Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś koszmar miałam, byłam z córką uwięziona w jakimś strasznym domu, gdzie pełno było łysych mężczyzn, którzy chcieli nas skrzywdzić. bardzo krzyczałam. To krzyczenie jest w snach bardzo męczące, budze się zmęczona przez to zawsze. Też tak macie?
A potem w tym śnie córka weszła do jakiejś wody i sie nie wynurzyła już i tez krzyczałam.
No masakra. Juz potem nie mogłam spać.
A w weekend się zestresowałam, bo mąż chciał posłuchać malucha i przyniósł mi rano do łóżka detektor. Sam chciał znaleźć. Szukał i szukał i nic. Wzięłam od niego słuchawki i tez nic. Bardzo stresujące faktycznie, już rozumiem czemu nie polecają z tego powodu. A zawsze od razu znajdowałam.
I co się okazało? Musiałam przyłozyć bardzo wysoko, tak koło pępka po prawej stronie, nawet lekko powyżej, gdzie nawet nie wiedziałam że już macica sięga. To pewnie dlatego że jeszcze nie wstawałam i z grawitacją nie spłynął w dół. Bo celowo sprawdzałam potem wieczorem i był tam gdzie zawsze czyli bardzo nisko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 08:48
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Dzień dobry Ciężarówki
!
Rosann,a ile twoja dzidzia ma już? Ciekawe ile moja ma,dziś idę sprawdzić ;p to zobaczę czy te monstera nosze pod serduchem
Marmi,ja się wcale nie dziwie kochana,ze ty wpadłaś po uszy)) będzie synuś mamusi jak nic!
Paula,ja tez już na nogach słoneczko,bo 9.30 dzisiaj wizyta razem z tobą wiec obydwie w stresie)) powodzenia dla Ciebie i trzymam kciuki za dobre wieści!
Któraś mamuśka jeszcze wizytuje jak my?
A88,ale super sen!!! Aż się uśmiechnęłam i z dobrymi myślami idę na te wizytę
))
marmi lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry . Mi belly wczoraj już od rana nie działało.
My dzisiaj na zakupy do Niemiec jedziemy i mam zamiar napaść na H&M.
I dzisiaj na pewno kupię pierwsze ubranko dla Antosia ❤❤❤
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytyCzarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość
-
A mi sie snilo dzis ze robie ciasto marchewkowe, o ktorym wczoraj ktos tu pisal
i co wlasnie robie? ciasto marchewkowe! :)we snie mi cos nie chcialo wyjsc..pol nocy je robilam..ale mam nadzieje ze to w realu mi wyjdzie, aczkolwiek nie wygladalo to za dobrze, wiec nie wiedzac co zrobic do za gestego ciasta, dolalam kefiru..tylko ja moge miec takie pomysły
ciekawe co wyjdzie!
Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyMiadina, jest nas cala banda, ktora ma polowlowe miedzy 20 a 22 wrzesnia. Ale bedzie masa dobrych wiesci
Katowiczanka, znam to zdziwienie. Tez sie niezle zaskoczylam jak Zuchu poszedl do gory o ladnych kilka cm w ciagu zaledwie kilku dni
Czarna, o ktorej spijacie dziś kawkę z Małą Czarną?Lena juz Wam nawet ciacho piecze do tej kawy:P kciuki supermocne!
Kuzka, pochwal sie prosze zdjeciami tego, co upolujeszCzarna_kawa lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:Ja na razie spie na brzuchu, ale tak powykrecana,ze brzuch jakby wisi w powietrzu
A powiedzcie macie jakies widoczniejsze te brzuchy? bo ja sie dopatruje, i slabo cos, jakby rósł, to bylabym spokojniejsza..pisza wszedzie ze czesto brzuchy wyskakuja dopiero w 5-6miesiacu..
Mąż zaczął juz fotografować mój brzusio "na ściance"ma to robić co miesiąc.
-
Krakowianka wrote:U mnie płasko jak przed ciążą. Wieczorem często wzdęty i jak mały baniaczek
Mąż zaczął juz fotografować mój brzusio "na ściance"ma to robić co miesiąc.
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
A88,spijamy kawusie z Mała Czarną o 9.30
wiec w sumie za niedługo jeśli nie będzie opóźnień
)) już nie mogę się doczekać,stęskniłam się za moja córcia
))
Jeśli chodzi o spanie to ja już na brzuszku nie mogę,coś mnie ciśniewiec zostają boczki :p
-
Dziewczyny a Wy robiłyscie b.prenatalne? i jak Wam wyszly?
Ja robilam i wyszlo ze moj dzidz ma niedomykalnosc zastawki trojdzielnej..bardzo sie tym zestresowalam, ale lekarz mnie uspokajal ze to jest b.mala wada, pozatym za chwile moze jej juz nie byc, a do tego duzo ludzi to ma i nawet nie wie..pappe robilam jest ok.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
nick nieaktualny
-
Hejka, dopiero zwleklam sie z lozka, a chetnie pospalabym jeszcze
po wczorajszej wizycie okazalo sie, ze w srodku urzeduje Staś, tak jak przeczuwalam od poczatku
mam nawet zdjecie usg z siusiakiem, sama bym w zyciu nie podejrzewala ze tak wyglada siusiak. Dodatkowo powiedzialam lekarzowi ze 3 razy zdarzylo mi sie takie mocne bicie serca, ktore knie wystraszylo lekko i kazal brac przez tydzien Aspargin, jak nie przejdzie mam isc do Internisty. Maly wczoraj stal na glowie, ze mu tak wygodnie?!
Polowkowe dopiero 26 wrzesnia to bedzie 20t5d lub 2 pazdziernika czyli 21t5d.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 10:10
Katowiczanka, marmi, a88, rosann, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Lupusowa, powodzenia!
Katowiczanka, ostatnio podobny stres przeżyłam. Szukałam maluchów nisko, a były już na wysokości pępka.
U mnie połówkowe nr 1 będzie 18 września, a nr 2 robie 2 października
Już nie dołączę się do grupy poszukującej brzucha, bo mój pojawił się tydzień temu i z dnia na dzień jest coraz większy
Czytam o tych Waszych snach, a ja nigdy snów nie pamiętam albo nic mi się po prostu nie śni.
Aaaaa, no i stwierdziłam, że jednak nie wytrzymam 1,5 miesiąca bez usg z pomiarami (moja pani dr prowadząca nie mierzy dzieci) i umówiłam się na czwartek do gina w moim mieście. Ciekawa jestem jak będzie, bo unikam lekarzy stąd, ale tego poleciły mi koleżanki, podobno bardzo ogarnięty i zna się na usg.marmi lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
lena7 wrote:Dziewczyny a Wy robiłyscie b.prenatalne? i jak Wam wyszly?
Ja robilam i wyszlo ze moj dzidz ma niedomykalnosc zastawki trojdzielnej..bardzo sie tym zestresowalam, ale lekarz mnie uspokajal ze to jest b.mala wada, pozatym za chwile moze jej juz nie byc, a do tego duzo ludzi to ma i nawet nie wie..pappe robilam jest ok. -
Czarna kawa ja jutro wizytuje a dzis tylko mysle o tym jak tu do jutra dotrwac👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
lena7 wrote:A mi sie snilo dzis ze robie ciasto marchewkowe, o ktorym wczoraj ktos tu pisal
i co wlasnie robie? ciasto marchewkowe! :)we snie mi cos nie chcialo wyjsc..pol nocy je robilam..ale mam nadzieje ze to w realu mi wyjdzie, aczkolwiek nie wygladalo to za dobrze, wiec nie wiedzac co zrobic do za gestego ciasta, dolalam kefiru..tylko ja moge miec takie pomysły
ciekawe co wyjdzie!
Mnie wczoraj tak stokrotka zainspirowała, że właśnie w piekarniku siedzi murzynek z wiśniamilena7 lubi tę wiadomość
-
Witam pięknym wtorkowym przedpołudniem. Macie fajne sny, a nie takie jak ja, żebym chociaż coś czytała. A tak dziś były wybuchy, pościgi, wampiry niby te dobre i ludzie z nimi współpracujący, ogólnie jakbym film znowu oglądała.
Połówkowe będę mieć gdzieś w październiku, w Luxmedzie.