X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pojedziemy do sklepu 8 gwiazdek, już znajomi u nich kupowali i wiem, że mają dużą wiedzę, też bym chciała żeby poszli z nami do samochodu i wszystko sprawdzili, to nasze pierwsze dziecko, więc nie mamy za bardzo o niczym pojęcia, wszystkiego uczymy się od zera ;-)

Kolka oj fajne uczucie, niby czułam, że wszystko w porządku, ale tak usłyszeć i się upewnić to już daje takie 100% pewności ;-) Oczywiście już żałuję, że nie mam wyświetlacza, bo teraz się zastanawiam czy nie bije za wolno haha. Na pierwszym USG waliło jak oszalałe, ale to było w 9tyg i miał wtedy tętno 178, teraz już może mieć ok 140-150 więc mimo wszystko dużo wolniejsze ma prawo być. Ale nie będę się nad tym zastanawiać, bije to bije, dokładne pomiary zostawię lekarzowi :-)
    Nie mówię,że to jest niezbędny gadżet, ale w sumie za stówkę to znowu nie taki wydatek, żeby nie móc się pobawić trochę ;-) Tych droższych za ok 400zł bym nie kupiła.
    P.S. Będę się powstrzymywać, bo na początku słyszałam wyraźnie w jednym miejscu, a potem drugi raz chcieliśmy nagrać to mam wrażenie, że jakoś uciekał już, ciągle gdzie indziej go łapałam, może to przypadek i się akurat obrócił, ale wolę też go nie terroryzować ciągle ;-) Raz na kilka dni mi wystarczy :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, pewnie że wystarczy. A wolniejsze tętno to normalka, teraz już będzie zwalnialo naszym dzieciaczkom :) ja mam z wyświetlaczem i do niedawna było 160-165 a teraz już około 145-150, także niczym się nie przejmuj. Ewentualnie policz uderzenia z mężem w ciągu minuty :) najważniejsze, że serduszko bije a dzidziuś rośnie w brzuszku :) :)

Monic88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM Was i dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. :) u Was też tak widać gdzie maleństwo się umiejscowilo ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929d9499e96f.png

Czarna_kawa, Anne92, kuzka, jomi81, Katowiczanka, Tokarzynka, Liy88, Kłosia lubią tę wiadomość

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, ale wybrzuszenie! Normalnie jakby sobie siedział zaraz pod skórą, niesamowite! Ja to długo nic nie zobaczę bo mój własny brzuszek ma ok 5 miesięcy :-D Także zazdroszczę szczupłym mamą, które już mogą się cieszyć takimi wybrzuszeniami. Ale faktycznie masz taką gulkę w jednym miejscu, niesamowite :-)

aiwlys lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Czarna kawa cudowne wiadomosci :-) Zazdroszcze cory, tez po cichu na to liczę ;-) Mnie nawet wstepnie nie powiedzial lekarz co będzie :-( Ale wiesz, nie kupuj jeszcze wszystkiego różowego, w tym czasie dzieci jeszcze lubia robic psikusy ;-)

Do mnie właśnie dotarl detektor, szybciutko znalazlam serduszko dokładnie w tym miejscu, gdzie lekarz badal i w tym miejscu gdzie czasem czuje te "babelki" ;-) Nie mialam wątpliwości ze Dzidek sobie zyje dobrze, ale detektor daje jeszcze większą pewnosci, fajne uczucie :-)

Monic,u mnie na 100% wiadomo,bo robiłam ten test z krwi podobny do Nifty,wiec potwierdzone,ze dziewczę :)dziękuje kochana :) ja sama do końca nie byłam pewna kto tam siedzi w brzuszku i malutka zrobiła niespodziankę :)

Promyczek,spokojnie,dobrze,ze mąż z tobą będzie przy wynikach i lekarz wszystko posprawdza,bądź dobrej myśli,trzymam za Was kciuki i za dobre wyniki!

Kuzka,wiem co czujesz,ja tez chciałam bardzo już wiedzieć i ciekawość zżerała wiec się Tobie wcale się nie dziwie :)

Annie,żebyś wiedziała :) mała od brzucha psikusy płata i robi niespodzianki rodzicom :p

Kolka,Lilka,Jomi dzięki dziewczyny!

Widzę,ze temat fotelików na tapecie :) słyszałam o Maxi Cosi,ze ma dobre opinie i chyba nawet ten w spadku po kuzynce odziedziczy moja córa :) ale tez o Cybexie,któraś wspominała,ze bardzo polecany :)

marczolinio lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    WITAM Was i dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. :) u Was też tak widać gdzie maleństwo się umiejscowilo ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929d9499e96f.png

wow ale fajnie ;) ja mam bardziej rozlane na całym brzuchu. nie umiem wstawić zdjęcia :/

zaraz idę na wizytę i zastanawiam się cały czas nad tym tętnem chłopaków. był ktoś ostatnio na wizycie? jakie Wasze dzieci mają tętno w 15 tc?

aiwlys lubi tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wybrzuszenia wyraźnego nie ma bo maluchy są symetrycznie po obydwu stronach brzucha ;) Za to w ciąży z córką robiło mi się czasem takie wybrzuszenie podobne do Twojego Aiwlys. Szczególnie w późniejszej ciąży potrafiła się przesunąć na jedną stronę i wtedy brzuch robił się całkiem asymetryczny.

aiwlys lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam przeważnie rozlane, ale co jakiś czas robi się taka kuleczka. I jak dołoże rękę to też czuć jakby piłeczkę pod skóra, a nie tłuszcz. :)

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Też mam przeważnie rozlane, ale co jakiś czas robi się taka kuleczka. I jak dołoże rękę to też czuć jakby piłeczkę pod skóra, a nie tłuszcz. :)

Jaki tłuszcz? Przecież widać, że Ty grama tłuszczu nie masz na brzuchu!

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias,moja mała ma średnio tętno ok 180,cały czas ruchliwa :) A twoje dzieciaki? Powodzenia ma wizycie!

Aiwlys,jaki piękny maluch w brzunio <3 widać kochana na pierwszy rzut oka gdzie jest :))) u mnie bardziej rozlany brzuszek,często mam wzdęcia :) ale tez mi się zdarzyło na pare sekund złapać wybrzuszenie tam,gdzie córcia siedzi :)

Monic88,widzę,ze szalejesz z detektorem :) ale pamiętaj,żeby się nie stresować jak słabiej słychać tak jak dziewczyny piszą.Maluchy maja jeszcze dużo miejsca i lubią się chować :)

Gosia29,może ty po tym weselu się przeczytasz i dlatego to plamienie,dodatkowo stresy i smutki+upał.Jak dzisiaj?Postaraj się dużo leżeć w miarę możliwości,bo takie ja miałam zalecenie przy plamieniach.

Jak tam wizytujące mamusie :)? Meldujcie co u Was :)

Gosia29, aiwlys lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna :D <3 mam banana na twarzy razem z Tobą:D

Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość

• Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Alias,moja mała ma średnio tętno ok 180,cały czas ruchliwa :) A twoje dzieciaki? Powodzenia ma wizycie!

Aiwlys,jaki piękny maluch w brzunio <3 widać kochana na pierwszy rzut oka gdzie jest :))) u mnie bardziej rozlany brzuszek,często mam wzdęcia :) ale tez mi się zdarzyło na pare sekund złapać wybrzuszenie tam,gdzie córcia siedzi :)

Monic88,widzę,ze szalejesz z detektorem :) ale pamiętaj,żeby się nie stresować jak słabiej słychać tak jak dziewczyny piszą.Maluchy maja jeszcze dużo miejsca i lubią się chować :)

Gosia29,może ty po tym weselu się przeczytasz i dlatego to plamienie,dodatkowo stresy i smutki+upał.Jak dzisiaj?Postaraj się dużo leżeć w miarę możliwości,bo takie ja miałam zalecenie przy plamieniach.

Teraz juz na szczęście plamienie minęło pewnie za dużo w obcasach za.córcia polatałam a jest ona dosyć ruchliwa jak to 5 latka dziadkowie niestety nie nadążają za nią. Dzisiaj cały dzien odpoczynek, psychicznie troszke lepiej, jutro jadę z mamą i córcia na grilla na działkę. Na szczęście dzisiaj upału nie ma. Mnie z.jednej strony marzy się druga córcia a z drugiej strony fajnie jakby była parka

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia29 wrote:
    Teraz juz na szczęście plamienie minęło pewnie za dużo w obcasach za.córcia polatałam a jest ona dosyć ruchliwa jak to 5 latka dziadkowie niestety nie nadążają za nią. Dzisiaj cały dzien odpoczynek, psychicznie troszke lepiej, jutro jadę z mamą i córcia na grilla na działkę. Na szczęście dzisiaj upału nie ma. Mnie z.jednej strony marzy się druga córcia a z drugiej strony fajnie jakby była parka

Tak,Gosia,to pewno za dużo ruchu w tych obcasach,przeciążylas się i bąbel powiedział dość mamo,czas odpocząć :)cieszę się,ze psychicznie już w lepszej formie i widzisz,perspektywa grilla na działce to bardzo dobra sprawa na takie przemęczenie i smutasy :) świeże powietrze dobrze Ci zrobi i towarzystwo również :) Rozumiem,parka to fajna sprawa,ale najważniejsze żeby zdrowe były :) Ja mam nadzieje,ze Mała Czarna się urodzi szczęśliwie i będę myśleć w niedługiej przyszłości potem o drugim maluchu.Raz,ze z racji wcześniejszego poronienia,dwa z wieku i chyba będę chciała iść za ciosem.Mowie tak na dzień dzisiejszy,ale życie pokaże resztę :)

A88,to jesteśmy bananowe dziewczyny dzisiaj...można zaliczyć taniec zwycięstwa :) już dzisiaj gadałam z sunia,ze mała siostra się szykuje ;p i trzy babki w domu...biedny mój chłopak ;D Haha rodzynek :) ale i tak wiem,ze to będzie jego mała księżniczka i Mała będzie ojca urabiać jak tylko będzie chciała ;p biedni ci przyszli adoratorzy...:))))umrę ze śmiechu,bo mój to osiwieje chyba przedwcześnie :))))

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa, gratuluję córeczki :)
    Ja w pierwszej ciąży marzyłam o córce i udało się. Nie wyobrażałam sobie wychowywac chłopca, nie wiem czemu, nie chciałam jakoś.
    A tym razem bardzo chciałam chłopca od początku i tez się udało :)
    Tzn jeśli to 95% od lekarza jest prawdziwe ;)

Tylko córka niezadowolona, wszystkim się skarży że ona chciała siostrę i jak to jest, że wszyscy tzn ja i mąż wolą chłopca. Nawet mi kiedyś jeszcze zanim zaszłam w ciążę powiedziała że mam zakaz rodzenia chłopców.
    Ale i tak cieszy się na rodzeństwo bardzo. Będę miała małą pomocnicę :)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys- cudowny widok :D czekam z niecierpliwością na swój- chociaz czasami w ciągu dnia sie pokazuje wielki bebzol ;)

Widziałam, że pojawił się wątek pasów ciążowych- widziałam ze są w rossmanie, chyba za 50 zł.

Byłam dzisiaj w Lidlu i nie mogłam sie oprzeć- kupiłam bluze z kapturkiem z uszkami dla maluszka :) i wkładki laktacyjne :)
    Takie zakupy po badaniach prenatalnych- po USG pani dr stwierdziła, że maluszek dobrze się rozwija, nic niepokojącego nie widać. Przeziernośc karkowa NT- 1,14cm. W przyszłym tygodniu bede mieć wyniki, jeszcze badania z krwi- laborantka mnie "wymęczyła"- pobierana krew mam z prawej ręki bo tam jest widoczna żyłą, ale przez te częste badania z jednej ręki zrobił się mały zrost i krew nie chciała leciec- były 3 próby, później próba z lewej ale tam wgl ani widu ani słychu- aż w końcu 4 raz kłuta w prawą rękę i poszło :)
    A podczas prenatalnych maleństwo podskakiwało, kręciło się :) W pewnym momencie pani dr się zaniepokoiła, ze żołądek ma nie tam gdzie trzeeba- a ono po prostu się obróciło :D

Czarna_kawa, aiwlys lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Czarna kawa, gratuluję córeczki :)
    Ja w pierwszej ciąży marzyłam o córce i udało się. Nie wyobrażałam sobie wychowywac chłopca, nie wiem czemu, nie chciałam jakoś.
    A tym razem bardzo chciałam chłopca od początku i tez się udało :)
    Tzn jeśli to 95% od lekarza jest prawdziwe ;)

Tylko córka niezadowolona, wszystkim się skarży że ona chciała siostrę i jak to jest, że wszyscy tzn ja i mąż wolą chłopca. Nawet mi kiedyś jeszcze zanim zaszłam w ciążę powiedziała że mam zakaz rodzenia chłopców.
    Ale i tak cieszy się na rodzeństwo bardzo. Będę miała małą pomocnicę :)

Jaka sprytna z ciebie babeczka :) wymarzone i zaklepane dzieciaki :) fajnie,ze Ci się tak ułożyło :) ja pewnie po narodzinach Małej Czarnej będę sobie marzyć o chłopcu potem :p Haha,oj córcia twoja się przyzwyczai,jak zobaczy braciszka,ze taki malutki jak laleczka to na pewno się zakocha :) i tak jak piszesz fajnie,ze będziesz miała już swoją pomocnicę przy bobasku :) jejciu już chciałabym mieć tez moja kruszynkę ze sobą :) dzieci to taki skarb <3

Katowiczanka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chyba w ogole nie wyobrażam chłopca, chcialabym najlepiej dwie dziewczynki, sama nie mam rodzeństwa, ale jakbym miala wybrac to wolalabym mieć siostrę :-) I z pokojem wtedy latwiej dla dwójki jednej plci i pewnie lepiej sie rozumieja. Więc chcialabym mieć jedna płeć, a dwóch chłopaków sobie nie wyobrażam! Z mezem czasem ciężko sie dogadac, a co dopiero z trzema facetami e domu :-P No cóż, pewnie los zrobi mi psikusa i bede rodzic samych chlopcow :-D

Katowiczanka lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia :D czekamy na info!! ❤️

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:

jestem już po ;) chłopakó tętno się uspokoiło i jest na poziomie 156 u obu :)
    uspokoiłam się trochę :)

też zastanawiam sienad tym detektorem, ale mój mąż studzi moje zapędy bo wie że ja jestem panikara i jak nie znaję to będziemy co drugi dzień na izbie przyjęć :)

ja miałąm w tej ciązy dziwne nastawienie na płeć... niby zawsze sięmówi że obojętnie co bedzie byle było zdrowe i ja w pierwszej ciaży byłam mega nakręcona na chłopca, a w tej ciązy chyba ten szok spowodowany bliźnikami totanie mnie na tą kwestię zobojętnił:) no i będą jeszcze dwa chłopaki:)ja sie cieszę, ale różnie ludzie reagują :)
    fajnie macie z tymi parkami :) taka fajna odmiana :)

Paula., marczolinio, kuzka, jomi81 lubią tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ogole jaki adapter do pasow polecacie? Macie sprawdzona jakas firme? ;)

akacjowa lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ