Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Szwesta, super czytać o Twoich relacjach z pasierbem. Fajnie, że jesteście sobie bliscy i traktuje Cię jak mamę :)

Ellaa1234, mam ten sam problem. Nie dość że piersi mi bardzo urosły to mam tak sterczące brodawki, że nawet w usztywnianym staniku coś się rysuje, a o tych miękkich mogę zapomnieć:/

Chyba ilość chłopców i dziewczynek się wyrównuje :)

Tokarzynka, jeśli Cię to pocieszy ja leżałam cały pierwszy trymestr, potem miesiąc miałam normalny i znów leżę. Można z tym żyć ;) Lekko nie jest, ale książki ratują mnie przed zwariowaniem.
    Wiem ze mozna tak zyc, ze da sie rade :-) ksiazki, TV, laptop i... Oczywiscie forum ^^

Co do rzeczy dla siebie to juz zamowilam 2 pary spodni ciążowych, bluzki, koszule do karmienia i kupiłam w Lidlu wkładki laktacyjne :-)
    Jeszcze musze jakies legginsy zamowic i spodnie wizytowe-z mysla o swietach :-)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, a nie lepiej olać spodnie ciążowe wizytowe i ubrać sukienkę? Teraz tyle fasonów takich luźnych, że zostanie taka kiecka na po ciązy, a gacie nie. Ja mam sprzed ciązy kilka sukienek kupionych bez myśli o ciazy, a będą dobre do końca.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny panikuje .. moje dziecko w 11 tygodniu i 5 dniu ciąży ( czyli 12 tydzień tak ) ma tylko 5 cm .. jak widzę po Was miały więcej w tym czasie prawda ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie za 2 dni kończę 12 tydzień już a dziecko ma 5 cm ..

• Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, jesteś po wizycie tak? Co lekarz powiedział?
    Dzieci różnie rosną, jak widzisz na forum, niektóre rozbieżności są spore, no i pomiar może być niedokladny, sprzęt gorszy itd.
    Dokładnie 5? czy 5 i po przecinku coś?

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,ale fajnie z ta położna :) już masz w sumie trochę sprawę załatwiona :)

Aiwlys,jeśli się dobrze czujesz i wyniki cukru w normie to myśle,ze w ogóle luzik-arbuzik z tym jedzeniem :) ja tez jem na co mam ochotę :) w 1 trymestrze miałam zmiany smaków i bardzo ograniczone menu przez mdłości wiec teraz korzystam :)))

Katowiczanka dobrze prawi :) sukieneczki są często praktyczniejsze,chyba,ze lubisz spodnie to już inna bajeczka :)

Justa1994,kochana dwa głębokie wdechy nie ma co panikować,każdy dzidziuś rośnie inaczej,ja bym w ogóle się nie przejmowała,byłaś na wizycie ginek nic nie mówił w tym temacie?Moja mała miała w 13 tyg z hakiem 7,17 cm gdzie dziewczyny miały większe bobaski i wrzuciłam na luz,bo ja jestem drobna,będę miała dziewczynkę wiec może moja kruszyna tez będzie delikatniejsze budowy.Nie denerwuj się,bo widełki cm w tygodniach są naprawdę różnie,nie ma co porównywać jeśli dzidziuś ładnie się rozwija,bije serduszko dobrze i masz dobre wyniki :))) Stresujesz niepotrzebnie bobaska mamuśka troszkę pozytywu :) na pewno wszystko jest dobrze!

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Asasa ja myślę nad Ujastkiem,ewentualnie Kopernik bo tam urzęduje mój prowadzący. :-)
    A Ty jakie masz typy?
    Jeśli chodzi o szkole rodzenia to pewnie Koala na Zwierzynieckiej lub na Ujastku.
    Trzymam kciuki dziewczyny za dobre wieści na wizytach,meggi gratuluje awansu,Tokarzynka dochodz predko do siebie :-)
    Ja wizytuje w poniedziałek po miesiacu,czekam na wyniki posiewu co lekarz zlecił na ostatniej wizycie,połówkowe 11.09 :-)
    A maluch coraz bardziej szleje :-) :-) :-)
    Kasiarzyna ja właśnie jeszcze nie wiem, myslalam o koperniku albo żeromskim, w sumie do huty mam bliżej. A nie mam lekarza w żadnym szpitalu. Jeden współpracuje tylko z żeromskim.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Justa, jesteś po wizycie tak? Co lekarz powiedział?
    Dzieci różnie rosną, jak widzisz na forum, niektóre rozbieżności są spore, no i pomiar może być niedokladny, sprzęt gorszy itd.
    Dokładnie 5? czy 5 i po przecinku coś?

5 .. bo nawet niecałe 5,1 wiec 5 równo 5 No ..dzieci różnie rosną ale po 12 tygodniu nie wcześniej nie aż taka różnica chyb

• Biotech Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny panikuje .. moje dziecko w 11 tygodniu i 5 dniu ciąży ( czyli 12 tydzień tak ) ma tylko 5 cm .. jak widzę po Was miały więcej w tym czasie prawda ?
    Bez obaw to zupełnie normalny wzrost:-) u mnie 11 + 4 tyg bylo 4,74 cm a teraz miesiąc później ma już 10 cm:-)

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Kawa ja dokładnie tak samo. I trymestr przeszłam kiepsko z jedzeniem. A teraz czasem apetyt jest, czasem nie. Ale od początku ciąży schudłam 6 kg. I waga nadal stoi mimo, że brzuszek zaczyna być widać. Co do cukru - zawsze miałam cukier przy dolnej granicy, ale w normie. W ciąży miałam po krzywej cukrowej (w ciąży z synem) wynik idealny dla kobiety nieciezarnej, co cukier powinien być lekko wyższy. :)
    Dziś mamusia wyczaila promocje i przyniosła mi paprykę, ale zajadalam <3

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Kasiarzyna ja właśnie jeszcze nie wiem, myslalam o koperniku albo żeromskim, w sumie do huty mam bliżej. A nie mam lekarza w żadnym szpitalu. Jeden współpracuje tylko z żeromskim.
    O żeromskim slyszalam dobre opinie, ja tam dwa razy byłam na IP,bo mam najbliżej.
    Ujastek z kolei odnowiony szpital,w Kronice ogladalam ze neonatologie maja bardzo rozbudowana i to do mnie przemawia,większość koleżanek tam rodziła.O Koperniku nie wiem nic..

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to ostatnio dużo dobrego słyszałam o Koperniku, a ujastek wiem, że kiedyś był bardzo chwalony a później się pogorszył, nie wiem jak teraz.. ostatnio znajoma w żeromskim rodziła i chwaliła sobie.

Justa1994 aż sprawdziłam, ja też w 12t1d miałam crl 5.47 cm. Więc nie ma co panikować.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak z kupowaniem u was ciuchów, czy już wszystko kupiłyście, ale spędziłam wieczór na poszukiwaniu spodni bardziej wizytowych (na obronę mi trzeba która ma być pod koniec października, a w te sprzed ciąży to już się nie zapnę) i tak powchodziłam na różne strony coraz bardziej zrezygnowana. A potem weszłam na ten blog :) http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/10/polska-odziez-ciazowa.html
    i sobie wypatrzyłam kilku producentów :D Właśnie siedzę i zamawiam na stronie producenta czarne spodnie :D http://www.sklep.gregx.pl jak któraś coś potrzebuje to polecam zajrzeć na ten blog. Przynajmniej jest jakiś większy wybór niż H&M.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam po wizycie - dzidzia waży 223g wszystko ok tylko nóżkę tak ułożyła że nic nie było widać 3 raz to samo...18 tc a ja nadal wiem tylko tyle, że wygląda tak jakby na dziewczynkę;)
    co do reszty to muszę żelazo zwiększyć i jakieś krople na wchłanianie brać bo znów mi hemoglobina spadła...nic tylko czekać na połówkowe "jedynie" 27 dni...:)
    gratulacje dla tych które już znają płeć bo te wszystkie ciuszki są takie cudne;)

Paula., Czarna_kawa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla w H&M dziś byłam i rzeczywiście są jedne czarne spodnie materiałowe słabej jakości za 130 zł - jakiś żart. poczekam na jakieś przeceny.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata, u Was z Majeczki jest Michaś, jako że u nas Tatuś to Michaś, to z naszej Majeczki jest Olek :D z poczuciem humoru już od małego te nasze dzieciaczki :)

Gratuluję udanych wizyt, pięknych zdjęć i fantastycznych wieści dziewczyny, oby tylko takie się tu pojawiały :)

Ela, moja pani dr powiedziała, że w 17tc już na 100% można rozpoznać płeć, więc szanse na dziewczynkę są spore :)

Aiwlys, ja uważam, że to mądre podejście. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi, szczególnie jeśli coś chodzi za Tobą dłuższy czas :)
    Ja od 3 dni marzę o bułeczcd cynamonowej, dziś nawet mi się śniła, więc jutro wybieram się na taką bułkę i kawę, i absolutnie nie mam wyrzutów sumienia ;)

Elaa.1234, Czarna_kawa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, tak jak dziewczyny piszą, nasze dzidulki rosną w swoim tempie, jeszcze Twoje maleństwo nadrobi ;) plus może być młodsze, niż wynika to z daty OM :)

Sunset, pięknie Twoje dziecię rośnie :) już się bałam, że tylko z naszego jest taki słodki ciężar, ale ważą z Twoim niemal identycznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 22:31

sunset06 lubi tę wiadomość

• agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Ja za to ostatnio dużo dobrego słyszałam o Koperniku, a ujastek wiem, że kiedyś był bardzo chwalony a później się pogorszył, nie wiem jak teraz.. ostatnio znajoma w żeromskim rodziła i chwaliła sobie.

Justa1994 aż sprawdziłam, ja też w 12t1d miałam crl 5.47 cm. Więc nie ma co panikować.
    Ujastek rewelacja przyjaciółka rodziła tam 3 tyg temu bardzo rozbudowali i wsumie dalej remonty. Sama mam ochotę tam rodzic ale z racji że mój lekarz jest ordynatorem rydygiera raczej przy tym zostanę. Warunki kiepskie w porównaniu do Ujastku ale personel znam (leżałam tam 3 tyg z cp w lutym).

kasiarzyna lubi tę wiadomość

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie masz się czym przejmować :-) Czasem ciąża jest starsza lub młodsza niż wynika to z OM, u mnie na USG jest tydzień starsza,gin tłumaczy to tym ze miałam wczesna owulacje (12dc-miałam cykle 25 dniowe),a niektóre dziewczyny maja i w 20dc owulke,stad te rozbieżności.A marwilam się ze dziecko mi za szybko cos rośnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 22:55

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja wiem ile ma moja ciaza i i tak odliczam tu tydzień na to ze jest młodsza .. wiec to nie ma nic do tego

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ