X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Szwesta, super czytać o Twoich relacjach z pasierbem. Fajnie, że jesteście sobie bliscy i traktuje Cię jak mamę :)

Ellaa1234, mam ten sam problem. Nie dość że piersi mi bardzo urosły to mam tak sterczące brodawki, że nawet w usztywnianym staniku coś się rysuje, a o tych miękkich mogę zapomnieć:/

Chyba ilość chłopców i dziewczynek się wyrównuje :)

Tokarzynka, jeśli Cię to pocieszy ja leżałam cały pierwszy trymestr, potem miesiąc miałam normalny i znów leżę. Można z tym żyć ;) Lekko nie jest, ale książki ratują mnie przed zwariowaniem.
    Wiem ze mozna tak zyc, ze da sie rade :-) ksiazki, TV, laptop i... Oczywiscie forum ^^

Co do rzeczy dla siebie to juz zamowilam 2 pary spodni ciążowych, bluzki, koszule do karmienia i kupiłam w Lidlu wkładki laktacyjne :-)
    Jeszcze musze jakies legginsy zamowic i spodnie wizytowe-z mysla o swietach :-)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, a nie lepiej olać spodnie ciążowe wizytowe i ubrać sukienkę? Teraz tyle fasonów takich luźnych, że zostanie taka kiecka na po ciązy, a gacie nie. Ja mam sprzed ciązy kilka sukienek kupionych bez myśli o ciazy, a będą dobre do końca.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny panikuje .. moje dziecko w 11 tygodniu i 5 dniu ciąży ( czyli 12 tydzień tak ) ma tylko 5 cm .. jak widzę po Was miały więcej w tym czasie prawda ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie za 2 dni kończę 12 tydzień już a dziecko ma 5 cm ..

• Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, jesteś po wizycie tak? Co lekarz powiedział?
    Dzieci różnie rosną, jak widzisz na forum, niektóre rozbieżności są spore, no i pomiar może być niedokladny, sprzęt gorszy itd.
    Dokładnie 5? czy 5 i po przecinku coś?

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,ale fajnie z ta położna :) już masz w sumie trochę sprawę załatwiona :)

Aiwlys,jeśli się dobrze czujesz i wyniki cukru w normie to myśle,ze w ogóle luzik-arbuzik z tym jedzeniem :) ja tez jem na co mam ochotę :) w 1 trymestrze miałam zmiany smaków i bardzo ograniczone menu przez mdłości wiec teraz korzystam :)))

Katowiczanka dobrze prawi :) sukieneczki są często praktyczniejsze,chyba,ze lubisz spodnie to już inna bajeczka :)

Justa1994,kochana dwa głębokie wdechy nie ma co panikować,każdy dzidziuś rośnie inaczej,ja bym w ogóle się nie przejmowała,byłaś na wizycie ginek nic nie mówił w tym temacie?Moja mała miała w 13 tyg z hakiem 7,17 cm gdzie dziewczyny miały większe bobaski i wrzuciłam na luz,bo ja jestem drobna,będę miała dziewczynkę wiec może moja kruszyna tez będzie delikatniejsze budowy.Nie denerwuj się,bo widełki cm w tygodniach są naprawdę różnie,nie ma co porównywać jeśli dzidziuś ładnie się rozwija,bije serduszko dobrze i masz dobre wyniki :))) Stresujesz niepotrzebnie bobaska mamuśka troszkę pozytywu :) na pewno wszystko jest dobrze!

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Asasa ja myślę nad Ujastkiem,ewentualnie Kopernik bo tam urzęduje mój prowadzący. :-)
    A Ty jakie masz typy?
    Jeśli chodzi o szkole rodzenia to pewnie Koala na Zwierzynieckiej lub na Ujastku.
    Trzymam kciuki dziewczyny za dobre wieści na wizytach,meggi gratuluje awansu,Tokarzynka dochodz predko do siebie :-)
    Ja wizytuje w poniedziałek po miesiacu,czekam na wyniki posiewu co lekarz zlecił na ostatniej wizycie,połówkowe 11.09 :-)
    A maluch coraz bardziej szleje :-) :-) :-)
    Kasiarzyna ja właśnie jeszcze nie wiem, myslalam o koperniku albo żeromskim, w sumie do huty mam bliżej. A nie mam lekarza w żadnym szpitalu. Jeden współpracuje tylko z żeromskim.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Justa, jesteś po wizycie tak? Co lekarz powiedział?
    Dzieci różnie rosną, jak widzisz na forum, niektóre rozbieżności są spore, no i pomiar może być niedokladny, sprzęt gorszy itd.
    Dokładnie 5? czy 5 i po przecinku coś?

5 .. bo nawet niecałe 5,1 wiec 5 równo 5 No ..dzieci różnie rosną ale po 12 tygodniu nie wcześniej nie aż taka różnica chyb

• Biotech Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny panikuje .. moje dziecko w 11 tygodniu i 5 dniu ciąży ( czyli 12 tydzień tak ) ma tylko 5 cm .. jak widzę po Was miały więcej w tym czasie prawda ?
    Bez obaw to zupełnie normalny wzrost:-) u mnie 11 + 4 tyg bylo 4,74 cm a teraz miesiąc później ma już 10 cm:-)

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Kawa ja dokładnie tak samo. I trymestr przeszłam kiepsko z jedzeniem. A teraz czasem apetyt jest, czasem nie. Ale od początku ciąży schudłam 6 kg. I waga nadal stoi mimo, że brzuszek zaczyna być widać. Co do cukru - zawsze miałam cukier przy dolnej granicy, ale w normie. W ciąży miałam po krzywej cukrowej (w ciąży z synem) wynik idealny dla kobiety nieciezarnej, co cukier powinien być lekko wyższy. :)
    Dziś mamusia wyczaila promocje i przyniosła mi paprykę, ale zajadalam <3

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Kasiarzyna ja właśnie jeszcze nie wiem, myslalam o koperniku albo żeromskim, w sumie do huty mam bliżej. A nie mam lekarza w żadnym szpitalu. Jeden współpracuje tylko z żeromskim.
    O żeromskim slyszalam dobre opinie, ja tam dwa razy byłam na IP,bo mam najbliżej.
    Ujastek z kolei odnowiony szpital,w Kronice ogladalam ze neonatologie maja bardzo rozbudowana i to do mnie przemawia,większość koleżanek tam rodziła.O Koperniku nie wiem nic..

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to ostatnio dużo dobrego słyszałam o Koperniku, a ujastek wiem, że kiedyś był bardzo chwalony a później się pogorszył, nie wiem jak teraz.. ostatnio znajoma w żeromskim rodziła i chwaliła sobie.

Justa1994 aż sprawdziłam, ja też w 12t1d miałam crl 5.47 cm. Więc nie ma co panikować.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak z kupowaniem u was ciuchów, czy już wszystko kupiłyście, ale spędziłam wieczór na poszukiwaniu spodni bardziej wizytowych (na obronę mi trzeba która ma być pod koniec października, a w te sprzed ciąży to już się nie zapnę) i tak powchodziłam na różne strony coraz bardziej zrezygnowana. A potem weszłam na ten blog :) http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/10/polska-odziez-ciazowa.html
    i sobie wypatrzyłam kilku producentów :D Właśnie siedzę i zamawiam na stronie producenta czarne spodnie :D http://www.sklep.gregx.pl jak któraś coś potrzebuje to polecam zajrzeć na ten blog. Przynajmniej jest jakiś większy wybór niż H&M.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam po wizycie - dzidzia waży 223g wszystko ok tylko nóżkę tak ułożyła że nic nie było widać 3 raz to samo...18 tc a ja nadal wiem tylko tyle, że wygląda tak jakby na dziewczynkę;)
    co do reszty to muszę żelazo zwiększyć i jakieś krople na wchłanianie brać bo znów mi hemoglobina spadła...nic tylko czekać na połówkowe "jedynie" 27 dni...:)
    gratulacje dla tych które już znają płeć bo te wszystkie ciuszki są takie cudne;)

Paula., Czarna_kawa, aiwlys lubią tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla w H&M dziś byłam i rzeczywiście są jedne czarne spodnie materiałowe słabej jakości za 130 zł - jakiś żart. poczekam na jakieś przeceny.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata, u Was z Majeczki jest Michaś, jako że u nas Tatuś to Michaś, to z naszej Majeczki jest Olek :D z poczuciem humoru już od małego te nasze dzieciaczki :)

Gratuluję udanych wizyt, pięknych zdjęć i fantastycznych wieści dziewczyny, oby tylko takie się tu pojawiały :)

Ela, moja pani dr powiedziała, że w 17tc już na 100% można rozpoznać płeć, więc szanse na dziewczynkę są spore :)

Aiwlys, ja uważam, że to mądre podejście. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi, szczególnie jeśli coś chodzi za Tobą dłuższy czas :)
    Ja od 3 dni marzę o bułeczcd cynamonowej, dziś nawet mi się śniła, więc jutro wybieram się na taką bułkę i kawę, i absolutnie nie mam wyrzutów sumienia ;)

Elaa.1234, Czarna_kawa, aiwlys lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, tak jak dziewczyny piszą, nasze dzidulki rosną w swoim tempie, jeszcze Twoje maleństwo nadrobi ;) plus może być młodsze, niż wynika to z daty OM :)

Sunset, pięknie Twoje dziecię rośnie :) już się bałam, że tylko z naszego jest taki słodki ciężar, ale ważą z Twoim niemal identycznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 22:31

sunset06 lubi tę wiadomość

• agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Ja za to ostatnio dużo dobrego słyszałam o Koperniku, a ujastek wiem, że kiedyś był bardzo chwalony a później się pogorszył, nie wiem jak teraz.. ostatnio znajoma w żeromskim rodziła i chwaliła sobie.

Justa1994 aż sprawdziłam, ja też w 12t1d miałam crl 5.47 cm. Więc nie ma co panikować.
    Ujastek rewelacja przyjaciółka rodziła tam 3 tyg temu bardzo rozbudowali i wsumie dalej remonty. Sama mam ochotę tam rodzic ale z racji że mój lekarz jest ordynatorem rydygiera raczej przy tym zostanę. Warunki kiepskie w porównaniu do Ujastku ale personel znam (leżałam tam 3 tyg z cp w lutym).

kasiarzyna lubi tę wiadomość

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie masz się czym przejmować :-) Czasem ciąża jest starsza lub młodsza niż wynika to z OM, u mnie na USG jest tydzień starsza,gin tłumaczy to tym ze miałam wczesna owulacje (12dc-miałam cykle 25 dniowe),a niektóre dziewczyny maja i w 20dc owulke,stad te rozbieżności.A marwilam się ze dziecko mi za szybko cos rośnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 22:55

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja wiem ile ma moja ciaza i i tak odliczam tu tydzień na to ze jest młodsza .. wiec to nie ma nic do tego

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ