Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tokarzynka trzymam kciuki zwłaszcza za genetyka w piątek.
Justa zainwestowałabym w lekarza który jest ordynatorem w danym szpitalu. CC to operacja pod narkozą, dwa razy się zastanów czy jesteś tego pewna. Nie życzę Ci dziecka okręconego pępowiną, ułożonego miednicowo lub poprzecznie, przodującego łożyska i paru innych. Zresztą poniżej masz dobry artykuł o wskazaniach do CC.
https://mamaginekolog.pl/wskazania-ciecia-cesarskiego/
a tu info od okulistki jeśli macie facebook'a.
https://www.facebook.com/OczamiOkulistki/posts/1840708539503236
Osobiście będę we Wrocławiu u specjalisty okulisty, który wykonywał mi zabieg laserowy oczu i przy okazji zapytam czy jest ok i mogę rodzić naturalnie (czego bardzo pragnę).
Jak widzę, że zakupy będziecie robić tak wcześnie, to stwierdzam, że ja będę robić grudzień-styczeń.Nie spieszy mi się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 17:03
-
Nusiaczek
na tym akurat nie widać, ale tak, to chłopczyk.
Katowiczanka, dokładnie
dr dobrze rozruszał malucha, żeby cokolwiek dojrzeć
Talla lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Tu gdzie kursor to ponoć siusiak jest
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3528f081ba27.png
Wredotka, dr z dużą dozą niepewności w 12tc obstawiała dziewczynkęale maluch generalnie nie lubi się pokazywać
dzisiaj to cudem jakimś się odtajnił
Paula., aiwlys lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Wredotka,i z wzajemnością moja droga ta sympatia
))!!!
Innamorata,woooow ale kapitalne! Piękna pamiątka Michasia)) super macie ujęcia,u mnie córa się chowa za każdym razem,raczą buźkę zasłania wiec pewnie poczekam na takie cudeńka
))
Talla,powiem Ci,ze ja tez jeszcze niczego nie kupiłambędę musiała wymozdzic łóżeczko i przewijak jakoś tak sprytnie,bo mam mała sypialnie i w salonie tez jakoś super dużo miejsca nie ma.Wynajete mieszkanko wiec tez nie ma co łba sobie łamać,ale chciałabym jakiś fajny kącik dla naszego cukiereczka urządzić
tylko póki co nie mam pomysłu i jeszcze to odkładam :p pewnie mi tak zejdzie do końca roku z moim pędem ślimaka ciążowego
innamorata88, Talla, Wredotka lubią tę wiadomość
-
A mnie nosi juz żeby wszystko kupić od razu. Nie mogę się doczekać
Do stycznia w życiu nie wytrzymam:)
Dziewczynny, które tak czekają, niezłą maja cierpliwość, podziwiam:)
Ale na razie moge tylko te małe rzeczy, które schowam do szafy, wiekszych mi mąż nie pozwala:)
Juz kupiłam 2 koszule do karmienia nawet, ale się przydają, bo juz w jednej śpięinnamorata88 lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Ja już po wizycie
na 90% dzieqczynka
) ale nie nastawiam się jeszcze, bo wszystko może się zmienić, chociaż moj lekarz ma bardzo kiepski sprzęt (nie może nawet zważyć dzidzie i nie dowiedziałam się ile mierzy ) to zauważyła prawdopodobnie wargi sromowe, bo jak twierdziła "na siusiaka to mi nie wyglada" i teraz mam pytanie czy na tym etapie (prawie 17 tydzień) są już one widoczne? Myślałam, ze dopiero później widać
innamorata88, marmi, Kłosia lubią tę wiadomość
-
Elaa.1234 wrote:Ja już po wizycie
na 90% dzieqczynka
) ale nie nastawiam się jeszcze, bo wszystko może się zmienić, chociaż moj lekarz ma bardzo kiepski sprzęt (nie może nawet zważyć dzidzie i nie dowiedziałam się ile mierzy ) to zauważyła prawdopodobnie wargi sromowe, bo jak twierdziła "na siusiaka to mi nie wyglada" i teraz mam pytanie czy na tym etapie (prawie 17 tydzień) są już one widoczne? Myślałam, ze dopiero później widać
U mnie w 15+3 było widać wargi sromowe
Narządy rodne zewnętrzne kształtują się u maluszków ok. 12tc, więc w 17tc widać je już na pewno -
rosann wrote:U mnie w 15+3 było widać wargi sromowe
Narządy rodne zewnętrzne kształtują się u maluszków ok. 12tc, więc w 17tc widać je już na pewno
Ale superto zaczynam się coraz bardziej cieszyć
) czyli już raczej mała szansa ze zamieni się na siusiaka ? :p
-
Czarna_kawa to jest nas 2 ślimaki ciążowe, chociaż jak kupowałam dla nowo narodzonego bratanka mojego narzeczonego body i pajacyki, to coś mnie tknęło i jedno body zostawiłam dla siebie. A tak to nic nie kupuje bo cóż nawet nie wiem w którą stronę mam iść, chociaż wiem, że jeśli będzie dziewczynka to ciężko będzie znaleźć coś w kolorze różowym w jej garderobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 17:41
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Szwesta, super czytać o Twoich relacjach z pasierbem. Fajnie, że jesteście sobie bliscy i traktuje Cię jak mamę
Ellaa1234, mam ten sam problem. Nie dość że piersi mi bardzo urosły to mam tak sterczące brodawki, że nawet w usztywnianym staniku coś się rysuje, a o tych miękkich mogę zapomnieć
Chyba ilość chłopców i dziewczynek się wyrównuje
Tokarzynka, jeśli Cię to pocieszy ja leżałam cały pierwszy trymestr, potem miesiąc miałam normalny i znów leżę. Można z tym żyćLekko nie jest, ale książki ratują mnie przed zwariowaniem.
Tokarzynka lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jestem po wizycie. Lekarz potwierdzil ze na 100% dziewczynka
malutka stawala na glowie fikala koziolki. Nawet lekarz nie mogl ladnego zdjecia zrobic tylko mam zdjecie kregoslupa
Czarna_kawa, aiwlys, innamorata88, kasiarzyna, lena7, Talla, marmi, Kłosia lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Gratuluje dobrych wiesci po badaniach👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Paula,Ela,gratuluje córeczek
)) dobrze,ze wszystkie w normie i po wizytach same uśmiechy!!!
Czyli dwie muszelki i siusiak Michas InnamoratyTakie piękne pupy dzieciaki pokazują nareszcie,ze mamuśki mogą się nacieszyć
oby tylko takie dobre wieści zawsze byly
!
Lupusowa,jak twoje połówkowe kochana?!Paula., innamorata88, Elaa.1234 lubią tę wiadomość
-
A dzis pytalam tez poloznej odnosnie tej szkoly rodzenia. Kazala mi sie pytac blizej 26tc wtedy mnie zapisze bo u nas w szpitalu od tegp tygodnia sie zaczyna
oczywiscie bezplatne i 6 spotkan raz w tygodniu
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
nick nieaktualnyDziewczyny powiedzcie mi.. Ja wiem, że nie wszystko jest zdrowe.. Ale ja się nie ograniczam z jedzeniem tego na co mam ochotę ? Owszem nigdy nie udało mi się zjeść całej paczki chipsów, ale nie odmawiam sobie kilku. Czy ciasko lub jakiś fast-food. Oczywiście nie jem tego na okrągło i codziennie, ale jak mam ochotę to jem.