Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jomi to bardzo drażliwy temat. Ja sama planuję CC i tak jak nie oceniam niczyjego podejścia do życia, ani podejmowanych decyzji, tak samo życzyłabym sobie, aby nikt nie oceniał tych które ja podejmuje.
Nikt nikogo nie zmusza to robienia CC, jeśli nie ma na to ochoty niech tego nie robi, ważne jednak, aby mieć możliwość wyboru, o nic więcej tutaj nie chodzi. -
Cześć Dziewczęta. Czytając wpisy widzę że każda ma dużo planów:) ja podobnie ale najpierw urlop na mazurach chociaż tydzień w innym klimacie a potem mały remont, zakupy i planowanie:) dziś wizyta w końcu po 4tyg!
pozdrawiam
marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Gosiakk300 wrote:Dziewczyny ktore sa na L4 mozecie mi powiedziec czy dostalyscie juz zasilek chorobowy z ZUSU bo mi terqz przypada 1 miesiac jak przeszlam na ZUS i slyszalam ze dlugo sie czeka za wyplata06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Ja nie oceniam niczyjego postępowania. Chcę jedynie wyjaśnić dlaczego lekarze często są niechętni porodom poprzez cc, gdy nie ma ku temu wskazań. Jeśli ktoś decyduje się na poród w szpitalu państwowy musi wiedzieć, że kwalifikacja do cc odbywa się wg pewnych odgórnie ustalonych założeń. Jesli cc jest nieracjonalne z medycznego punktu widzenia to się go nie wykonuje, bo raz, że byłoby to niepotrzebne i nieuzasadnione narażenie zdrowia pacjentki, a dwa, cc jest dużo droższą procedurą niż poród sn.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Gosiakk300 wrote:Dziewczyny ktore sa na L4 mozecie mi powiedziec czy dostalyscie juz zasilek chorobowy z ZUSU bo mi terqz przypada 1 miesiac jak przeszlam na ZUS i slyszalam ze dlugo sie czeka za wyplata
To jest jakiś zasiłek chorobowy? Ja samą wypłatę dostaję a jestem na L4 od 7 czerwca.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
jomi81 wrote:Ja nie oceniam niczyjego postępowania. Chcę jedynie wyjaśnić dlaczego lekarze często są niechętni porodom poprzez cc, gdy nie ma ku temu wskazań. Jeśli ktoś decyduje się na poród w szpitalu państwowy musi wiedzieć, że kwalifikacja do cc odbywa się wg pewnych odgórnie ustalonych założeń. Jesli cc jest nieracjonalne z medycznego punktu widzenia to się go nie wykonuje, bo raz, że byłoby to niepotrzebne i nieuzasadnione narażenie zdrowia pacjentki, a dwa, cc jest dużo droższą procedurą niż poród sn.
Jomi wybacz, ale Twój pierwszy post w temacie CC nie zabrzmiał wg mnie zbyt pozytywnie, jeśli nie taki był jego zamysł to przepraszam, że w taki sposób go odebrałam
Tak jak pisałam, temat CC na tzw. życzenie to bardzo wrażliwy temat i ile w jego zakresie opinii tyle racji, dlatego też ciężko dojść do jakiegoś konsensu i osiągnąć efekt, który byłby satysfakcjonujący dla każdego. -
szwesta80 wrote:To jest jakiś zasiłek chorobowy? Ja samą wypłatę dostaję a jestem na L4 od 7 czerwca.
-
nick nieaktualnyDziękuję za miłe powitanie
Ja na polowkowe umowiona jestem 15.09 i mam nadzieję, że poznamy płeć dzidziusia
Co do zwolnienia , właśnie czekam na pierwszą "wyplate" z ZUS i też się zastanawiam, czy powinna się ona pojawić jak zwykle 10 czy w jakimś innym terminie. I jak tj. Z premiami? Czy faktycznie przy obliczaniu brana jest pod uwagę średnia z ostatnich 12 miesięcy?
-
Gosiakk300 wrote:No mi akurat firma wyplaca na 10 kazdego moesiaca i tak wlasnie sie zasntanawialam a mozesz mi powiedziec jak mialas wyliczana pensje w sensie srwdnia z 3 miesięcy czy z 12
Ja jestem na l4 jakoś od 8tc. Wynagrodzenie dostaję normalnie jak miałam wypłaty. Jest to średnia liczona z 12 miesięcy -
Asasa wrote:Kozamonia masz już wybrane kolory do pokoju dzieciątka?
Lena u mnie rano jest 7 stopni na zewnątrz, więc to już typowa jesień, nie można tego inaczej nazwać.
Jest jagodowo waniliowytakim opisem najłatwiej opisać kolory
-
Marta091 wrote:Dziękuję za miłe powitanie
Ja na polowkowe umowiona jestem 15.09 i mam nadzieję, że poznamy płeć dzidziusia
Co do zwolnienia , właśnie czekam na pierwszą "wyplate" z ZUS i też się zastanawiam, czy powinna się ona pojawić jak zwykle 10 czy w jakimś innym terminie. I jak tj. Z premiami? Czy faktycznie przy obliczaniu brana jest pod uwagę średnia z ostatnich 12 miesięcy?
To wlasnoe j3stesmy w podobnej sytuacji ja tez mialam pensje z premiami i nie wiem jak to jest wyliczane no ale coz poczekamy do 10 to sie wyjasni cguba ze nie dostaniemy -
nick nieaktualnyJomi a ja uważam ze oceniasz zbyt pochopnie jakbym nie miała prywatnych powodów przez które chce cc nie kombinowalabym rozumiem ze gdybys rodziła dziecko naturalnie i by zmarło przy porodzie przez uduszenie pępowina drugi raz i tak rodzilabys naturalnie bo tak jest taniej dla szpitala i tak jest w porządku ? Ludzie zanim kogoś ocenicie pomyślcie dwa razy po co
pytałam jak załatwić cesarkę a nie czy to dobre czy nie do konca
-
Czarna kawa, ja myślałam o szpitalu Bielańskim (mój lekarz tam pracuje). Czytałam opinie, wiadomo są różne. Ale szpital ma wysoki stopień referencyjności - III. Także mój wybór padnie pewnie na ten szpital. I właśnie myślałam o szkole rodzenia tam. A Ty masz jakieś typy?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zasiłek z ZUSU to średnia wyplat z 12 miesiecy razem z premiami. chyba, ze pracujecie krocej to z 3 miesiąc y.Placa nam za kazdy dzień niezdolności do pracy wiec rowniez weekendy i święta, dlatego wychodzi wyzsza kwota:-)
Gosiakk300, marmi lubią tę wiadomość
-
Gosiakk300 wrote:To wlasnoe j3stesmy w podobnej sytuacji ja tez mialam pensje z premiami i nie wiem jak to jest wyliczane no ale coz poczekamy do 10 to sie wyjasni cguba ze nie dostaniemy
Średnia jest wyliczana z wynagrodzenia z 12 miesięcy, więc jeśli miałyście premie to powinny być brane pod uwagęJa mam wyliczone z premiami. Na podstawie wynagrodzeń które dostawałam w ciągu 12 miesięcy