Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My też pojedziemy do sklepu 8 gwiazdek, już znajomi u nich kupowali i wiem, że mają dużą wiedzę, też bym chciała żeby poszli z nami do samochodu i wszystko sprawdzili, to nasze pierwsze dziecko, więc nie mamy za bardzo o niczym pojęcia, wszystkiego uczymy się od zera

Kolka oj fajne uczucie, niby czułam, że wszystko w porządku, ale tak usłyszeć i się upewnić to już daje takie 100% pewności
Oczywiście już żałuję, że nie mam wyświetlacza, bo teraz się zastanawiam czy nie bije za wolno haha. Na pierwszym USG waliło jak oszalałe, ale to było w 9tyg i miał wtedy tętno 178, teraz już może mieć ok 140-150 więc mimo wszystko dużo wolniejsze ma prawo być. Ale nie będę się nad tym zastanawiać, bije to bije, dokładne pomiary zostawię lekarzowi 
Nie mówię,że to jest niezbędny gadżet, ale w sumie za stówkę to znowu nie taki wydatek, żeby nie móc się pobawić trochę
Tych droższych za ok 400zł bym nie kupiła.
P.S. Będę się powstrzymywać, bo na początku słyszałam wyraźnie w jednym miejscu, a potem drugi raz chcieliśmy nagrać to mam wrażenie, że jakoś uciekał już, ciągle gdzie indziej go łapałam, może to przypadek i się akurat obrócił, ale wolę też go nie terroryzować ciągle
Raz na kilka dni mi wystarczy

-
Hehe, pewnie że wystarczy. A wolniejsze tętno to normalka, teraz już będzie zwalnialo naszym dzieciaczkom
ja mam z wyświetlaczem i do niedawna było 160-165 a teraz już około 145-150, także niczym się nie przejmuj. Ewentualnie policz uderzenia z mężem w ciągu minuty
najważniejsze, że serduszko bije a dzidziuś rośnie w brzuszku
Monic88 lubi tę wiadomość

starania od 2015 roku
-
nick nieaktualnyWITAM Was i dziękuję dziewczyny za słowa otuchy.
u Was też tak widać gdzie maleństwo się umiejscowilo ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929d9499e96f.png
Czarna_kawa, Anne92, kuzka, jomi81, Katowiczanka, Tokarzynka, Liy88, Kłosia lubią tę wiadomość
-
O kurczę, ale wybrzuszenie! Normalnie jakby sobie siedział zaraz pod skórą, niesamowite! Ja to długo nic nie zobaczę bo mój własny brzuszek ma ok 5 miesięcy
Także zazdroszczę szczupłym mamą, które już mogą się cieszyć takimi wybrzuszeniami. Ale faktycznie masz taką gulkę w jednym miejscu, niesamowite
aiwlys lubi tę wiadomość

-
Monic88 wrote:Czarna kawa cudowne wiadomosci
Zazdroszcze cory, tez po cichu na to liczę
Mnie nawet wstepnie nie powiedzial lekarz co będzie
Ale wiesz, nie kupuj jeszcze wszystkiego różowego, w tym czasie dzieci jeszcze lubia robic psikusy 
Do mnie właśnie dotarl detektor, szybciutko znalazlam serduszko dokładnie w tym miejscu, gdzie lekarz badal i w tym miejscu gdzie czasem czuje te "babelki"
Nie mialam wątpliwości ze Dzidek sobie zyje dobrze, ale detektor daje jeszcze większą pewnosci, fajne uczucie 
Monic,u mnie na 100% wiadomo,bo robiłam ten test z krwi podobny do Nifty,wiec potwierdzone,ze dziewczę :)dziękuje kochana
ja sama do końca nie byłam pewna kto tam siedzi w brzuszku i malutka zrobiła niespodziankę 
Promyczek,spokojnie,dobrze,ze mąż z tobą będzie przy wynikach i lekarz wszystko posprawdza,bądź dobrej myśli,trzymam za Was kciuki i za dobre wyniki!
Kuzka,wiem co czujesz,ja tez chciałam bardzo już wiedzieć i ciekawość zżerała wiec się Tobie wcale się nie dziwie
Annie,żebyś wiedziała
mała od brzucha psikusy płata i robi niespodzianki rodzicom :p
Kolka,Lilka,Jomi dzięki dziewczyny!
Widzę,ze temat fotelików na tapecie
słyszałam o Maxi Cosi,ze ma dobre opinie i chyba nawet ten w spadku po kuzynce odziedziczy moja córa
ale tez o Cybexie,któraś wspominała,ze bardzo polecany
marczolinio lubi tę wiadomość
-
aiwlys wrote:WITAM Was i dziękuję dziewczyny za słowa otuchy.
u Was też tak widać gdzie maleństwo się umiejscowilo ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929d9499e96f.png
wow ale fajnie
ja mam bardziej rozlane na całym brzuchu. nie umiem wstawić zdjęcia 
zaraz idę na wizytę i zastanawiam się cały czas nad tym tętnem chłopaków. był ktoś ostatnio na wizycie? jakie Wasze dzieci mają tętno w 15 tc?
aiwlys lubi tę wiadomość
-
U mnie wybrzuszenia wyraźnego nie ma bo maluchy są symetrycznie po obydwu stronach brzucha
Za to w ciąży z córką robiło mi się czasem takie wybrzuszenie podobne do Twojego Aiwlys. Szczególnie w późniejszej ciąży potrafiła się przesunąć na jedną stronę i wtedy brzuch robił się całkiem asymetryczny.
aiwlys lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
aiwlys wrote:Też mam przeważnie rozlane, ale co jakiś czas robi się taka kuleczka. I jak dołoże rękę to też czuć jakby piłeczkę pod skóra, a nie tłuszcz.

Jaki tłuszcz? Przecież widać, że Ty grama tłuszczu nie masz na brzuchu!
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Alias,moja mała ma średnio tętno ok 180,cały czas ruchliwa
A twoje dzieciaki? Powodzenia ma wizycie!
Aiwlys,jaki piękny maluch w brzunio
widać kochana na pierwszy rzut oka gdzie jest
)) u mnie bardziej rozlany brzuszek,często mam wzdęcia
ale tez mi się zdarzyło na pare sekund złapać wybrzuszenie tam,gdzie córcia siedzi 
Monic88,widzę,ze szalejesz z detektorem
ale pamiętaj,żeby się nie stresować jak słabiej słychać tak jak dziewczyny piszą.Maluchy maja jeszcze dużo miejsca i lubią się chować 
Gosia29,może ty po tym weselu się przeczytasz i dlatego to plamienie,dodatkowo stresy i smutki+upał.Jak dzisiaj?Postaraj się dużo leżeć w miarę możliwości,bo takie ja miałam zalecenie przy plamieniach.
Jak tam wizytujące mamusie
? Meldujcie co u Was
Gosia29, aiwlys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Teraz juz na szczęście plamienie minęło pewnie za dużo w obcasach za.córcia polatałam a jest ona dosyć ruchliwa jak to 5 latka dziadkowie niestety nie nadążają za nią. Dzisiaj cały dzien odpoczynek, psychicznie troszke lepiej, jutro jadę z mamą i córcia na grilla na działkę. Na szczęście dzisiaj upału nie ma. Mnie z.jednej strony marzy się druga córcia a z drugiej strony fajnie jakby była parkaCzarna_kawa wrote:Alias,moja mała ma średnio tętno ok 180,cały czas ruchliwa
ale tez mi się zdarzyło na pare sekund złapać wybrzuszenie tam,gdzie córcia siedzi 
ale pamiętaj,żeby się nie stresować jak słabiej słychać tak jak dziewczyny piszą.Maluchy maja jeszcze dużo miejsca i lubią się chować 
Gosia29,może ty po tym weselu się przeczytasz i dlatego to plamienie,dodatkowo stresy i smutki+upał.Jak dzisiaj?Postaraj się dużo leżeć w miarę możliwości,bo takie ja miałam zalecenie przy plamieniach.
? Meldujcie co u Was
Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Gosia29 wrote:Teraz juz na szczęście plamienie minęło pewnie za dużo w obcasach za.córcia polatałam a jest ona dosyć ruchliwa jak to 5 latka dziadkowie niestety nie nadążają za nią. Dzisiaj cały dzien odpoczynek, psychicznie troszke lepiej, jutro jadę z mamą i córcia na grilla na działkę. Na szczęście dzisiaj upału nie ma. Mnie z.jednej strony marzy się druga córcia a z drugiej strony fajnie jakby była parka
Tak,Gosia,to pewno za dużo ruchu w tych obcasach,przeciążylas się i bąbel powiedział dość mamo,czas odpocząć :)cieszę się,ze psychicznie już w lepszej formie i widzisz,perspektywa grilla na działce to bardzo dobra sprawa na takie przemęczenie i smutasy
świeże powietrze dobrze Ci zrobi i towarzystwo również
Rozumiem,parka to fajna sprawa,ale najważniejsze żeby zdrowe były
Ja mam nadzieje,ze Mała Czarna się urodzi szczęśliwie i będę myśleć w niedługiej przyszłości potem o drugim maluchu.Raz,ze z racji wcześniejszego poronienia,dwa z wieku i chyba będę chciała iść za ciosem.Mowie tak na dzień dzisiejszy,ale życie pokaże resztę 
A88,to jesteśmy bananowe dziewczyny dzisiaj...można zaliczyć taniec zwycięstwa
już dzisiaj gadałam z sunia,ze mała siostra się szykuje ;p i trzy babki w domu...biedny mój chłopak
Haha rodzynek
ale i tak wiem,ze to będzie jego mała księżniczka i Mała będzie ojca urabiać jak tylko będzie chciała ;p biedni ci przyszli adoratorzy...
)))umrę ze śmiechu,bo mój to osiwieje chyba przedwcześnie
)))
-
Czarna kawa, gratuluję córeczki

Ja w pierwszej ciąży marzyłam o córce i udało się. Nie wyobrażałam sobie wychowywac chłopca, nie wiem czemu, nie chciałam jakoś.
A tym razem bardzo chciałam chłopca od początku i tez się udało
Tzn jeśli to 95% od lekarza jest prawdziwe
Tylko córka niezadowolona, wszystkim się skarży że ona chciała siostrę i jak to jest, że wszyscy tzn ja i mąż wolą chłopca. Nawet mi kiedyś jeszcze zanim zaszłam w ciążę powiedziała że mam zakaz rodzenia chłopców.
Ale i tak cieszy się na rodzeństwo bardzo. Będę miała małą pomocnicę
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010

-
Aiwlys- cudowny widok
czekam z niecierpliwością na swój- chociaz czasami w ciągu dnia sie pokazuje wielki bebzol 
Widziałam, że pojawił się wątek pasów ciążowych- widziałam ze są w rossmanie, chyba za 50 zł.
Byłam dzisiaj w Lidlu i nie mogłam sie oprzeć- kupiłam bluze z kapturkiem z uszkami dla maluszka
i wkładki laktacyjne 
Takie zakupy po badaniach prenatalnych- po USG pani dr stwierdziła, że maluszek dobrze się rozwija, nic niepokojącego nie widać. Przeziernośc karkowa NT- 1,14cm. W przyszłym tygodniu bede mieć wyniki, jeszcze badania z krwi- laborantka mnie "wymęczyła"- pobierana krew mam z prawej ręki bo tam jest widoczna żyłą, ale przez te częste badania z jednej ręki zrobił się mały zrost i krew nie chciała leciec- były 3 próby, później próba z lewej ale tam wgl ani widu ani słychu- aż w końcu 4 raz kłuta w prawą rękę i poszło
A podczas prenatalnych maleństwo podskakiwało, kręciło się
W pewnym momencie pani dr się zaniepokoiła, ze żołądek ma nie tam gdzie trzeeba- a ono po prostu się obróciło
Czarna_kawa, aiwlys lubią tę wiadomość
-
Katowiczanka wrote:Czarna kawa, gratuluję córeczki

Ja w pierwszej ciąży marzyłam o córce i udało się. Nie wyobrażałam sobie wychowywac chłopca, nie wiem czemu, nie chciałam jakoś.
A tym razem bardzo chciałam chłopca od początku i tez się udało
Tzn jeśli to 95% od lekarza jest prawdziwe
Tylko córka niezadowolona, wszystkim się skarży że ona chciała siostrę i jak to jest, że wszyscy tzn ja i mąż wolą chłopca. Nawet mi kiedyś jeszcze zanim zaszłam w ciążę powiedziała że mam zakaz rodzenia chłopców.
Ale i tak cieszy się na rodzeństwo bardzo. Będę miała małą pomocnicę
Jaka sprytna z ciebie babeczka
wymarzone i zaklepane dzieciaki
fajnie,ze Ci się tak ułożyło
ja pewnie po narodzinach Małej Czarnej będę sobie marzyć o chłopcu potem :p Haha,oj córcia twoja się przyzwyczai,jak zobaczy braciszka,ze taki malutki jak laleczka to na pewno się zakocha
i tak jak piszesz fajnie,ze będziesz miała już swoją pomocnicę przy bobasku
jejciu już chciałabym mieć tez moja kruszynkę ze sobą
dzieci to taki skarb
Katowiczanka lubi tę wiadomość
-
Ja sobie chyba w ogole nie wyobrażam chłopca, chcialabym najlepiej dwie dziewczynki, sama nie mam rodzeństwa, ale jakbym miala wybrac to wolalabym mieć siostrę
I z pokojem wtedy latwiej dla dwójki jednej plci i pewnie lepiej sie rozumieja. Więc chcialabym mieć jedna płeć, a dwóch chłopaków sobie nie wyobrażam! Z mezem czasem ciężko sie dogadac, a co dopiero z trzema facetami e domu
No cóż, pewnie los zrobi mi psikusa i bede rodzic samych chlopcow
Katowiczanka lubi tę wiadomość

-
Czarna_kawa wrote:Alias,moja mała ma średnio tętno ok 180,cały czas ruchliwa
? Meldujcie co u Was 
jestem już po
chłopakó tętno się uspokoiło i jest na poziomie 156 u obu 
uspokoiłam się trochę
też zastanawiam sienad tym detektorem, ale mój mąż studzi moje zapędy bo wie że ja jestem panikara i jak nie znaję to będziemy co drugi dzień na izbie przyjęć
ja miałąm w tej ciązy dziwne nastawienie na płeć... niby zawsze sięmówi że obojętnie co bedzie byle było zdrowe i ja w pierwszej ciaży byłam mega nakręcona na chłopca, a w tej ciązy chyba ten szok spowodowany bliźnikami totanie mnie na tą kwestię zobojętnił
no i będą jeszcze dwa chłopaki:)ja sie cieszę, ale różnie ludzie reagują 
fajnie macie z tymi parkami
taka fajna odmiana 
Paula., marczolinio, kuzka, jomi81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a w ogole jaki adapter do pasow polecacie? Macie sprawdzona jakas firme?
akacjowa lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań dopóki torbiel się nie wchłonie.
12.2025 - kontrol u gina czy wchłoneła się torbiel
4 ❄️❄️❄️❄️
W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie.