X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia moj na 2 badaniach sie nie ruszal na ostatnim tylko mial kcouka w buzi i lekarz powiedzial ze wlasnie czesto dzieci na usg sobie albo odpoczywaja albo spia a najwiecej wariuja jak mamusia spi wiec sie nie denerwuj u Nas nadal obstawianie czy chlopiec czy dziwlewczynka ale doqiemy sie dopiero 20 wrzesnia

oar89n73od1dc4i6.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiakk300 wrote:
    Czesc Dziewczyny jak co sobota jest jakas robota powiedzcie mi bo wlasnie mam zamiar okna umyc Mylyscie w ciazy okna czy raczej noe jest to wskazane

Ja myłam, ale nie wszystkie tego samego dnia i stopowałam jak czułam, że mnie zaczyna ciągnąć brzuch.
    A ostatnie to w ogóle umyłam nowym nabytkiem czyli Karcherem WV5 plus i nie wiem jak ja mogłam bez tego żyć... Toż to jakiś okienny Robocop! Mycie okien nabrało zupełnie innego wymiaru :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowe sny potrafią sprawić mega przyjemność. Śniło mi się ze maluszek mnie kopie.nie czułam takich typowych kopnięć jakie to są bliżej rozwiązania tylko właśnie takie te pierwsze muśniecia itp ale byly tak realne, ze jak sie obudzilam to cieszylam sie ze mam juz takie ruchy i ze potrafie je rozpoznac.
    Szkoda, ze to byl tylko piękny sen :)

Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Ja myłam, ale nie wszystkie tego samego dnia i stopowałam jak czułam, że mnie zaczyna ciągnąć brzuch.
    A ostatnie to w ogóle umyłam nowym nabytkiem czyli Karcherem WV5 plus i nie wiem jak ja mogłam bez tego żyć... Toż to jakiś okienny Robocop! Mycie okien nabrało zupełnie innego wymiaru :)

Serio musze popatrzec szczerze lubie myc czyste okna ale nie lubie ich myc

oar89n73od1dc4i6.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie fajne sny a mi się śnią ogólnie jakieś zagadki kryminalne. Ucieczki, walka itd. Oczywiście ja sama mam wrażenie że to nie jest sen tylko rzeczywistość. Czyli norma.

Dziś jadę do Lublina na drugi jego koniec (z Lublina nie jestem) po te wyniki od lekarza, jeśli będzie tak samo małomówny jak jego żona to coś cienko to widzę. Wam życzę miłego weekendu.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla ja takie sny tez kryminalne miewam i miewalam je nawet przed ciaza :D w moim przypadku to zbyt nałogowe oglądanie NCIS, CSI i innych kryminalnych zagadek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:01

Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    Wy macie fajne sny a mi się śnią ogólnie jakieś zagadki kryminalne. Ucieczki, walka itd. Oczywiście ja sama mam wrażenie że to nie jest sen tylko rzeczywistość. Czyli norma.

Dziś jadę do Lublina na drugi jego koniec (z Lublina nie jestem) po te wyniki od lekarza, jeśli będzie tak samo małomówny jak jego żona to coś cienko to widzę. Wam życzę miłego weekendu.
    do jakiego lekarza jedziesz? Ja z Lublina jestem :)

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Gosia mój Stwór też dotychczas był leniwcem podczas USG, dlatego ostatnim razem zjadłam przed badaniem jakieś słodkości i podziałało to natychmiastowo :) Mała była bardzo ruchliwa :) Następnym razem może też tak spróbuj pobudzić swoje dziecię? :)
    następne badanie dopiero za miesiąc więc może przestanie mnie odrzucać od słodyczy :) póki co wogóle słodyczy nie jem bo odrazu jest mi niedobrze :(

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla,powodzenia dzisiaj,postaraj się sama zadawać pytania jeśli lekarz nie będzie palił się za specjalnie do dyskusji,masz prawo wiedzieć wszystko co chcesz nr swojego dzieciątka :)

Gosiakk300,niewskazane w ciazy za bardzo,bo to długie trzymacie rak w gorze związane jest ze zmiana krążenia i to dlatego wiec uważaj :)

Paula,piękny sen :) mnie się dzisiaj głupoty śniły włącznie z jakimiś napadami na ludzi i pościgami :p umeczylam się,już dawno mi sie moja córcia nie śniła,będę myśleć wieczorem intensywnie o niej to może wywołam taki cudny sen :)))

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Szwesta widziałaś ? :)

http://www.targiszczecin.pl/targi-dziecko-mama-tata

Dzięki kuzka.
    Już pokazałam mężowi i będę go namawiać by jechać.

kuzka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiakk300 wrote:
    Czesc Dziewczyny jak co sobota jest jakas robota powiedzcie mi bo wlasnie mam zamiar okna umyc Mylyscie w ciazy okna czy raczej noe jest to wskazane
    Pani Lewandowska twierdzi że nie można jeśli trzeba trzymać ręce długo w górze bo łożysko może się odkleić....nie wiem jakim ona jest autorytetem w tych sprawach ale zapowiedziałam mojemu że to będzie jego robota po małym remoncie;)a co

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj poczułam Ludzika takie pukanie co kilka minut w dole brzucha i od razu mi raźniej;)oby do środy do badania jakoś zleciało bo już się trochę stęskniłam;)powodzenia na wizytach

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie tylko Pani Lewandowska . Tak ponoć może się stać przy długim "wyciąganiu" rąk do góry- tak samo jak wieszanie firanek. Ja bynajmniej nie zamierzam w ciąży okien myć- obowiązek przejął mąż :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    Pani Lewandowska twierdzi że nie można jeśli trzeba trzymać ręce długo w górze bo łożysko może się odkleić....nie wiem jakim ona jest autorytetem w tych sprawach ale zapowiedziałam mojemu że to będzie jego robota po małym remoncie;)a co
    Podobno trzymanie rak w gorze, tak jak to robimy podcza mcia okien zle wplywa na krazenie krwi, stad nie powinnysmy ich myc. Ostatnio mnie korcilo zeby umyc ale sobie darowalam i do konca ciazy niech myje maz :)

kuzka, Czarna_kawa, sunset06 lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli jest jakakolwiek wątpliwość to po co ryzykować? Chłop nie ma rączek zeby okna umyc? ;-) Nawet sie nie zastanawiajcie, jeżeli cos jest poddane w wątpliwość to mąż to przejmuje i koniec. U nas maz przejal kuwete, choc sama nie wierze, ze tak sie mozna zarazic zwlaszcza od moich kanapowcow, ale odkad zaszlam w ciążę, mąż bez gadabia zaczął ją sprzatac no to go nie bede przeciez od tego odwodzic :-D Lepiej nie starac się byc perfekcyjna panią domu w tym czasie i dac sie trochę odciążyć tatusiom, w końcu nosimy ich dzieci wiec niech sie troche wykażą ;-)

Czarna_kawa, kuzka, innamorata88 lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Dziewczyny jeżeli jest jakakolwiek wątpliwość to po co ryzykować? Chłop nie ma rączek zeby okna umyc? ;-) Nawet sie nie zastanawiajcie, jeżeli cos jest poddane w wątpliwość to mąż to przejmuje i koniec. U nas maz przejal kuwete, choc sama nie wierze, ze tak sie mozna zarazic zwlaszcza od moich kanapowcow, ale odkad zaszlam w ciążę, mąż bez gadabia zaczął ją sprzatac no to go nie bede przeciez od tego odwodzic :-D Lepiej nie starac się byc perfekcyjna panią domu w tym czasie i dac sie trochę odciążyć tatusiom, w końcu nosimy ich dzieci wiec niech sie troche wykażą ;-)

W pelni sie zgadzam, moj maz tez przejal kuwete, sprztanie lazienek gdzie trzeba uzywac srodkow chemicznych, wnoszenie mi prania po schodach i odkurzanie. Role sie odwrocily i teraz cale moje sprzatanie to wycieranie kurzu, tak jak jego kiedys.

a88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,Lilika,przyklaskuje i zgadzam się z wami,jak nasi panowie mogą w czymś pomoc to trzeba komunikować głośno i niech wesprą nas w ten sposób :) pewne rzeczy nie są wskazane w ciazy i lepiej nie ryzykować dźwigając czy nadwyrężając się,żeby potem nie żałować.

Któraś dzisiaj wizytuje Brzuszki kochane?

Ale się pogoda zrobila,ja jeszcze w pracy,ale już niedługo i zamierzam moja sunie wyciągnąć na spacerek do parku :)) ach takie dni są miła odmiana przy tych ostatnich burzach i nawałnicach :) korzystajcie kochane moje w witaminki D w czystej postaci <3

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej już po. Wyszło że mam 1:283 (po skorygowaniu) trafienia na Trisomię 21 czyli zespół Downa. Jak zawsze propozycja amniopunkcji i nie zgodziłam się.
    Wolne beta HCG 30,75 IU/I co odpowiada 1,075 MoM
    i PAPP-A 0,776 IU/I co odpowiada 0,357 MoM

Ogólnie powiem wam, że znów było straszenie że nawet jak nie jest to zespół Downa to może jakaś wada serca. Potem lekarz powiedział, że w Wielkiej Brytanii jeśli wynik wychodzi taki jak mój to nie bawią się w inwazyjne, co innego gdyby wynik wyszedł poniżej 100 kobiet. Jedno jest pewne nie znoszę tych przeklętych statystyk.

Gosia29 prenatalne robiłam w DonnaVita na Kawaleryskiej 10. Dziś omawiał wynik dr Tomasz Mazurek. Bogu dzięki nie jest to mój prowadzący lekarz.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Nie każda ma chłopa pod ręką :) ja go mam tylko w weekendy/co drugi weekend i jakoś trzeba wszystko ogarnąć, a nie brudem zarastać. :D Mi się wydaje , że wszystko zależy od tego czy przed ciążą byłyśmy typem kanapowca czy względnie aktywnym. W zeszłym tygodniu obskoczyłam przez dwa dni wszystkie okna w 130m domu. Firanki zostawię już emkowi do powieszenia. Niemniej jednak uważam, że nie ma sensu popadać w paranoje(o ile ciąża nie jest uznawana za zagrożoną).

Wredotka lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    Hej już po. Wyszło że mam 1:283 (po skorygowaniu) trafienia na Trisomię 21 czyli zespół Downa. Jak zawsze propozycja amniopunkcji i nie zgodziłam się.
    Wolne beta HCG 30,75 IU/I co odpowiada 1,075 MoM
    i PAPP-A 0,776 IU/I co odpowiada 0,357 MoM

Ogólnie powiem wam, że znów było straszenie że nawet jak nie jest to zespół Downa to może jakaś wada serca. Potem lekarz powiedział, że w Wielkiej Brytanii jeśli wynik wychodzi taki jak mój to nie bawią się w inwazyjne, co innego gdyby wynik wyszedł poniżej 100 kobiet. Jedno jest pewne nie znoszę tych przeklętych statystyk.

Gosia29 prenatalne robiłam w DonnaVita na Kawaleryskiej 10. Dziś omawiał wynik dr Tomasz Mazurek. Bogu dzięki nie jest to mój prowadzący lekarz.
    Mi ryzyko z biochemii wychodziło 1:306. Nasza dr powiedziała, żeby nie schizować, tym bardziej, że obraz w usg jest jak najbardziej prawidłowy.

Talla lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ