Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja słyszałam, żeby z farbowaniem uważać na początku, w drugim trymestrze już wolno, przynajmniej według mojej pani doktor. Oczywiście też stosuję farby bez amoniaku, ale to niezależnie od ciąży
Paula, co do spania na lewym boku, wydaje mi się, że któraś dziewczyna wrzuciła kiedyś tu na forum link do artykułu mamy ginekolog - generalnie zdementowała konieczność spania na lewym boku, możemy spać tak, jak nam wygodnie
Pewnie uda Ci się dotrzeć do tego artykułu przez wyszukiwarkę google'aPaula., Talla lubią tę wiadomość
-
Ja farbuję włosy i robię paznokcie hybrydowe bez przerwy od samego początku ciąży
w sensie robiłam już wcześniej i nie przestałam jak się dowiedziałam o ciąży
Moja lekarka powiedziała, że nie ma nic przeciwko, fryzjerka też wie i stwierdziła, że już nie używają takich farb jak były kiedyś i mam być spokojna. No i też chodzę do sprawdzonego salonu gdzie pracują na lorealu a jego właścicielka też z brzuchem biega
Za to moja teściowa szaleje jak widzi moje włosy i paznokciei podaje mi przykłady z przed 30 lat czemu mam tego nie robić. Ona ma w większości zupełnie inne poglądy niż ja, czekam tylko na to aż Bałwanek się urodzi to będzie szaleć, że tylko ona ma rację
KASIKK lubi tę wiadomość
-
Dzieki Marmi zaraz przeszukam
Co do farbowania ja mialam robione sombre i teraz duzy odrost widac jak mam wlosy rozpuszczone w koku nie widac. Poki co nie farbowalam ide teraz dopiero przed samym slubem. Moja fryzjerka wie o moim stanie i wierze w to ze uzyje jakies innej farby i bedzie ok👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Ja mam w planie farbowanie, ale to dopiero pod koniec października
Chwilkę przed sesją zdjęciową
W każdym razie uprzedzę tylko fryzjerkę, że chcę farbę bez amoniaku, aczkolwiek ona i tak chyba takich nie używa
Co do spania to ja śpię głównie na lewym boku bo tak mi najwygodniej... Najchętniej spałabym na brzuchu, ale już mnie troszkę gnieciePrawy bok też jest u mnie grany, ale rzadziej. Na plecach nie śpię w ogóle choć bardzo bym chciała. Niestety, ale mam strasznego namiętnego kociaka (o kocie piszę, nie o mężu
), który w środku nocy potrafi wskoczyć na człowieka i zacząć się do niego "dobierać", a że boje się, że mi wskoczy na brzuch, to spanie na plecach wyeliminowałam całkowicie.
-
Ja na razie spie na brzuchu, ale tak powykrecana,ze brzuch jakby wisi w powietrzu
A powiedzcie macie jakies widoczniejsze te brzuchy? bo ja sie dopatruje, i slabo cos, jakby rósł, to bylabym spokojniejsza..pisza wszedzie ze czesto brzuchy wyskakuja dopiero w 5-6miesiacu..Krakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Ja na razie spie na brzuchu, ale tak powykrecana,ze brzuch jakby wisi w powietrzu
A powiedzcie macie jakies widoczniejsze te brzuchy? bo ja sie dopatruje, i slabo cos, jakby rósł, to bylabym spokojniejsza..pisza wszedzie ze czesto brzuchy wyskakuja dopiero w 5-6miesiacu..
Ja nie mamTzn. ja jestem po schudnięciu 55 kg. Praktycznie większość życia miałam otyłość brzuszną, więc po zrzuceniu takiej ilości kg na brzuchu pozostał mi wielki fartuch skóry i Malutka się w nim ukrywa
No i chyba ma tam bardzo dużo miejsca bo w żaden sposób mi tej skóry do przodu nie wypycha przez co nadal mieszczę się w swoje spodnie w których chodziłam przed ciążą. Druga sprawa, że ja bez ciąży wyglądałam jakbym w niej była
Nawet kiedyś mi się majster od grzejników zapytał w którym miesiącu jestem, pfffff...
-
A ja śpię głównie na brzuchu (nie wiem do kiedy będę tak mogła) i na razie nie wyobrażam sobie innej pozycji.. co do farbowania włosów to ja poczekałam do 2 trymestru i pomalowałam, bo nie mogłam na siebie patrzeć, pytałam też lekarza, nie widział żadnych przeciwwskazań.
A co do diety, właśnie piekę murzynka:)
-
Też zasypiam nadal na brzuchu, ale już coraz częściej też na boku. Powiem Wam, że bałam się tego spania, bo ja całe życie tylko na brzuchu, inaczej nie umiałam zasnąć. A odkąd brzuch już coraz twardszy (jeszcze nie większy, ale twardszy już tak) to moje ciało w nocy samo odruchowo układa się na bok i jestem w szoku bo właśnie zawsze myślałam, że będę się obracać na brzuch, a tutaj instynkt chyba sam obraca mnie właśnie na bok. Wiem, bo jak mnie kot budzi w nocy bo przychodzi się na mnie położyć, to balansuje boroczka na moim boku własnie, a zawsze spała na brzuszku
Także czasem mam wrażenie, że ciąża przejęła kontrole nad moim ciałem i natura sama robi co uważa za słuszne
-
Hej poniedziałkowym popołudniem. Dzwoniłam do Luxmedu, babka zapisała mnie na listę badania połówkowego, mają mi dać znać w ciągu 48 godzin. Prywatnie niestety tego nie robią.
Jak się nie wbiję tu, to będę robić w tej DonnaVita albo wcale.
Co do układania się na bok, jak zasypiam to na plecach, jak się budzę to zawsze śpię na lewym boku i najczęściej jedna dłoń jest pod brzuchem, a jedna noga jest zgięta. Śpię na skórach owczych, więc to zupełnie inny rodzaj spania, poduszka natomiast to merynos/wielbłąd. Zauważyłam, że już raczej niewygodnie śpi mi się na brzuchu.
Dzięki wam też zaopatrzę się w Espumisan. -
No właśnie też zauważyłam, że już na brzuchu robi się niewygodnie, już brzusio trochę uciska, więc ciało pewnie automatycznie układa się na bok. Także problem spania rozwiązany, za niedługo jeszcze przyjdzie mi poducha ciążowa więc już w ogóle będzie bajka
Talla lubi tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy w sklepie z fotelikami zrobić rekonesans. Okazało się, że jednak zestaw po córce nie będzie się już teraz nadawał do użytku, bo o ile producent Maxi cosi deklaruje, że foteliki używać można 10 lat, o tyle trwałość bazy to już tylko 5 lat. U nas właśnie te 5 lat minęło.
Pan w sklepie Osiem gwiazdek (polecam, zarówno blog jak i sklepy) polecił nam foteliki Axkid babyfix. Fotelik z bazą kosztuje niewiele więcej niż sama baza do Maxi cosi, a wyniki w testach zderzeniowych tak samo dobre. Nie są te foteliki tak ładne jak Maxi cosi, ale są zdecydowanie lżejsze i poręczniejsze, co przy dwójce dzieci ma duże znaczenie, bo czasem trzeba będzie gdzieś je w tych fotelikach zanieść. Także my chyba się zdecydujemy na te Axkid (ale kupować, zarówno wózek jak i foteliki, będziemy pod koniec roku).marmi lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
KASIKK wrote:no ja wlasnie nie wiem jak to jest bo pasemka to rozjasniaczem i nie wiem
-
Dzień dobry
serwer nie działał to nie ma czego nadrabiać... Oczywiscie tradycyjnie juz nie spie ale za to całą noc przespałam. Jutro ide do gina i juz tylko o tym myślę
Kto dziś wizytuje? Trzymam mocno kciuki👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
nick nieaktualnyDziewczyny, snilo mi sie dzisiaj, ze spotkalysmy sie wszystkie w szkole rodzenia
ale nie byla to taka normalna szkola, bo byłyśmy tam juz z naszymi Dzieciaczkami i uczyłysmy się ich "obsługi"
Dzieci byly piękne i uśmiechnięte, a my bardzo szczęśliwe:P
Dobrego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 07:52
Lupusowa, Czarna_kawa, kuzka, lena7, Ewelaa_♡, marmi, Talla, Liy88 lubią tę wiadomość
-
a88 wrote:Dziewczyny, snilo mi sie dzisiaj, ze spotkalysmy sie wszystkie w szkole rodzenia
ale nie byla to taka normalna szkola, bo byłyśmy tam juz z naszymi Dzieciaczkami i uczyłysmy się ich "obsługi"
Dzieci byly piękne i uśmiechnięte, a my bardzo szczęśliwe:P
Dobrego dnia!
Piekny sen.
Ja nie pamietam co mi sie dzis snilo, bo 2 razy na siku wstawalam, A potem to trudno mi zasnac ponownie..
19 tydzien dzis zaczynam
A jutro usg polowkowe , juz sie nie moge doczekac !
Milego dniaPromyczek_91, Czarna_kawa, Talla lubią tę wiadomość