Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia moj na 2 badaniach sie nie ruszal na ostatnim tylko mial kcouka w buzi i lekarz powiedzial ze wlasnie czesto dzieci na usg sobie albo odpoczywaja albo spia a najwiecej wariuja jak mamusia spi wiec sie nie denerwuj u Nas nadal obstawianie czy chlopiec czy dziwlewczynka ale doqiemy sie dopiero 20 wrzesnia
-
Gosiakk300 wrote:Czesc Dziewczyny jak co sobota jest jakas robota powiedzcie mi bo wlasnie mam zamiar okna umyc Mylyscie w ciazy okna czy raczej noe jest to wskazane
Ja myłam, ale nie wszystkie tego samego dnia i stopowałam jak czułam, że mnie zaczyna ciągnąć brzuch.
A ostatnie to w ogóle umyłam nowym nabytkiem czyli Karcherem WV5 plus i nie wiem jak ja mogłam bez tego żyć... Toż to jakiś okienny Robocop! Mycie okien nabrało zupełnie innego wymiaru -
Ciążowe sny potrafią sprawić mega przyjemność. Śniło mi się ze maluszek mnie kopie.nie czułam takich typowych kopnięć jakie to są bliżej rozwiązania tylko właśnie takie te pierwsze muśniecia itp ale byly tak realne, ze jak sie obudzilam to cieszylam sie ze mam juz takie ruchy i ze potrafie je rozpoznac.
Szkoda, ze to byl tylko piękny senMoj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami. -
rosann wrote:Ja myłam, ale nie wszystkie tego samego dnia i stopowałam jak czułam, że mnie zaczyna ciągnąć brzuch.
A ostatnie to w ogóle umyłam nowym nabytkiem czyli Karcherem WV5 plus i nie wiem jak ja mogłam bez tego żyć... Toż to jakiś okienny Robocop! Mycie okien nabrało zupełnie innego wymiaru
Serio musze popatrzec szczerze lubie myc czyste okna ale nie lubie ich myc -
Wy macie fajne sny a mi się śnią ogólnie jakieś zagadki kryminalne. Ucieczki, walka itd. Oczywiście ja sama mam wrażenie że to nie jest sen tylko rzeczywistość. Czyli norma.
Dziś jadę do Lublina na drugi jego koniec (z Lublina nie jestem) po te wyniki od lekarza, jeśli będzie tak samo małomówny jak jego żona to coś cienko to widzę. Wam życzę miłego weekendu. -
Talla ja takie sny tez kryminalne miewam i miewalam je nawet przed ciaza
w moim przypadku to zbyt nałogowe oglądanie NCIS, CSI i innych kryminalnych zagadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:01
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami. -
Talla wrote:Wy macie fajne sny a mi się śnią ogólnie jakieś zagadki kryminalne. Ucieczki, walka itd. Oczywiście ja sama mam wrażenie że to nie jest sen tylko rzeczywistość. Czyli norma.
Dziś jadę do Lublina na drugi jego koniec (z Lublina nie jestem) po te wyniki od lekarza, jeśli będzie tak samo małomówny jak jego żona to coś cienko to widzę. Wam życzę miłego weekendu.Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
rosann wrote:Gosia mój Stwór też dotychczas był leniwcem podczas USG, dlatego ostatnim razem zjadłam przed badaniem jakieś słodkości i podziałało to natychmiastowo
Mała była bardzo ruchliwa
Następnym razem może też tak spróbuj pobudzić swoje dziecię?
póki co wogóle słodyczy nie jem bo odrazu jest mi niedobrze
Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Talla,powodzenia dzisiaj,postaraj się sama zadawać pytania jeśli lekarz nie będzie palił się za specjalnie do dyskusji,masz prawo wiedzieć wszystko co chcesz nr swojego dzieciątka
Gosiakk300,niewskazane w ciazy za bardzo,bo to długie trzymacie rak w gorze związane jest ze zmiana krążenia i to dlatego wiec uważaj
Paula,piękny senmnie się dzisiaj głupoty śniły włącznie z jakimiś napadami na ludzi i pościgami :p umeczylam się,już dawno mi sie moja córcia nie śniła,będę myśleć wieczorem intensywnie o niej to może wywołam taki cudny sen
))
-
kuzka wrote:Szwesta widziałaś ?
http://www.targiszczecin.pl/targi-dziecko-mama-tata
Dzięki kuzka.
Już pokazałam mężowi i będę go namawiać by jechać.kuzka lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Gosiakk300 wrote:Czesc Dziewczyny jak co sobota jest jakas robota powiedzcie mi bo wlasnie mam zamiar okna umyc Mylyscie w ciazy okna czy raczej noe jest to wskazane06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
A ja wczoraj poczułam Ludzika takie pukanie co kilka minut w dole brzucha i od razu mi raźniej;)oby do środy do badania jakoś zleciało bo już się trochę stęskniłam;)powodzenia na wizytach
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
sunset06 wrote:Pani Lewandowska twierdzi że nie można jeśli trzeba trzymać ręce długo w górze bo łożysko może się odkleić....nie wiem jakim ona jest autorytetem w tych sprawach ale zapowiedziałam mojemu że to będzie jego robota po małym remoncie;)a co
kuzka, Czarna_kawa, sunset06 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jeżeli jest jakakolwiek wątpliwość to po co ryzykować? Chłop nie ma rączek zeby okna umyc?
Nawet sie nie zastanawiajcie, jeżeli cos jest poddane w wątpliwość to mąż to przejmuje i koniec. U nas maz przejal kuwete, choc sama nie wierze, ze tak sie mozna zarazic zwlaszcza od moich kanapowcow, ale odkad zaszlam w ciążę, mąż bez gadabia zaczął ją sprzatac no to go nie bede przeciez od tego odwodzic
Lepiej nie starac się byc perfekcyjna panią domu w tym czasie i dac sie trochę odciążyć tatusiom, w końcu nosimy ich dzieci wiec niech sie troche wykażą
Czarna_kawa, kuzka, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
Monic88 wrote:Dziewczyny jeżeli jest jakakolwiek wątpliwość to po co ryzykować? Chłop nie ma rączek zeby okna umyc?
Nawet sie nie zastanawiajcie, jeżeli cos jest poddane w wątpliwość to mąż to przejmuje i koniec. U nas maz przejal kuwete, choc sama nie wierze, ze tak sie mozna zarazic zwlaszcza od moich kanapowcow, ale odkad zaszlam w ciążę, mąż bez gadabia zaczął ją sprzatac no to go nie bede przeciez od tego odwodzic
Lepiej nie starac się byc perfekcyjna panią domu w tym czasie i dac sie trochę odciążyć tatusiom, w końcu nosimy ich dzieci wiec niech sie troche wykażą
W pelni sie zgadzam, moj maz tez przejal kuwete, sprztanie lazienek gdzie trzeba uzywac srodkow chemicznych, wnoszenie mi prania po schodach i odkurzanie. Role sie odwrocily i teraz cale moje sprzatanie to wycieranie kurzu, tak jak jego kiedys.a88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Monia,Lilika,przyklaskuje i zgadzam się z wami,jak nasi panowie mogą w czymś pomoc to trzeba komunikować głośno i niech wesprą nas w ten sposób
pewne rzeczy nie są wskazane w ciazy i lepiej nie ryzykować dźwigając czy nadwyrężając się,żeby potem nie żałować.
Któraś dzisiaj wizytuje Brzuszki kochane?
Ale się pogoda zrobila,ja jeszcze w pracy,ale już niedługo i zamierzam moja sunie wyciągnąć na spacerek do parku) ach takie dni są miła odmiana przy tych ostatnich burzach i nawałnicach
korzystajcie kochane moje w witaminki D w czystej postaci
-
Hej już po. Wyszło że mam 1:283 (po skorygowaniu) trafienia na Trisomię 21 czyli zespół Downa. Jak zawsze propozycja amniopunkcji i nie zgodziłam się.
Wolne beta HCG 30,75 IU/I co odpowiada 1,075 MoM
i PAPP-A 0,776 IU/I co odpowiada 0,357 MoM
Ogólnie powiem wam, że znów było straszenie że nawet jak nie jest to zespół Downa to może jakaś wada serca. Potem lekarz powiedział, że w Wielkiej Brytanii jeśli wynik wychodzi taki jak mój to nie bawią się w inwazyjne, co innego gdyby wynik wyszedł poniżej 100 kobiet. Jedno jest pewne nie znoszę tych przeklętych statystyk.
Gosia29 prenatalne robiłam w DonnaVita na Kawaleryskiej 10. Dziś omawiał wynik dr Tomasz Mazurek. Bogu dzięki nie jest to mój prowadzący lekarz. -
Monic88 wrote:Dziewczyny jeżeli jest jakakolwiek wątpliwość to po co ryzykować? Chłop nie ma rączek zeby okna umyc?
ja go mam tylko w weekendy/co drugi weekend i jakoś trzeba wszystko ogarnąć, a nie brudem zarastać.
Mi się wydaje , że wszystko zależy od tego czy przed ciążą byłyśmy typem kanapowca czy względnie aktywnym. W zeszłym tygodniu obskoczyłam przez dwa dni wszystkie okna w 130m domu. Firanki zostawię już emkowi do powieszenia. Niemniej jednak uważam, że nie ma sensu popadać w paranoje(o ile ciąża nie jest uznawana za zagrożoną).
Wredotka lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Talla wrote:Hej już po. Wyszło że mam 1:283 (po skorygowaniu) trafienia na Trisomię 21 czyli zespół Downa. Jak zawsze propozycja amniopunkcji i nie zgodziłam się.
Wolne beta HCG 30,75 IU/I co odpowiada 1,075 MoM
i PAPP-A 0,776 IU/I co odpowiada 0,357 MoM
Ogólnie powiem wam, że znów było straszenie że nawet jak nie jest to zespół Downa to może jakaś wada serca. Potem lekarz powiedział, że w Wielkiej Brytanii jeśli wynik wychodzi taki jak mój to nie bawią się w inwazyjne, co innego gdyby wynik wyszedł poniżej 100 kobiet. Jedno jest pewne nie znoszę tych przeklętych statystyk.
Gosia29 prenatalne robiłam w DonnaVita na Kawaleryskiej 10. Dziś omawiał wynik dr Tomasz Mazurek. Bogu dzięki nie jest to mój prowadzący lekarz.Talla lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości