Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaginekolog udostępniła film z programu na FB - dla chętnych:)
U mnie libido wzrosło, wręcz mam ciągle ochotęale może to przez to że mąz nie chce w ciąży - pisałam kiedyś czemu - więc im dłużej, tym libido rośnie bardziej. No musze go zmusić w końcu, bo przeciwskazań medycznych jak dotąd nie ma.
Ja tez uwielbiam szpilki i eleganckie ubrania, a teraz odstawiłam obcasy i ciekawe jak mnie będą nogi bolały jak za rok do niech wrócę. Nawet jakbym chciała, to jakoś nie pracując, nie ma okazji.Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
nick nieaktualnyKawa, dokładnie
ja dziś jeansowa spódniczka (ciążowa!) o kroju sportowym, tank top, luźny sweterek (uwielbiam!!) i trampki
Jomi, ja ze szpilkami też na bakier. Ostatni raz miałam takowe na własnym ślubie i zmieniłam na płaskie tuż po pierwszym tańcu -
Znowu się edytowac nie da:/
Kasiaa nie strasz. Moja córka własnie idzie do 1 klasy. Już do przedszkola byl problem z pośpiesznym ubieraniem, myciem zębów itd, a śniadanie jadła juz w przedszkolu. teraz dojdzie śniadanie w domu, a to ślimak jedzeniowy jest + szykowanie śniadania do szkoły. Trochę się tego obawiam. Jedyny plus taki, ża trafiło na moje zwolnienie, więc mam czas ogarnąć ten początek i lekcje do południa. Jakbym pracowała, to dziecko by kwitło na świetlicy do godziny 17. Eh...
Małe dzieci - wydaje się tyle roboty, duże dzieci - tak samo duzo, tylko innej
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Moje dziecko to tez ślimak jedzeniowy. Ona śniadanie potrafi jeść godzinę, serio. Póki co u nas trzeci rok przedszkola się zacznie (poszła gdy miała 2,5 roku). Gdy Olga pójdzie do szkoły bliźniaki będą szły do przedszkola i nawet nie chcę myśleć o tym jak ogarnę rano towarzystwo. Szczególnie, że mój mąż wyjeżdża z domu codziennie o 6, więc podczas całej porannej krzątaniny jestem zawsze sama, a w mojej firmie odbijamy kartę na wejsciu i wyjściu, więc spóźnienia nie wchodzą w grę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:40
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Też jestem zwolenniczką wygody, kocham sportowe buty miłością wielką. Co prawda w takie ciepłe dni raczej wybieram lżejsze obuwie, a szpilki na moich nogach to chód kaczuszki
Co do ciążowych ubrań to po przetrzepaniu szafy wyniosłam to, w co już nawet łydki nie wcisnę i zrobiło się pusto... Głównie śmigam w leginsach, koszulkach i dłuższym cienkim swetrze, bo tak mi najwygodniej, uwielbiam też sukienki
Jedną parę jeansów i ze dwie tuniki będę musiała kupić, bo brzuszek się zaczyna robić bardziej okrągły.
Wygrzebałam stary sweter taty, ponad 28 lat ma, niezniszczony, tyle lat w rodzinie, że aż go podwędziłam i w chłodne zimowe wieczory będę w nim chodzić po mieszkaniu
marmi, Talla lubią tę wiadomość
mały książę
-
Ja jutro chyba się wybieram na jakieś zakupowe szaleństwo ( dla siebie). Chociaż u mnie nie znajdzie się sklepu typowo ciazowego. widziałam w Mohito jakieś spodnie na gumkę. Więc może takowe kupię. Będą na teraz dobre i na po ciąży. Muszę coś na rozpoczęcie roku coś znaleźć.
A dziś byłam w Tesco i chciałam kupić coś dla maluszka a że nie znam płci to chciałam kupić jakieś uniwersalne. Nie ma nawet mowy. Albo róż króluje albo typowo chłopięce. Była jakaś promocja na body 2 szt za 20 zł. Ale to na krótki rękaw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:48
-
Ja wybieram obuwie na plaskim poniewaz z moim eM jestesmy jednego wzrostu . ale do szpilek nigdy i tak nie mialam przekonania. Zreszta nawet czasu nie mialam sie nauczyc w nich chodzic jak znamy sie nmjuz 8 lat👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Co do ubranek to kupie ale juz pazdziernik/listopad. Na chwile obecna i tak juz mam sporo ubranek. Rwz ze moja kolezanka ktora tu poznalam na forum mi wyslala
to moja ciocia jedna oszalalq i kupuje w ciuszku co ladniejsze
a jeszcze siostra ma mi przywiezc po corce wiec z zakupami czekam jak mi juz pozwoza do domu
zeby do szpitala cos kupic cos do lekarza itp
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
U mnie z libido różnie. Choć teraz jestem tak zajęta, a wieczorami zmęczona, że nie w głowie mi harce (i mężowi chyba też)
Ja dziś kupiłam jeansy z olx, używane, ale w idealnym stanie - z happymmum, są super! Nowe ponad dwieście złotych, kupiłam za 70 - leżą lux, rurki i nie wyglądają jak ciążoweTakże mega polecam. Co prawda mieszczę się jeszcze w swoje rzeczy, ale na jesień/zimę będą super.
Podpisuję się pod stylem sportowym - szpilki od wielkiego dzwonuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 16:24
marmi, Talla lubią tę wiadomość
-
Marmi,super zestaw
!!! Już to sobie mogę wyobrazić
))
Kasiaa,podziwiam Cię kochana za tych 3 synkówmarzy mi się gromadka dzieci wiec szacun dla Ciebie kochana i powiem Ci,ze wiem może być ciężko,ale potem zobaczysz jakie to skarby i mamę na rękach będą nosić
))
Momo28,stary sweter taty to extra pomysł!Czasem z szafy rodziców można wygrzebać takie cudeńkamoda wraca!
Mamuśki,czy wy tez się tak dzisiaj gotujecie? Ja mam wrażenie jakbym ważyła 100 kg
-
witajcie, wczoraj mialam polowkowe USG.
wszystko w porzadku, choc byla chwila strachu gdy badane bylo serce dziecka, bo polozna widziala tylko dwie komory, i sie troche przestraszyla, zawolala druga, i obie patrzyly, no i okazalo sie ze moje dziecie sie tak wygielo ze pozostale dwie komory sie ukryly, i nie byly widoczne ,wiec jak sie juz wyprostowalo to okazalo sie ze wszystko w porzadku, sa 4 komory, serce zdrowe.
No i bedzie DZIEWCZYNKA na 100%
Dzis w nocy obudzilo mnie cos dziwnego , dotykam brzucha i czuje taka kulke wystajaca, normalnie jak stopka dziecka tylko bardzo malutka wielkosci kulki, dotknelam tego i schowala sie ta kuleczka...
aiwlys, Czarna_kawa, Katowiczanka, jomi81, Anne92, a88, momo28, Elaa.1234, marmi, Asasa, lena7, jiwa, sunset06, kuzka, Talla, Wredotka, kolka lubią tę wiadomość
-
kasiaa.. wrote:Mam 3 dzieci synow . Teraz z ciążą wpadka ze ho ho dopiero dowiedziałam się ok 11 tyg ciazy
Chłopcy w wieku 12 lat,8 lat i 10 miesiecy
Wow! No to faktycznie niezła gromadkaNie dziwię się, że przeraża Cię rozpoczęcie roku. Bo szykowanie dwójki dzieci do szkoły, zebrania, zajęcia dodatkowe i inne atrakcje, a przy tym ciąża i niemowlę to totalny hardcore
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Lupusowa,nareszcieeee kochana,już tu jajko zniosłam czekając na wieści od Ciebie
jejciu gratuluje córci
biedna pewnie najadłam się strachu jak to serduszko oglądały,ale koniec końców najważniejsze,ze malutka zdrowa i teraz możesz ze spokojna główką spać
))))!!!! Super wiadomości i pierwsze połówkowe za nami
oby reszta tez przyniosła takie dobre wiadomości !!!!
Oooo,ale słodko z tą stópkącóreczka Cię uspokoiła przed snem swoją obecnością taka ,,namacalną'' to musi być kapitalne uczucie
))!!!
Lupusowa lubi tę wiadomość
-
Lupusowa, czyli otworzyłaś serię usg połówkowych
Najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze
Lupusowa lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018