Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paula. wrote:Dzień dobry
kochane staram się liste ogarniać i uzupelniac płeć. Moze mi sie zdarzyc ze kogos pomine ale wtedy prosze sie upominac. Sporo dziewczyn tez podaje płeć a nie sa na liscie poniewaz nie chcialy z wlasnej woli. Wiec sporo osob tez brakuje chociaz sie udzielaja
kilka sama dopisala pod kątem braku terminu ale na liscie sa
Lena7, co do Twojej jesiennej pogody. To fakt ja tez juz czuje ze idzie jesien. Ptaki odlatuja. Zreszta jak mieszka sie na wsi to te pory roku inaczej widac nawet po robocie na polu. Dla Ciebie kochana nowa jesien a ja sie nie moge doczekac swiat Bozego Narodzenia. Kochalam te swieta. Jednak jak poronilam pierwszy raz tak dla mnie te swieta byly katorgasiostra z dziecmi przyjezdzala ktorymi musialam sie zajmowac bo ona wolala za stolem siedziec i odpoczywac od dzieci wiec nienawidzialam swiat. A teraz nie moge sie ich tak bardzo doczekac. Juz czuje zapach piernikow na sama mysl *.*
Dzis wreszcie sie i ja wizytuje po 4tyg. Dopiero na 16:45 ale juz tak bardzo sie nie moge doczekac
Paula,a gdzie ta lista jest? -
nick nieaktualny
-
Dziekuje dziewczynki :*
Daje malenstwo w kosc, stresuje wszystkich-mam nadzieje ze jak sie urodzi to bedzie spokojniejkurcze, tak czekalam na II trymestr-ze bede gory przenosic, a tu.... Lezenie, wstawanie i chodzenie z umiarem. Jedynie jak wyjde - to jutro wizyta u ginekolog a w piatek u genetyka.
-
Justa1994 wrote:Dziewczyny a ja mam termin na marzec ale pewnie będę mieć cesarkę wiec prawdopodobnie koniec lutego .. i tu właśnie pytanie jak sobie załatwić cesarkę ? Ja musiałam przy poronieniu wydobywać to z siebie naturalnie i na prawdę ajj szkoda tu opowiadać takie rzeczy po prostu chce cesarkę , jak można ja sobie załatwić jakiś papier który dostarczymy ginekologowi od innego lekarza ?
Justa, skoro miałaś takie przeżycia (przeczytałam wszystkie posty) to po prostu znajdź lekarza, który Cię wysłucha i zrobi cc. Ja na Śląsku znam kilku takich, gdzie znajome bały się porodu i miały cc w szpitalu państwowym. Najlepiej ordynatora szpitala i do niego chodź na wizyty. Zorientuj się w Twoim województwie kto daje skierowania na cc, na pewno są tacy lekarze. Z psychologiem bym nie kombinowała, bo nigdy nie wiadomo co nas w życiu czeka, a tu opinia psychiatry/psychologa...Z resztą słyszałam, że od psychiatry trzeba.
Tokarzynka - trzymaj się, maluch jest silny i dacie radę!
-
Gosiakk300 wrote:Tak to wg ZUSu sie nazywa jak kobieta jest na L4 to dostaje tzw zasilek chorobowy (wg nas wyplate) tyle ze wlasnie slyszalam ze podobno jest brana srednia z 3 badz z 12 miesiecy a jeszcze kiedys mi kolezanka powiedziala ze ZUS odlicza sobie jakas skladke wiec na czysto wychodzi sie jakoes 200 zl wiecej niz jak dostawalo sie wyolate z zakladu pracy ale nie wiem dlatego tez sie pytam
Gosia mi właśnie z 200 zł więcej wypłacją.
A liczoną mam wypłatę chyba z 3 miesięcy.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
marmi wrote:Tokarzynka, choć przeżycia traumatyczne, to bardzo dobrze, że krwiak tak znacznie się zmniejsza i że z dzudulkiem w porządku
Z ZUSem, tak jak Anne i Biotech piszą, zasiłek liczony jest ze średniej wynagrodzeń, więc wchodzą w to też wypłacone premie. Wydaje mi się jednak, że w przypadku okresu pracy krótszego niż rok, zasiłek jest liczony nie z 3 miesięcy, a liczby wszystkich przepracowanych (pełnych) miesięcy, ale to w sumie niewielka różnicaPlus jeśli firma zatrudnia 20+ pracowników wypłaca zasiłek sama, gdy mniej, pieniążki przelewa ZUS.
Potwierdzam dane:) np. średnia z 12 lub krótszej liczby miesięcy (zależy od okresu zatrudnienia) wynosi 4000 brutto minus 13,71% = 3451,60zł 3451,60/30dni=115,05zł za dzień chorobowego. W sierpniu wypadają 31 dni czyli 31 razy 115,05zł = 3566,55zł brutto i od tego podatekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 12:47
-
Dziewczyny ze szkołą szkoła rodzenia radzę się pospieszyć. Ja załatwiłam swoją po znajomości a termin to listopad. Chyba ze u Was są płatne szkoły rodzenia to może terminy są szybsze.
U mnie ze szkołą rodzenia jest tak, że położna która współpracuje z moim ginekologiem mówi każdej ciężarnej kiedy ma się zapisać w szpitalu. Z tego co wiem to co chwila zaczynają się nowe spotkania więc problemu u mnie nie powinno być. Zresztą cały czas sie waham. Z miłą chęcią bym poszła ale wiem ze moj eM bedzie mial ciezko z praca zeby ze mna chodzic. A samej mi glupio...👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Przed chwilą nie mogłam się pohamować i zzarlam pół paczki leysow..na swoje usprawiedliwienie mogę tylko dodać że w składzie są 3 składniki; ziemniak, olej i sol. No chodziły za mną od miesiąca! Bosz ja ja lubię chipsy
Szwesta chyba jesteśmy z tego samego rocznika, patrzac na nick.to też bedzie Twoje pierwsze dziecko?
marmi, kuzka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Paula. wrote:U mnie ze szkołą rodzenia jest tak, że położna która współpracuje z moim ginekologiem mówi każdej ciężarnej kiedy ma się zapisać w szpitalu. Z tego co wiem to co chwila zaczynają się nowe spotkania więc problemu u mnie nie powinno być. Zresztą cały czas sie waham. Z miłą chęcią bym poszła ale wiem ze moj eM bedzie mial ciezko z praca zeby ze mna chodzic. A samej mi glupio...
Paula. lubi tę wiadomość
Lena7 tak ja rocznik 80 i to moje pierwsze dziecko biologiczne. Mam 8 letniego pasierba, którego wychowuję razem z mężem od 3 lat. Jak to mówi Młody: "Jestem jego przebraną mamą"
lena7, Talla, jomi81 lubią tę wiadomość
Nadrobiłam kochane te 3 strony naprodukowane dzisiaj
Paula,jeszcze raz wielki szacun za uzupełnianie listy<3 strażniczko nasza))!!!
Annie,mnie ginek dwa proponował MSWiA,jeśli wszystko będzie z ciąża dobrze albo Karową,jeśli cokolwiek by się tam pokłóciło np ułożenie dziecka itd także myśle o tych dwóch placówkach.Co do szkoły rodzenia to jeszcze się nie rozglądałam,ale to chyba przy szpitalu na który się zdecyduje trzeba patrzeć prawda,choć któraś z mamuś wspominała o Grzybowskiej (tam jakaś szkoła).Ja zielona w temacie póki co,a ze na dzień dzisiejszy myśle o sn to chciałabym sobie zasięgnąć języka,poćwiczyć itd
Tokarzynka,od mas duży siły przesyłam,jesteś pod opieka,najważniejsze,ze się wszystko oczyszcza...fakt,ze z takimi przebojami,ale co się popieprzy,to się polepszy wierze w to i ze wyjdziesz szybko z tego obronna ręka!
Lena7,aaa tam mała,czasem i chipsa trzeba wrzucić na ruszt!jak mówię,nie dajmy się zwariować jeśli nie ma jakiś wskazań zdrowotnych
Wredotka,co tam u ciebie,dawno cię tu ,,nie czytałam''?
Kasiarzyna,czujesz swojego bąbelka już tak dobrze? Pewnie się stęskniłas jak ja za swoją dziecina i wczoraj ja mogłam wreszcie zobaczyć
Kolka,a co u ciebie mamusiu?
Ha,ja dzisiaj z zachciankowych rzeczy to właśnie czekam na grillowane sushiaaaa
i w ogóle dziewczynki pozytywnego przytulasa przesyłam
bo w naszym stanie jest potrzebny
Paula., Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Aaaaa dziewczyny!!!!! Mam plamkę na bluzce w miejscu sutka!!!!!! Czy to siara?! Tworzy się mleko?! Matko, matko wiecie, że mi się w nocy śniło, że karmię piersią!!!! A teraz plamka!! Ale się dziwnie czuję...Kurdę ciężko to opisać, jakby moje ciało skrywało coś tajemniczego, czego nie rozumiem. Kurdę naprawdę jestem w szoku, nie wiem jak opisać to co teraz czuję, jeszcze ten sen...Łezka mi popłynęła
Paula. lubi tę wiadomość
-
Monic88 wrote:Aaaaa dziewczyny!!!!! Mam plamkę na bluzce w miejscu sutka!!!!!! Czy to siara?! Tworzy się mleko?! Matko, matko wiecie, że mi się w nocy śniło, że karmię piersią!!!! A teraz plamka!! Ale się dziwnie czuję...Kurdę ciężko to opisać, jakby moje ciało skrywało coś tajemniczego, czego nie rozumiem. Kurdę naprawdę jestem w szoku, nie wiem jak opisać to co teraz czuję, jeszcze ten sen...Łezka mi popłynęła
wydaje mi się że to może być już siara:) -
Gosiakk300 wrote:No mi akurat firma wyplaca na 10 kazdego moesiaca i tak wlasnie sie zasntanawialam a mozesz mi powiedziec jak mialas wyliczana pensje w sensie srwdnia z 3 miesięcy czy z 1206.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Rafaello wrote:wydaje mi się że to może być już siara:)
Wiadomo, że to mogło być jednorazowe i następną plamkę zobaczę pod koniec ciąży, ale kurde fajny znak od ciała, że coś się dzieje
W ogóle mam wrażenie, że mam tylko jedną pierś skłonną do współpracyMówiłam Wam, że mam wklęsłe sutki, no to jeden sobie nawet zaczął wychodzić od jakiegoś czasu i to z niego dzisiaj pociekło, a drugi nic, zupełnie nadal nie wychodzi i cisza w nim, chyba będę miała tylko jedną "sprawną" pierś do karmienia