Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jomi81 wrote:Rosann, na początku dzieci będą się "topić" we wszystkich spiworkach/kombinezonzch. To normalne
A elodie details mają piękne rzeczy, tylko drogie. Miałam od nich dla córki puchową czapkę i rękawice zimowe. Rewelacja!
Jeśli chodzi o śpiworki/pościel/kocyki polecam polską firmę Lela Blanc. Dla córki wsztstko u nich kupowałam. Super jakość.
Nie znałam tej firmy, zaraz sobie obejrzę co tam ciekawego mająDziękuję kochana!
Czyli śpiworek można kupować bez większych obaw, to dobrzeElodie, fakt, bardzo drogie, wiem, że ostatnio była na tą markę promocja w Smyku, więc będę polować na kolejną, zawsze to pare zł mniej do zapłaty, a jak śpiworek ma starczyć na kilka sezonów to jeszcze jakoś to łyknę, mam nadzieję
Ps. osoby z okolic Łodzi... Czy rozglądałyście się już może za jakimiś sklepami z wózkami? Za dwa tygodnie lecę do rodziców i chcę pojechać na jakieś rozeznanie, dlatego poszukuję dużego sklepu wózkowego, z ogromem marek do wyboru -
rosann wrote:Ps. osoby z okolic Łodzi... Czy rozglądałyście się już może za jakimiś sklepami z wózkami? Za dwa tygodnie lecę do rodziców i chcę pojechać na jakieś rozeznanie, dlatego poszukuję dużego sklepu wózkowego, z ogromem marek do wyboru
W ubiegłym tygodniu byłam w łódzkim Mama i ja na Piłsudskiego. Mają duży wybór wózków. To jedyny autoryzowany przedstawiciel firmy Bugaboo w łodzi więc ja pewnie u nich kupię wózek. Na razie obejrzałam sobie dokładnie bugaboo donkey i utwierdzilam się w przekonaniu, ze to jest TEN wózekPan z tego sklepu mówił mi, że pod koniec roku mają różne wyprzedaże modeli jesli firma planuje wdrożyć cos nowego albo wyprzedaże kolorystyk, więc nie ma sensu spieszyć się z kupnem wózka.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Witaj Lena, kojarzę Cię z wątku in vitro 2017
Rozgość się u nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 11:00
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Witam tego pięknego poniedziałku.
Mam mieszany dzień. Złe wieści u mamy (PIS obniżył jej rentę rodzinną po tacie milicjancie do 860 zł - na szczęście ma wypracowaną swoją w kwocie 1200 zł Przynajmniej nie będzie głodować a z resztą jej się pomoże). Z dobrych rzeczy to fakt iż w chwili gdy ja się budziłam u mnie w pracy zaczynała się rada pedagogiczna. Mile uczucie że nie wracam do pracy.
Ponadto mama z siostrą kupiły kilka ciuszków dla maleństwa. Wstawię na FB bo mam kompa w naprawie i nie mam siły męczyć się z ich przerabianie na zalukaj by dbać tutaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 10:57
marmi, Talla lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualny
-
W Łodzi poza mama i ja na piłsudskiego duży wybór wózków mają w Bobowózki na Brukowej 8 https://www.bobowozki.com.pl/ jest też Dino na Piotrkowskiej 91 https://dino.sklep.pl/nowy/ i Słoń na Pojezierskiej 99 http://slonsklep.pl/kategoria/wozki,917.html
-
Aiwlys,kochana to ty dopiero musisz mieć sile na to wszystko,życzę Ci takiego ,,ciążowego dopalacza'',żebyś te anginowo-dentystyczne perypetie przeżyła
wooow,ale fajnie,ze już wiesz,ze to twój maluszek tam w brzuszku dokazuje
tez bym już chciała wiedzieć ;p hehe,ale ze mnie niecierpliwa mamuśka
Lilka1994,powodzenia na dzisiejszej wizyciesuper,ze mąż będzie przy twoim boku i trzymam kciuki,żebyś już mogła usłyszeć co dzidziuś kryje między tymi nóżkami
))
Marmi,przepiękne imięszlachetnie w pełnym brzmieniu,a słodko w skrócie
zapomniałam o tym imieniu całkowicie
dawno nie słyszałam,myśle,ze do fajny pomysł
ha,kochana ja już to czuje przez te literki,które piszesz,ze wpadłaś jak śliwka w kompot zakochana w Olku
Rosann,)) moja córa chyba tez do kręgosłupa przyklejona,bo u mnie zamiast na plus to na minus waga i jutro się zapytam jak tam z jej wielkością,bo naprawdę chyba się gdzieś schowała
Lena7,witaj w naszych skromnych prograchczuj się jak w domku
Szwesta,aż mi się krew w żyłach zmienia jak czytam,ze tym biednym ludziom zabierają jeszcze te grosze,które im naliczyli.Ach no przykro mi za twoja mamę,dobrze,ze chociaż swoją ma wyższa emeryturę,ale mimo wszystko nie powinno tak być ;(marmi, lena7, aiwlys lubią tę wiadomość
-
Aleksander bardzo ładne imię
my dla chłopca mamy już wybrane imię i nie raczej się nie zmieni, ale dla dziewczynki co jakiś czas zmianiam, ale stwierdziliśmy ze najpierw zaczekamy na usg (w środę) jak się dzidzia pokaże to dopiero będziemy się głowic
marmi lubi tę wiadomość
-
Jomi, Martaw dziękuję za namiary
Ja wózka kupować na razie nie będę, ale chcę zrobić rekonesans, popytać i pogadać ze sprzedawcą w Polsce bo tam mi łatwiej niż tutaj w DE po niemiecku lub angielskuNo i jeszcze mnie w październiku targi czekają to mam nadzieję, że może jakieś rabaty będą, a jak nie to właśnie wyprzedaże pod koniec roku
Kawusia ja też nadal na minusie -4kg, no ale wg ostatniego USG noszę w sobie wielkiego monstera, więc doprawdy nie wiem gdzie się Mała chowa w tej macicy -
KASIKK wrote:hej dziewczyny mam pytanie co farbowania wlosów jestem w 14 tygodniu zawsze robilam sobie pasemka co sadzice czy moge teraz równiez isc na pasemka czy to nie zaszkodzi malenstwu jakie sa wasze opinie ??06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
nick nieaktualny
-
KASIKK wrote:hej dziewczyny mam pytanie co farbowania wlosów jestem w 14 tygodniu zawsze robilam sobie pasemka co sadzice czy moge teraz równiez isc na pasemka czy to nie zaszkodzi malenstwu jakie sa wasze opinie ??
-
Kasikk, podobno spokojnie można farbować - pytałam mojej ginki
Rosann, Jomi, dzięki za tipy odnośnie dietkiczyli w zasadzie, wychodzi na to, że dietka w praktyce jest mi znana i w sumie stosowana (śródziemnomorska). Może kilka poprawek mnie czeka
Kawa, wpadłam po uszy. Nie spodziewałam się, że wpadnę aż tak
Szwesta, dobrze kojarzę, że u Ciebie też synuś? Czekam na zdjęcia na FB - chętnie podejrzę, bo ubrankową wyprawkę będziemy kompletować od zera - pierwszy chłopak w rodzinie!
Lilka, powodzenia na wizycie
Witaj Lena
Co do Aleksandra, już prawie przekonałam męża do tego imieniajego typem był Maks, ale Olek to tak urocze imię i tak ślicznie można je zdrabniać
Krakowianka, w sumie Leoś też przepięknielena7 lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wizyty
dziekuje dziewczyny za rady tak myslalam o espumisanie ale nie sadzilam ze jest bezpieczny.
Dziewczyny a jak z Waszym lezeniem jest? Tzn zalecają spanie na lewym boku a od 20tc zakaz spania na plecach. No i prawy bok tez odradzany. Staram sie tak spac ale bolowo juz zauwazylam ze nie daje rady. W nocy sie budze przekrecam sie na prawy bok i znow po jakims czasie dostaje bolu na wysokosci jajnikow lub ciut nizej. Tez tak macie? Wiadomo ze nawet bez ciazy jak czlowiek spi na jednym boku dlugo to wchodzi bol ale mi teraz o wiele szybciej...👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Tak, Jomi, a88,
A ja wczoraj sie spytalam mojego gin. czy moge pofarbowac wlosy i mi powiedzial ze nienie spodziewalam sie takiej odpowiedzi..odrost 3cm czarny przeplatany siwymi nitkami i reszta miodowy blond..no masakra! a te bezpieczne farby o ktorych piszecie, to dostepne tylko u fryzjera?
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Tak, Jomi, a88,
A ja wczoraj sie spytalam mojego gin. czy moge pofarbowac wlosy i mi powiedzial ze nienie spodziewalam sie takiej odpowiedzi..odrost 3cm czarny przeplatany siwymi nitkami i reszta miodowy blond..no masakra! a te bezpieczne farby o ktorych piszecie, to dostepne tylko u fryzjera?
Ja bym spokojnie ufarbowala każdą bez amoniaku. Z tych sklepowych używałam Casting Loreala i dobrze kryje, kolor utrzymuje się do 28 myć.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Ja bym spokojnie ufarbowala każdą bez amoniaku. Z tych sklepowych używałam Casting Loreala i dobrze kryje, kolor utrzymuje się do 28 myć.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn