Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
co ten słownik mi tu poprzekręcał ;p nie mogę edytować wiec sprostuje
)) Stokrotka,chodziło mi o ogórki (a nie jakieś obory i miało być wcinałam
)) a Marmi,ja tu o mdłosciach,a nie miłościach
))) hehe słownik tez ma ciążowa galaretę z mózgu
kuzka, Talla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta, witamy serdecznie
Ja też zamówiłam skarpetki i rajstopki z Sówki:) Ale te skarpetki sa duże mimo najmniejszego rozmiaru, więc na początku podejrzewam że będa luźne. Od koleżanki dostałam 2 pary po synku to sa 2 razy mniejszeaz niemożliwe, że to nie dla lalki
Zazroszczę Wam, że znacie rozmiar dzidziusia. Mi ostatnio lekarka nie mierzyła, więc ostatni pomiar mam z prenatalnych, a to było miesiąc temu. Mam nadzieję, że pomierzy za tydzień na wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 08:11
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
nick nieaktualny
-
Hej
Niedawno zaczynałyśmy temat a już połówkowe przed nami. Czy Wam też ten czas tak szybko ucieka?
Ja zaraz śniadanko i ruszamy dziś do Ikea po wygodny materac i od razu zobaczymy mebelki dla malucha
Myślałam, żeby już w listopadzie zacząć urządzać pokój, ale każdy mówi że to trochę za wcześnie. W grudniu to święta i mnóstwo ludzi w sklepach i wolę ominąć ten szał. Przy okazji zachaczymy sobie o Smyka i może coś kupię
To już rzeczywiście czas na szkołę rodzeniaKto z Warszawy poleca jakąś szkołę? Ja nie mam pojęcia na co zwracać uwagę. Myślałam, żeby zapisać się przy szpitalu w którym chcę rodzić.
Miłego dnia i trzymam kciuki za wizytyKrakowianka lubi tę wiadomość
-
Hej Mamuśki
Dawno nie pisałam. Ale na bieżąco nocami czytałam. W sobotę byłam na weselu, cały czas siedziałam i jadłam, bo tańczyć nie mogłam. Mój mąż sobie mógł panienki powyrywac:-) a w niedzielę wielkie odsypianie, pieczenie ciast i przygotowywanie do awansu.
W poniedziałek na rozmowie z komisją było bardzo miło, na początku stres ale później już było fajnie. Tak jak mowilyscie formalność
A wczoraj 4 H siedziałam na poprawkach. Po tym czasie jak wróciłam do domu nie byłam w stanie nic robić. Od razu do łóżka i przespałam cały dzień
A teraz idę na śniadanko bo zaczyna mnie mdlić. Mamusiom które nie jadła życzę smacznego, i miłego dnia Kochane
P.S. dziś idę do fryzjerki, ścinać swoje długie włosyzostawię tak do ramion. Miałam malować ale moja fryzjerka powiedziała że odradza nawet castingiem bez amoniaku. I nawet jak bym się zdecydowała to głupio mi by było u niej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 08:46
marmi lubi tę wiadomość
-
No to Meggi gratulacje
Anne92 mój mąż wraca z poligonu w październiku i wtedy też maluje pokój i będziemy już zamawiać meble . Łóżeczko i przewijak zamówimy nieco później , ale myślę, że najpóźniej pod koniec listopada.
Myślę , że w grudniu to już ostatnie podrygi, bo po Nowym Roku wszystko może się zdarzyć -
marmi wrote:Rosann, jak duża jest Twoja dzidziunia?
My chyba też z tych większych, bo 17w0d na wizycie bąbel miał CRL ponad 12 cm, cały był długi na jakieś 25cm, ale najbardziej "przerażona" byłam jego wagą - 224g!
Wy tu tak o kfc, ja nie kumata, nie przyuważyłam tegoa mąż mój dzisiaj miał "swoją" ciążową zachciankę i zamowił sobie kubełek, tak więc ten teges...no skubnęłam od niego 1 kawałek
.
Ps. piękne ciuszki. Ja też się ostatnio kręciłam w H&M przy ciuszkach, ale jeszcze za wczesnie. Planuję w grudniu dopiero, ale coś czuję, że nie wytrzymam! To taka przyjemność
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja mam termin na marzec ale pewnie będę mieć cesarkę wiec prawdopodobnie koniec lutego .. i tu właśnie pytanie jak sobie załatwić cesarkę ? Ja musiałam przy poronieniu wydobywać to z siebie naturalnie i na prawdę ajj szkoda tu opowiadać takie rzeczy po prostu chce cesarkę , jak można ja sobie załatwić jakiś papier który dostarczymy ginekologowi od innego lekarza ?
-
meggi90 wrote:
A teraz idę na śniadanko bo zaczyna mnie mdlić. Mamusiom które nie jadła życzę smacznego, i miłego dnia Kochane
Dziekuje, wlasnie wcinamrowniez zycze Wam smacznego
Taka maoja refleksja; dzisiaj jak sie obudzilam poczulam z rana takie zimne powietrze z okna, i sobie pomyslalam ze "czuc" juz jesienia..niby slonce swieci, ale te poranki i wieczory juz nie takie same(przynajmniej dla mnie).
I tak sobie mysle ze mimo iz nie cierpialam jesieni, bo nie dosc ze kocham wiosne i lato,to to ta poru roku dzialala na mnie podwojnie depresyjnie z powodu braku dziecka...ale tego roku jesien bedzie dla mnie naprawde piekna! nie straszne mi beda deszcze, zółte liscie i szarobura pogodamarmi lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Czasem dziewczyny maja zaświadczenie od okulisty, jeśli mają dużą wadę wzroku,że wskazana jest cesarka.
Często robią cesarki bez zaświadczeń,np może się okazać że masz ułożenie łożyska przodujące lub dzidzia się źle ułoży i wskazana będzie cesarka. Moja znajoma miała rodzić sn, a okazało się że wody płodowe jej się sączyły 5 dni i z obawy przed niedotlenieniem zrobili cesarkę.
Mam nadzieję,że Tobie też się udaStarania od 11.2016, duphaston, bromergon, Ovarin
-
kuzka wrote:No to Meggi gratulacje
Anne92 mój mąż wraca z poligonu w październiku i wtedy też maluje pokój i będziemy już zamawiać meble . Łóżeczko i przewijak zamówimy nieco później , ale myślę, że najpóźniej pod koniec listopada.
Myślę , że w grudniu to już ostatnie podrygi, bo po Nowym Roku wszystko może się zdarzyć
Ja też nie chcę czekać ze wszystkim na ostatnią chwilęMyślę, że listopad jest rozsądnym terminem. Później to święta, sylwester i po Nowym Roku to tak jak mówisz, wszystko się może zdarzyć
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny podczytuje Was od jakiegoś czasu, można dołączyć?
jestem z okolic Poznania, dzisiaj 17t4d termin wg OM 3.02.18
wczoraj mialam wizyte 214gram szczęścia. Wszystko wskazuje że będzie dziewczynka, z mężem wstępnie wybraliśmy imię Aleksandra.. Ola
połówkowe 22 września
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 09:28
marmi, Czarna_kawa, sunset06, szwesta80, Anne92, aiwlys, Paula. lubią tę wiadomość
-
Wada wzroku, nawet bardzo duża, nie jest wskazaniem do cc. Wskazaniem mogą być problemy z siatkówką, które zdarzają się bardzo rzadko.
Też uważam, że styczeń to już za późno na wielkie zakupy. Grudzień z racji świąt i wszechobecnych tłumów też nie bardzo. Myślę że w listopadzie juz spokojnie można zamykać temat wyprawki i wszystkiego co potrzebne. Ja planuję zakupowe szaleństwo na październik-listopadNie mogę się doczekać
W grudniu będę odpoczywać i nic nie robić, a od początku stycznia pewnie czeka mnie już szpital (jeśli w ogóle dotrwam).
Talla lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyRosann, wysokie dziecię będziesz miała, super
Kawa, miłości mnie uradowały z ranaa mdłości miałam wczoraj chyba 1szy raz w drugim trymestrze. Odbijało mi się nawet po wodzie niegazowanej, póki co na szczęście jak ręką odjął
Paula czuwalista jest aktualizowana z prędkością światła
w piątek napisałam, że chłopak, a w sobotę, gdy szukałam linku do naszego excela, widziałam, że już dumnie wisi przy moim nicku info o płci dzidziusia
Aiwlys, to połówkowe robimy razem
I w ogóle witaj Martarozgość się
Katowiczanka, ja poprosiłam panią dr o pomiar długości, ale cudem się udało. Podobno nasze dzidzie są już na tyle duże, że ciężko je ująć na ekranie. Wygląda na to, że teraz będziemy posługiwać się wagą naszych szkrabów
Annie, ja też planuję ogarnąć większość w listopadzie. W grudniu tak jak puszesz, przedświąteczny szał będzie, a w styczniu chciałabym mieć już wszystko gotowe, bo poród w terminie według om może być u mnie już od 12.01.
Meggi, gratulacje kochana
aiwlys, Paula. lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
witam nowe mamuśki.
Ja też już myślę powoli "gonić" męża do remontów, bo oprócz pokoju dla dzidzi musimy też zrobić swoją sypialnię, a w listopadzie przychodzą fachowcy robić schody na górę, więc sporo tego, nie wyobrażam sobie żeby to robić wszystko na ostatnią chwilę.
Też nie znam wymiarów ani wagi swojego dzieciątka, ale już za dwa tygodnie połówkowe, więc się dowiem - 12 września.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia, ja już siedzę w pracy z ogromnym katarem..
Talla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny