Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jomi81 wrote:Szwesta, super czytać o Twoich relacjach z pasierbem. Fajnie, że jesteście sobie bliscy i traktuje Cię jak mamę
Ellaa1234, mam ten sam problem. Nie dość że piersi mi bardzo urosły to mam tak sterczące brodawki, że nawet w usztywnianym staniku coś się rysuje, a o tych miękkich mogę zapomnieć
Chyba ilość chłopców i dziewczynek się wyrównuje
Tokarzynka, jeśli Cię to pocieszy ja leżałam cały pierwszy trymestr, potem miesiąc miałam normalny i znów leżę. Można z tym żyćLekko nie jest, ale książki ratują mnie przed zwariowaniem.
ksiazki, TV, laptop i... Oczywiscie forum ^^
Co do rzeczy dla siebie to juz zamowilam 2 pary spodni ciążowych, bluzki, koszule do karmienia i kupiłam w Lidlu wkładki laktacyjne
Jeszcze musze jakies legginsy zamowic i spodnie wizytowe-z mysla o swietach -
Tokarzynka, a nie lepiej olać spodnie ciążowe wizytowe i ubrać sukienkę? Teraz tyle fasonów takich luźnych, że zostanie taka kiecka na po ciązy, a gacie nie. Ja mam sprzed ciązy kilka sukienek kupionych bez myśli o ciazy, a będą dobre do końca.Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justa, jesteś po wizycie tak? Co lekarz powiedział?
Dzieci różnie rosną, jak widzisz na forum, niektóre rozbieżności są spore, no i pomiar może być niedokladny, sprzęt gorszy itd.
Dokładnie 5? czy 5 i po przecinku coś?Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Paula,ale fajnie z ta położna
już masz w sumie trochę sprawę załatwiona
Aiwlys,jeśli się dobrze czujesz i wyniki cukru w normie to myśle,ze w ogóle luzik-arbuzik z tym jedzeniemja tez jem na co mam ochotę
w 1 trymestrze miałam zmiany smaków i bardzo ograniczone menu przez mdłości wiec teraz korzystam
))
Katowiczanka dobrze prawisukieneczki są często praktyczniejsze,chyba,ze lubisz spodnie to już inna bajeczka
Justa1994,kochana dwa głębokie wdechy nie ma co panikować,każdy dzidziuś rośnie inaczej,ja bym w ogóle się nie przejmowała,byłaś na wizycie ginek nic nie mówił w tym temacie?Moja mała miała w 13 tyg z hakiem 7,17 cm gdzie dziewczyny miały większe bobaski i wrzuciłam na luz,bo ja jestem drobna,będę miała dziewczynkę wiec może moja kruszyna tez będzie delikatniejsze budowy.Nie denerwuj się,bo widełki cm w tygodniach są naprawdę różnie,nie ma co porównywać jeśli dzidziuś ładnie się rozwija,bije serduszko dobrze i masz dobre wyniki)) Stresujesz niepotrzebnie bobaska mamuśka troszkę pozytywu
na pewno wszystko jest dobrze!
-
kasiarzyna wrote:Asasa ja myślę nad Ujastkiem,ewentualnie Kopernik bo tam urzęduje mój prowadzący.
A Ty jakie masz typy?
Jeśli chodzi o szkole rodzenia to pewnie Koala na Zwierzynieckiej lub na Ujastku.
Trzymam kciuki dziewczyny za dobre wieści na wizytach,meggi gratuluje awansu,Tokarzynka dochodz predko do siebie
Ja wizytuje w poniedziałek po miesiacu,czekam na wyniki posiewu co lekarz zlecił na ostatniej wizycie,połówkowe 11.09
A maluch coraz bardziej szleje -
nick nieaktualnyKatowiczanka wrote:Justa, jesteś po wizycie tak? Co lekarz powiedział?
Dzieci różnie rosną, jak widzisz na forum, niektóre rozbieżności są spore, no i pomiar może być niedokladny, sprzęt gorszy itd.
Dokładnie 5? czy 5 i po przecinku coś?
5 .. bo nawet niecałe 5,1 wiec 5 równo 5 No ..dzieci różnie rosną ale po 12 tygodniu nie wcześniej nie aż taka różnica chyb -
Justa1994 wrote:Dziewczyny panikuje .. moje dziecko w 11 tygodniu i 5 dniu ciąży ( czyli 12 tydzień tak ) ma tylko 5 cm .. jak widzę po Was miały więcej w tym czasie prawda ?
-
nick nieaktualnyCzarna Kawa ja dokładnie tak samo. I trymestr przeszłam kiepsko z jedzeniem. A teraz czasem apetyt jest, czasem nie. Ale od początku ciąży schudłam 6 kg. I waga nadal stoi mimo, że brzuszek zaczyna być widać. Co do cukru - zawsze miałam cukier przy dolnej granicy, ale w normie. W ciąży miałam po krzywej cukrowej (w ciąży z synem) wynik idealny dla kobiety nieciezarnej, co cukier powinien być lekko wyższy.
Dziś mamusia wyczaila promocje i przyniosła mi paprykę, ale zajadalamCzarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Asasa wrote:Kasiarzyna ja właśnie jeszcze nie wiem, myslalam o koperniku albo żeromskim, w sumie do huty mam bliżej. A nie mam lekarza w żadnym szpitalu. Jeden współpracuje tylko z żeromskim.
Ujastek z kolei odnowiony szpital,w Kronice ogladalam ze neonatologie maja bardzo rozbudowana i to do mnie przemawia,większość koleżanek tam rodziła.O Koperniku nie wiem nic..
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Ja za to ostatnio dużo dobrego słyszałam o Koperniku, a ujastek wiem, że kiedyś był bardzo chwalony a później się pogorszył, nie wiem jak teraz.. ostatnio znajoma w żeromskim rodziła i chwaliła sobie.
Justa1994 aż sprawdziłam, ja też w 12t1d miałam crl 5.47 cm. Więc nie ma co panikować. -
Dziewczyny nie wiem jak z kupowaniem u was ciuchów, czy już wszystko kupiłyście, ale spędziłam wieczór na poszukiwaniu spodni bardziej wizytowych (na obronę mi trzeba która ma być pod koniec października, a w te sprzed ciąży to już się nie zapnę) i tak powchodziłam na różne strony coraz bardziej zrezygnowana. A potem weszłam na ten blog
http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/10/polska-odziez-ciazowa.html
i sobie wypatrzyłam kilku producentówWłaśnie siedzę i zamawiam na stronie producenta czarne spodnie
http://www.sklep.gregx.pl jak któraś coś potrzebuje to polecam zajrzeć na ten blog. Przynajmniej jest jakiś większy wybór niż H&M.
-
i ja się witam po wizycie - dzidzia waży 223g wszystko ok tylko nóżkę tak ułożyła że nic nie było widać 3 raz to samo...18 tc a ja nadal wiem tylko tyle, że wygląda tak jakby na dziewczynkę
co do reszty to muszę żelazo zwiększyć i jakieś krople na wchłanianie brać bo znów mi hemoglobina spadła...nic tylko czekać na połówkowe "jedynie" 27 dni...
gratulacje dla tych które już znają płeć bo te wszystkie ciuszki są takie cudne;)Paula., Czarna_kawa, aiwlys lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
nick nieaktualnyInnamorata, u Was z Majeczki jest Michaś, jako że u nas Tatuś to Michaś, to z naszej Majeczki jest Olek
z poczuciem humoru już od małego te nasze dzieciaczki
Gratuluję udanych wizyt, pięknych zdjęć i fantastycznych wieści dziewczyny, oby tylko takie się tu pojawiały
Ela, moja pani dr powiedziała, że w 17tc już na 100% można rozpoznać płeć, więc szanse na dziewczynkę są spore
Aiwlys, ja uważam, że to mądre podejście. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi, szczególnie jeśli coś chodzi za Tobą dłuższy czas
Ja od 3 dni marzę o bułeczcd cynamonowej, dziś nawet mi się śniła, więc jutro wybieram się na taką bułkę i kawę, i absolutnie nie mam wyrzutów sumieniaElaa.1234, Czarna_kawa, aiwlys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusta, tak jak dziewczyny piszą, nasze dzidulki rosną w swoim tempie, jeszcze Twoje maleństwo nadrobi
plus może być młodsze, niż wynika to z daty OM
Sunset, pięknie Twoje dziecię rośniejuż się bałam, że tylko z naszego jest taki słodki ciężar, ale ważą z Twoim niemal identycznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 22:31
sunset06 lubi tę wiadomość
-
Asasa wrote:Ja za to ostatnio dużo dobrego słyszałam o Koperniku, a ujastek wiem, że kiedyś był bardzo chwalony a później się pogorszył, nie wiem jak teraz.. ostatnio znajoma w żeromskim rodziła i chwaliła sobie.
Justa1994 aż sprawdziłam, ja też w 12t1d miałam crl 5.47 cm. Więc nie ma co panikować.kasiarzyna lubi tę wiadomość
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Justa nie masz się czym przejmować
Czasem ciąża jest starsza lub młodsza niż wynika to z OM, u mnie na USG jest tydzień starsza,gin tłumaczy to tym ze miałam wczesna owulacje (12dc-miałam cykle 25 dniowe),a niektóre dziewczyny maja i w 20dc owulke,stad te rozbieżności.A marwilam się ze dziecko mi za szybko cos rośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 22:55
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualny