Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
marmi wrote:Rafaello, dlatego ja właśnie buszuję na używanych ciuszkach ciążowych na allegro. Dla przykładu jeansy za 10-30 zł kupisz bez problemu
Tylko warto się dobrze pomierzyć w obwodach
Jomi, życzę żebyś trafiła na dobrego lekarza, zawsze warto mieć takiego sprawdzonego blisko, u siebie w mieście
No właśnie kupiłam jedne jeansy na all używane i co? ogólnie ok a za ciasne w zgięciach w kolanach, pfff przecież nie mam przytytych kolan:)Krakowianka lubi tę wiadomość
-
A ja nienawidzę kupować ciuchów
kupiłam sobie tylko w H&M krótkie spodenki z pasem już miesiąc temu i dwa staniki ciążowe, no ale za dwa tygodnie idziemy na wesele naszego przyjaciela i mój M jest świadkiem i nie mam się w co ubrać, generalnie nie chodzę w sukienkach i jak myślę że mam coś kupić z moim brzuchem jak w 7 miesiącu a nie jak w 5 to mi słabo, żebym chociaz wiedziała czego szukam a tu pustka w głowie.
-
Kurcze, wiekszosc pewnie z Was ma juz dzieci i piszecie o wyprawkachi, wozkach, itp, a ja to jakbym poszla teraz do sklepu to dla mnie wszystko jest czarną magią..ja nie wiem nic kompletnie, na niczym sie nie znam, bede musiala sie ogarnąc
Krakowianka, Talla lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyLena, nie Ty jedna
ja przeszukuję wszelkie i internetowe poradniki - co kupić, na co zwrócić uwagę i obecnie już w ogóle mnie to nie przeraza, raczej ekscytuje
Dziewczyny tutaj zawsze służą radą i można szybko zweryfikować co się przydaje, a co nie?
Rafalello, no rzeczywiście niezły numer! Może przy przymierzaniu akurat wodę złapałaś? A może spróbować je trochę rozbić, np. wkładając w 1 nogawkę obie nogi? Zdarzało mi się tak rozpychać przyciasne spodnie
Marta, może w takim razie jakaś luźna sukienka - zarówno w fasonie, jak i pod kątem stylu? W oversize będzie Ci wygodnie i jeśli nie jesteś fanką eleganckich sukienek (ja nie jestem), to będziesz czuć się mniej sztywno i sztucznielena7, Talla lubią tę wiadomość
-
jiwa wrote:
Ela1234 mi w 14t3d powiedział ginek, że na 100% dziewczynka bo wargi sromowe dojrzał i pokazał.
Ja właśnie nie widziałam na ekranie, nawet zdjęcia nie dostałam dla potwierdzenia i dlatego jakoś nie może uwierzyć, ze to może być córeczka zwłaszcza ze wszyscy obstawiali chłopca i ja ciagle mam w głowie, ze jednak siusiak się pokażeale z drugiej strony dzidzia raczej spala i chyba dobrze się ułożyła, bo lekarz powiedział, ze na jej oko nie wyglada to na siusiaka a bardziej na wargi
. Na razie wstrzymuje się z różowymi ubrankami, bo jeszcze bobas zrobi nam niespodziankę
-
dzień dobry;) a mi dzisiaj pojawił się "nowy" brzuch twardy i bardziej wystający niż wczoraj wieczorem - mega dziwne uczucie;) co do szmatek dla siebie to wybieram się do tesco może z tej ich marki f&f coś znajdę. Rozmawiałam wczoraj z koleżanką która ma 2latkę i powiedziała że teraz jakby miała kupować wózek to kupiłaby używqną gondolę (po 7m mała wyrosła z budy) a potem dobrą spacerówkę - lekką, łatwą do składania którą dzieć może jeszcze ze 3 lata jeździć...
marmi lubi tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Cześć Ciążowe Misiaki!
Jomi,powodzenia na wizycie dzisiaj!!!Oby lekarz okazał się fajny
Marmi,tez jestem fanka oversizowych sukienek)) także Marta dobrze dobrana biżuteria albo fajne buty i naprawdę taka sukienka może się okazać perełka
do tego make up,włosy i gwiazdeczka
Lena7,nie bój żaby pare z nas takich zielonych wiec na pewno jedna drugiej podpowie co z wyprawkapytaj,każda coś od siebie napisze,żeby było łatwiej
Lupusowa,kochana czekam na info o tej twojej wizycie ci wszystko u was dobrze.
Kto dzisiaj z mamusiek oprócz Jomi wizytuje? Kciukasy!
Jadę do pracy i znowu do nocy wiec uf uf dwa głębokie wdechy i do przodu)) uśmiechu Wam życzę dzisiaj
))
lena7, Talla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam bardzo intymne pytanie. Czy Wam też spadło libido na tym etapie? Dodatkowo stosunek nie sprawia mi takiej przyjemności.. mimo, że w środku jest wszystko jak było. Przykro mi jakoś z tego powodu i widzę, że mojemu też nie jest z tym wesoło. Nie wiem co jest grane..
-
a88 wrote:Anne, czemu odradzala Anex?
Paula, co tam mama ginekolog mowila ciekawego?
Mówiła, że jest to stosunkowo nowość na rynku i nie wiadomo do końca jak z awaryjnością i reklamacjami w tych wózkach. Do stelaża też miała zastrzeżenia - mówiła, że wózek spokojnie powinien dwójkę dzieci wytrzymać a nie już po jednym być zniszczonym. Poleciła nam właśnie Adamex - podobny bardzo design i sprawdzona firma z dobrymi opiniami. Adamex jest też tańszy niż Anex. -
lena7 wrote:Kurcze, wiekszosc pewnie z Was ma juz dzieci i piszecie o wyprawkachi, wozkach, itp, a ja to jakbym poszla teraz do sklepu to dla mnie wszystko jest czarną magią..ja nie wiem nic kompletnie, na niczym sie nie znam, bede musiala sie ogarnąc
jest w.ciąży tyle co ja i ostatnio poszłyśmy do.sklepu i pokazywałam jej pare rzeczy
sama zobaczysz ze jak maleństwo się urodzi samo z siebie przyjdzie co kupować
lena7 lubi tę wiadomość
Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Czesc Dziewczyny wiecie jak sie wkurzylam nawiazujac do wczoraj jesli chodzi o ZUS dzidiaj dostalam tzw wyplate oczywiscie kwota byla za 15 dni ( bo to pierwsze zwolnienie) ale najlepsze jest to ze mnozac to razy dwa wychodzi ze ZUS bedzie placil mi mnoej niz pracodawca
-
Gosiakk300 wrote:Czesc Dziewczyny wiecie jak sie wkurzylam nawiazujac do wczoraj jesli chodzi o ZUS dzidiaj dostalam tzw wyplate oczywiscie kwota byla za 15 dni ( bo to pierwsze zwolnienie) ale najlepsze jest to ze mnozac to razy dwa wychodzi ze ZUS bedzie placil mi mnoej niz pracodawca
Nie denerwuj się. Najlepiej jedź do Zusu i wyjaśnij co i jakNiech Ci wszystko wytłumaczą i będziesz wiedziała jak będziesz miała wypłatę liczną.
-
Ok, w razie wątpliwości będę pytała
Aiwlys, to ja Ci powiem coś lepszego..my nie wspolzyjemy od transferu..czyli 3misiace gdzieś. mimo że nie ma żadnych przeciwwskazań, to obydwoje się tak boimy, że nawet jakby do czegoś miało dojść, to żadnej przyjemności z tego byśmy nie mieli. Generalnie nie jest źle, radzimy sobieStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Wiem i poczekam. Dzwonilam do Zusu sie doqiedziec to Pani podala mo wzor jak to wyliczyc i wg ich wzoru nadal wychodzi mi kwota mnoejsza niz to jakbym pracowala wiec jak jest platne 100% jak wychodzi mniej... Noe rozumiem tego albo poprostu moj kplor wlosow swiadczy o inteligencji
:-
-D
-
lena7 wrote:Kurcze, wiekszosc pewnie z Was ma juz dzieci i piszecie o wyprawkachi, wozkach, itp, a ja to jakbym poszla teraz do sklepu to dla mnie wszystko jest czarną magią..ja nie wiem nic kompletnie, na niczym sie nie znam, bede musiala sie ogarnąc
lena7 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak, jeśli na zwolnieniu jest kod B (ciąża), L4 jest płatne 100%, więc raczej nie piwinno być większej różnicy odnośnie pensji. Zadzwoń i podpytaj, może to jakiś błąd.
Kawa i Marta, witajcie w klubie - wygoda i komfort przede wszystkim. A trampki po prostu kocham
Gosia29, ale super, że jesteście z siostrą mniej więcej na tym samym etapie ciąży! Niesamowitei dla dziadków podwójna radość, super!