Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiakk300 wrote:U nas bylo 6.98 cm w 13 i 3 dniuMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
a88 wrote:Inna, u nas tez bylo lekko ponad 8cm w 13+3, jest to trochę ponad normę, ale nie jakoś wybitnie
A niech nam rosną ile wlezie!widocznie się dobrze stołują
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
U mnie w 12 tc d było 7 cm i na wydruku było napisane że odpowiada to 13tc1d a ostatnio się nie pytalam..
innamorata88 lubi tę wiadomość
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
innamorata88 wrote:Jomi też mi się tak wydaje
chociaż starszak był 60cm długi
a miałam ochotę spróbować SN, a tak pewnie znowu będzie CC
Monic, za mną sushi chodzilo już od 7 tygodnia, w końcu zamówiłam z grillowaną rybą i cholera to jednak nie to samo
Ale przecież przy sn nie długość dziecka, a obwód główki ma znaczenie. Może się udaMoja Olga też miała 60cm gdy się urodziła, ale była chudzinką (3100 przy tej długości) i główkę miała niedużą. Bez problemu urodziłam ją sn.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 08:02
Talla lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Talla wrote:Hej już po. Wyszło że mam 1:283 (po skorygowaniu) trafienia na Trisomię 21 czyli zespół Downa. Jak zawsze propozycja amniopunkcji i nie zgodziłam się.
Wolne beta HCG 30,75 IU/I co odpowiada 1,075 MoM
i PAPP-A 0,776 IU/I co odpowiada 0,357 MoM
Ogólnie powiem wam, że znów było straszenie że nawet jak nie jest to zespół Downa to może jakaś wada serca. Potem lekarz powiedział, że w Wielkiej Brytanii jeśli wynik wychodzi taki jak mój to nie bawią się w inwazyjne, co innego gdyby wynik wyszedł poniżej 100 kobiet. Jedno jest pewne nie znoszę tych przeklętych statystyk.
Gosia29 prenatalne robiłam w DonnaVita na Kawaleryskiej 10. Dziś omawiał wynik dr Tomasz Mazurek. Bogu dzięki nie jest to mój prowadzący lekarz.
Talla, u mnie podobne wyniki z krwi- wolne beta HCG 1,3 MoM, a PAPP-A 0,39 MoM.
Ryzyko u mnie mniejsze, 1:866.
Ze względu na te wyniki mam w piątek wizyte u genetyka... Oczywiście jak lekarz zalecił ta konsultacje to od razu czarne myśli w głowie i płacz... Lekarz ogólnie też niezbyt taki "dla człowieka", raczej zawile o wszystkim mówił, a ja z tego wszystkiego nie wiedziałam o co go pytać.
Zobaczymy na wizycie u gin. ALe wszyscy każą się nie martwić. Na USG wszystko było pieknie ładnie.
I w to Talla wierzmy i tak będzie!Talla lubi tę wiadomość
-
Kuzka, ja mam takie bóle od jakiegoś czasu, właśnie tam gdzie jest dzieciaczek. Nawet się zastanawiałam, czy może nie jest tak, że w taki dziwny sposób odczuwam jego ruchy...
Znowu razem będziemy wizytowaćteż mamy połówkowe najprawdopodobniej 22.09
Kasiaa, dzielna z Ciebie dziewczyna, podziwiam, tyle szykowania. Trzymam kciuki za udaną imprezkę i zasłużony odpoczynek po niej
Talla, dobrze, że z rozsądkiem podchodzisz do tych wyników Pappa, bo niestety bardzo często są przekłamane i potem kobietki się stresują kilka miesięcy.
Ja też w ciąży wcześnie wstaję, często już po 6, choć mam wrażenie, że mimo wszystko im dalej w ciążę, tym wiecej snu potrzebuję, więc chodzę spać 21-22
Ja odpoczywam dziś u Rodziców, trwają debaty nad męskim imieniemmamy kilka na liście, ale żadne nie przemawia do nas tak jednoznacznie jak było z Mają
a tak bardzo chciałabym już mówić do brzuszka po imieniu
Kawa, a z FB to jest tak, że mamy też grupę naszą na FB, zamknięta dla ludzi z zewnątrztam łatwiej jest się dzielić niektórymi treściami, jak np zdjeciami
Zapraszamy serdeczniewystarczy napisać pm do Pauli tutaj na forum
kuzka, Talla lubią tę wiadomość
-
Moj mial bardzo duza glowke, dalej czapki mu wybieram z dzialu chlopiecego, a nie niemowlecego
a mimo to sn. 3780g i 57cm.
Oni tez roznie mierza te dlugosci, jedna polozna zmierzy tak, inna inaczej i roznica moze byc 3cm
A te cukrzycowe duze dzieci to tez roznie bywa z wielkosciami, niektore sa skrajnie male.
Czasem jak cos jemy z mezem podobnego, to on ma dluzej gorszy cukier niz ja, choc niby mam cukrzyce ciazowa, wiec albo moj maz tez ma cukrzyce, albo kazda z Was po h od Mc donaldsa przekracza norme :p ja zjadlam Big Maca i z 3/4frytek i duzo wody, tez z cytryna i mialam 140, a maz ta nowa kanapke, frytki moje do konca i swoje i 3 lyki coli i mial 150 :p, po 3h spadl mu dopiero cukier ponizej 120, a ja po 3 juz mialam 90pare. Jak chodzilam w ciazy 11miesiecy temu to norma po h byla do 120, teraz zmienili do 140. Wiecej mozna zjesc,bez sensu to jest. Mialam cukry pod kontrola w 1 ciazy, wiec to nie mogla byc przyczyna, ze byl lekko wiekszy :p dlatego zwalam to ma suplementacje.
Swoja droga to rzadko kiedy grzesze w mcdonalds :p zeby nie bylo. Na diecie juz jestem 5 tyg i dopiero to byl moj 1wszy grzech ;p i przy okazji zrobilismy eksperyment.
martaw lubi tę wiadomość
-
I dzień dobry wszystkim dziewczynkom
My dzisiaj z mężem mamy Pierwszą Rocznicę Ślubu- będziemy świętować z rodzicami
W sumie dobrze, że nic nie zaplanowaliśmy- jakiegoś wyjazdu bo ze względu na mój krwiak to raczej nie wskazane. Także na spokojnie
Kurcze... ale to zleciałoa88, Gosiakk300, Promyczek_91, kuzka, Czarna_kawa, Talla, marmi lubią tę wiadomość
-
Tokarzynka wrote:I dzień dobry wszystkim dziewczynkom
My dzisiaj z mężem mamy Pierwszą Rocznicę Ślubu- będziemy świętować z rodzicami
W sumie dobrze, że nic nie zaplanowaliśmy- jakiegoś wyjazdu bo ze względu na mój krwiak to raczej nie wskazane. Także na spokojnie
Kurcze... ale to zleciało
Gratulacje i duzo milosci szczescia i cierpliwosci MY z mezem 1 rocznice mamy za tydzienTokarzynka lubi tę wiadomość
-
Gosiakk300 wrote:Dziewczyny a Wy tez tak macie zez tej strony gdzie jest dzidziuś jest takie uczucie jakby cos bylo pod skora tak jakby babelek powietrza sie przemoeszczal takie uczucie jest np wieczorem albo jak sie lezy... Na ruchy to raczej za wczesnie
Mam podobniei wydaje mi się, ze to dzidziuś, bo gdy dotykam brzuszka tak troszkę mocniej, aby sprawdzić czy kopnie
to za chwilkę czuje właśnie takie bąbelki, ale bardzo delikatnie
-
Te bąbelki to mogą być ruchy
Dzień dobry dziewczyny! U mnie wczoraj bardzo pracowity dzień w kuchni (miałam gości), do tego temperatura powyżej 30 stopni i tak spuchłam, że waga mi dzisiaj poszybowała do góry jak szalonaMam nadzieję, że zaraz to wszystko ze mnie zejdzie bo pod oczami mam pontony, a kostki mam jak balerony
-
Gosiakk300 wrote:Dziewczyny a Wy tez tak macie zez tej strony gdzie jest dzidziuś jest takie uczucie jakby cos bylo pod skora tak jakby babelek powietrza sie przemoeszczal takie uczucie jest np wieczorem albo jak sie lezy... Na ruchy to raczej za wczesnie06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]