Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Witam się wypoczęta po odwiedzinach u rodziców. Przydał mi się taki wypoczynek, naładowałam baterie
Ja mam połówkowe 7 września, już nie mogę się doczekać tej wizyty. Ja czuję, że coś tam mi w brzuchu się dzieje. Ale to jeszcze nie kopniaki takie mocneDziś na obiad będzie leczo - taka mnie ochota złapała
Miłego dnia i wracam aktywnie na forum -
Marmi,dzięki
)))Mała Czarna również pozdrawia kochane cioteczki z forum
Rosann,aaa zapomniałam,ze ty zagraniczna mamuśkato dr.Kretowicz (muszę jeszcze w papierzyskami sprawdzić,ale to chyba to nazwisko usłyszałam dzisiaj
))
Właśnie,właśnie dziewczynki,mi gin mówił,ze między 19-22 tyg powinno się zrobić to badanie.I teraz głowie się na który się zapisać tydzień) oczywiście pewnie będę uzależniona tez od terminów w klinice,ale już mam łeb jak sklep,bo. Chciałabym mieć termin wyznaczony,żeby się nie denerwować
a wy w jakie tygodnie się przymierzacie iść,20sty? Czy któraś wcześniej próbuje?
-
lilka1984 wrote:Wczoraj jak byłam u lekarza i pytałam o połówkowe to powiedział zeby zrobić między 21-23 tyg, wtedy dziecko jest już na tyle duże ze łatwo wszystko pomierzyć.
Czarna jak masz wybór to radziłabym po 20 tygodniu, ja byłam na prenatalnych za wcześnie i mnie odesłali, po co się stresowaćJa będę miała już bliżej 22 tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 13:08
-
Czarna, ja z racji tego, że robię u dwóch specjalistów to pierwsze robię w 19+4, a drugie w 21+4. Gdybym robiła tylko jedno to poszłabym w 20-21 tc (skończonych).Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyJa jak byłam na prenatalnych w 12 tyg to zapisali mnie na 29 września czyli 21 tydzień. Ten 21-23 tydz to podobno najlepsze.
Ale macie super sny. Mi się też coś śni ale jak wstaję rano to nic nie pamiętam- to chyba przez to, że co 3 godz wstaję siusiu.
A co do spania to ja śpię albo na lewym boku albo na placach. Wcześniej spałam na brzuchu ale teraz jakoś nie mogę odrazu się obracam.
Trzymam kciuki za wizytki:) -
nick nieaktualny
-
Muli muli
Czytam Wasze wpisy o plci..ja bylam na prenatalnych w 13t6d i mi babka pokazywala siuraka( i to nie malego :0) wiec tak sie zastanawiam czy to mozliwe ze juz bylo widac, bo jesli nie siur, to co to bylo?
Tokarzynka ja tez ide w piatek do genetyka, tak prewencyjnie..
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dzisiaj chyba najgorzej się poczułam od początku ciąży: najpierw zrobiło mi się mega niedobrze i do tego jeszcze doszło nagłe osłabienie, myślałam że haftnę, pokulałam się do toalety i ległam na zimnych kafelkach. 5min i wszystko wróciło do normy. Całe szczęście mam doświadczenia w omdleniach i wiem jak reaguje mój organizm:) ale z drugiej strony później mnie olśniło, że nie powinnam się w toalecie w pracy w takim wypadku zamykać bo jakbym padła to by drzwi musieli wyważać
-
Fajnie a ja nadal nie znam płci dziecka, bo tak się ustawia, żeby żaden lekarz nie zobaczył niczego.
Chyba ma to po mnie, uparciuch jak nic.
Mi lekarz z DonnaVita powiedział, że najlepiej robić połówkowe między 22 a 24 tygodniem, bo wtedy i serce lepiej widać itd. Natomiast koordynatorka z Luxmedu też zaznaczyła w rozmowie, że jednak to będzie bliżej 20 października, a póki co nie mają grafiku, będzie dzwonić z umówieniem bliżej połowy września.
A belly muli od wczorajszej nocy, niby pisali że to aktualizacja, tylko czemu mi pokazywało wcześniej że im po prostu host padł? Korzystają z cloudflare w Hamburgu i to im działało, dalej już nie. -
Połowkowe można zrobić nawet w 25tc. Chodzi tylko o to, żeby w razie nieprawidłowości zdążyć zrobić amniopunkcję i ewentualnie legalną terminację, a to możliwe jest tylko do 22tc.
Ale nas to nie dotyczy, bo przecież mamy w brzuchach zdrowe dzieciakiTakże myślę, że lepiej później niż za wcześnie, bo przy zbyt wczesnym badaniu można przeoczyć np. wadę serca.
aiwlys lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Czarna_kawa wrote:A88,ale mnie kusisz kochana z tym gangiem
kurczę może by się udało właśnie w tym czasie tez zrobić hmmm...tylko się zastanawiam czy tydzień byłby dobry
bo wy pare dni do przodu chyba jesteście,to u was który by był 20sty? Bo u mnie 19 z hakiem
Rosann,mnie właśnie gin skierował do specjalisty,a ty z wawy?Bo jak chcesz to podam ci namiar do tego fachowca od połówkowych,który ma ten szczegółowy opis zrobić
Monic,dzięki kochanaHaha tez bym nie dotrwała do października bez szybciej wizyty,wcale się nie dziwie,ze się niecierpliwisz
a te płeć znam tylko dzięki tym testom z krwi,bo tak to ginek się pomylił wcześniej na usg ;p
Mała czarna ja będę miała połówkowe 14 września i to wychodzi 19 t o 4 d.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Monic,Jomi,właśnie tak będę jednak celować po 20stym tyg pełnym,zeby jednak mała miała co pokazać,bo nie chciałabym powtarzać badania przez to,ze za wcześnie się wybrałam
wiec jeśli terminy będą w tej klinice to będę się zapisywać jednak pod koniec września
wtedy powinno być dobrze mam nadzieje
jak zadzwonię do kliniki i się dowiem wszystkiego to napisze
ciekawa jestem jak oni w ogóle tam z terminami stoją
Rafaello,uważaj tam na siebie,ja miałam pare momentów nawrotów mdłości,ale nic takiego groźniejszego,ty lepiej ostrożniejsza kochana bądź jak masz tendencje do omdleń,żebyś właśnie się nie zablokowała w toalecie.
Marmi,to widzisz czyli u Ciebie na oko to już 21 tydzień będzie skoro Olek starszy
Szwesta,moja mała to się tak waha jeszcze,po wymiarach główki starsza o pare dni,ale po wymiarach kości udowej to ciut młodszawiec lepiej u mnie później iść niż wcześniej
U mnie tez tak szaleje to belly,mam nadzieje,ze to się unormuje szybko ;p -
Dziewczyny, z innej beczki. Pewnie za wcześnie na takie zakupy, ale może komuś sie przyda, choćby na prezent.
Dziś i jutro w super pharm całe marki Canpol, Avent, Nivea Baby -40 lub 50-% plus cała masa kosmetyków, Ziaja, Vichy -50%.
Opłaca się mega.
Laktatory też obejmuje, tyle że maja tylko ręczne.Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
jiwa wrote:
Ale macie super sny. Mi się też coś śni ale jak wstaję rano to nic nie pamiętam- to chyba przez to, że co 3 godz wstaję siusiu.
No nie wiem czy moje można tak nazwać
obudziłam się cała w stresie.
Ja spię mimo wystającego brzucha na brzuchu, ale z noga lewą lub prawą mocno podwinietą, to ten brzuch tak delikatnie uniesiony. Nie wyobrażam sobie nie spać na brzuchu
Lena, na pewno siurak, tak jak u mnie. kilka stron wczesniej wkleiłam zdjęcie, a to było wczesniej niż u Ciebie. Musi być
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Nadrobie Was wieczorkiem
Ja dziś byłam na wizycie. U nas wszystko OK. Termin CC będzie na 20.01.18r.
Dzidzia to chłopczyk. W sumie doszliśmy do jakiegoś porozumienia i będzie Patryk. Tak więc tyle u nas
marmi, Czarna_kawa, kuzka, Lupusowa lubią tę wiadomość
-
aiwlys wrote:Hej dziewczyny. Nadrobie Was wieczorkiem
Ja dziś byłam na wizycie. U nas wszystko OK. Termin CC będzie na 20.01.18r.
Dzidzia to chłopczyk. W sumie doszliśmy do jakiegoś porozumienia i będzie Patryk. Tak więc tyle u nas
Już masz termin cc??? Ale szybko
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018