X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello, spróbuj przejrzeć Bonprix, tam często są promocje na ciuchy ;) ja upolowałam jedną parę dżinsów za 5 dyszek

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Rafaello, dlatego ja właśnie buszuję na używanych ciuszkach ciążowych na allegro. Dla przykładu jeansy za 10-30 zł kupisz bez problemu ;)
    Tylko warto się dobrze pomierzyć w obwodach ;)

Jomi, życzę żebyś trafiła na dobrego lekarza, zawsze warto mieć takiego sprawdzonego blisko, u siebie w mieście :)

No właśnie kupiłam jedne jeansy na all używane i co? ogólnie ok a za ciasne w zgięciach w kolanach, pfff przecież nie mam przytytych kolan:)

Krakowianka lubi tę wiadomość

• martaw Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nienawidzę kupować ciuchów :( kupiłam sobie tylko w H&M krótkie spodenki z pasem już miesiąc temu i dwa staniki ciążowe, no ale za dwa tygodnie idziemy na wesele naszego przyjaciela i mój M jest świadkiem i nie mam się w co ubrać, generalnie nie chodzę w sukienkach i jak myślę że mam coś kupić z moim brzuchem jak w 7 miesiącu a nie jak w 5 to mi słabo, żebym chociaz wiedziała czego szukam a tu pustka w głowie.

• lena7 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wiekszosc pewnie z Was ma juz dzieci i piszecie o wyprawkachi, wozkach, itp, a ja to jakbym poszla teraz do sklepu to dla mnie wszystko jest czarną magią..ja nie wiem nic kompletnie, na niczym sie nie znam, bede musiala sie ogarnąc ;)

Krakowianka, Talla lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, nie Ty jedna ;) ja przeszukuję wszelkie i internetowe poradniki - co kupić, na co zwrócić uwagę i obecnie już w ogóle mnie to nie przeraza, raczej ekscytuje :)
    Dziewczyny tutaj zawsze służą radą i można szybko zweryfikować co się przydaje, a co nie?

Rafalello, no rzeczywiście niezły numer! Może przy przymierzaniu akurat wodę złapałaś? A może spróbować je trochę rozbić, np. wkładając w 1 nogawkę obie nogi? Zdarzało mi się tak rozpychać przyciasne spodnie ;)

Marta, może w takim razie jakaś luźna sukienka - zarówno w fasonie, jak i pod kątem stylu? W oversize będzie Ci wygodnie i jeśli nie jesteś fanką eleganckich sukienek (ja nie jestem), to będziesz czuć się mniej sztywno i sztucznie ;)

lena7, Talla lubią tę wiadomość

• Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jiwa wrote:

Ela1234 mi w 14t3d powiedział ginek, że na 100% dziewczynka bo wargi sromowe dojrzał i pokazał.

Ja właśnie nie widziałam na ekranie, nawet zdjęcia nie dostałam dla potwierdzenia i dlatego jakoś nie może uwierzyć, ze to może być córeczka zwłaszcza ze wszyscy obstawiali chłopca i ja ciagle mam w głowie, ze jednak siusiak się pokaże :D ale z drugiej strony dzidzia raczej spala i chyba dobrze się ułożyła, bo lekarz powiedział, ze na jej oko nie wyglada to na siusiaka a bardziej na wargi :D. Na razie wstrzymuje się z różowymi ubrankami, bo jeszcze bobas zrobi nam niespodziankę :D

1t69dfh.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry;) a mi dzisiaj pojawił się "nowy" brzuch twardy i bardziej wystający niż wczoraj wieczorem - mega dziwne uczucie;) co do szmatek dla siebie to wybieram się do tesco może z tej ich marki f&f coś znajdę. Rozmawiałam wczoraj z koleżanką która ma 2latkę i powiedziała że teraz jakby miała kupować wózek to kupiłaby używqną gondolę (po 7m mała wyrosła z budy) a potem dobrą spacerówkę - lekką, łatwą do składania którą dzieć może jeszcze ze 3 lata jeździć...

marmi lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciążowe Misiaki!

Jomi,powodzenia na wizycie dzisiaj!!!Oby lekarz okazał się fajny :)

Marmi,tez jestem fanka oversizowych sukienek :))) także Marta dobrze dobrana biżuteria albo fajne buty i naprawdę taka sukienka może się okazać perełka :) do tego make up,włosy i gwiazdeczka :)

Lena7,nie bój żaby pare z nas takich zielonych wiec na pewno jedna drugiej podpowie co z wyprawka :) pytaj,każda coś od siebie napisze,żeby było łatwiej :)

Lupusowa,kochana czekam na info o tej twojej wizycie ci wszystko u was dobrze.

Kto dzisiaj z mamusiek oprócz Jomi wizytuje :)? Kciukasy!

Jadę do pracy i znowu do nocy wiec uf uf dwa głębokie wdechy i do przodu :))) uśmiechu Wam życzę dzisiaj :)))

lena7, Talla lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo intymne pytanie. Czy Wam też spadło libido na tym etapie? Dodatkowo stosunek nie sprawia mi takiej przyjemności.. mimo, że w środku jest wszystko jak było. Przykro mi jakoś z tego powodu i widzę, że mojemu też nie jest z tym wesoło. Nie wiem co jest grane..

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Anne, czemu odradzala Anex?

Paula, co tam mama ginekolog mowila ciekawego?

Mówiła, że jest to stosunkowo nowość na rynku i nie wiadomo do końca jak z awaryjnością i reklamacjami w tych wózkach. Do stelaża też miała zastrzeżenia - mówiła, że wózek spokojnie powinien dwójkę dzieci wytrzymać a nie już po jednym być zniszczonym. Poleciła nam właśnie Adamex - podobny bardzo design i sprawdzona firma z dobrymi opiniami. Adamex jest też tańszy niż Anex.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Anne92, a adamex który wpadł Ci w oko? Widziałam, że mają mnóstwo modeli.

Podoba mi się vicco i pajero :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Kurcze, wiekszosc pewnie z Was ma juz dzieci i piszecie o wyprawkachi, wozkach, itp, a ja to jakbym poszla teraz do sklepu to dla mnie wszystko jest czarną magią..ja nie wiem nic kompletnie, na niczym sie nie znam, bede musiala sie ogarnąc ;)
    Zupełnie jakbym słyszała moją siostre :) jest w.ciąży tyle co ja i ostatnio poszłyśmy do.sklepu i pokazywałam jej pare rzeczy :) sama zobaczysz ze jak maleństwo się urodzi samo z siebie przyjdzie co kupować

lena7 lubi tę wiadomość

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marmi tak chyba zrobię bo ja generalnie nie cierpię eleganckich kreacji, najlepiej to się czuję w luźnych spodniach i trampkach, więc na myśl o kreacjach weselnych jest mi słabo :)

marmi lubi tę wiadomość

• Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny wiecie jak sie wkurzylam nawiazujac do wczoraj jesli chodzi o ZUS dzidiaj dostalam tzw wyplate oczywiscie kwota byla za 15 dni ( bo to pierwsze zwolnienie) ale najlepsze jest to ze mnozac to razy dwa wychodzi ze ZUS bedzie placil mi mnoej niz pracodawca

oar89n73od1dc4i6.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiakk300 wrote:
    Czesc Dziewczyny wiecie jak sie wkurzylam nawiazujac do wczoraj jesli chodzi o ZUS dzidiaj dostalam tzw wyplate oczywiscie kwota byla za 15 dni ( bo to pierwsze zwolnienie) ale najlepsze jest to ze mnozac to razy dwa wychodzi ze ZUS bedzie placil mi mnoej niz pracodawca

Nie denerwuj się. Najlepiej jedź do Zusu i wyjaśnij co i jak ;-) Niech Ci wszystko wytłumaczą i będziesz wiedziała jak będziesz miała wypłatę liczną.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, w razie wątpliwości będę pytała :-)

Aiwlys, to ja Ci powiem coś lepszego..my nie wspolzyjemy od transferu..czyli 3misiace gdzieś. mimo że nie ma żadnych przeciwwskazań, to obydwoje się tak boimy, że nawet jakby do czegoś miało dojść, to żadnej przyjemności z tego byśmy nie mieli. Generalnie nie jest źle, radzimy sobie :-P

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem i poczekam. Dzwonilam do Zusu sie doqiedziec to Pani podala mo wzor jak to wyliczyc i wg ich wzoru nadal wychodzi mi kwota mnoejsza niz to jakbym pracowala wiec jak jest platne 100% jak wychodzi mniej... Noe rozumiem tego albo poprostu moj kplor wlosow swiadczy o inteligencji :-D:-D:-D

oar89n73od1dc4i6.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Hehe witaj w klubie :):)

lena7 lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Waszego grona :)

Termin na drugą połowę lutego, z tego co wiemy z mężem synek, ale zobaczymy na kolejnych badaniach :)

marmi, kuzka, Tokarzynka, Czarna_kawa, Promyczek_91, Talla lubią tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, jeśli na zwolnieniu jest kod B (ciąża), L4 jest płatne 100%, więc raczej nie piwinno być większej różnicy odnośnie pensji. Zadzwoń i podpytaj, może to jakiś błąd.

Kawa i Marta, witajcie w klubie - wygoda i komfort przede wszystkim. A trampki po prostu kocham ;)

Gosia29, ale super, że jesteście z siostrą mniej więcej na tym samym etapie ciąży! Niesamowite :D i dla dziadków podwójna radość, super!

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ