Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wpadam się przywitać dawno nie pisałam bo tak na prawdę nie mam co
Wizyta 11.09 i tak sobie czekam i czekam na nią!
Ja jestem po cc i chciała bym zęby tym razem udało się urodzić sn.
Też myślałam że powinien być wybór czy cc czy sn ale po tym jak przeczytałam u mamaginekolog o cc i obejrzałam parę filmików to trochę zmieniłam podejście, ale nikogo nie oceniam nie neguje każda zrobi jak uważa.
-
Justa1994 wrote:Jomi a ja uważam ze oceniasz zbyt pochopnie jakbym nie miała prywatnych powodów przez które chce cc nie kombinowalabym rozumiem ze gdybys rodziła dziecko naturalnie i by zmarło przy porodzie przez uduszenie pępowina drugi raz i tak rodzilabys naturalnie bo tak jest taniej dla szpitala i tak jest w porządku ? Ludzie zanim kogoś ocenicie pomyślcie dwa razy po co
pytałam jak załatwić cesarkę a nie czy to dobre czy nie do konca
A ja Ci próbuję wyjaśnić dlaczego lekarze z państwowych szpitali nie chcą kierować na poród poprzez cc gdy jest to nieuzasadnione. Gdyby temat mnie dotyczył i pomimo braku wskazań do cc chciałbym w ten sposób rozwiązać ciążę to po prostu bym się zdecydowała na prywatną placówkę. Tam płacisz za cc i je masz, z reguły nikt Cię nie będzie przekonywał do zmiany decyzji.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dzien dobry dziewczynki! D
Troche mnie tu nie bylo-tylko tak "przelecialam" o czym pisalyscie.
Co do zakupow dla maluszka to tesciowa nam sprezentowala łóżeczko-nie drewniane tylko takie siateczkowe-razem z przewijakiem i karuzela. Juz sie rozglądam za poscielą i wózkiem. Ciuszków nie musze kupowac bo mamy od mojej swagierki. Powoli trzeba kimpketowac bo czas szybko zleci. A najgorsze jest to że jesteśmy w trakcie remontu. Do grudnia musimy wszystko miec przygotowane!
A ja znowu wczoraj trafiłam do szpitala-w nicy srasznie krwawiłam,ale ustało-to zoistalismy w domu. Ale pozniej tak od 9 znowu sie zaczelo-na szczęście mniej-po 12 pojechaliśmy na IP. Lekarz dał mi Asmag i Luteine dopochwowo. Jak sie wczoraj popoludniu wystraszylam- tak ok 16 wylecialy ze mnie 3 wielkie skrzepy-jak galareta.... Poszłam do poloznej sie zapytac czy to normalne-tak moze byc jaj to cholerstweo sie oczyszcza. Pozniej w miare spokojnie. Dzisiaj rano po wizycie mialam USG-przezegnalam sie zanim weszlam do gabinetu. Ns szczescie krwiak znacznie sue zmniejszyl. A z maleństwem w porządku-prawidlowo sie rozwija. Serduszko bilo 150/min, waży ok 105 g, połozone jest główkowo.
Mam nadzieje ze wiecej strachu nie napędzi- moze jutro wyjde do domu.marmi lubi tę wiadomość
-
Tokarzynka, strasznie współczuję stresów. Dobrze, że pojechałaś do szpitala i że maluch cały i zdrowy.
Tokarzynka lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
No ale problem polega na tym, że zaświadczenia nie można wziąć od nikogo jeśli nie ma ku temu przesłanek
kuzka lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Tokarzynka współczuję takich akcji..dobrze że już się wszystko uspokoiło.
A w ogóle jest tu ktoś z Trójmiasta lub okolic?Tokarzynka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyTokarzynka, choć przeżycia traumatyczne, to bardzo dobrze, że krwiak tak znacznie się zmniejsza i że z dzudulkiem w porządku
Z ZUSem, tak jak Anne i Biotech piszą, zasiłek liczony jest ze średniej wynagrodzeń, więc wchodzą w to też wypłacone premie. Wydaje mi się jednak, że w przypadku okresu pracy krótszego niż rok, zasiłek jest liczony nie z 3 miesięcy, a liczby wszystkich przepracowanych (pełnych) miesięcy, ale to w sumie niewielka różnicaPlus jeśli firma zatrudnia 20+ pracowników wypłaca zasiłek sama, gdy mniej, pieniążki przelewa ZUS.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 11:38
Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się bronie rękami i nogami
ja cc mam ze względu na to, że pierwsza ciąża była rozwiązana przez cc, bo było podejrzenie tachokadii (prawda jest taka, że zapomniałam, że przed badaniem nie powinnam pić kofeiny, a wypiłem cappuccino na imieninach). Ale właśnie przez paniczny strach przed porodem przez poronienie było mi to rozwiązanie na rękę, bo byłam ze skierowaniem w klinice, gdzie typowo badają bardzo dokładnie serduszko dziecka w brzuchu i było wszystko Ok.
No i kwestia tego, że teraz w lutym miałam operację usunięcia endometriozy właśnie w bliznie po cc.
Jak ja mam zazdroszczę tych zakupów.Ja po synu mam dosłownie wszystko prócz laktatora, którego odsprzedalam koleżance i łóżeczka. Tak to i wózek mam, ciuchy, wanienke, a nawet Bujak i matę edukacyjną. Została jeszcze tylko kwestia kosmetyków, pampersow, chusteczek, bo wiadomo wszystko musi być nowe.
-
Dzień dobry
kochane staram się liste ogarniać i uzupelniac płeć. Moze mi sie zdarzyc ze kogos pomine ale wtedy prosze sie upominac. Sporo dziewczyn tez podaje płeć a nie sa na liscie poniewaz nie chcialy z wlasnej woli. Wiec sporo osob tez brakuje chociaz sie udzielaja
kilka sama dopisala pod kątem braku terminu ale na liscie sa
Lena7, co do Twojej jesiennej pogody. To fakt ja tez juz czuje ze idzie jesien. Ptaki odlatuja. Zreszta jak mieszka sie na wsi to te pory roku inaczej widac nawet po robocie na polu. Dla Ciebie kochana nowa jesien a ja sie nie moge doczekac swiat Bozego Narodzenia. Kochalam te swieta. Jednak jak poronilam pierwszy raz tak dla mnie te swieta byly katorgasiostra z dziecmi przyjezdzala ktorymi musialam sie zajmowac bo ona wolala za stolem siedziec i odpoczywac od dzieci wiec nienawidzialam swiat. A teraz nie moge sie ich tak bardzo doczekac. Juz czuje zapach piernikow na sama mysl *.*
Dzis wreszcie sie i ja wizytuje po 4tyg. Dopiero na 16:45 ale juz tak bardzo sie nie moge doczekacWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 11:45
marmi, lena7, Talla, jomi81 lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
My w tym roku Boże Narodzenie spędzamy we dwoje w Monachium
Troszkę mi smutno z tego powodu, ale doturlać do Polski to już się wtedy nie doturlam, nawet nie wiem czy wpuściliby mnie na pokład samolotu, a samochodem jechać 8 godzin to nie na moje nerwy, nawet bez ciąży
Z drugiej strony po tym smutnym czasie pojawi się radosny bo będziemy mieć swoje maluchy -
Jeszcze zależy jakie macie premię, ja dostawałam premię na zasadzie cały zespół dostaje jakąś kwotę i jest dzielona na wszystkich, to nie jest premia moja osobista i dlatego ja w tej chwili dostaję tylko podstawę, a na macierzyńskim to już w ogóle nie chcę myśleć o mojej wypłacie
Ale ZUS liczy jakby co z ostatnich 12 miesięcy, także miesiąc przed l4 dostałam podwyżkę i też już jej nie widzę
Jestem zła, bo na bezrobociu dostałabym niewiele mniejszy macierzyński
To jest kurde niesprawiedliwe, że jak będzie dziecko to dostanę kilkaset złoty mniej wypłaty, kiedy pieniądze są najbardziej potrzebne
A co do porodu to myślę, że ktoś kto miał SN z powikłaniami poważnymi, że dziecko przez to zachorowało albo umarło to absolutnie się nie dziwię, że kolejne chce CC i lekarze powinni brać to pod uwagę, a nie argumentować, że tak bywa i teraz na pewno się uda. Absolutnie się nie dziwię takiej matce, że jest przerażona wizją kolejnego porodu skoro pierwszy odebrał jej dziecko. -
lilka1984 wrote:Ja jestem z Gdanska
Paula to mnie możesz dopisać na 18 luty -chlopiec
Dziewczyny a Wy liczycie tp od OM czy terminu z USG?
Bo mi jeden termin od drugiego różni się 2dniami..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 12:05
Paula. lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asasa ja myślę nad Ujastkiem,ewentualnie Kopernik bo tam urzęduje mój prowadzący.
A Ty jakie masz typy?
Jeśli chodzi o szkole rodzenia to pewnie Koala na Zwierzynieckiej lub na Ujastku.
Trzymam kciuki dziewczyny za dobre wieści na wizytach,meggi gratuluje awansu,Tokarzynka dochodz predko do siebie
Ja wizytuje w poniedziałek po miesiacu,czekam na wyniki posiewu co lekarz zlecił na ostatniej wizycie,połówkowe 11.09
A maluch coraz bardziej szleje
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy