tzn ja i mąż wolą chłopca. Nawet mi kiedyś jeszcze zanim zaszłam w ciążę powiedziała że mam zakaz rodzenia chłopców.
    Ale i tak cieszy się na rodzeństwo bardzo. Będę miała małą pomocnicę :)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys- cudowny widok :D czekam z niecierpliwością na swój- chociaz czasami w ciągu dnia sie pokazuje wielki bebzol ;)

Widziałam, że pojawił się wątek pasów ciążowych- widziałam ze są w rossmanie, chyba za 50 zł.

Byłam dzisiaj w Lidlu i nie mogłam sie oprzeć- kupiłam bluze z kapturkiem z uszkami dla maluszka :) i wkładki laktacyjne :)
    Takie zakupy po badaniach prenatalnych- po USG pani dr stwierdziła, że maluszek dobrze się rozwija, nic niepokojącego nie widać. Przeziernośc karkowa NT- 1,14cm. W przyszłym tygodniu bede mieć wyniki, jeszcze badania z krwi- laborantka mnie "wymęczyła"- pobierana krew mam z prawej ręki bo tam jest widoczna żyłą, ale przez te częste badania z jednej ręki zrobił się mały zrost i krew nie chciała leciec- były 3 próby, później próba z lewej ale tam wgl ani widu ani słychu- aż w końcu 4 raz kłuta w prawą rękę i poszło :)
    A podczas prenatalnych maleństwo podskakiwało, kręciło się :) W pewnym momencie pani dr się zaniepokoiła, ze żołądek ma nie tam gdzie trzeeba- a ono po prostu się obróciło :D

Czarna_kawa, aiwlys lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Czarna kawa, gratuluję córeczki :)
    Ja w pierwszej ciąży marzyłam o córce i udało się. Nie wyobrażałam sobie wychowywac chłopca, nie wiem czemu, nie chciałam jakoś.
    A tym razem bardzo chciałam chłopca od początku i tez się udało :)
    Tzn jeśli to 95% od lekarza jest prawdziwe ;)

Tylko córka niezadowolona, wszystkim się skarży że ona chciała siostrę i jak to jest, że wszyscy tzn ja i mąż wolą chłopca. Nawet mi kiedyś jeszcze zanim zaszłam w ciążę powiedziała że mam zakaz rodzenia chłopców.
    Ale i tak cieszy się na rodzeństwo bardzo. Będę miała małą pomocnicę :)

Jaka sprytna z ciebie babeczka :) wymarzone i zaklepane dzieciaki :) fajnie,ze Ci się tak ułożyło :) ja pewnie po narodzinach Małej Czarnej będę sobie marzyć o chłopcu potem :p Haha,oj córcia twoja się przyzwyczai,jak zobaczy braciszka,ze taki malutki jak laleczka to na pewno się zakocha :) i tak jak piszesz fajnie,ze będziesz miała już swoją pomocnicę przy bobasku :) jejciu już chciałabym mieć tez moja kruszynkę ze sobą :) dzieci to taki skarb <3

Katowiczanka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chyba w ogole nie wyobrażam chłopca, chcialabym najlepiej dwie dziewczynki, sama nie mam rodzeństwa, ale jakbym miala wybrac to wolalabym mieć siostrę :-) I z pokojem wtedy latwiej dla dwójki jednej plci i pewnie lepiej sie rozumieja. Więc chcialabym mieć jedna płeć, a dwóch chłopaków sobie nie wyobrażam! Z mezem czasem ciężko sie dogadac, a co dopiero z trzema facetami e domu :-P No cóż, pewnie los zrobi mi psikusa i bede rodzic samych chlopcow :-D

Katowiczanka lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia :D czekamy na info!! ❤️

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:

jestem już po ;) chłopakó tętno się uspokoiło i jest na poziomie 156 u obu :)
    uspokoiłam się trochę :)

też zastanawiam sienad tym detektorem, ale mój mąż studzi moje zapędy bo wie że ja jestem panikara i jak nie znaję to będziemy co drugi dzień na izbie przyjęć :)

ja miałąm w tej ciązy dziwne nastawienie na płeć... niby zawsze sięmówi że obojętnie co bedzie byle było zdrowe i ja w pierwszej ciaży byłam mega nakręcona na chłopca, a w tej ciązy chyba ten szok spowodowany bliźnikami totanie mnie na tą kwestię zobojętnił:) no i będą jeszcze dwa chłopaki:)ja sie cieszę, ale różnie ludzie reagują :)
    fajnie macie z tymi parkami :) taka fajna odmiana :)

Paula., marczolinio, kuzka, jomi81 lubią tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ogole jaki adapter do pasow polecacie? Macie sprawdzona jakas firme? ;)

akacjowa lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - przygotowanie do II transferu
    10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań dopóki torbiel się nie wchłonie.
    12.2025 - kontrol u gina czy wchłoneła się torbiel
    4 ❄️❄️❄️❄️
    W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie.
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ